Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

akurat dziś na razie działa 🙂 BS node nano. Ale mam nano kilka dni i już były jakieś problemy z connect (zwiechy), bezpośrednio z blueOS też utwory nagle się zatrzymywały. Ale dziś nie, yupi, ale szczęście 

????

Po co i kto miałby hejtować?

Jak widzisz usterka techniczna nie zna świąt i następnym razem wywali ci problem, gdy będziesz miał nastój do posłuchania jakości hi fi. Po drugie "Polska" potwierdziła, że to nie problem mojego lokalnego dostawcy Internetu lub oprogramowania.

Edytowane przez Tomasz Warecki
54 minuty temu, Tomasz Warecki napisał:

Czy dnia 02 listopada 2024 Tidal "u Was" wykazywał dziwną właściwość: zacinania się na niektórych utworach a na innych już nie? Przesył Net był w tym czasie bez zastrzeżeń.

Dokładnie tak, przestało przerywać, za to zacina się po kilku utworach i koniec odtwarzania. Trzeba albo przełączyć na następny utwór, albo zmienić płytę. Przy czym ostatnio nie robiłem żadnych czarów marów zalecanych przez operatorów i innych doradców, bo wiem z doświadczenia, że to nie skutkuje. Pozdrawiam

Dzisiaj już wszystko w porządku, śmiga jak na Tidala przystało 🙂 

Zauważyłem podczas koniecznego logowania smartfonu do obsługi streamera - ikonę nowego EverSolo DMP A10. Wkrótce na rynku.

Edytowane przez TomaszWarecki
19 godzin temu, Wito76 napisał:

A ja wczoraj i dzisiaj nie słucham. W imię zasad. Wszystkich Świętych tudzież święto zmarłych. Jakoś tak od małego rodzice mnie nauczyli. Jak ktoś chce pohejtować to spoko, przyjmę na klatę.

Uuu nie słuchał buuuu

.

U mnie jest lepiej, ale tnie nadal😱😡

Im wyższy sampling, tym bardziej. Na razie przestawiłem na 44/16 i jakoś da się wysłuchać, utwór na 3 części, ale jakoś...

Edytowane przez StachMuszel
17 minut temu, StachMuszel napisał:

U mnie jest lepiej, ale tnie nadal😱😡

Im wyższy sampling, tym bardziej. Na razie przestawiłem na 44/16 i jakoś da się wysłuchać, utwór na 3 części, ale jakoś...

@StachMuszel na jakim urządzeniu przycina ?

6 minut temu, Zbi_Rek napisał:

na jakim urządzeniu przycina

chyba ifi

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

A u mnie dzisiaj, jak zwykle, Tidal się nie tnie 😉

PS, Nie wiem, czy to ma coś zmienia w tej materii, ale ja codziennie na noc wyłączam router, odłączając zasilanie.

W dniu 2.11.2024 o 15:27, Wito76 napisał:

A ja wczoraj i dzisiaj nie słucham. W imię zasad. Wszystkich Świętych tudzież święto zmarłych. Jakoś tak od małego rodzice mnie nauczyli. Jak ktoś chce pohejtować to spoko, przyjmę na klatę.

Na szczęście brak reakcji na prowokację.

Na dziś jedyną opcją u mnie, która eliminuje problem jest obniżenie w ustawieniach jakości muzy z max na wysoką (16/44,1). Wtedy connect działa bezproblemowo.

Tylko po co mi w takim razie tidal...🤨

3 minuty temu, Miłosz1 napisał:

Na dziś jedyną opcją u mnie, która eliminuje problem jest obniżenie w ustawieniach jakości muzy z max na wysoką (16/44,1). Wtedy connect działa bezproblemowo.

Tylko po co mi w takim razie tidal...🤨

jaki tor sprzętowy przycina ?

pisałem wyżej - cambridge audio mxn10. Ale nie nazwałbym go źródłem problemu. Kilka miesięcy działał bez problemu. Wszystko się posypało ze dwa, trzy tygodnie temu. 

Na pewno nie on jest źródłem, zresztą sam temat i wypowiedzi innych to potwierdzają...

Edytowane przez Miłosz1
14 minut temu, Miłosz1 napisał:

pisałem wyżej - cambridge audio mxn10. Ale nie nazwałbym go źródłem problemu. Kilka miesięcy działał bez problemu. Wszystko się posypało ze dwa, trzy tygodnie temu. 

Na pewno nie on jest źródłem, zresztą sam temat i wypowiedzi innych to potwierdzają...

sorki, nie sprawdziłem wcześniejszch tekstów. Też mam CA, potwierdzam zero problemów sprzętowych z Tidal. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Tidal streaming on my Atom is breaking up so is unusable, streaming internet radio is OK.

Any ideas please." Pisze John. 

Nowy głos w temacie. 

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Problem jest ewidentnie po stronie tidala. Bo występuje na różnych urządzeniach. Co ciekawe nie na wszystkich z danego modelu. 

Może różnica w oprogramowaniu, może w dostawcy internetu. Ale chyba tidal jest poinformowany o tym. 

Mam wrażenie że jest jakby lepiej. Nie tnie w trakcie utworu, ale co któryś utwór nie chce wystartować. Kręci się kółeczko i nie startuje. Jest na to sposób - trzeba nacisnąć na niego jeszcze raz, góra dwa (na playliście). I dalej leci już bez zająknięcia. Ja gdy słucham to najczęściej trzymam telefon w ręku i lubię sobie skakać po utworach. I jeśli coś zatka się to tak jak pisałem jeszcze raz ten utwór włączam i gra. Gorzej gdy np włączyć jakiś album i niech sobie gra w tle. Wracając do początku, jest jakby lepiej co nie oznacza, że te plusy mają mi/nam przysłonić minusy.

mam wrażenie, że temat może iść powoli do piachu. U mnie dzisiaj godziny słuchania nawet na najwyższej opcji jakości i nawet ścinki. Nie miałem żadnej aktualizacji apki, czy sprzętu, nie resetowałem nic. Chyba chłopaki w serwisie wzięli się za robotę albo zatrudnili mądrzejszych do utrzymania infrastruktury na odpowiednim poziomie.

Dzień dobry. U mnie to samo na wiim pro plus. Wczoraj przez jakiś czas szło nawet ale wieczorem zaś to samo. Kolega na eversolo to samo ma. Zaczęło się chyba w sobotę

Pozdrawiam

To trwa długo. Są okresy że działa, są że przerywa. Co ciekawe bezpośrednio z telefonu chyba nie zaobserwowałem, a ostatnio często słucham po bt, choć nie są to długie odsłuchy. 

Edytowane przez J4Z

.

• Pokaż nowe odpowiedzi