Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, audioburak napisał:

Czyżby kres poszukiwań ?

Oby się to potwierdziło w długim słuchaniu i zaciszu domowego ogniska 😉 

Może godnie zastąpią słuchawki.

Wydaje mi się, że to może być to. Jeszcze zobaczymy. Muszę się umówić na dłuższy odsłuch z tym zestawem. Jak myślicie, pozwolą mi posłuchać samemu na sali samemu, przez powiedzmy 2h?

Jeśli im to zrównoważy zysk z 4 godzin, to raczej tak 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

14 godzin temu, witek3213213 napisał:

Coplandzie 215 z Focalami Clear

ja odnajduję granie ProAc (jestem ich fanem, miałem Response D15) w słuchawkach Audeze połączonych z wzmacniaczem Pathos Aurium 😉

13 godzin temu, witek3213213 napisał:

Jak myślicie, pozwolą mi posłuchać samemu na sali samemu, przez powiedzmy 2h?

Wpadnij do Poznania na kawę 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

34 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ja odnajduję granie ProAc (jestem ich fanem, miałem Response D15) w słuchawkach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) połączonych z wzmacniaczem Pathos Aurium 😉

Wpadnij do Poznania na kawę 😉

Zapytam się salonu w Szczecinie, paliwo drogie 🤣. Dzięki za propozycję, jeśli tam nie da rady to wlecę 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może się ktoś wypowiedzieć o aktywnych kolumnach Pylona z linii Jasper? Chodzi mi o 23. Oglądałem nowy film od Q21 i z tego co kolega w nim opowiadał, to wydają się fajną opcją. Ktoś słuchał? 

Może się ktoś wypowiedzieć o aktywnych kolumnach Pylona z linii Jasper? Chodzi mi o 23. Oglądałem nowy film od Q21 i z tego co kolega w nim opowiadał, to wydają się fajną opcją. Ktoś słuchał? 

A więc tak. Byłem dzisiaj w tophifi i posłuchałem na spokojnie, samemu. Porównałem sobie tego Coplanda z Heglem H390. Hegel zagrał bardzo fajnie, liniowo, bardziej przejrzyście. W muzyce symfonicznej i ambiencie zdecydowanie wygrał z Coplandem. Jednak to nie jest mój docelowy typ muzyczny.   Copland u mnie wygrywa we wszelakiej maści blues rockowych kawałkach. Czy to Derek and Dominos, Allman Brothers Band, czy wspaniały bluesowy slide Dereka Trucksa i wokal Susan Tedeshi. Geniusz Jeffa Beck'a i jego wirtuozeria na Fenderze trafia we mnie na Coplandzie jak piorun. Jeśli chodzi o jazz, to klasyk Davisa - Kind Of Blue wypada na korzyść Hegla, no ale wolę coś pokroju Bitches Brew i The Inner Mounting Flame niż klasycznego jazzu. Wydaje mi się, że ciężko będzie w tej półce cenowej pobić tego Coplanda z tymi kolumnami od ProAc. 

W dniu 12.05.2023 o 21:45, witek3213213 napisał:

Wydaje mi się, że ciężko będzie w tej półce cenowej pobić tego Coplanda z tymi kolumnami od ProAc. 

Copland z ProAc to od zawsze genialne połączenie 😉 Też jestem fanem i taki set miałem kiedyś. Aż się łezka w oku zakręciła 😉 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Copland z ProAc to od zawsze genialne połączenie 😉 Też jestem fanem i taki set miałem kiedyś. Aż się łezka w oku zakręciła 😉 

Jeszcze nie testowałem Naim'a, ale nie wiem czy jest w tym wypadku już sens.

• 2 tygodnie później...
W dniu 7.05.2023 o 11:07, witek3213213 napisał:

Nie ukrywam, te D2R idealnie wpasowują się w moje gusta Pod wzgledem wizualnym.

Dźwiękowo tez będziesz zachwycony do muzyki która podałeś, dodatkowo bardzo łagodnie obchodzą się z gorszymi realizacjami. Miałem możliwość w zeszłym roku ich słuchać i piękne grajki. Do tego niesamowita jakość wykonania. Nie do końca wiem z jakim wzmacniaczem je zestawić by w pełni zagrały na gatunkach które wymieniłeś. 

I czy jest duża różnica w graniu DT8 a D20R? Chodzi mi głównie o bass i scenę?

W dniu 26.05.2023 o 21:14, Mikolaj1212 napisał:

I czy jest duża różnica w graniu DT8 a D20R? Chodzi mi głównie o bass i scenę?

jest spora różnica moim zdaniem (DT8 to nie powinny się Response nazywać, a Studio, tak jak było kiedyś) co nie zmienia faktu iż w swojej cenie to bardzo dobre i ciekawe kolumny.

www.tophifi.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi