Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, rd79 napisał:

Ja troszkę z innym tematem. Możecie oglądać klipy wideo na Tidal. Chciałem obejrzeć na laptopie i nie dało rady, fonia jest, ale wizji brak.😕

Sprawdź, czy wszystkie sterowniki masz aktualne. System masz jakiś w miarę nowy czy XP?

Jak nie zapomnę i nie skończyło mi się premium, sprawdzę czy u mnie na W11 działa. 

.

8 minut temu, robo27 napisał:

Jak mocno Ci zależy, to kup sobie Google Chromecast.

Jak podłączę Chromecast, to TV będzie źródłem i otrzymam gorszą jakość niż bym Tidala odpalił na laptopie prze USB dac i obraz puścił na telewizor. Dobrze myślę?

1 minutę temu, J4Z napisał:

Sprawdź, czy wszystkie sterowniki masz aktualne. System masz jakiś w miarę nowy czy XP?

Jak nie zapomnę i nie skończyło mi się premium, sprawdzę czy u mnie na W11 działa. 

Mam Windows 10 sprawdzę sterowniki 😉

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

14 minut temu, rd79 napisał:

Jak podłączę Chromecast, to TV będzie źródłem i otrzymam gorszą jakość niż bym Tidala odpalił na laptopie prze USB dac i obraz puścił na telewizor. Dobrze myślę?

Sprawdziłem teraz na laptopie, i teledyski również działają. Nie ma informacji w Tidal o jakości dźwięku w teledyskach, ale nie sądzę żeby to był Hires.

8 minut temu, robo27 napisał:

Sprawdziłem teraz na laptopie, i teledyski również działają. Nie ma informacji w Tidal o jakości dźwięku w teledyskach, ale nie sądzę żeby to był Hires.

A, czyli się da na laptopie, może faktycznie jakieś sterowniki trzeba zaktualizować👍

Hehe, teledyski działają i u mnie na laptopie, ciekawe jak puszczę dźwięk przez USB dac na wzmacniacz i podłączę laptop z TV przez HDMI dla obrazu, to może taka kombinacja zadziałać? Gdzieś mi się kabel HDMI zawieruszył i nie mam jak sprawdzić 😉 

22 godziny temu, rd79 napisał:

Możecie oglądać klipy wideo na Tidal.

Z tym tematem nigdy nie miałem problemu ?!

11 godzin temu, rd79 napisał:

Mam Windows 10 sprawdzę sterowniki

U mnie tez 10 , może zaktualizuj.

2 godziny temu, rd79 napisał:

Hehe, teledyski działają

No i dotarłem do sedna  🙂 Powodzenia 😀

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

@rd79 na sieci twierdzą, że Tidal ma lepszą jakość od YT, ale ja tego nie widzę na monitorze 2K HDR 10-bit i karcie RTX3060 12GB OC Vision. Ta karta do filmów jest wybitna, więc mocno różnicuje jakość materiału i monitorów. Chyba, że uruchomisz Lucid AI, wtedy nawet 480p jest znośne 🙂

YouTube wygląda bardziej naturalnie i wiadomo jaką masz wybraną jakość. Tidal gdzieś ma zakopane te informacje. To, że nap.... kolorami to nie znaczy, że ma lepszy obraz. Za to dźwięk na teledyskach Tidal jest agresywny i męczący. YouTube troszkę łagodzi przekaz, ale lepiej się tego słucha.

W dniu 22.01.2025 o 00:05, Ajothe napisał:

Na trudny czas, warto sobie zgromadzić biblioteczkę plików, a Tidal się zaraz pewnie naprawi 😉

Uznałem potęgę konkurencji: poszedłem do Amazona i Apple 

Szkoda życia na czekanie!

Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

24 minuty temu, piramidon napisał:

Uznałem potęgę konkurencji: poszedłem do Amazona i Apple 

Szkoda życia na czekanie!

A u mnie "miesiąc miodowy" z Deezer na malinie z najnowszym moode 9.2.3 natywnie wspierającym.
Aplikacja na iPhonie nie tak wypasiona jak Tidal, ale jakość dźwięku całkowicie to rekompensuje.

23 minuty temu, Gargan napisał:

Deezer ma najwyższą jakość dźwięku z tych serwisów, które słuchałem.

Wcześniej testowałem Spotify oraz Tidala i nie pozostaje mi nic innego jak tylko się zgodzić. Na chwilę obecną na malinę najlepiej wg mnie wypada Deezer.

2 godziny temu, Gargan napisał:

Deezer ma najwyższą jakość dźwięku z tych serwisów, które słuchałem.

Mógłbyś tę opinię szerzej uzasadnić?

Jakie Masz kryteria oceny?

Inaczej będzie powyższa opinia takim -"widzimisię" 😉 

Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Zaczynam się zastanawiać czy nie odpuścić tego Tidala, bo to już powoli staje się dobrym żartem. Rwie ciągle i rozłącza się z telefonem. 

Ile można. 

?👈

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Zaczynam się zastanawiać czy nie odpuścić tego Tidala, bo to już powoli staje się dobrym żartem. Rwie ciągle i rozłącza się z telefonem. 

Ile można. 

zmien na Qobuz 

2 godziny temu, piramidon napisał:

Mógłbyś tę opinię szerzej uzasadnić?

Jakie Masz kryteria oceny?

Inaczej będzie powyższa opinia takim -"widzimisię" 😉 

Deezer ma dobry algorytm kompresji. Używa FLAC od prehistorii. Aplikacja działa bardzo dobrze. Katalog pokrywa moje potrzeby. Podoba mi się szata graficzna.

@rafal735r sprawdź tego Deezera, w moode dodali natywną obsługę. Jakość bezstratna. Dzisiaj słucham od 10 rano więc już będzie ponad 5 godzin. Ani jednej zacinki.

6 minut temu, Zbi_Rek napisał:

zmien na Qobuz 

jest kilka problemów. po pierwsze brak natywnej obsługi w moode. po drugie chyba w PL nie ma qobuza

Edytowane przez GarbataPoczwara

Ja jestem fanem Deezera od kilku lat. Działa jak wściekły, roczny abonament 200 zł, wszystko jest. Szkoda, że nie wszystkie streamery mają go w obsłudze. Ale coraz więcej!

"Tynk pożera dźwięk" 747

1 minutę temu, GarbataPoczwara napisał:

to masz chyba jeszcze po jakiejś starej cenie, teraz jest 260 zł

260zł to mniej więcej to samo co za Tidala , który u mnie nic nie tnie ani się nie zawiesza.

Za Qobuza płacę tylko około 70 zł rocznie, ale fakt nie jest łatwo każdemu w Polsce go załatwić.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

44 minuty temu, EmilioE napisał:

Ja jestem fanem Deezera od kilku lat. Działa jak wściekły, roczny abonament 200 zł, wszystko jest. Szkoda, że nie wszystkie streamery mają go w obsłudze. Ale coraz więcej!

A ja powoli dojrzewam do rezygnacji z Deezera, za dużo tego Tidal, Qobuz, Deezer, a ostatnio natywnie doszedł mi Highresaudio.

Rynce opadajom 🤭

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

9 minut temu, GarbataPoczwara napisał:

Za Tidala wychodzi 360zł rocznie

A co miałeś z tabliczki mnożenia w szkole podstawowej?

12x21,90=262,80

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Jak bym nie mnożył wychodzi mi 360

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez GarbataPoczwara
Godzinę temu, EmilioE napisał:

Jakby apka deezera była tak dopracowana w stabilności jak spotify to bym może korzystał, ale ma bardzo dziwne zachowania w moode audio. Jako, że to tam nowość, to może za jakiś czas będzie to dopracowane... 

1 minutę temu, GarbataPoczwara napisał:

Jak bym nie mnożył wychodzi mi 360

Ukryta Zawartość

Screenshot_20250126_165608_Chrome.thumb.jpg.927c9d2a6d8fc234c085d9f2dc7306a7.jpg

Chyba masz jakąś specjalną ofertę 😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi