Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co obserwuję, to jest to chyba dłuższa awaria, bo trwa już od wczoraj. Czasem jak widać i bardzo nowoczesne rozwiązania bywają wadliwe, dlatego zawsze dobrze mieć pod ręką "tradycyjne" nośniki, aby nawet w takich okolicznościach, mieć do czego pobujać głową 😉 

Bluesound Powernode. Potwierdzam awarię Tidala. U mnie od dwóch dni odtwarza z przerwami, co kilka sekund. Bez znaczenia czy bezpośrednio z aplikacji BluOS, czy z Tidala Connect. Resetowałem router, wzmacniacz, bez zmian. A wiec wina Tidala, biorąc pod uwagę również wasze problemy. 

Szkoda, ze na socjalach TIDAL, ani słowa o problemie…

No ja też Orange światłowód, ale jak pisałem gdzieś wcześniej, speedtest na maxa 600Mbs wyciągam i wszystkie Netflixy, jutuby i dzieciaki z grami online, wszystko śmiga bez zająknięcia, tylko Tidal...

No to teraz czekamy z niepokojem na jakiegoś z problemami z UPC czy Plusa.

34 minuty temu, dekoracja napisał:

coś mi napisali o „problemach z orange”

A kto?

Edytowane przez Wito76
3 godziny temu, przmor napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na szczęście chwila dłubania i ołówek ratował cała sytuację 🙂

Ukryta Zawartość

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

7 godzin temu, Wito76 napisał:

No ja też Orange światłowód, ale jak pisałem gdzieś wcześniej, speedtest na maxa 600Mbs wyciągam i wszystkie Netflixy, jutuby i dzieciaki z grami online, wszystko śmiga bez zająknięcia, tylko Tidal...

No to teraz czekamy z niepokojem na jakiegoś z problemami z UPC czy Plusa.

A kto?

wsparcie Tidal

????

5 godzin temu, przmor napisał:

Słuchałem w aucie Tidal od ok. 20 do 1 w nocy i ani jednego zacięcia nie zaobserwowałem. Naprawiło się?

tak wczoraj od ok 18-19 było już ok

No tak to już jest i będzie z "nowymi technologiami" plikowymi.

Chcecie mieć nieograniczony dostęp do jak najgęściejszych plików, jest was coraz wiecej do jednoczesnego "ssania" - to tak będzie coraz częściej.

Internet: Orange LTE, lokalny dostawca - światłowód 1 Gb.

Różne urządzenia: w tym Naim Uniti Nova, Bluesound Node, tablety, telefony komórkowe.

Brak jakichkolwiek przycięć przy streamie Tidala.

Pozdrawiam

7 godzin temu, iro III napisał:

No tak to już jest i będzie z "nowymi technologiami" plikowymi.

Chcecie mieć nieograniczony dostęp do jak najgęściejszych plików, jest was coraz wiecej do jednoczesnego "ssania" - to tak będzie coraz częściej.

Wyluzuj, jest opcja off line i po jojczeniu

Nie do końca tak jest. W przypadku Tidal muszę rozłączyć internet żeby grał pobrane pliki a jeśli wyłączę internet to Tidal z Chromecast mi się nie łączy i mogę sobie conajwyzej na telefonie posłuchać.

1 godzinę temu, przmor napisał:

Nie do końca tak jest. W przypadku Tidal muszę rozłączyć internet żeby grał pobrane pliki a jeśli wyłączę internet to Tidal z Chromecast mi się nie łączy i mogę sobie conajwyzej na telefonie posłuchać.

ale większość z nas (chyba) ma pliki lokalne, zapisane gdzieś tam na NASie, hdd etc. Żeby słuchać swoich plików nie potrzebuje tidal wtedy. lepiej nie „uzależniać się” od któregokolwiek z serwisów muzycznych…

????

16 godzin temu, Wito76 napisał:
17 godzin temu, dekoracja napisał:
wsparcie Tidal

Nie rozumiem. Jakiś skrót myślowy?

zespół wsparcia serwisu Tidal (customer care, infolinia, technicy magicy, ludzie od problemów z klientami) napisali mi, że to problemy z organge (ja tego nie rozumiem, za mało danych).

????

Prawie od momentu powstania wątku do tej pory, nic nie tnie. Nie zacina z komputera i strumieniowca ( internet mam z   

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30
3 godziny temu, czester15.30 napisał:

Prawie od momentu powstania wątku do tej pory, nic nie tnie. Nie zacina z komputera i strumieniowca ( internet mam z   

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   )

Od rana gramy w plenerze z natywnej na s23ultra z jbl xtreme3 nic nie tnie hula 

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi