Skocz do zawartości
IGNORED

CAYIN iDAC-6 MK2 PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000ZŁ !!

Rekomendowane odpowiedzi

Temat zacinającego się Tidala wszędzie już chyba był, tu na forum, na różnych grupach FB, od wczoraj nie idzie nic posłuchać - tylko pytanie dlaczego w czasie kiedy mam Cayina na testach 😞?

Zanim recenzja, mogę na szybko napisać- jest to sprzęt, który robi różnicę. Absurdalnie to zabrzmi, ale mając przeciętny sprzęt i wrzucając w tor tego DACa nagle dostajesz brzmienie z "półki wyżej". Dzisiaj podpiąłem u syna, pod komputer stacjonarny i taki właśnie przeciętny tor audio - kopara mi opadła, że taka różnica może być. Ale o tym już więcej w recenzji. @dedal75 - odezwij się na priv z namiarami na swój paczkomat.

@Wito76racja, ten Dac to naprawdę sprzęt warty uwagi w swoim przedziale cenowym a nawet wyżej. Tu naprawdę gra muzyka i jest frajda ze słuchania. 

27 minut temu, marteo1981 napisał:

@Wito76racja, ten Dac to naprawdę sprzęt warty uwagi w swoim przedziale cenowym a nawet wyżej. Tu naprawdę gra muzyka i jest frajda ze słuchania. 

Potwierdzam. Mam ten przetwornik od jakiegoś czasu, i po przygodzie z różnej maści SMSL-ami i Toppingami, które testowałem po zachwytach niektórych użytkowników tego forum, i po recenzjach w necie wróciłem z powrotem do słuchania muzyki, a nie oglądania słupków i cyferek z ASR.

On gra tak na sterydach, na pewno nie powiem że neutralny, że liniowy jest. Zresztą pojawiały się już tutaj takie głosy. Ale... ja nie mam z tym problemu. Tak jak kobieta z makijażem wygląda atrakcyjnie to granie również.

3 godziny temu, Wito76 napisał:

Temat zacinającego się Tidala wszędzie już chyba był, tu na forum, na różnych grupach FB, od wczoraj nie idzie nic posłuchać - tylko pytanie dlaczego w czasie kiedy mam Cayina na testach 😞?

Zanim recenzja, mogę na szybko napisać- jest to sprzęt, który robi różnicę. Absurdalnie to zabrzmi, ale mając przeciętny sprzęt i wrzucając w tor tego DACa nagle dostajesz brzmienie z "półki wyżej". Dzisiaj podpiąłem u syna, pod komputer stacjonarny i taki właśnie przeciętny tor audio - kopara mi opadła, że taka różnica może być. Ale o tym już więcej w recenzji. @dedal75 - odezwij się na priv z namiarami na swój paczkomat.

Zgadzam się, kiedyś podpiąłem pod PA3s Yulonga DA1 z zasilaczem to byłem w szoku że on tak może grać 🙂

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Godzinę temu, Audiomagic.pl napisał:

kiedyś podpiąłem pod PA3s Yulonga DA1

Aż musiałem w Google wejść - nie słyszałem o takim sprzęcie, o takiej marce. Wygląda wg opisu zacnie.

Godzinę temu, Wito76 napisał:

Aż musiałem w Google wejść - nie słyszałem o takim sprzęcie, o takiej marce. Wygląda wg opisu zacnie.

Nie wiem czemu ale w Polsce mało popularna marka próbujemy ją rozpromować.  W Azji bardzo ceniona i chwalona. Zestw DA1 z osobną sekcją zasilania naprawdę robi robotę. Tak samo DA10 świetny stosunek jakości do ceny. 

@dedal75 Cayin już wygrzewa się dla Ciebie w paczkomacie - jutro ruszy w podróż. Powinieneś widzieć już paczkę w apce Inpost. Jakby co,  (przypomnialem sobie) urządzenie jest teraz w trybie Pre i ściszone do osiemdziesięciu kilku procent. Na zakończenie robiłem bezpośrednie porównanie z dwoma innymi DACami i Cayin zdecydowanie gra głośniej i aby wyrównać szanse/poziomy musiałem ściszyć. Miłego słuchania.

Niech się tour kończy bo chce pod swoją lampę chociaż chwilę podłączyć. Niby obiecałem swojej że koniec zakupów audio na najbliższy rok bo teraz kolumny jeszcze wjadą... ale 😜 

11 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

bo teraz kolumny jeszcze wjadą...

Ciężko będzie powiedzieć: "Kochanie to te same ale utyły" 😉

No staramy się, nikt nie przetrzymuje ponad czas.
Ja to swojej żonie zawsze tłumaczę, że audio to moja kochanka. Jak jej się nie podoba, to zawsze mogę znaleźć inną. Serio, była niedawno taka rozmowa u nas, gdy coś tam psioczyła. Spytałem czy woli mnie grzebiącego przy sprzęcie, słuchającego muzyki, piszącego z kolegami na forum, czy może wolałaby gdybym spędzał ten czas np pod sklepem albo diabli wiedzą gdzie i wracał późno. Wystarczy dać kobiecie przykład takiej alternatywy i zaczyna jednak doceniać fakt że jej facet ma swoją pasję i hobby.

Ciężko będzie powiedzieć: "Kochanie to te same ale utyły"
U mnie kultowy tekst to "już dawno temu kupiłam i to w promocji"
2 godziny temu, payong napisał:

Ciężko będzie powiedzieć: "Kochanie to te same ale utyły" 😉

Raczej różnica spora szczególnie w wadze. Ale ze wzmacniaczem dostałem opier... że chce używany więc musiałem kupić wyższy model nowy dwa razy droższy. Czasami trzeba ustąpić 😉 

My faceci mamy swój świat, swoje zabawki i kobitki swój. Ja już dawno (im szybciej tym lepiej) oswoiłem się z faktem, że kosmetyczkę, paznokcie, fryzjera trzeba traktować jak abonament za telefon, internet czy Netflixa. W każdym miesiącu są te wydatki i lepiej nie będzie.

27 minut temu, Wito76 napisał:

My faceci mamy swój świat, swoje zabawki i kobitki swój. Ja już dawno (im szybciej tym lepiej) oswoiłem się z faktem, że kosmetyczkę, paznokcie, fryzjera trzeba traktować jak abonament za telefon, internet czy Netflixa. W każdym miesiącu są te wydatki i lepiej nie będzie.

Ja w sumie wiecej na fryzjera wydaje niż moja miesiecznie 😜 bo 150zł leci co miesiac 

Wiadomo, nie znam się na tym, ale podobno farbowanie blond włosów to mega kosztowna sprawa. Żona kiedyś starała się mi to wyjaśnić i chyba zaakcentować jakie to oszczędności mnie spotykają, skoro jest brunetką.

No niestety, w większości naszych przypadków trzeba zawierać jakieś kompromisy, przekładać zakupy audio na później, bawić się w partyzantkę. Ale "zostań bohaterem we własnym domu" to też frajda i fajna zabawa. Zrobić sobie zasilacz, polutować interkonekty z markowych drutów za pół ceny, zrobić kabelek zasilający czy choćby złożyć sobie streamer na raspberry z fajną nakładką to też zaradność i spore oszczędności. Oczywiście ktoś powie, że z dziadowskich oszczędności robi się cnotę, ale mamy różne sytuacje domowe, rodzinne, kredyty, choroby, inne inwestycje. Temat rzeka.

Podobno doszedł , późnym wieczorem rozpakuję , kiepski czas w wakacje bo pełna chata ale spróbuję jakieś wnioski wyciągnąć 🤔 . Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tak ,jest . Dzięki 👍

Nie doczytałem ale ma to może pilot ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dedal75

Niestety producent nie przewidział pilota. 

Kurcze szkoda , pogrzebał by na odległość 🤔 

No więc pozostaje nam się zapoznać bez 😉 

Gdzieś opisane są właściwości filtrów ,może ktoś coś ?

Edytowane przez dedal75

52 minuty temu, dedal75 napisał:

image.thumb.png.0b3d5cfba2aaf9a7394bd477eadc823d.png

21 godzin temu, dedal75 napisał:

I jak słuchanie jakieś opinie?

Nie wiem, może halucynacje, ale mi najfajniej słuchało się na filtrze Hybrid. Na tych dwóch ostatnich zbyt wyraziście było, żeby nie powiedzieć trochę ostrzej.
No właśnie, jak tam Dedal75 wrażenia? Jest moc? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi