Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, jar1 napisał:

Mnie się bardziej z Małopolską kojarzy. Miałam kolegę z Krakowa, co tak nawijał. 

Uny poszli na Mosty pilnować co by kunie w szkodę nie wlazły. Idź'no ku niem, bo zapomniały bańki i głodne bedom. 😁

22 minuty temu, Wito76 napisał:

Więc zaprzestanie jojczenia mile widziane.

No właśnie słucham z Tidala hi-res 192/24 i  nic nie tnie 😉

Edytowane przez jar1
15 minut temu, jar1 napisał:

Specjalnie od trzech dni całe dnie słucham z Tidala (bo normalnie wolę z Qobuza) przeważnie playlisty i tam są różne pliki 16/44,1, 24/96,czy 24/192 i nic, żadnej zawieszki nie było. 

A co do Gargamela to Arcam czy tam Szajsung pewnie rzucił na niego jakiś zły urok, bo mial czy to z SA30 czy teraz z tym cd streamerem same problemy. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

7 minut temu, treinerek napisał:

Specjalnie od trzech dni całe dnie słucham z Tidala (bo normalnie wolę z Qobuza) przeważnie playlisty i tam są różne pliki 16/44,1, 24/96,czy 24/192 i nic, żadnej zawieszki nie było. 

A co do Gargamela to Arcam czy tam Szajsung pewnie rzucił na niego jakiś zły urok, bo mial czy to z SA30 czy teraz z tym cd streamerem same problemy. 

garfamelowe stękania były związane z tym, w swojej protezie streamingowej nie może słuchać stacji radiowych high res np. SuperStereo, Radio Club 80 i ponad setki innych

34 minuty temu, jar1 napisał:

Ale żeby nie było zbyt pięknie, to po zakończeniu grania całej płyty bez zająknięcia malinka się zamroziła i wymagała chamskiego wyłączenia i restartu by odzyskać żywotność 🙂

I jak tu żyć ? 😉

10 minut temu, jar1 napisał:

Ale żeby nie było zbyt pięknie, to po zakończeniu grania całej płyty bez zająknięcia malinka się zamroziła i wymagała chamskiego wyłączenia i restartu by odzyskać żywotność 🙂

I jak tu żyć ? 😉

Zastąpić malinkę czymś porządnym.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

22 minuty temu, jar1 napisał:

I jak tu żyć ? 😉

przecież takie niespodzianki są oczekiwane i nudno jest gdy nic się nie dzieje. 

Te dreszczyk emocji w niedzielny poranek, czy malinka wystartuje, czy trzeba będzie szukać co i gdzie zwiesiło się 🤭

I już niedzielna nuda niestraszna, co kto lubi 🤭

Edytowane przez Zbi_Rek
1 minutę temu, jar1 napisał:

Moja malinka jest najporządniejsza.

Nie neguję, ale za to potrafi się zamrozić.

43 minuty temu, treinerek napisał:

Nie neguję, ale za to potrafi się zamrozić.

Ale to, akurat, dla mnie żaden problem. 

Komputer z Windowsem tez czasem trzeba zrestartować, bo mu się coś popierdzieli 😉 

Ciekawostka którą zaobserwowałem jest taka że ''wykrzacza''mi tylko na najwyższej jakości dzwieku Tidala ?!

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Godzinę temu, jar1 napisał:

Ale to, akurat, dla mnie żaden problem. 

Komputer z Windowsem tez czasem trzeba zrestartować, bo mu się coś popierdzieli 😉 

Komputera jeśli chodzi o muzę, to używam tylko do wprowadzania zmian w aplikacji Tidal i Qobuz(wyszukiwania utworów i wykonawców, dodawanie utworów i albumów lub dodawaniu i przesuwaniu utworów do playlist). 

Jak włączę streamer i wzmaka to tylko fonem obsługuję stream i nic mi nie zamarza i się nie wiesza. Czasem tylko jeszcze pilotem od wzmaka zmieniam głośność.

Ale fakt że kompa czy fona dobrze zrestartować, by lepiej działał. Router też codziennie wyłączam gdy idę spać, dla jego i całej rodzinki zdrowotności.

3 godziny temu, przmor napisał:

Jeśli kogoś bulwersuje różny bitrate FLAC dla różnych utworów to powinien jak najszybciej uzupełnić braki w wiedzy na temat BEZSTRATNEJ kompresji FLAC.

Dla tych samych utworów też bywa  różne 😉 

4 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

garfamelowe stękania były związane z tym, w swojej protezie streamingowej nie może słuchać stacji radiowych high res np. SuperStereo, Radio Club 80 i ponad setki innych

Streamer w SA30 był jeszcze gorszy więc chyba jednak Samsung nie umie zrobić dobrego streamera.

4 godziny temu, przmor napisał:

Jeśli kogoś bulwersuje różny bitrate FLAC dla różnych utworów to powinien jak najszybciej uzupełnić braki w wiedzy na temat BEZSTRATNEJ kompresji FLAC.

Jednak w trybie CBR byłby jeszcze lepszy. 

Tidal używa VBR tylko z oszczędności, a nie dla bezkompromisowej jakości.

W dniu 15.02.2025 o 16:32, mgrkleszcz napisał:

@Gargan  

O szybkim internecie napisałem w sensie, że po optycznym kablu, wcześniej był wiekowy koncentryczny i podejrzewałem, że może jest zmurszały czy jakiś do niczego. Są dni, że wszystko gra albo się zacina. Dzisiaj jest git, więc wnioskuję, że Tidal  nie zawsze potrafi sprostać zadaniu. 

Jak mi założą Qobuza w innym kraju, to będę mógł go używać na Mazowszu na przykład? Prawda czy fałsz?

Nikt nie może mi odpowiedzieć. Zapragnąłem Łobuza, bo tidal mnie zawodzi.

Po kilku godzinach zaczyna zacinać powyżej 96 kHz. No rozpacz!

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

10 minut temu, mgrkleszcz napisał:

Nikt nie może mi odpowiedzieć. Zapragnąłem Łobuza, bo tidal mnie zawodzi.

Po kilku godzinach zaczyna zacinać powyżej 96 kHz. No rozpacz!

Qobuz is currently available in 26 countries

Argentina

Australia

Austria

Belgium

Brazil

Canada

Chile

Colombia

Denmark

Finland

France

Germany

Ireland

Italy

Japan

Luxembourg

Netherlands

Mexico

New Zealand

Norway

Portugal

Spain

Sweden

Switzerland

United Kingdom

United States

When you create your Qobuz account in one of those 26 countries, your account will be linked to that country. Once connected to your account, you can use Qobuz anywhere in the world.

Czyli, jak poproszę kogoś za granicą o założenie Qobuza, to się w naszym kraju zaloguję?

Jeżeli nie zawsze zacina mi tidal, to może uaktualnić oprogramowanie TEACa 701N?

Tylko, że OPPO Donica zachowuje się podobnie, czyli to jednak wina tidala, bo dostawcę internetu już zmieniłem i jest to samo.

1 minutę temu, mgrkleszcz napisał:

Czyli, jak poproszę kogoś za granicą o założenie Qobuza, to się w naszym kraju zaloguję?

Jeżeli nie zawsze zacina mi tidal, to może uaktualnić oprogramowanie TEACa 701N?

Tylko, że OPPO Donica zachowuje się podobnie, czyli to jednak wina tidala, bo dostawcę internetu już zmieniłem i jest to samo.

Jest o tym specjalny temat na forum, nawet w dziale Hi-Fi.

Tak jeśli ci założą zagranicą konto Qobuza to bez problemu będziesz mógł go odbierać w Polsce, z tym że lepiej apki też po wgrywać zagranicą. Jedno co gorsze to trochę większe opłaty, bo w zachodniej europie chyba około 12 euro na miesiąc trzeba płacić.

Ja tak zrobiłem pracując w Niemczech i mi wszystko w Warszawie działa ok. Dobrze tylko zobacz czy na streamerze masz apkę Qobuza, bo spotkałem się zresztą na tym forum, z kolegą, który jej w Eversolo nie miał i nie mógł (lub nie dawał rady) jej  wgrać.

Jest też możliwość zakupić tanio z konta od Selixa, na zasadzie dołącza się do rodziny. Choć nie którym to nie pasuje, bo podobno różne służby(między innymi FBI)  zajeły się tego typu usługami. Ale narazie wszystko chodzi dobrze.

Wczoraj na jednej z fejsowych grup ,ogłaszał się gość , ktory miał wolne konto w rodznie Qobuza, ale już pewnie ktoś je zajął.

Dziękuję za odpowiedź.

TEAC-701N obsługuje Tidala, Qobuza, radio i Spotify.

Mam wrażenie, że to w ostatnich tygodniach tak fatalnie tidal się zachowuje.

Godzinę temu, Gargan napisał:

Jednak w trybie CBR byłby jeszcze lepszy. 

Najlepiej jakby było bez kompresji, jak z pendriva jechać z wav.  Mniej potrzebnej energii, mniejsza ilość generowanych zakłóceń. 

30 minut temu, mgrkleszcz napisał:

Dziękuję za odpowiedź.

U mnie wreszcie się ten cały Tidal uruchomił na Arcam CDS50, więc z mojej perspektywy jest lepiej. 

Widocznie co aktualizacja to losowe sprzęty mają problemy 🤷

19 minut temu, jar1 napisał:

Najlepiej jakby było bez kompresji, jak z pendriva jechać z wav.  Mniej potrzebnej energii, mniejsza ilość generowanych zakłóceń. 

Wtedy Tidal zamiast 830₱ kosztowałby pewnie 2'000'000₱ 🤪

Platformy streamingowe kroją nas niemiłosiernie, gdy serwery mają w najtańszych krajach, a muzyka w mocnej kompresji.

39 minut temu, mgrkleszcz napisał:

Dziękuję za odpowiedź.

magister, jesteś kolejnym wieszającym psy na Tidal

Niestety, ale problem j jest po stronie teac

Oczywiście już niecierpliwie czekasz na odpowiedź od technical support, na wysłane zgłoszenie 🤭

U mnie tnie na apce Wiima oraz na androidowej w komórce. Ale przełączając się na internet komórkowy działa normalnie. Wygląda na to, że sieć domowa świruje. Jednak nigdy wcześniej takich jaj nie miałem.  Zresztą inne sprzęty działają bezproblemowo. Internet od Orange.

8 godzin temu, sautor napisał:

Wygląda na to, że sieć domowa świruje

Też miałem takie obawy i zagłębiłem sie mnóstwo opcji konfigurowania sieci, ale żadna nie pomagała. Ciął się na Bluesound, na Wiim Pro i Ultra. Na tej samej sieci, po WiFi, w tym samym miejscu streaming 4K Netflixa śmiga bez choćby cienia zacięć, czy pikselozy, a wewnętrzny speedtest Netflixa na telewizorze pokazuje 250 mb/s. To jest 25 razy więcej niż potrzebuje FLAC 192 (ok. 10 mb/s)!

Skoro tyle osób raportuje te same kłopoty, to raczej nie sieć, to Tidal. Chociaż zadziwiająco często pojawia się w tym konteście Orange światłowód, ale to pewnie dlatego, że jest najpopularniejszym providerem. Cóż, pozostaje czekać, aż KTOŚ COŚ zrobi, zgłaszanie do nich to rzucanie grochem o ścianę. Może sami coś poprawią....

Edytowane przez MacP
12 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

magister, jesteś kolejnym wieszającym psy na Tidal

Niestety, ale problem j jest po stronie teac

Oczywiście już niecierpliwie czekasz na odpowiedź od technical support, na wysłane zgłoszenie 🤭

Właśnie przed chwilą przesłuchałem calutką płytę bez zająknięcia 192kHz 24bit 9.216Mbps, więc sprzęt potrafi.

Co napiszę im, że się zacina, to odpiszą, że to wina internetu.

To już kolejny odtwarzacz, który się tak zachowuje, dlatego też zmieniłem internet i bez poprawy.

Tidal nie rokuje, dlatego muszę obadać Qobuza.

58 minut temu, mgrkleszcz napisał:

Właśnie przed chwilą przesłuchałem calutką płytę bez zająknięcia 192kHz 24bit 9.216Mbps, więc sprzęt potrafi.

Co napiszę im, że się zacina, to odpiszą, że to wina internetu.

To już kolejny odtwarzacz, który się tak zachowuje, dlatego też zmieniłem internet i bez poprawy.

Tidal nie rokuje, dlatego muszę obadać Qobuza.

kiedy miałeś ostatnią aktualizację firmware Teac ?

Jaki to poprzedni streamer zachowywał się podobnie ?

Edytowane przez Zbi_Rek
14 godzin temu, Gargan napisał:

U mnie wreszcie się ten cały Tidal uruchomił na Arcam CDS50, więc z mojej perspektywy jest lepiej. 

Mimo całej mojej sympatii do firmy Arcam, chyba nigdy w życiu nie słyszałem gorzej grającego urządzenia (jako streamer). Nie mam więcej pytań, ale może nie udzielaj wszystkim tylu porad w temacie jakości dźwięku 😉 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi