Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, mandek napisał:

Jednym ze starszych i bardziej aktywnych użytkowników ASR jest ten pan:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

On też wg ciebie interesownie nagania na "sprzedaż chińskich dac"? 

albo przespałem coś ważnego albo nie ogarniam już tych przekomarzanek 🙂 czy mamy decydować za kogoś kto co kupuje itp? jeden słucha i akceptuje a inny kupuje na podstawie pomiarów i też nie można mu tej przyjemności odbierać. Kurde jest tyle sprzętu na rynku że pozwólmy się ludziom cieszyć z ich wyborów a tym samym nie narzucajmy im własnych racji bo i po co? Można się wypowiedzieć i na tym zakończyć a nie w kółko pleść o jednym i drugim. Czyli jak mam to wszystko rozumieć? Popełniłem błąd kupując eversolo czy wręcz przeciwnie? Wydając pieniądze na swój zestaw zmarnowałem pieniądze czy może dobrze zostały ulokowane? Mam znajomego który się jara tym co ma w domu i słucha godzinami gdzie mi nie pasuje i nie odpowiada brzmienie ale to cholera jego dom, jego siano i jego uszy- jemu pasuje to niech czerpie fun z tego co ma i kropka. Jakbym tak się wczytywał w te wszystkie informacje dostepne w sieci to nigdy bym nic nie kupił i nie postawił w domu bo zawsze będzie dla kogoś to kichą więc chodziłbym i słuchał dźwięków natury i ulicy do momentu kiedy ktoś też by tego nie zanegował że pomiarowo jest do dupy.

Dajcie ludziom się cieszyć i słuchać dźwięków takich jakie im pasują!!!! 

spokojnej niedzieli Panowie. Aloha!!!!

Ukryta Zawartość

Nie popełniłeś błędu kupując Eversolo, wręcz przeciwnie, to świetny zakup, co potwierdza np. ten koleś z ASR:

Ukryta Zawartość

prowadzi w Londynie salon audio z naprawdę nie tanimi klockami:

Ukryta Zawartość

A na pytanie o to czy Master jest lepszy, odpowiedział:

Ukryta Zawartość

Ma w ofercie Eversolo, więc chyba nie kłamie 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mandek
4 minuty temu, mandek napisał:

Nie popełniłeś błędu kupując Eversolo, wręcz przeciwnie, to świetny zakup, co potwierdza np. tek koleś z ASR:

prowadzi w Londynie salon audio z naprawdę nie tanimi klockami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A na pytanie o to czy Master jest lepszy, odpowiedział:

Ukryta Zawartość

Czyli co? Master to tylko różnica w cenie z tego wynika tak na szybko? Nie miałem okazji porównać i nie będę miał. Jak już napisałem wcześniej zakupiłem wersje master bo określono ja jako lepsza a ze mogłem wydać więcej to kupiłem dla świetego spokoju żeby się nie głowic czy wystarczający jest standard. U mnie to działa jako kompletna jednostka bez zewnetrznego DACa, gdybym miał już DAC na pokładzie jakiś to pewnie nie kupiłbym wersji master. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, mandek napisał:

Master na pewno jest jeszcze lepszym wyborem. Mam zwykłą wersję i zazdroszczę - ciesz się muzyką 🙂

I to właśnie robię! Nawet zrobiłem porównanie pomiędzy winylem a ever i oba zabrzmiały fajowo wiec nie mam ani chwili smutnej miny poza momentem jak poprzedni nie chciał się włączyć ale tak to mi pasuje i spełnia oczekiwania do których został wciągnięty pod mój sufit 😂

22 godziny temu, Lech36 napisał:

Takie słowa świadczą tylko o kompletnym nieprzygotowaniu do uprawiania audio hobby. 

Można zapytać jak się przygotować do uprawiania tego hobby? 😂

5 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Powiedzą, napiszą i narysuj że gra zajebiscie i wg ciebie tak jest. A gdzie w tym wszystkim zdrowy rozsądek i empiryzm?

Empiryzm występuje z reguły na etapie projektowania urządzenia. Zdrowy rozsądek oczywiście jest jak najbardziej wskazany, ale jak myślisz że testy proponowane przez niektórych hobbystów są zdroworozsądkowe to raczej jesteś w błędzie. Wielokrotnie wskazywano jakie błędy popełniają hobbyści audio w swoich "testach", ale reakcji na to nie ma, dalej wszystko sprowadza się do stwierdzenia "ja słyszę" i koniec rozmowy.   

2 minuty temu, Qaz12 napisał:

Można zapytać jak się przygotować do uprawiania tego hobby? 😂

Uważać na fizyce w szkole i być bardziej dociekliwym, nie poprzestawać na w/w stwierdzeniu "ja słyszę" bo słuch ludzki nie jest tak idealny jak wielu audio hobbystów uważa 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

30 minut temu, linu666 napisał:

Czyli co? Master to tylko różnica w cenie z tego wynika tak na szybko? Nie miałem okazji porównać i nie będę miał. Jak już napisałem wcześniej zakupiłem wersje master bo określono ja jako lepsza a ze mogłem wydać więcej to kupiłem dla świetego spokoju żeby się nie głowic czy wystarczający jest standard. U mnie to działa jako kompletna jednostka bez zewnetrznego DACa, gdybym miał już DAC na pokładzie jakiś to pewnie nie kupiłbym wersji master. 

Master jest dla tych, ktorzy uwazaja, ze kazda zmiana w komponentach na lepsze (czytaj: drozej) jest slyszalna. Nawet Eversolo nie ma problemu ze stwierdzeniem, ze roznice miedzy standard a master nie powinny byc slyszalne.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

48 minut temu, linu666 napisał:

Popełniłem błąd kupując eversolo czy wręcz przeciwnie?

Myślę że nie popełniłeś błędu, ale dobrze mierzący się sprzęt pochodzenia chyba chińskiego, zwłaszcza z rekomendacją ASR jest chyba solą w oku niektórych tutejszych opiniotwórców.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

4 minuty temu, ProjectPi napisał:

Master jest dla tych, ktorzy uwazaja, ze kazda zmiana w komponentach na lepsze (czytaj: drozej) jest slyszalna. Nawet Eversolo nie ma problemu ze stwierdzeniem, ze roznice miedzy standard a master nie powinny byc slyszalne.

No cóż, będę musiał z tym złym wyborem jakoś żyć 😜

zawsze będę mogł wprowadzić w życie tłumaczenie ze wybór master był pokierowany złotymi detalami pasującymi do reszty sprzętów posiadające także takie wstawki i już będzie mi lepiej na serduszku 😁

Edytowane przez linu666
3 minuty temu, linu666 napisał:

Nie wiem, na czym polega twoj problem, ale zgaduje, ze jak ktos twierdzi, ze roznice sa wyraznie slyszalne, czujesz sie spokojniej.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

"Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia."Albert Einstein 

Taka ciekawostka.

Empiryzm jak najbardziej jestem na tak, nie kupuję w ciemno, opieram się na swoim niedoskonałym słuchu, bo tylko nim odbieram muzykę 

Co @Lech36 sądzisz o pomiarach wzmacniaczy lampowych?

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Nie wiem, na czym polega twoj problem, ale zgaduje, ze jak ktos twierdzi, ze roznice sa wyraznie slyszalne, czujesz sie spokojniej.

Nic z tych rzeczy. Jeśli tak to gdzieś wyczytałeś to nie mogę Tobie tego odbierać 😜

Byłem skłonny kupić (jak już padła decyzja dotycząca zakupu) wersje standard jak odzew był taki ze master był puszczony tylko na Chiny i ograniczony, jednak tydzień przed kliknięciem buttona KUP dostałem informacje od sprzedawcy ze będzie wersja master wiec wybór padł jednak na master. I tak można określić mój problem 😂

Edytowane przez linu666
10 minut temu, Qaz12 napisał:

Co @Lech36 sądzisz o pomiarach wzmacniaczy lampowych?

Są słabe a nawet bardzo słabe, ale ten typ tak ma.

12 minut temu, Qaz12 napisał:

Empiryzm jak najbardziej jestem na tak, nie kupuję w ciemno, opieram się na swoim niedoskonałym słuchu, bo tylko nim odbieram muzykę 

Możesz popełniać mnóstwo nie do końca optymalnych wyborów kierując się tylko swoim słuchem.

13 minut temu, linu666 napisał:

I tak można określić mój problem

Jak już kupiłeś to problemu nie ma, pozostaje tylko słuchać muzyki 😉.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Jak już kupiłeś to problemu nie ma, pozostaje tylko słuchać muzyki 😉.

Tylko czy to można klasyfikować jako problem? Hmmm… 🤔

23 minuty temu, linu666 napisał:

zawsze będę mogł wprowadzić w życie tłumaczenie ze wybór master był pokierowany złotymi detalami pasującymi do reszty sprzętów posiadające także takie wstawki i już będzie mi lepiej na serduszku 😁

Ja kupując jakiś drogi sprzęt zawsze uzasadniam to tym że przynajmniej nie będę myśleć o tym czy można było kupić optymalniej. Zdarzały mi się takie takie decyzje. 

4 minuty temu, linu666 napisał:

Tylko czy to można klasyfikować jako problem? Hmmm… 🤔

Nie!!! 😉 

2 godziny temu, mandek napisał:

ASR to stan umysłu... jak brak różnicy pomiarowej to żaden wyznafca nie ma prawa nic usłyszeć 😂

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

ASR to stan umysłu... jak brak różnicy pomiarowej to żaden wyznafca nie ma prawa nic usłyszeć

Bardzo dobry wniosek, ale usłyszeć różnice można, różnice tworzone przez zjawiska leżące poza sprzętem, ale do tego żeby to pojąć trzeba mieć odpowiedni stan umysłu. Audiofilski stan umysłu do tego nie doprowadzi zwłaszcza jak się zabetonował wokół stwierdzenia "ja słyszę" 😉

5 hours ago, linu666 said:

Dajcie ludziom się cieszyć i słuchać dźwięków takich jakie im pasują

Ależ tu nie o to chodzi. Słuchajcie sobie czego chcecie i jak chcecie. O gustach się nie dyskutuje.

Dźwięki też podlegają modzie, o czym mogą świadczyć różnice np.: w brzmieniu kolumn tego samego producenta z tej samej rodziny na przestrzeni czasu 🙂

Chodzi tylko o to, by nie pisać bzdur typu kabel cyfrowy poszerzył mi scenę, wzmacniacze operacyjne wpływają na brzmienie i podlegają wygrzewaniu, sieciówka wpływa na brzmienie i musi mieć koniecznie 1.5m, a najlepiej jakby wyglądała jak kabel do zasilania małej fabryczki 😄

Te głupstwa są szkodliwe, bo niestety są ludzie, którzy mogą w to uwierzyć i to naraża ich na straty czasu i pieniędzy.

Popieranie oszustw jest nie fair.

Edytowane przez bum1234
2 minuty temu, bum1234 napisał:

Ależ tu nie o to chodzi. Słuchajcie sobie czego chcecie i jak chcecie. O gustach się nie dyskutuje.

Dźwięk też podlegają modzie, o czym mogą świadczyć różnice np.: w brzmieniu kolumn tego samego producenta z tej samej rodziny na przestrzeni czasu 🙂

Chodzi tylko o to, by nie pisać bzdur typu kabel cyfrowy poszerzył mi scenę, wzmacniacze operacyjne wpływają na brzmienie i podlegają wygrzewaniu, sieciówka wpływa na brzmienie i musi mieć koniecznie 1.5m, a najlepiej jakby wyglądała jak kabel do zasilania małej fabryczki 😄

Te głupstwa są szkodliwe, bo niestety są ludzie, którzy mogą w to uwierzyć i to naraża ich na straty czasu i pieniędzy.

Popieranie oszustw jak najbardziej jest nie fair. Co do kabli to nie będę się wypowiadał bom niedoświadczony i mieszkam w kamienicy gdzie pewnie większego znaczenia to nie ma o ile ma jakiekolwiek i nie stać mnie żeby testować a wydając na przewód zasilający 20000 jak to zrobił mój kolega pewnie bym słyszał różnice jeśli by jej nawet nie było 😂

13 minut temu, linu666 napisał:

Co do kabli to nie będę się wypowiadał bom niedoświadczony i mieszkam w kamienicy gdzie pewnie większego znaczenia to nie ma o ile ma jakiekolwiek i nie stać mnie żeby testować a wydając na przewód zasilający 20000 jak to zrobił mój kolega pewnie bym słyszał różnice jeśli by jej nawet nie było

Typ pomieszczenia nie ma wpływu zwrotnego na kable używane w systemie 😉.

20 minut temu, bum1234 napisał:

Ale tego wymaga gra marketingowa promująca wyroby proste.

6 minut temu, Lech36 napisał:

Typ pomieszczenia nie ma wpływu zwrotnego na kable używane w systemie 😉.

Ale dla mnie poprawa prądu jeśli ma wpływać to ma sens przy porządnej instalacji- tak mam to w głowie. W przypadku tego mieszkania nie wiem co jest w ścianach, nie wiem jak jest zrobione. Może to spłyce ale dodanie nowych złotych sznurówek do dziurawych butów nie doda im wodoszczelności. 

15 minut temu, linu666 napisał:

Ale dla mnie poprawa prądu jeśli ma wpływać to ma sens przy porządnej instalacji- tak mam to w głowie. W przypadku tego mieszkania nie wiem co jest w ścianach, nie wiem jak jest zrobione. Może to spłyce ale dodanie nowych złotych sznurówek do dziurawych butów nie doda im wodoszczelności. 

Twój sprzęt jest dobrze zabezpieczony przed wpływem kiepskiej instalacji w ścianach Twojego mieszkania. Były takie testy na znienawidzonym ASR dodające z boku dużo zakłóceń RF i badające wynik na wyjściu urządzenia audio, ale ASR jest "be" więc nie należy takich niepoważnych eksperymentów przez nich przeprowadzanych brać pod uwagę 😉. Sprzęt badany w tamtym teście całkiem dobrze, o ile pamiętam zniósł ten eksperyment, ale ASR do niepoważny portal, więc należy traktować go z ostrożnością 😉.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Twój sprzęt jest dobrze zabezpieczony przed wpływem kiepskiej instalacji w ścianach Twojego mieszkania. Były takie testy na znienawidzonym ASR dodające z boku dużo zakłóceń RF i badające wynik na wyjściu urządzenia audio, ale ASR jest "be" więc nie należy takich niepoważnych eksperymentów przez nich przeprowadzanych brać pod uwagę 😉. Sprzęt badany w tamtym teście całkiem dobrze, o ile pamiętam zniósł ten eksperyment, ale ASR do niepoważny portal, więc należy traktować go z ostrożnością 😉.

Ale dały coś te kable zasilające czy nie? Bo TAGA czy toomanek kosztują do 200 a są inne co kosztują 2000-26000 wiec jak to jest do cholewki? 

4 godziny temu, marcinmarcin napisał:

ASR to stan umysłu... jak brak różnicy pomiarowej to żaden wyznafca nie ma prawa nic usłyszeć 😂

Myślę, że jest o wiele gorzej - to światowy spisek szaleńca z oscyloskopem, znanego redaktora ze Stereophile i handlarza chińszczyzną audio z Londynu 😱 

Edytowane przez mandek
2 godziny temu, Lech36 napisał:

Bardzo dobry wniosek, ale usłyszeć różnice można, różnice tworzone przez zjawiska leżące poza sprzętem

Bzdury - naprawdę w swoim ograniczonym świecie nie jesteś w stanie zaakceptować że pomija się jakieś istotne parametry dźwięku skoro są tak duże, powtarzalne i słyszalne dla tysięcy ludzi różnice pomimo braku istotnych różnic w pomiarach. 

Nauka jeszcze nie ogarnęła kryteriow pomiarowych dla smaku i węchu, czemu mam wierzyć takim bajkopisarzom że wszystko umieją zmierzyć w dźwięku co istotne... 

Tak, najważniejszy argument dla mnie - słyszę często że dobry pomiarowo sprzęt jest wart funta kłaków i nikt mi nie wmówi że jest inaczej...

12 minut temu, linu666 napisał:

Ale dały coś te kable zasilające czy nie?

Wg testów technicznych nic nie dają, ale wg testów audiofilskich zmieniają przestrzeń, lokalizację i parę innych składowych dźwięku, w co uwierzysz to już Twoja sprawa 😉.

3 minuty temu, mandek napisał:

Myślę, że jest o wiele gorzej - to światowy spisek szaleńca z oscyloskopem, znanego redaktora ze Stereophile i handlarza chińszczyzną audio z Londynu 😱 

Dodaj jeszcze emkuła które promowali 😋

A pitolenie o szopenie dalej w wątku Eversolo 

Edytowane przez marcinmarcin

Teraz, marcinmarcin napisał:

Bzdury - naprawdę w swoim ograniczonym świecie nie jesteś w stanie zaakceptować że pomija się jakieś istotne parametry dźwięku skoro są tak duże, powtarzalne i słyszalne dla tysięcy ludzi różnice pomimo braku istotnych różnic w pomiarach. 

Bzdury to wypisują tacy jak Ty, ale cóż są różni hobbyści na tym świecie, część kieruje się wiarą w nieomylność swojego słuchu, nic się na to nie poradzi.
Tak się zastanawiam co te ostatnie dyskusje mają wspólnego z tematem wątku? Mają w jakiś sposób zdyskredytować chiński wyrób czy coś innego? Mam nadzieję że przynajmniej zaopatrzyłeś się w ten wyrób żeby dokonywać wpisów w tym wątku?

6 minut temu, Lech36 napisał:

Wg testów technicznych nic nie dają, ale wg testów audiofilskich zmieniają przestrzeń, lokalizację i parę innych składowych dźwięku, w co uwierzysz to już Twoja sprawa 😉.

Czyli lepszy przekrój niż dokładny do zestawu wystarczy czy kompletnie nie ma sensu inwestować nawet w to? 

• Pokaż nowe odpowiedzi