Skocz do zawartości
IGNORED

10-letni DAC. Zakup.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.06.2023 o 11:29, pinatubo napisał:

to  ich nie  czytaj .

Oho.
Mamy tu cwaniaka.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Kolega pytał o DACa a tu od kilku dni tylko off top, gdy człowiek zagląda do wątku.
Niczym w filmie "Nic śmiesznego" - "sami humaniści ku7wa jego mać".

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Wito76 napisał:

Kolega pytał o DACa a tu od kilku dni tylko off top, gdy człowiek zagląda do wątku.
Niczym w filmie "Nic śmiesznego" - "sami humaniści ku7wa jego mać".

Jak szkoła nie nauczyła to może internet?

1 godzinę temu, Wito76 napisał:

Rurzne żeczy jórz widziałem na tym foróm. Nie przesadzajcie już.

Ndgfde przesufbxasm,pddo prosvsgfstu mąbvshdgry to przbsgdta,aebe wrdbto pidchac pdo pdheshku.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 26.06.2023 o 22:51, iFi Audio napisał:

W DAC sporo się dzieje. Myślę, że warto zobaczyć coś z obecnej produkcji. Z naszej oferty kwalifikują się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (na pewno znajdziesz na niego rabat u naszych dealerów). Możesz tez je wypożyczyć i przetestować u siebie, więc masz znacznie mniejsze ryzyko, niż przy używkach.

co się takiego dzieje? poza chwytami marketingowymi rodzaju mqa to raczej nic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
31 minut temu, krolewicz napisał:

Własnie,tez jestem ciekaw.
Chciałbym wymienić swojego DAC na cos lepszego.

12 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Własnie,tez jestem ciekaw.
Chciałbym wymienić swojego DAC na cos lepszego.

wpinaj w swój zestaw audio, "słuchaj" co się zmienilo i najbardziej odpowiadającą Ci zmianę zostaw do czasu, kiedy usłyszysz kolejną zmianę odpowiadającą Twoim preferencją brzmieniowym

i zapomnij o tym co napisał @krolewicz, mqa to funkcja a nie sygnatura brzmienia, fakt że kontrowersyjna i co za tym idzie nieistotna

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, krolewicz napisał:

Bardzo dużo jeżeli chodzi o skok jakości i cenę, wyobraź sobie że z czystej ciekawości zakupiłem za niecałe 400zł iFi Audio Uno i to maleństwo biurkowe wysterowało lepiej słuchawki 250ohm niż wzmacniacz słuchawkowy w Rotel RC-1590.

Może i nie było aż tylu detali ale piszę tutaj o urządzeniu za niecałe 400 złotych które może jeszcze robić za przedwzmacniacz i wzmacniacz słuchawkowy do telefonu z androidem😉 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
W dniu 26.06.2023 o 07:50, piotrek7 napisał:

A ja spotkałem się kiedyś ze stwierdzeniem, że sposób pisania świadczy nie tylko o poziomie wykształcenia piszącego ale także o szacunku dla tego, kto będzie to czytał. 

Przejmujemy język portali społecznościowych gdzie emotikony, wielokropki czy idiotyczne gif-y zastępują treść i mnożą puste przekazy. A gdy chcemy coś napisać, pojawia się istotny problem w przelaniu na papier tego, co kołacze w głowie  

Cofamy się  do poziomu pisma piktograficznego. 

32 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Bardzo dużo jeżeli chodzi o skok jakości i cenę, wyobraź sobie że z czystej ciekawości zakupiłem za niecałe 400zł iFi Audio Uno i to maleństwo biurkowe wysterowało lepiej słuchawki 250ohm niż wzmacniacz słuchawkowy w Rotel RC-1590.

Może i nie było aż tylu detali ale piszę tutaj o urządzeniu za niecałe 400 złotych które może jeszcze robić za przedwzmacniacz i wzmacniacz słuchawkowy do telefonu z androidem😉 

mówimy o audio czy o zabawkach? trudno zaprzeczyć miniaturyzacji, na tym polu na pewno są postępy

a w DAC? dalej potrzeba porządne zasilanie, dalej często okazuje się, że lampy lepsze niż scalaki
w nowych DAC na pewno jest lepsze USB, w starych nie było albo często kiepsko grają

reszta? wszystko już było, teraz jest tylko drożej 😉

23 godziny temu, MarcinStereo napisał:

😉

Ja należę do tego grona ale staram się napisać wszystko tak by ktoś to chciał przeczytać i się nie denerwował przy tym.

Jakby jeszcze przecinki były, to lux. 

?👈

W dniu 28.06.2023 o 23:44, krolewicz napisał:

Przede wszystkim ewolucja jest w implementacji wejść cyfrowych, zwłaszcza USB. Do tego, ewoluują dostępne układy scalone, o postępie w projektowaniu i produkcji PCB nie wspomnę. Plus, to wszystko tanieje. System GMT który jest standardem w naszym Zen DACv2 10 lat temu bardzo mocno wywindowałby cenę urządzenia.

Warto posłuchać i wyrobić sobie zdanie.

W dniu 30.06.2023 o 20:16, rafal735r napisał:

A ja bidulek tylko Coax. 

Dalej jeden z moich ulubionych sposobów na połączenie urządzeń cyfrowych. Często gra lepiej niż USB.

3 godziny temu, iFi Audio napisał:

Często gra lepiej niż USB.

Jak USB gra gorzej to polecam iFi iGalvanic 😉 Zdecydowanie pomoże. No chyba, że DAC to staruszek. Wtedy nic nie pomoże ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

19 godzin temu, Piopio napisał:

Jak USB gra gorzej to polecam iFi iGalvanic 😉 Zdecydowanie pomoże. No chyba, że DAC to staruszek. Wtedy nic nie pomoże ...

Z tą implementacją USB to bardzo różnie bywa, choć w ostatnim roku już wyraźnie lepiej.

W dniu 3.07.2023 o 21:40, Piopio napisał:

Stary dac

Arcam rdac, naim dac V1, musical fidelity M1 dac.

Stare ale jakże jare 🙂

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Stary dac

Stare ale jakże jare 🙂

Do jakiś zestawów vintage 😉 Wolę nowoczesne rozwiązania - rozdzielcze i szczegółowe. Nie trzeb się domyślać pewnych dźwięków 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Stary dac

Stare ale jakże jare 🙂

Naim DAC V1 i NAP100 to był killer! 

7 godzin temu, Piopio napisał:

Do jakiś zestawów vintage 😉 Wolę nowoczesne rozwiązania - rozdzielcze i szczegółowe. Nie trzeb się domyślać pewnych dźwięków 😉

Wiem dyskutowaliśmy już o tym. 

A ja wolę ich brzmienie bo nie jest przerysowane i miłe dla ucha.

22 minuty temu, iFi Audio napisał:

Naim DAC V1 i NAP100 to był killer! 

Widzę kolega pamięta dobre czasy;)

9 godzin temu, Piopio napisał:

Do jakiś zestawów vintage 😉 Wolę nowoczesne rozwiązania - rozdzielcze i szczegółowe

Niekoniecznie do vintage - ja też wolę pełne muzykalne brzmienie niż takie od którego można raka uszu dostać.

13 minut temu, Wito76 napisał:

Niekoniecznie do vintage - ja też wolę pełne muzykalne brzmienie niż takie od którego można raka uszu dostać.

I to zaraz po krwotoku

Teraz mam chińczyka i nie powiem, gra to rozdzielczo, detalicznie, mam na AKM 4493s czyli tym z rodziny Velvet Sound, więc aż tak nie cierpię, ale słyszałem Arcama i gra łagodniej, ale właśnie bez wrażenia, że jest misiowato. Z chińczykami zależy jak trafi się, często właśnie te pozorną detaliczność ludzie mylą z ostrością, której nie zauważają.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Widzę kolega pamięta dobre czasy;)

Miałem NAP100 na własność, chyba najbardziej udany z Naimów! Kosztował rozsądnie, a jak grał to majtki spadały przez głowę. Ostatnio prawie trafiłem nawet...

11 godzin temu, Wito76 napisał:

Teraz mam chińczyka i nie powiem, gra to rozdzielczo, detalicznie, mam na AKM 4493s czyli tym z rodziny Velvet Sound, więc aż tak nie cierpię, ale słyszałem Arcama i gra łagodniej, ale właśnie bez wrażenia, że jest misiowato. Z chińczykami zależy jak trafi się, często właśnie te pozorną detaliczność ludzie mylą z ostrością, której nie zauważają.

Bo są detaliczne i są ostre. Mylenie to jedna sprawa a faktycznie piłowanie dla parametrów może powodować momentami niesmaki.

9 godzin temu, iFi Audio napisał:

Miałem NAP100 na własność, chyba najbardziej udany z Naimów! Kosztował rozsądnie, a jak grał to majtki spadały przez głowę. Ostatnio prawie trafiłem nawet...

No naimy wyglądają ostatnio jak jakieś niezłe lokaty. Co rusz to cena do góry.

W dniu 6.07.2023 o 06:54, Piotr Sonido napisał:

Bo są detaliczne i są ostre. Mylenie to jedna sprawa a faktycznie piłowanie dla parametrów może powodować momentami niesmaki.

No naimy wyglądają ostatnio jak jakieś niezłe lokaty. Co rusz to cena do góry.

A nawet nie mów... :( Większość z drugiej ręki już się nie opłaca.

• Pokaż nowe odpowiedzi