Skocz do zawartości
IGNORED

Do oceny - front panel

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Q21 jest dystrybutorem tego sprzętu. 

I nie może informować że każdy egzemplarz tak ma bo dosłownie w tym samym momencie zamieszczają zdjęcia tego produktu na Facebooku z boku gdzie widać że front panel jest idealnie prosty. 

Więc albo tego nie powiedzieli a sklep na nich zwalił. 

Tak czy siak. Dożywotnia gwarancja tego to raczej taki mit. 

Zawsze znajdą ci że przyczyną uszkodzenia leży po twojej stronie.

Ale straszenie sądem?

No przegięcie.

Swoją drogą o jakich trzaskach mówisz? Oo moim teście attessa stream wylądowała u znajomego i on na nic takiego się nie skarży.

Mówisz o takim charakterystycznym pyknięciu z głośników podczas gaszenia?

Mialem tak dawno temu na innym wzmacniaczu. Zmieniłem przewód i problem ustal.

Tak. Po wyłączeniu Roksana był trzask. Kabel jest Kimber 4TC. W Redze tego nie ma, a kabel ten sam.

Dostałem fragment maila ale bez nagłówka, więc nie wiem czy to są wypowiedzi @Q21 choć sprzedawca mówił, że dystrybutor tak to opisał. Może @Q21 się odniesie do tego czy tak napisał czy to wymysł sklepu. Jak będą szli taką ścieżką to raczej daleko nie zajdą. Moim zdaniem taka opinia to strzał w kolano na starcie. 

Jak to mówią, karta historii choroby jest, więc jakby co, to można podyskutować. 

Edytowane przez henik

Ogólnie rega odkąd wróciła nie ma najlepszego zdania jeśli chodzi o jakość wykonania.

22 godziny temu, henik napisał:

Tak. Po wyłączeniu Roksana był trzask. Kabel jest Kimber 4TC. W Redze tego nie ma, a kabel ten sam.

Mówiłem o kablu sieciowym nie głośnikowym.

Jak ręką odjął. 

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ogólnie rega odkąd wróciła nie ma najlepszego zdania jeśli chodzi o jakość wykonania.

Mówiłem o kablu sieciowym nie głośnikowym.

Jak ręką odjął. 

Mam zasilacz Tomanka i było takie coś, ale już nie będę wracał jak na razie do Roksana. Gram teraz na Elictic mk5 choć jak na moje ucho elex mk4 grał lepiej ale były zwiechy DAC(tzn nie widział sygnału zewn. Jak ruszył to było już ok) Trzeba było wyłączyć i włączyć wtedy zaskoczyl. Ale już z myślę nad zmianą. 

W dniu 7.06.2023 o 18:18, henik napisał:

Mam zasilacz Tomanka i było takie coś, ale już nie będę wracał jak na razie do Roksana. Gram teraz na Elictic mk5 choć jak na moje ucho elex mk4 grał lepiej ale były zwiechy DAC(tzn nie widział sygnału zewn. Jak ruszył to było już ok) Trzeba było wyłączyć i włączyć wtedy zaskoczyl. Ale już z myślę nad zmianą. 

Co rusz to słyszy się o kolejnych problemach Regi w jakości wykonania

19 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Co rusz to słyszy się o kolejnych problemach Regi w jakości wykonania

No niestety dlatego nie wróżę za bardzo Jej świetlistej przyszłości. Chyba zachłystnęli się sukcesem i zapomnieli o jakości. Jakość malowania- garażowa(mam na myśli miejscami występująca  szorstkość jakby piasek w farbie, nie wspomnę o tym panelu) ale to już było mówione. 

Dystrybutor coś nie chce podjąć tematu. 

3 minuty temu, henik napisał:

No średnio fajnie a szkoda, przydałoby się oficjalne stanowisko dystrybutora...

Cześć, 

z naszej strony mogę napisać, że od nas straszenia sądem nie było. Zawsze staramy się pomóc klientowi i staramy się iść na rękę. W kwestii wykonania Regi, to tutaj od wielu lat nic się nie zmieniło. Sam nie widziałem dokładnie tej sztuki na żywo, ale widziałem inne. Fronty nie zawsze są perfekcyjnie równe, ale rzadko kiedy aż tak rzuca się to w oko, przynajmniej mi. Na zdjęciach problem mógł być wyolbrzymiony przez kąt aparatu. Na zdjęciach z salonu też da się zauważyć, że światło nie odbija się idealnie.

Niemniej, cieszymy się, że udało się załatwić sprawę i uzyskać wyższy model w dobrej cenie 🙂

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć, 

z naszej strony mogę napisać, że od nas straszenia sądem nie było. Zawsze staramy się pomóc klientowi i staramy się iść na rękę. W kwestii wykonania Regi, to tutaj od wielu lat nic się nie zmieniło. Sam nie widziałem dokładnie tej sztuki na żywo, ale widziałem inne. Fronty nie zawsze są perfekcyjnie równe, ale rzadko kiedy aż tak rzuca się to w oko, przynajmniej mi. Na zdjęciach problem mógł być wyolbrzymiony przez kąt aparatu. Na zdjęciach z salonu też da się zauważyć, że światło nie odbija się idealnie.

Niemniej, cieszymy się, że udało się załatwić sprawę i uzyskać wyższy model w dobrej cenie 🙂

Odnoszę wrażenie , że dokładnie tych zdjęć pan nie widział , a szczególnie tego z przyłożoną kartą na którym wyraźnie widać krzywiznę( jest kilka postów wcześniej) i potwierdzam ,że z Waszej strony nie było straszonka sądem bo tak właściwie nie mieliśmy ze sobą kontaktu. Jedynie dostałem info ,że to niby Wasza odpowiedź, ale była bez podpisu dlatego nie wiem kto jest autorem, więc skoro nie ma autora to chyba mogę zacytować. 

"Po przeanalizowaniu zdjęć oraz weryfikacji kilku urządzeń znajdujących się u różnych dealerów, nie pozostaje mi nic innego niż stwierdzić, że w tym modelu proces produkcji ( nawiercanie w poliwęglanie) powoduje właśnie takie efekty i dotyczy to każdej sztuki w mniejszym bądź większym stopniu. Niestety podczas nawiercania temperatura działa na poliwęglan właśnie w ten sposób. Osobiście uważam, że nie jest to aż tak „szpecące”, żeby uważać to za wadę a biorąc pod uwagę fakt że na kilkadziesiąt sprzedanych sztuk nie mieliśmy do tej pory zapytań w tym temacie, mogę uznać, że w tym modelu tak po prostu jest. "

A tu taka ciekawostka z netu. " Otwory w materiale poliwęglanowym można wykonać używając wysokoobrotowej wiertarki elektrycznej z wiertłem do metali." Wygląda na to , że żadnej filozofii nie ma z tą obróbka (chyba,że producent tłoczy te otwory na sztancy)wystarczy ostre wiertło . Hehe.

Nie wiem jak myślicie , ale uważam, że temat chyba można zamknąć bo to nic nowego chyba już nie wnosi.

3 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć, 

A co wy mieliście wspólnego z tą sprawą skoro to nie u was był kupiony ten felerny egzemplarz ani nie jesteście (chyba) dystrybutorem Regi ? 

W dniu 9.06.2023 o 09:44, henik napisał:

Wiesz z drugiej strony co ma zrobić. 

To jest stosunkowo nowa marka u niego na którą za pewne liczył. O ile problemy są od nich zgłaszane dalej do producenta to i tak by było dobrze.

W dniu 9.06.2023 o 18:34, don111 napisał:

A co wy mieliście wspólnego z tą sprawą skoro to nie u was był kupiony ten felerny egzemplarz ani nie jesteście (chyba) dystrybutorem Regi ? 

Q21 jest dystrybutorem Regi 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Wiesz z drugiej strony co ma zrobić. 

To jest stosunkowo nowa marka u niego na którą za pewne liczył. O ile problemy są od nich zgłaszane dalej do producenta to i tak by było dobrze.

Po ich wypowiedziach to raczej wątpię w to, że zgłaszają usterki skoro wg nich wszystkie tak mają. A u mnie w elex mk4 DAC wieszał się dość często a w elictic mk5 już raz też się zawiesil zobaczymy co będzie dalej. Jak na razie to mi to nie przeszkadza, ale jak na sprzęt za taką kasę to nie powinno się w ogóle zdarzyć. 

Teraz, henik napisał:

Edytowane przez henik
W dniu 7.06.2023 o 18:18, henik napisał:

choć jak na moje ucho elex mk4 grał lepiej

Mógłbyś napisać co w Elex MK4 leżało Ci bardziej? Nie wiem czy wspominałeś, ale jakie masz kolumny?

Słuchałem i Elicit MK5 i Elex-R (którego zresztą mam u siebie) i to dwa różne światy jeśli chodzi o brzmienie. Na pewno nie można napisać jednoznacznie, że droższy model jest lepszy. One grają po prostu inaczej.

Swoją drogą, coś niedobrego dzieje się z kontrolą jakości w Redze.

Edytowane przez simopl
10 godzin temu, henik napisał:

Po ich wypowiedziach to raczej wątpię w to, że zgłaszają usterki skoro wg nich wszystkie tak mają. A u mnie w elex mk4 DAC wieszał się dość często a w elictic mk5 już raz też się zawiesil zobaczymy co będzie dalej. Jak na razie to mi to nie przeszkadza, ale jak na sprzęt za taką kasę to nie powinno się w ogóle zdarzyć. 

Nie powinno. Dlatego "nie przeszkadza mi" nie jest tu mile widziane. Rozważ to.

10 godzin temu, simopl napisał:

Wychodzi że jej nie ma. 

Pytanie tylko czy ktoś jest na dłuższym sick leave czy to oszczędności. 

18 godzin temu, simopl napisał:

Mógłbyś napisać co w Elex MK4 leżało Ci bardziej? Nie wiem czy wspominałeś, ale jakie masz kolumny?

Słuchałem i Elicit MK5 i Elex-R (którego zresztą mam u siebie) i to dwa różne światy jeśli chodzi o brzmienie. Na pewno nie można napisać jednoznacznie, że droższy model jest lepszy. One grają po prostu inaczej.

Mam podstawki Monitor Audio Silver 100 7G. Na moje ucho elex był bardziej dźwięczny, góra jaśniejsza i bas bardziej rytmiczny, ogólnie dynamika lepsza, środek podobny w obu. Nie mówię że gra gorzej ale jak mówisz inaczej. 

20 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

To więcej gadania niż działania z ich strony. Pewnie mają jakąś sztukę demo i mogą otworzyć też kolejną do sprawdzenia. 

3 godziny temu, don111 napisał:

To więcej gadania niż działania z ich strony. Pewnie mają jakąś sztukę demo i mogą otworzyć też kolejną do sprawdzenia. 

Poczytaj wyżej jakie mają podejście-"wszystkie tak mają" 🙄

16 godzin temu, don111 napisał:

A z czymś innym było inaczej?

Na pewno mogą ale tam pewnie jest to samo. Albo jescze coś innego, nowego. Ale nie znaczy że w każdym bo na fotkach na Facebooku był dobry egzemplarz. 

Tak czy siak nie problemem był tu dystrybutor na to wychodzi tylko sklep chyba.

• Pokaż nowe odpowiedzi