Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Berbeć napisał:

Brawo Wy.

Jakieś zacinające się tidale… Ech, te „znakomite” streamery, everysrolo, srery i inny duperely… Prawie hiend 🤣🤣🤣

hahahaha,dokładnie!!

U mnie CD sie nie zacinają ani trochę.

Było "na wnuczka","na policjanta"
teraz się robi "na stream"...
A starą elektronikę produkowana za grosze wypycha się metoda  "na streamer"

Henryk Kwinto nie miałby dzis co robić...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Hahaha, Ale Wy jesteście mali. CD - srydi. Nawet mi Was nie żal. Darmowe flaki z sieci też mi się nie tną, A wy musicie płacić, wstawać, chodzić i zmieniać płyty, hahaha.

lol, ile Wy macie lat? bo zachowujecie się na siedem. Czasem wstyd mi przed całym internetem, że z takimi ludźmi siedzę na jednym forum.

Edytowane przez J4Z

.

Streaming padł ofiarą własnego sukcesu. Tak wielu ludzi chce z tego korzystać, że serwery i łączą się zapychają. Ważne, że jest nowocześnie i wygodnie więc nie pytajcie czemu rwie tylko idzie opłacić abonament 🤪

Kasety Wam szumiały to teraz macie prze....prze....klik, klik...prze....przerwy w transmisji d...a...nych 🤪

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mi wczoraj zacięło.
Leciało z TIDAL Connect via Bluesound Powernode. Ale przełączyłem na natywną aplikację BluOS i puściłem Tidala z jej poziomu. Prawie dwie godzinki bez zacinki…

zaraz sprawdzę jak to dzisiaj wygląda 

Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że Tidal jest rozrzucony po wielu serwerach na świecie i to jak działa jest uzależnione nie dość od tego gdzie jesteście, ale nawet od tego czego słuchacie? 🙂

Jeśli się często rwie to może czas wypróbować innego dostawcę treści? Yandex? 🙂

HiFi Rose i Naim nie tnie - O2 DSL ledwo 100 MBit/s

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Godzinę temu, Gargan napisał:

Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że Tidal jest rozrzucony po wielu serwerach na świecie

Niemożliwe.
Przeciez audiofile dowiedli,że kabel ethernetowy,długi na ponad 2,5 metra wprowadza takie zakłócenia,że odbiór dzwięku wysokiej jakości jest niemożliwy.

A jak jest wiele serwerów,to mówimy tu nie o setkach,a nawet o tysiącach km kabli...
Nie,to nie jest możliwe.
To by oznaczało,że jednak kabel eth nie wprowadza takich zakłóceń,o jakich mówią,bo by nic nie działało....

mam nadzieję,że mają tam dyski SSD.bo jak HDD,to do tego dochodzą duże szumy,co odkrył pan Pacuła.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Tidal oferuje 100 milionów utworów.

Taka biblioteka zajmie:

Standardowa jakość: ok. 960 TB.

Bezstratna jakość: ok. 4 PB.

Hi-Res Audio: ok. 20 PB.

Dodatkowo dochodzi kwestia przepustowości serwera i łączy. 

To musi być naprawdę gigantyczna infrastruktura.

Że niby za dużo utworów i za dużo userów? Coś jak NaszaKlasa 12 lat temu, był boom na ten portal tylko nie szło bez lagów chodzić i szukać znajomych. Żadna neostrada nie dawała rady, muliło i cześć.

Tidal nie ujawnia ilu serwerów używa, ale szacuje się, że musi korzystać z ok. 10 tysięcy serwerów na całym świecie. 

Kiedy już to wiecie łatwej będzie Wam zrozumieć, że czasem może się coś spartolić i to nie jest przypadek tylko pewnik przy tak dużej infrastrukturze. 

1 minutę temu, Gargan napisał:

Tidal nie ujawnia ilu serwerów używa, ale szacuje się, że musi korzystać z ok. 10 tysięcy serwerów na całym świecie. 

Kiedy już to wiecie łatwej będzie Wam zrozumieć, że czasem może się coś spartolić i to nie jest przypadek tylko pewnik przy tak dużej infrastrukturze. 

Tylko dlaczego inne serwisy nie mają tego problemu? A generalnie świadczą usługę odpłatnie. To ma działać. 

@Wito76 Tidal jest bardzo tajemniczy i nie chce ujawnić liczby użytkowników - wiadomo tylko, że w szczycie dochodzi do 10 milionów równoczesnych odtworzeń muzyki - oczywiście rozbija się to na wszystkie światowe serwery.

Za to lider rynku - czyli Spotify - ma ponad 618 milionów aktywnych użytkowników. Nie podaje ilu obsługuje w tej samej chwili, ale myślę, że przynajmniej rząd wielkości więcej od Tidal. 

7 minut temu, StachMuszel napisał:

Tylko dlaczego inne serwisy nie mają tego problemu? A generalnie świadczą usługę odpłatnie. To ma działać. 

Jak się oszczędza na infrastrukturze i wszystkim innym to tak to się kończy. 

Tidal to tylko dobra reklama. Ani nie mają jakości usług ani nie mają jakości materiałów. Nadmuchany balonik 🎈

W dniu 20.01.2025 o 19:34, StachMuszel napisał:

Dokładnie miałem o to samo zapytać. Dziad znów wkurza.

U mnie dzisiaj działy się dziwne rzeczy 😞 i tak cyklicznie co jakiś czas...

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

"A tam cicho byc" jest lepiej jest gorzej, tak ma być. Wg mnie tylko i wyłącznie łącze internet . Każdy streamer ma boofor . Chyba że ktoś się nie może zdecydować co słuchać ma.Bez urazy.

Dziś po południu w aucie troszkę rwało ale przestało i ze 3h grało bez zająknięcia w jakości CD. W miejscu gdzie rwało miałem download 400Mbs i stałem w miejscu więc to nie wina łącza.

5 godzin temu, Ajothe napisał:

Na trudny czas, warto sobie zgromadzić biblioteczkę plików, a Tidal się zaraz pewnie naprawi 😉

Nie wygląda na to, żeby miał się szybko naprawić. To trwa już za długo. Ja się przesiadłem na innego dostawcę. 

.

Ja troszkę z innym tematem. Możecie oglądać klipy wideo na Tidal. Chciałem obejrzeć na laptopie i nie dało rady, fonia jest, ale wizji brak.😕

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

57 minut temu, robo27 napisał:

Zainstaluj aplikację na telewizorze. Będziesz miał wizję.

To lipa, Smart w moim tv nie ma Tidala 😕

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

• Pokaż nowe odpowiedzi