Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Eversolo DAC Z8 jest napewne dużo lepszy od DMP 6 . U mnie wygrał z Rega DAC R . Polecam w tej cenie dużo dużo lepszy od konkurencji . U mnie gra z SONY TA F 555mkII

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Klejson

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Jako DAC . Jest na prawdę bardzo dobrze , przed zakupem odsłuchałem kilka daców w salonie hi fi . Yamaha WXA50 Powernode Marantz miałem Rege dac r. Eversolo DAC Z8 w tym przedziale cenowym jest  najlepszy  odważę się napisać że nawet do 5tyś .

Edytowane przez Klejson

30 minut temu, Klejson napisał:

odważę się napisać że nawet do 5tyś .

To zbytnia brawura 😉 Nie sądzę, żeby był lepszy od SMSL SU-10 czy RME ADI-2 FS.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dlaczego jakieś argumenty ? 

Czy tak sobie kolega napisał,  samo napisanie niesadzę świadczy o tym zenie było porównania i odsłuchu. 

Edytowane przez Klejson

39 minut temu, Piopio napisał:

To zbytnia brawura 😉 Nie sądzę, żeby był lepszy od SMSL SU-10 czy RME ADI-2 FS.

No chyba sprzedam swojego Adi-2 FS i kupię Z8 ...ot żarcik 😁🤘

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

36 minut temu, Klejson napisał:

Dlaczego jakieś argumenty ? 

Czy tak sobie kolega napisał,  samo napisanie niesadzę świadczy o tym zenie było porównania i odsłuchu. 

SMSL SU-10 - 2X ES9038PRO + zasilanie liniowe. 

RME ADI-2 FS - chyba nie trzeba opisywać co potrafi ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A czytałeś przed zakupem RME na Niemieckich forach że jest gorszy nawet od Dacmagic  a dzwiek to same filtry  . Kończę dyskusje pozdrawiam życzę miłego słuchania 

26 minut temu, Klejson napisał:

A czytałeś przed zakupem RME na Niemieckich forach że jest gorszy nawet od Dacmagic  a dzwiek to same filtry  . Kończę dyskusje pozdrawiam życzę miłego słuchania 

Tiaaa ...a świstak siedzi i zawija je w sreberka 😂

Tylkoto ci pozostało

Godzinę temu, Aprox napisał:

Tiaaa ...a świstak siedzi i zawija je w sreberka 😂

Tylko to ci pozostało do napisania , nawet nie masz jak sprawdzic bo nie znasz niemieckiego 😀. Elooo 3 2 0

Godzinę temu, Klejson napisał:

Tylkoto ci pozostało

Tylko to ci pozostało do napisania , nawet nie masz jak sprawdzic bo nie znasz niemieckiego 😀. Elooo 3 2 0

Istnieje coś takiego jak translator inteligencie 🤦😂. Fajny jesteś Klejson ...taki trochę nie za mądry 😆

Lepiej znać niemiecki niż umieć używać sztuczek. Przepraszam Panowie ale dla mnie ważnym jest z jakiego dac słuchać tego dmp. Wbudowany dac jest świetny pod względem separacji, dynamiki i sceny. Ale ciepły jest, po ciemnej mocy stronie stoi. I pytanie jak ten Z8 gra? Czy jest jasny? Jak z detalicznością? Kontrola basu jak? I co jest źródłem u Ciebie?

2 godziny temu, basic44 napisał:

I pytanie jak ten Z8 gra? Czy jest jasny? Jak z detalicznością? Kontrola basu jak?

Zagra jak standardowy DAC na ES9038PRO. Czyli bardzo poprawnie ale bez fajerwerków. 

4 minuty temu, basic44 napisał:

Dmp gra z dacem podobnym do dac-z6. I te różnice do z8 chcę by ktoś opisał...

Kup sobie używany SMSL SU-9 to będziesz miał porównanie.

Próbował  ktoś podłączyć zewnętrzny CD-ROM? 
Niby widzi CD ale wyskakuje komunikat 

„warm tip

The current song has expaierd and willmplay the next one for automatically „

I generalnie nic sie nie dzieje 

W dniu 17.07.2023 o 09:23, Adam 38 napisał:

DMP A6 od środka. Może się wypowiedzieć ktoś techniczny jak ocenia montaż? 

Ukryta Zawartość

FB_IMG_1689578068921.jpg

FB_IMG_1689578062195.jpg

FB_IMG_1689578054670.jpg

Dawno, dawno temu, w podobnym świecie cenowym w odległej galaktyce JAKOŚĆ:

oppo_sonicadac_3.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez essewissa
6 godzin temu, essewissa napisał:

Dawno, dawno temu, w podobnym świecie cenowym w odległej galaktyce JAKOŚĆ:

Ukryta Zawartość

Ogólnie teraz w audio jakość wykonania leci łeb na szyję, widziałem gorzej polutowane wnętrze jakieś lampy za 20k.

Posłuchałem sobie tego Eversolo i dźwiękowo mi się podoba jako transport. Co do apki mam parę uwag:

- brak obsługi Deezera, można tylko przewijać listę do tyłu i do przodu 

- przesuwanie utworu w Tidalu na osi czasu nie działa, na ekranie Eversolo jest ok

- przy wyborze jako źródła Bluetooth nie można wybrać cyfrowego wyjścia

@EverSolo Polska

Ukryta Zawartość

Jaki brak obsługi?  Instalujesz apkę i masz nawet Deezer connect z telefonu🙊

Przewijanie w Tidal i w apce Eversolo i w natywnej działa...

Edytowane przez basic44
38 minut temu, basic44 napisał:

Jaki brak obsługi?  Instalujesz apkę i masz nawet Deezer connect z telefonu🙊

Przewijanie w Tidal i w apce Eversolo i w natywnej działa...

Ok, udało się przez apke Deezera połączyć się z Eversolo, ale z poziomu apki Eversolo nie da się 

A to kicha jest. Ale Deezer w ogóle ma kłopoty ze sprawnym działaniem z różnymi sprzętami. Ja się spotkałem tylko z dobrą implementacja Deezer'a w apce Sonos'a.

9 minutes ago, Aprox said:

No ale Amazon Music to nadal kiszka na DMP-A6 ...

Może warto wypróbować Tidala.
Kiedyś używałam Amazin Music ale przesiadłem sie na TIDAL i według mnie duża poprawa. Nie wiem czy to tylko takie wrażenie ale wydaje mi sie ze muzyka brzmi lepiej, jakby więcej basu było. Cena Hi-fi prawie taka sama jak Amazonia a TIDAL ma dużo lepsza aplikacje. Zbiory chyba porównywalne. 

31 minut temu, Starzec2 napisał:

Może warto wypróbować Tidala.
Kiedyś używałam Amazin Music ale przesiadłem sie na TIDAL i według mnie duża poprawa. Nie wiem czy to tylko takie wrażenie ale wydaje mi sie ze muzyka brzmi lepiej, jakby więcej basu było. Cena Hi-fi prawie taka sama jak Amazonia a TIDAL ma dużo lepsza aplikacje. Zbiory chyba porównywalne. 

No widzisz a ja mam zupełnie odmienne zdanie. Mam zarówno Amazona i Tidal-a HiFi Plus i jak dla mnie dużo lepiej brzmi Amazon. Apka mnie nie interesuje gdyż do streamigu używam Heos-a gdyż mam streamer Denon-a. Np teraz słucham kawałka Dream Theater "Barstool Warrior" i w Tidal-u mam go w 44/16 a w Amazonie 96/24.

Edytowane przez Aprox

Panowie interesuje mnie opinia jak Dnp 6 działa z zewnętrznego dysku Usb 2,5"? Czy podłączając go na Usb IN z tyłu urządzenia bez problemu rozpoznaje dysk i szybko zaczytuje setki katalogów z plikami flac?

Nie używam póki co żadnych serwisów streamingowych, cała płytoteka jest na zewnętrznym Hdd a jest tego sporo.

Z obecnym Pionkiem N50A działa to bez zarzutu.

Dnp6 potrzebuję do kolejnego zestawu w innym pomieszczeniu, z jedynie przenoszonym Hdd jako płytoteka.

11 hours ago, moshica said:

Nie używam póki co żadnych serwisów streamingowych, cała płytoteka jest na zewnętrznym Hdd a jest tego sporo.

Dołączam się do pytania i zadam jeszcze dodatkowe kluczowe pytania :)

Czy można wyszukiwać? Czy wyświetla okładki w siatce? Czy można robić playlisty i kolejki? Oczywiście z lokalnych plików z dysku.

• Pokaż nowe odpowiedzi