Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanko mam. Chcialbym zakupić słuchawki o konstrukcji zamkniętej w budżecie do ok. 1500 zł. Podpięte bedą pod Topping Dx3 Pro+. Muzyka głównie wieczorami ze spotify.

Muzyka..to przede wszystkim...rock, .....soul, blues, elejtroniczna

Nie slucham jazzu, klasyki, metalu.

Nie lubię ostrej góry. Zależałoby mi na dobrej niewycofanej średnicy, przyzwoitym basie, ale bez dominacj, bez zalewania dołu.

Na co powinienem zwrócić uwagę?

Dzięki za sugestie.

Pz.

Beyerdynamic DT 1770 Pro

A na co zwrocic uwage?

Koniecznie samemu odsluchac.

Wszelkie werbalne opisy brzmienia sa absolutnie subjektywne

PS

Ja tez wole zamkniete, ale w tym wyjatkowym wypadku polecam takze posluchac otwartych DT 1990 Pro

Naprawdę nie wiem, czy jest sens kupowania słuchawek w tym przedziale cenowym do Spotify.
Ale jeśli oprócz Spotify słuchasz z innych źródeł (CD, Tidal), to poleciłbnym Ci słuchawki Beyerdynamic DT700 Pro X, lub trochę ponad budżet  DT1770 PRO, ale jeśli tylko Spotify, to wystarczą Ci w zupełności DT770 Pro, albo Audio-Technica ATH-MSR7b, te ostatnie musisz posłuchać sam. Mam je i zapuszczam na nich tylko elektronikę. Beyery polecam, bo też kiedyś szukałem "złotego środka" i w mój gust padły właśnie one, Senki mi nie leżą, Audio-Techniki nie wszystkie, AKG w ogóle i tak dalej.
Musisz sam znaleźć coś dla siebie słuchając i wybierając. W ogóle słuchawki to ciężki temat, bierz swój przetwornik i leć do sklepu posłuchaj, tak najlepiej.

A jeszcze mam pytanie poza kolejnością, dlaczego zamknięte skoro słuchasz stacjonarnie, może otwarte by Ci przypasowały. Mam DT990 600 Ohm (nie Pro) i jak dla mnie ciężko mi było znaleźć lepsze słuchawki w tej cenie.

10 godzin temu, stilben napisał:

Witam

Pytanko mam. Chcialbym zakupić słuchawki o konstrukcji zamkniętej w budżecie do ok. 1500 zł. Podpięte bedą pod Topping Dx3 Pro+. Muzyka głównie wieczorami ze spotify.

Muzyka..to przede wszystkim...rock, .....soul, blues, elejtroniczna

Nie slucham jazzu, klasyki, metalu.

Nie lubię ostrej góry. Zależałoby mi na dobrej niewycofanej średnicy, przyzwoitym basie, ale bez dominacj, bez zalewania dołu.

Na co powinienem zwrócić uwagę?

Dzięki za sugestie.

Pz.

Nie czytaj że na Spotify jest zła jakość dźwięku, są tylko słabe przetworniki D/A…

Już na otwartych AKG K702 jest za połowę tej ceny fajne granie ale warto mieć przyzwoity wzmacniacz słuchawkowy mimo ze z IPhone przyjemnie grają ale wtedy głośność trzeba mieć ustawioną na maksa

Warto słuchać słuchawek "łeb w łeb" u Thomanna można sobie wysyłkowo kupić np. dwie pary i te co nam nie podejdą do 30 dni zwrócić lub zwrócić obie pary

Słuchawki otwarte dlatego polecam bo jest kreowana większa przestrzeń. Jak masz cicho w miejscu odsłuchu i nie przeszkadzasz innym to dobry wybór

Latem też się tak okolice uszu tak nie pocą

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wybór słuchawek zamkniętych podyktowany jest tym, że muzyki slucham w 90% wieczorem w łóżku  (telefon, spotify) i nie chcę być "słyszalny";)). Cd, gramofon i reszta jest w innym pomieszczeniu..i czasem się tam podepnę, ale zdecydowanie rzadziej. Stąd też za bardzo nie chcę otwartej konstukcji.

D1770 poza budżetem...

Muszę zerknąc na DT 700 Pro X. Może będą ok...choć chyba mało o nich się pisze..

Polecano mi też Meze 99 classic..ale też ponic dla wielu trochę klucha się robi na basie:((

Muzyki ktorej slucham to w dużej mierze rock..ale lata 70'...Pink Floyd....Barcley James Harvest ....Marillion... Camel... Supertrump....Genesis...Yes...Wishbone Ash..itd.

Dzięki za odpowiedzi.

D1770 poza budżetem...
Muszę zerknąc na DT 700 Pro X. Może będą ok...choć chyba mało o nich się pisze..

Ja mam zarowno 700ProX jak i 1770Pro.

1770 sa troche „delikatniejsze“ ale 700-ki tez sa super.
Moim zdanie bardzo wygodne (czasami slucham pol nocy bez zmeczenia, tez z lozka )

Jedyny maly mankament przy sluchaniu na lezaco to dlugi wtyk kabelka (czasami zachacza o ramie), ale mozna go wymienic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 25.05.2023 o 09:57, xajas napisał:

Ja mam zarowno 700ProX jak i 1770Pro.

1770 sa troche „delikatniejsze“ ale 700-ki tez sa super.
Moim zdanie bardzo wygodne (czasami slucham pol nocy bez zmeczenia, tez z lozka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Jedyny maly mankament przy sluchaniu na lezaco to dlugi wtyk kabelka (czasami zachacza o ramie), ale mozna go wymienic

IMG_5985.thumb.jpg.871109070c45db1f288ac36bf7ca9083.jpg

Dzięki za odpowiedź. Zamówìę i sprawdzę 700 Pro X.

Góra nie jest ostra?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

22 godziny temu, stilben napisał:

Dzięki za odpowiedź. Zamówìę i sprawdzę 700 Pro X.

Góra nie jest ostra?

Mam 900 Pro X i sa super, sygnatura brzmienia bardzo podobna, tylko 900 -ki sa otwarte. Polecam.

PS. W tych modelach Beyer uszlachetnil gore i uszy nie krwawia.

Edytowane przez JB007

Najlepiej odwiedzić pkt audio z możliwością odsłuchu i zmienić Spotify, której jakość maks to 320 br. Tidal i Weezer oferują jakość FLAC i CD.
Może takie Denonki, które niestety, są słuchawkami otwartymi, ale oferujące świetne brzmienie oraz możliwość odsłuchu w trybie bt, jak i za pomocą mini jacka 3,5mm.

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
W dniu 1.06.2023 o 10:18, Rav Szarek napisał:

Najlepiej odwiedzić pkt audio z możliwością odsłuchu i zmienić Spotify, której jakość maks to 320 br. Tidal i Weezer oferują jakość FLAC i CD.
Może takie Denonki, które niestety, są słuchawkami otwartymi, ale oferujące świetne brzmienie oraz możliwość odsłuchu w trybie bt, jak i za pomocą mini jacka 3,5mm.

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Hmm, mam zupełnie inne zdanie w temacie świetnego brzmienia 😞 .

Jeśli już Denon, to:

Ukryta Zawartość

Trochę powyżej budżetu, ale moim zdaniem warto. Na plus - nie potrzebują jakiegoś super wzmacniacza, potrafią zagrać z "dziurki" telefonu, na minus - sztuczna skóra, choć dość przyjemna w użytkowaniu, oryginalny przewód ze stałym wtykiem 6,3.

Obecna cena na Amazon wyjątkowo przyjazna (1870,-)

EDIT: Pomyliłem kabelki w A-HD 5200 kabelek jest z jackiem 3,5 i nakręcaną przejściówką 6,3. W A-HD 7200 jest na stałe 6,3mm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcinus
  • 3 tygodnie później...

Ja w tym budżecie bym brał Meze 99 Classic. Są ciepłe, ale na pewno nie klucha. Dla mnie absolutny killer i da się go napędzić wszystkim.

• 2 tygodnie później...

Zgadzam się, w połączeniu z Toppingiem DX3 Pro+ Meze 99 Classics zdecydowanie zaśpiewają. Warto będzie też sprawdzić OLLO Audio S4R. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.