Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jest możliwość zaprogramowania innego pilota żeby współpracował z DMP A6 ? Pytam ponieważ w node 2i mogę zaprogramować inny pilot np od wzmacniacza stereo i sterować urządzeniem node 2i... 

3 godziny temu, Hirooo napisał:

Jest możliwość zaprogramowania innego pilota żeby współpracował z DMP A6 ? Pytam ponieważ w node 2i mogę zaprogramować inny pilot np od wzmacniacza stereo i sterować urządzeniem node 2i... 

chyba na forum ASR bylo ze jednemu sie udalo zaprogramować logitecha harmony ale drugim juz nie… wiec raczej obstawiam ze kicha… zawsze mozesz kupic pilota i zaprogramować ?

swoją droga u mnie tez cieszy ucho i oko 🙂 zacne urządzenie…

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez yesther

Będę próbował za jakiś czas oprogramować pilota od Kenwood'a. Generalnie pilot jest na IR oraz Bluetooth.

I jeszcze spróbuję dodać cd. i wtedy będzie miodek 😊

IR i bluetooth to w eversolo a Kenwood tylko ir. Swoją drogą nie udało mi się podłączyć pilota eversolo po bt, mimo, że instrukcja jest prosta jak budowa cepa...

1 godzinę temu, basic44 napisał:

nie udało mi się podłączyć pilota

a klikasz na raz next (w prawo) i minus w volume? bo ja chyba na poczatku myslalem ze to play/pause, u mnie przeszlo na BT

17 minut temu, piotralski napisał:

Trochę z dooopy

jest tam jeszcze kilka innych rzeczy tez 🙂 no ale taki androidowy patchwork, ogólnie nie jest zle, pomyśl ze masz Rose za 10k i jeszcze gorsze kwiatki 😉

Co by nie mówić o DMP Chińczycy w końcu zebrali wszystkie funkcjonalności w jednym miejscu. Pokłony im się należą. A że są wady? Widać je, bo cena niska 🤫🤪

Edytowane przez basic44
Godzinę temu, yesther napisał:

jest tam jeszcze kilka innych rzeczy tez 🙂 no ale taki androidowy patchwork, ogólnie nie jest zle, pomyśl ze masz Rose za 10k i jeszcze gorsze kwiatki 😉

Miałem Rose 250, Nada M10, Uniti Atom, Evo 150, CA x45 i jeszcze kilka innych. To nie kwiatki, to łąka kwietna 🙂

Generalnie problem z pilotem rozwiązałem. Leży sobie obok telefon, dedykowany (bez karty sim) do tego urządzenia...

Ponarzekać można, a nawet trzeba 😄

Godzinę temu, basic44 napisał:

Co by nie mówić o DMP Chińczycy w końcu zebrali wszystkie funkcjonalności w jednym miejscu. Pokłony im się należą. A że są wady? Widać je, bo cena niska 🤫🤪

Patrząc na cenę, aż zadziwiająca jest funkcjonalność 😄

8 minut temu, piotralski napisał:

Generalnie problem z pilotem rozwiązałem. Leży sobie obok telefon, dedykowany (bez karty sim) do tego urządzenia...

Specjalny tablet do sterowania oraz forum 😆

9 minut temu, basic44 napisał:

Wolę telefon zostawić w lochu żeby nic mi nie przeszkadzało w mej wieży rozkoszy 🧐

Ja też, dla tego bez simki 😄

14 minut temu, Luk77 napisał:

Panowie , czy ja jestem już przygłuchy że nie słyszę różnicy w filtrach zastosowanych w dmp a6 ?

Trochę dac'ów miałem i nigdy nie słyszałem różnic w filtrach 

Nowy soft dodał tę funkcję. Do tej pory też działało ale trzeba było zainstalować apkę Deezer na dmp.

Działało mi na starym sofcie. Na nowym sprawdzę dopiero...

14 godzin temu, Qaz12 napisał:

Dokładnie takie same mam doświadczenia ALE kilka lat temu miałem wysoki model odtw. CD Marantz-a z wejściem na dac . Były tam bodajże 2 lub 3 filtry i wyraźnie słyszałem różnice w brzmieniu.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
14 godzin temu, Qaz12 napisał:

Mam audio gd r 27 wersja 2021 i słychać różnice w dźwięku 😉

Sprawdzałem na nutce,, Too much rope'' na jej początku słychać sapanie podczas rąbania drewna i w zależności od wybranego filtra słychać je wyraźniej. 

3 godziny temu, Kw202 napisał:

Mam audio gd r 27 wersja 2021 i słychać różnice w dźwięku 😉

Sprawdzałem na nutce,, Too much rope'' na jej początku słychać sapanie podczas rąbania drewna i w zależności od wybranego filtra słychać je wyraźniej. 

Dac R-2R to inna bajka. W delta sigma ESS Sabre te filtry obcinają skrajne pasma, które mało osób słyszy. 

21 godzin temu, piotralski napisał:
22 godziny temu, yesther napisał:

Miałem Rose 250

I jak jest po przesiadce na EVS DMP A6? Jakie roznice jesli chodzi o dzwiek, aplikacje etc?

Pozdrawiam.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

14 minut temu, kichanadeta napisał:

I jak jest po przesiadce na EVS DMP A6? Jakie roznice jesli chodzi o dzwiek, aplikacje etc?

Pozdrawiam.

Mam wrażenie że zostałem wywołany do tablicy...

Jak dla mnie, przede wszystkim funkcjonalność i brak wzmacniacza (mam kolumny aktywne).

Ciężko tak na szybko sobie przypomnieć, ale w każdym modelu który miałem poprzednio coś było nie tak.

A to trzeba było budować listę odtwarzania, a to nie pamiętał gdzie skończył wczoraj grać, a to dźwięk mi nie podchodził. Np. Rose jak dla mnie jest za ciemne, jak by czymś ten dźwięk był przykryty. 

Pamiętajmy, że każdy z nas inaczej odbiera dźwięki i to co mi nie pasuje pasować może innym 🙂

A6 jak dla mnie jest idealna, no może z jednym szczegółem, gdyby dało się mieszać w plikach pilotem byłbym twierdził że to urządzenie jest dla mnie w 100% idealne 🙂

Chociaż z tego co zrozumiałem na forum producenta, nie jest to nie możliwe 😄

15 minut temu, piotralski napisał:

Jak dla mnie, przede wszystkim funkcjonalność i brak wzmacniacza (mam kolumny aktywne)

Rose RS 250 nie ma wbudowanego wzmacnaicza to Steramer/DAC/Music server w jednym - jesli zamontujesz w nim SSD. Tez gram na kolumnach aktywnych, konkretnie to Gidson Monitor LP8 i brzemienia nie odbieram jako ciemnego, wrecz przeciwnie jako przejrzyste, otwarte, dynamiczne. Byc moze chodzilo ci o Rose RS201, ktory ma wbudowany wzmacniacz?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

U mnie natomiast był wcześniej Wiim Pro po coax do Hegla HD20 albo Abrahamsena V6.0 i potem XLR do integr H80 albo V2.0UP, mam też Atolla IN200SE w stajni... no i myślałem, że mnie nic lepszego nie spotka, dźwięk był spoko, doprawiany czasem zmianą wzmaka, kabelków, daków itp. No ale w salonie lepiej jednak wpatrywać się w taki Eversolo niż Wiima 🙂, więc jak pomyślałem tak dokonałem zakupu. Gra u mnie od jakiegoś tygodnia, najpierw wpięty tak samo po coax do HD20, różnica w stosunku do Wiim Pro była zauważalna, niestety było gorzej, bardziej sucho, sterylnie, płycej, pierwszy raz się chyba spotkałem z taką różnicą w źródłach cyfrowych. Pograł kilka dni non-stop i się dźwięk dociążył lekko (otworzył w dolnych rejestrach), jednak dopiero jak usunąłem z toru HD20 i podłączyłem bezpośrednio do wzmaka po XLR to wrócił uśmiech na twarzy. Jest na prawdę nieźle z tym wewn. dakiem w Eversolo, mam go za krótko aby przetestować wszystkie połączenia i pewnie to będę robił, bo wcześniej HD20 na prawdę dawał radę z Wiim Pro, ale jak rozumiem się chyba gorzej spasował z Eversolo. HD20 ma różne specyfikacje w wejsciach coax1 i coax2, może bym musiał spróbować tego drugiego... Albo to wszystko psychoakustyka, był okres brzydkiej pogody, niskie ciśnienie atmosferyczne... 🙂 Tak czy inaczej jestem zadowolony, że jest mniej urządzeń, jakoś tak tryb minimalistyczny się mi włączył. Zobaczymy co będzie dalej... ale jedno jest pewne, że Eversolo zostaje...

2 godziny temu, kichanadeta napisał:

Rose RS 250 nie ma wbudowanego wzmacnaicza to Steramer/DAC/Music server w jednym - jesli zamontujesz w nim SSD. Tez gram na kolumnach aktywnych, konkretnie to Gidson Monitor LP8 i brzemienia nie odbieram jako ciemnego, wrecz przeciwnie jako przejrzyste, otwarte, dynamiczne. Byc moze chodzilo ci o Rose RS201, ktory ma wbudowany wzmacniacz?

NIe miałem na myśli konkretnie Rose w temacie wzmacniacza (to był ogólnik do wszystkich sprzętów które przewaliłem), ale o dźwięku 🙂

PS

Ja gram na Cabasse Pearl Akoya

Edytowane przez piotralski

Swietne kolumny. I potrzebujesz do nich Streamera? Przeciez to sa glosniki all in one.

Czy aplikacja Cabasse jest tak slaba? 

17 minut temu, kichanadeta napisał:

Swietne kolumny. I potrzebujesz do nich Streamera? Przeciez to sa glosniki all in one.

Czy aplikacja Cabasse jest tak slaba? 

Jestem trochę staromodny... Lubię widzieć co gra, i nie na telefonie czy tablecie 😄

Wiem, to temat rzeka 😉

Z aplikacji Cabasse korzystam jedynie by coś zmienić w brzmieniu "kulek", nie stream'uje z niej wiec trudno mi powiedzieć, czy jest dobra czy zła. Do tego co robię jest ok.

Trzeba tez wiedzieć, że to nie jest mój podstawowy system. To pomocnicza odskocznia w pomieszczeniu dość trudnym, jakieś 12m2

Edytowane przez piotralski

Zrippowalem kila polskich plyt (na laptopie), i niestety Eversolo nie znajduje zdjec artysty.

Czy ktos moze wie gdzie mozna wrzucic te zdjecia zeby pokazywaly sie w aplikacji. Podobna systuacje mam z okladkami albumow ale to jest prosta sprawa bo wystarczy zdjecia wrzucic do foldru albumu ale folderu ze zdjeciami artystow nie moge znalezc. 

Fajnie by bylo gdyby @EverSolo Polska, zrobilo aktualizacje zeby mozna bylo te zdjecia modyfikowac z aplikacji. 

13 minut temu, Starzec2 napisał:

Zrippowalem kila polskich plyt (na laptopie), i niestety Eversolo nie znajduje zdjec artysty.

Czy ktos moze wie gdzie mozna wrzucic te zdjecia zeby pokazywaly sie w aplikacji. Podobna systuacje mam z okladkami albumow ale to jest prosta sprawa bo wystarczy zdjecia wrzucic do foldru albumu ale folderu ze zdjeciami artystow nie moge znalezc. 

Fajnie by bylo gdyby @EverSolo Polska, zrobilo aktualizacje zeby mozna bylo te zdjecia modyfikowac z aplikacji. 

Witam ja wrzucam do folderu z plikami płyty format jpg. Sorry nie doczytałem do końca

Edytowane przez videograf
  • Pokaż nowe odpowiedzi