Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki douszne-70zl AKG,Sennheiser??

Tybios

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam zakupic sluchawki douszne do mojego odtwarzacza mp3 gdyz obecne sa sredniej jakosci i zle sie trzymaja w uszach.

Na zakup mam okolo 70zl, najchetniej kupilbym cos do 60.

Po niejakim rozeznaniu, mam kilka takich sluchawek:

-AKG K-12 P/K 14 P // 59zl >> allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-Philips HE580 49zl >>

Ukryta Zawartość

-Sennheiser MX400/500/550? 74zl >>

Ukryta Zawartość

Czekam na wasze rady, ja osoiscie sklanialbym sie do tych AKG tym bardzije ze mam juz AKG K-44 i jestem bardzo zadowolony ;] I wzialbym te z TurboBassem te zolte.

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16246-sluchawki-douszne-70zl-akgsennheiser/

Nie jestem audiofilem, lecz lubie dobry, czysty dzwiek. Taka kwota dysponuje i jestem pewny ze ktores z tych sluchawek beda napewno lepsze od moich obecnych, dla audoifila moze wystarczajace nie sa, ale mi pewnie stykna.

Wiem ze sie znacie na sprzecei audio to chcialem sie dowiedziec co najlepiej wybrac w cenie do 80zl tyle.

Tybios, nie napisałeś jak chcesz, żeby to grało. Jeśli ma być głośno, czysto, dynamicznie z ostrą górą i silnym basem to mx550. Jeśli spokojnie, plastycznie i mniej męcząco, z ładniejszym, lekko ocieplonym środkiem pasma to mx500 albo mx400 - to samo tylko bez suwaka głośności.

wielkie dzieki spliner, o taka odpowiedz wlasnie mi chodzilo ;] Chyba wezme mx550 wiecej slucham rocka/metalu wiec beda chyba lepszym wyborem, choc spokojniejsza muze tez lubie ;] No ale na allegro sa tylko te 550 wiec wezme je chyba.

A o tych AKG ktos cos slyszal? Pytam sie o nie bo mam juz nauszne akg i jestem z nich zadowolony fajnei by tak do kompleciku ;] i cena nizsza.

W Konsbudzie chyba nie wiedzą że MX550 istnieje, brak jakiejkolwiek informacji! Stary cennik - żenada, dobrze że jest chociaż link do Niemiec. Znalazłem dystrybutora AKG w Polsce:

Ukryta Zawartość

Też brak cen. Ja chyba łyknę Panasoniki HV 298 za 64 złotówki u oficjalnego przedstawiciela.

Ukryta Zawartość

ok gdzie je kupic to ja wiem, sa np. nowe na allegro za 59zl. Interesuje mnie jakos dziweku, czy bede z nich zadowolony czy moze lepiej dolozyc do tych mx550. Nikt nigdzie nie moze mi nic powiedziec na temat tych AKG dousznych a cene maja bardzo dobra.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

MX 500 sa fantastyczne w relcji do ceny i w relacji do marnych moim zdaniem tanich sennheiserow. AKG niestety nie znam. Ale mysle mozna porownac i to jest wlasciwie jedyna droga do wlasciwego wyboru.

pzdrw

soso

jak kupowalem swoje sennki to w MM powiedzieli ze MX-y to najlepiej sprzedajace się słuchawki do sprzętu przenosnego. Osobiscie nie sluchalem, ale cos w tym musi byc. AKG tansze modele nigdy zadne mi sie nie podobaly.

A co sadzicie o tym potencjometrze na kablu?? Ogolnie fajna sprawa ale czy po dluzszym czasie uzytkowania nie moze przeszkadzac? jakos sie rozkalibrowac czy cos, ktos mi mowil ze po kilku latach sluchawki graly duzo ciszej i twierdzil ze to wina zamontowanego potencjometra. Inna sprawa ze zawsze mozna go wyciac :D.

Mam MX500 z tym potencjometrem i mi nie przeszkadza. Uzywam juz jakies 3 lata i nic sie nie dzieje. Inna sprawa, ze zawsze potensjometr ustawiony na max i bardzo rzadko go uzywam. No bo po co?

pzdrw

soso

koss the plug

moze kosztuje ciutke wiecej ale oferuja jakosc dzwieku nieporownywalnie lepsza od typowych dousznych.

81 pln tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=> liamk

Lekko wstyd mi mówić o słuchawkach, których nie słuchałem, ale na head-fi opinia na temat KOSS The Plug jest rekordowo

zła. Sam stykałem się z tanimi dousznymi słuchawkami KOSSa i dowolne badziewie za 30PLN biło je na głowę.

Sądzę że Sennheiser MX400 czy MX500 będzie o niebo lepszy (te słuchawki mają konsekwentnie niezłe opinie).

>Lekko wstyd mi mówić o słuchawkach, których nie słuchałem, ale na head-fi opinia na temat KOSS The

>Plug jest rekordowo

>zła. Sam stykałem się z tanimi dousznymi słuchawkami KOSSa i dowolne badziewie za 30PLN biło je na

>głowę.

ja generalnie nie uznaje sluchawek dousznych, nawet etymotic ;) poprostu nie lubie jak mi cos w uchu siedzi.

opinie o plug sa podzielone sa nawet tacy co porbuja je do etymotic porownywac.

Ja mialem pluga w uchu i moim zdaniem bas mial prawie jak normalne sluchawki nauszne sredniej jakosci np. senki 457.

A co do tego, ze jest sporo zlych opini to typowy przyklad "plotki" ktora sie zwlaszcza po necie bardzo niesie . . . podobnie jak z wybitna jakoscia mx 500 ;)

Do pluga dolaczone sa rozne gabeczki i bardzo wazne aby odpowidenia dla swojego ucha dopasowac bo inaczej zapychamy otworek i jakosc spada drastycznie.

ja jako przenosne uzywam senki 497 a na rower senki pmx 60 i wlasnie z rpzenosnych polecam typu "na swzyje" albo senki pmx60 albo koss 55. Trzymaja sie pewnie i sa wygodne.

ps.

aukcja ofc nie jest moja

hmm no troche mnie twoj post zmusil do ponownych przemyslen ;] Bylem w kilku audio i nie mieli the plugow ale poszukam jeszcze. Jak sluchawki wypadaja mi z uszu to mnie to strasnzie denerwuje wiec te The Plug mogly by mi sie podobac. sam juz nie wiem....

Etymotic rzeczywiście jest fajny, tyle że kosztuje dużo i jest to system bardzo bardzo douszny :) Trochę też dziwnie czułem się skręcając te gąbki, mając świadomość że siedziały u kogoś głęboko w uchu :/ Tak czy inaczej grały super.

Co do tańszych rzeczy: jestem posiadaczem mx 400 i grają, jak na tę klasę słuchawek, po prostu rewelacyjnie. Dużo gorzej sprawują się mx 450, które kupiłem swojej lepszej połowie. Kupiłem je w ciemno bo, myślałem że będą grały równie dobrze jak 400-tki. A tu niemiłe zaskoczenie: dużo gorszy bas, mniej szczegółowa góra a poza tym ogólny bałagan. Jestem ciekawy, czy z 500 i 550 tez jest tak samo?

co do tych pmx i koss 55 to niestesty nie wchodza w gre z powodu ceny. Pozatym preferuje douszne bo tego typu sprzet nosze w kieszeni i musi zajmowac jak najmniej miejsca. A wiec cos z dousznych tylko nie wiem czy te the plug byle by dobre ;/

Zna ktos sklep we wrocku gdzie maja takei sluchawki??

A co powiecie na temat Sony Fontopia MDR-EX51LP ??

>>

Ukryta Zawartość

warte to swojej ceny?

Ukryta Zawartość

No jak tam z tymi słuchawkami? Też jakieś muszę kupić, max. to mx550/500, AKG 14P. Z tym że nie mam możliwości posłuchania żadnych - mieszkam na zapupiu. Zostaje mi tylko Allegro. :(

Chciałbym aby było dynamicznie i szczegółowo, nie ważne że czegoś będzie ciut dużo/mało :)

Właśnie sprawdziłem, że jest mozliwość zakupu słuchawek Koss poprzez www.koss.com czyli chyba prosto u producenta! The Plug kosztują tam 14,95 $ plus koszty (wysyłka, pewnie ichniejszy podatek) ale nie mogę znaleźć informacji ile by się ich nazbierało. Czy przypadkiem może ktoś tam u nich kupował?

Tylko skad oni to wysylaja? Z USA? no cena jest swietna nie powiem. Ja juz jestem zdezorientownay kompletnie, w mediamrkcie byly mx500/550 ale nie chcieli dac odsluchac ;/ eh nie wiemmm, ale chetnie lyknal bym te The Plug :D lubie jak mi cos dobrze w uchu siedzi i nie wypada a grac powinny przyzwoicie. niee weimm wezcie cos doradzcie konkretnego plisss!

Wydaje mi sie ze mimo wszystko bardziej by sie oplacalo na allgero kupic niz u Kossa, cena po doliczeniu wysylki bedzie zblizona(allegro 73zl) a czas reazlizacji zamowienia szybszy. No chyba ze koss ma jakies punkty w polsce z ktorych moglby to wyslac ale nie sadze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.