Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Delta Studio - suplement

Marek?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie cieszcie się i nie składajcie wyrazów kondolencji Witkowi, nie mam najmniejszego zamiaru rozstawać się z Witkiem. Dalej będę konstruował wzmacniacze dla Witka żeby nasycić nimi Wasze zawistne oczy i uszy.

Czekajcie na nowe konstrukcje!

Pozdrawiam Marek Kochański

https://www.audiostereo.pl/topic/16265-wzmacniacze-delta-studio-suplement/
  • 3 tygodnie później...

Panie Marku,

Cieszę się bardzo że będą nowe konstrukcje, mamy nadzieję że uda się ich posłuchać w Wwie - może w Klubie? Mój KT 88 spisuje się znakomicie i Pana pozdrawia mrugając lampami.

• 1 miesiąc później...

No potwierdziła się niestety powszechna opinia o tym, że wzmacniacze tej manufaktury sa słabiutkie. Oszczędź nam zatem panie Marek? następnych konstrukcji.

Ten znak zapytania na końcu to najkrótsza recenzja.

• Redaktorzy

Grzebak, co ty właściwie robisz do diabła? Ktoś ci zapłacił za czarny PR na temat Delty? Proszę lukara o bana dla ciebie albo przynajmniej usunięcie twoich wpisów, twoja działalność na forum jest nie do przyjęcia.

To też odpowiem:

Powrót do cenzury ? Co Ci się nie podoba w moich postach i co to znaczy, że nie do przyjęcia ? Prezentuję po prostu swoje zdanie na temat produktów Delty Studia. Do tego jest forum.

pozdrawiam

ps

nie obawiasz się jak już mnie ocenzurujesz, to nagle, tak ze 100 osób zechce wyrażać swoje negatywne zdanie na temat cenzurowania a może też i o Delcie ?

Grzebak na tym forum istnieje cenzura,jej egzekutorem jest najjaśniej nam panujący Lukar :O)Masz dwa wyjścia albo zamilknąć albo nadal pisać co Ci się podoba ;O) i wtedy nożyce cenzorskie mogą pójść w ruch ;o)Jak Ci się wyroby Delty nie podobają to napisz z łaski swojej dlaczego? :O)Aloha :O)

Gość vasa

(Konto usunięte)

->Grzebak

Fakt wyrażania opinii nie jest naganny, natomiast twoje wpisy są jedyne w swoim rodzaju i w moim odczuciu zarówno co do formy i treści bezsensowne.

Podejrzewam, że masz jakiś uraz z dzieciństwa kwalifikujący Cię do hospitalizacji. Tu jest forum wymiany myśli i poglądów a nie poradnia leczenia natręctw.

>>Leszek

już pisałem, ale nie widzę powodu dlaczego miałbym nie wyrażać swojego zdania permanentnie ;-)

w sprawie cenzury: uściślam, że powinna istnieć ale być ograniczona tylko do słów powszechnie uznanych za obraźliwe a nie do poglądów.

>>vasa

diagnozy pozostaw lekarzom.

pozdrawiam

>> Lukar

Przeczytałem oczywiście regulamin i wiem, że Admin zastrzegł sobie prawo ostateczne. Jeżeli tu piszę to zgodziłem się z tym. Czy "niedpowiedniość" odnosi się do formy czy do treści ? Wczoraj mój temat został ocenzurowany poprzez wycięcie go zupełne.

pozdrawiam

• Redaktorzy

nie podobają mi się Twoje żale do Delta Studio w każdym wpisie, nie wnikam o przyczyny bo mnie nie interesują ale jeśli masz tu pisać tylko po to żeby w każdym wpisie dodać "sędzia kalosz" to proponuje sobie darować...

Grzebak > Na forum ostatnio udzielam się dość rzadko. Zaintrygowała mnie dzisiaj Twoja krytyka wobec Delta Studio.

Wcisnąłem guzik w wyszukiwarce i jazda: Na 47 Twoich wpisów, aż 80% to krytyka tejże:

----------------------------------------------------

Niektóre "konstrukcjach" to czy ze sprzężeniem czy bez i tak mocno podbarwiają dźwięk. Np Delta Studio. Zupełny brak neutralności.

-------------------------------------------------

Najważniejszy w doborze głośników jest osobisty odsłuch. Tylko nie używaj do ich napędzania wzmacniaczy Delta Studio, bo bardzo podbarwiają dźwięk

------------------------------------------------------

Delta Studio to też bardzo zawodny sprzęt. I niebezpieczny.

-----------------------------------------------------------------------------

Dylemat zależy głównie od producenta sprzętu. Jeżeli jest to "konstrukcja" Delta Studio, to jako nie-snob zdecydowanie wybiorę dowolny tranzystor.

-----------------------------------------------------------------------------

Delta Studio by nie pasowała, ponieważ powszechnie wiadomo, że są to słabe wzmacniacze. Jedyne co je wyróznia to snobistyczna ale nieergonomiczna forma.

------------------------------------------------------------------------

Mój wpis i wątek zostały OCENZUROWANE. Jak za najlepszych czasów. Nie zmienia to postaci sprawy, że produkty Delty Studia są słaaaaabiutkie. I takie pozostaną.

--------------------------------------------------------------------------------

Sprawdzam tylko, czy wzmacniacze Delta Studio są rzeczywiście bardzo słabiutkie :-)))

------------------------------------------------------------------------------------------

A problem Delty Studio to mnóstwo wybujałych ambicji i cen za przeciętną jakość.

----------------------------------------------------------------------------

Popieram w całej rozciągłości. Zresztą z polskich produktów ten sam syndrom co JJ posiadają wzmacniacze Delta Studio. Oryginalny wygląd i piekielne ceny za średniosłabą jakość.

--------------------------------------------------------------------------

Delta Sudio to raczej do klasy średniej a nie do wysokiej. Nawet w Polsce. Bardzo podbarwiają dżwięk i spore THD mają. I generalnie stosunek cena/jakośc jest fatalny.

---------------------------------------------------------------------

Dajcie sobie spokój ze wzmacniaczopodobnymi produktami Delta Studio. Wyglądają wprawdzie jako tako oryginalnie, ale brzmieniowo to jest fajans.

Bój sie Boga chłopie co ty wypisujesz !!!!

Grzebnij może jedna a porządna recenzję i będzie spokój. Takie popierdywanie z opiniami przy każdej okazji jest już nudne !!!!!!

Doskonale znamy juz Twoją opinię o Delta Studio. LITOŚCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sprawa Grzebakowej krytytki Delta Studio: podoba mi sie sugestia Fadeovera, Grzebaku napisz merytoryczna recenzje. Moze cos co mi umknelo odnosnie Delta a Ty to doswiadczyles i przemyslales. Tylko prosze, latwiej mi bedzie to zrozumiec jak bedzie w jednym litym kawalku.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Kolejny suplement.

Wczoraj miałem przyjemność posłuchać nowego wzmacniacza Delty, jest to integraf na lampach 6s33s (diabełek) w układzie Push-Pull. Moc 70W!

Wzmacniacz zasilany z modyfikowanego CD grał najpierw z JBL-ami potem z monitorami DIY jednego z kolegów.

Nie oszczędzając nikogo napiszę wprost – PODOBAŁO MI SIĘ I TO BARDZO. Wzmacniacz o dźwięku dynamicznym, wspaniale kontrolował ogromne membrany basowe JBL-i jednocześnie nie tracąc cech związanych z triodą czyli różnicowania barw, fantastycznych wysokich tonów i kropli słodyczy.

Jako ciekawostkę dodam, że podłączony do monitorów wyczyniał piękne rzeczy ze stereofonią, niektóre instrumenty grały na zewnątrz monitorów i to dość daleko.

A teraz szczypta dziegciu, jak można robić wzmacniacz z jednym wejściem???? Pal diabli pilota ale ja słucha z CD i LP.

Coś mi się wydaje, ze ten wzmacniacz sporo namiesza tu i ówdzie, o czym parę osób będzie miało okazję już wkrótce się przekonać. Właśnie wyruszył w Polskę i dzisiaj będzie koncertować w Bydgoszczy u Adama z Minima Audio (pozdrowienia), a jutro w Warszawie w Klubie Audiofila :-). Również pozdrowienia.

Co do jednego wejścia liniowego, to ten wzmacniacz był pomyślany jako końcówka mocy (dedykowany przedwzmacniacz już wkrótce), ale jest również możliwość, tak jak pal55 napisał, wyposażenia go w dodatkowe wejście.

Jest dobry! O ile KT88 nie był dla mnie pod każdym względem lepszy od 6L6 choć pewno pod większością, o tyle ten skubaniec (mam nadzieję, że nie będzie go trzeba nazywać 6c33c) zburzył mój spokój pod tym względem. Zobaczymy jak mu pójdzie na wytstępach gościnnych. A poza tym - to i tak wyłacznie przez te zaciski;))))))))

Vasa szkoda że nie zostałeś na te większe wydłubki Kovala - konstrukcja budynku chyba została naruszona. Na szczęście dzisiaj już coś słyszę.

Pozdro

Wczoraj podczas odsłuchów fotki były robione, ale analogowo (a jakże!) i trzeba poczekać aż Witek je wywoła. Wzmacniacz generalnie wygląda jak większość urządzeń DS. Najbliżej mu rozmiarami do KT-88, chociaż jest jeszcze większy i cięższy (aż o 5kg) od tego pierwszego. No i różni się oczywiście lampami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.