Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD w cenie do 15 tys. zł, który przywróci wiarę w płyty CD

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze zagra inaczej wystarczy nawet wymienić przewód zasilajacy i też zagra inaczej, wynienisz przewód RCA zagra ianczej i tak można w kółko. Każda zmiana powoduje zmianę. Tylko pamiętajmy o jednym ze nasz mózg już  po kilku  minutach słuchania juz zapomina co słyszał wczesniej i sie do tego szybko przyzwyczaja i traktuje jako standard. Zatem we wszystkich dywagacjach nalezy pamietać, że duzo sobie wyobrażamy i dodajemy emocjonalnie od siebie.

To ja mam chyba jakiś inny mózg bo pomimo starań tj słuchania parę ładnych miesięcy urządzania na sabre nie chciał on zaakceptować jego grania Jako standard tj zimnego klinicznego z nutami ostrości / szorstkości na górze a jak odpaliłem starego DAC na PCM63p to mogę słuchać godzinami z przyjemnością.
Oczywiście trochę uogólniam bo i miałem Lumin T2 na sabre który grał ładnie. Mojemu to się podoba to co ładne dla niego a nie to co mu podaje.

Wysłane z Wrocławia

Zawsze zagra inaczej wystarczy nawet wymienić przewód zasilajacy i też zagra inaczej, wynienisz przewód RCA zagra ianczej i tak można w kółko. Każda zmiana powoduje zmianę. Tylko pamiętajmy o jednym ze nasz mózg już  po kilku  minutach słuchania juz zapomina co słyszał wczesniej i sie do tego szybko przyzwyczaja i traktuje jako standard. Zatem we wszystkich dywagacjach nalezy pamietać, że duzo sobie wyobrażamy i dodajemy emocjonalnie od siebie.

To ja mam chyba jakiś inny mózg bo pomimo starań tj słuchania parę ładnych miesięcy urządzania na sabre nie chciał on zaakceptować jego grania Jako standard tj zimnego klinicznego z nutami ostrości / szorstkości na górze a jak odpaliłem starego DAC na PCM63p to mogę słuchać godzinami z przyjemnością.
Oczywiście trochę uogólniam bo i miałem Lumin T2 na sabre który grał ładnie. Mojemu to się podoba to co ładne dla niego a nie to co mu podaje.

Wysłane z Wrocławia

8 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z Wrocławia

Ukryta Zawartość

Wysłane z Wrocławia

Jednemu podba sie córka drugiemu teściowa (o gustach trudno dyskutować). A Fakty są takie, że gra cały zestaw a nie sam DAC i każda zmiana najdrobniejszego elementu całosci powoduje końcowo zmianę w ostatecznym brzeminiu. I to co  jednemu  będzie bardzo odpowiadało drugiemu wręcz przeciwnie. ZAtem pisanie tuutaj, ze cos gra lepiej lub gorzej jest subiektywna opinią. Nalezy zatem napisac, że coś gra INACZEJ. Co  dla mnie oznacza dobre granie? Dobrze skonfigurowany zestaw, którego można słuchać godzinami, który nie męczy  i w tej kwestii się zgadzamy.( dla kazdego będzie to zupełnie coś odmiennego ) ps niekoniecznie góra wydanej kasy na sprzet da gwarancję dobrego grania tak to nie działa :)))))))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kris2024

Nawet zasilenie wzmacniacza czy CD  z gniazda filtrowanego lub/ nie filtrowanego na kondycjonerze powoduje kolosalną zmianę brzmienia. Inaczej gra nawet wtyczka zasilalajaca wzmacniacz gdy styki sa złocone inaczej jak są rodowane (kto co lubi) . Nawet długość kabla RCA tego samego producenta ma znaczenie 1,5m bedzie grał inaczej niz 1m . Tak to działa i jest to zrozumiałe bo zmienieja sie parametry: impedancja, reaktancja, rezystancja, pojemność i wiele innych paramterów. W tym nie ma zadnej magii (przerobiłem tego trochę i przepaliłem na tym troche pieniędzy obecnie startujac od zera podszedłbym do tego inaczej ale cóż wiedza musiała swoje kosztować ) 

Innym bardzo istotnym tematem jest dobór kolumn do wzmacniacza i to tylko patrząc na jeden element kolumny jakim jest skuteczność a to jest parametr wyjsciowy i cały pozostały pierdylion parametrów ma równiez znaczenie. Do brzegu Masa miłosników muzyki nie potrafi złożyć zestawu zeby tworzyły fajną całość. Chocby ten dobór kolumny do wzmacniacza ma większe znaczenie niz jaki DAC mamy w zestawie...........

Edytowane przez Kris2024

Dokładnie,  nie ma to jak za bardzo rozjaśnić system poprzez zły dobór wzmaka i.kolumn, a potem narzekac a to na daca a to na kable. 

Tu dochodzi jeszcze akustyka pomieszczenia.

Co do samych cdkow czy dacow, pokutuje przekonanie jak to wielki postęp sie dokonał zwlaszcza w kwestii przetworników na przestrzeni ostatnich 30.lat

To ja mam pytanie, dlaczego te starocie nieraz brzmią lepiej niz ultranowoczesne 32 bit 384 khz itp ? 

Przykłady mogę podać 

Jednemu podba sie córka drugiemu teściowa (o gustach trudno dyskutować). A Fakty są takie, że gra cały zestaw a nie sam DAC i każda zmiana najdrobniejszego elementu całosci powoduje końcowo zmianę w ostatecznym brzeminiu. I to co  jednemu  będzie bardzo odpowiadało drugiemu wręcz przeciwnie. ZAtem pisanie tuutaj, ze cos gra lepiej lub gorzej jest subiektywna opinią. Nalezy zatem napisac, że coś gra INACZEJ. Co  dla mnie oznacza dobre granie? Dobrze skonfigurowany zestaw, którego można słuchać godzinami, który nie męczy  i w tej kwestii się zgadzamy.( dla kazdego będzie to zupełnie coś odmiennego ) ps niekoniecznie góra wydanej kasy na sprzet da gwarancję dobrego grania tak to nie działa :)))))))))

A z tym to ja i mój mózg się zgadzamy z tobą. W nowym lokum robię akustykę po całości i dopiero wtedy może jakieś zmiany bo na dzisiaj to wiele ginie w odbiciach itp.

Wysłane z Wrocławia

23 minuty temu, costa brava napisał:

Dokładnie,  nie ma to jak za bardzo rozjaśnić system poprzez zły dobór wzmaka i.kolumn, a potem narzekac a to na daca a to na kable. 

Tu dochodzi jeszcze akustyka pomieszczenia.

Co do samych cdkow czy dacow, pokutuje przekonanie jak to wielki postęp sie dokonał zwlaszcza w kwestii przetworników na przestrzeni ostatnich 30.lat

To ja mam pytanie, dlaczego te starocie nieraz brzmią lepiej niz ultranowoczesne 32 bit 384 khz itp ? 

Przykłady mogę podać 

Własnie o to chodzi. Co do akustyki pomieszczenia to kolejny giga istotny temat.Przykład:  Ludzie kupują kapitalne drogie kolumny z bas refleksem z tyłu i stawiaja je w odłegłosci 20 cm od sciany  tylnej ( nie wpomne juz o scianach bocznych ) i twierdza potem, że kolumna ma cos nie tak z basem i słabo gra dudni.  Z mojego doświadczenia wiem że taka kolumna najlepiej brzmi odstawiona od ściany tylnej na minimum 90 cm !!!. Dobór/korelacja/synergia odpowiednich poszczególnych składowych  elementów jest kluczowa w brzmieniu. Potrzeba na to duzo czasu ale warto unika sie potem biegania za przewodami Dacami i innymi cudami wiankami, które maja mniejszy wpływ na całość brzmienia. Ja leń największy na świecie doszedłem do wniosku, że im w zestawie jest mniej składowych majacych wływ na zmianę brzeinia tym prosciej i szybciej i łatwiej to mozna ustawić i włąsnie dlatego wymineiłem Luxmana na Yamahe RN2000A która ma DAC juz w srodku. To był dla mnie najlepszy ruch jaki mogłem zrobić zestroiłem to tak, że jestem zachwycony bo mam mniej skąłdowych k†óre maja wplyw na brzmienie. (Jestem, zwoennikiem strimingu Apple Music po Air play). Najistotniejsze jest dla mnie moje zadowolenie z tego co słyszę ! Kolejny temat: sprzedawcy salonów audio często prezetują ludziom dzwięk z niewygrzanych wzmacniaczy niewygrzanych kolumn i potem słuchający wyrabia sobie błe∂ną opinię na temat sprzętu.

Edytowane przez Kris2024
1 godzinę temu, Kris2024 napisał:

Nawet zasilenie wzmacniacza czy CD  z gniazda filtrowanego lub/ nie filtrowanego na kondycjonerze powoduje kolosalną zmianę brzmienia. Inaczej gra nawet wtyczka zasilalajaca wzmacniacz gdy styki sa złocone inaczej jak są rodowane (kto co lubi) . Nawet długość kabla RCA tego samego producenta ma znaczenie 1,5m bedzie grał inaczej niz 1m

Level hard😱🤦🏼‍♂️

Edytowane przez audiofan01
14 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

A z tym to ja i mój mózg się zgadzamy z tobą. W nowym lokum robię akustykę po całości i dopiero wtedy może jakieś zmiany bo na dzisiaj to wiele ginie w odbiciach itp.

Wysłane z Wrocławia

Ja zdziwiłem się i to bardzo  jak po ponad roku pierwszy raz użyłem systemu YPAO i podciągnałem go jeszce ręcznie (Słuchałem wcześniej tylko na pure direct). Dwa razy droższe wzmacniacze których słuchałem w moim pomieszczeniu zagrały dla mnie znacznie gorzej (zaznaczam to moje słuchanie  i subiektywna opinia ktos inny mógłby mieć inne zdanie) 

1 minutę temu, audiofan01 napisał:

Level hard😱🤦🏼‍♂️

JA nie zartuję :)))))

21 minut temu, Kris2024 napisał:

Jestem, zwoennikiem strimingu Apple Music po Air play

I te wszyskie rzeczy słyszane po Air Play. Super😉

Czytaj ze zrozumieniem :)))) posiadam tez CD jdno drugiego nie wylucza ignorancie :))) Sprawdz sam posłuchaj a dopiero potem wydawaj sądy i opinie ;)))))

Najprościej  jest zestroić z kolumnami wzmacniacze klasy AB lub klasy D. Najporosciej to idzie z D i podejzewam, ze za 30 lat zostanie głownie klasa D.

Edytowane przez Kris2024
12 minut temu, Kris2024 napisał:

Czytaj ze zrozumieniem :)))) posiadam tez CD jdno drugiego nie wylucza ignorancie :))) Sprawdz sam posłuchaj a dopiero potem wydawaj sądy i opinie ;)))))

Żeby poprawić słyszalnie brzmienie wystarczy  iPada/iPhona podłączyć bezpośrednio do tej wszystkomajacej Yamahy kablem USB albo po prostu zmienić sprzęt na lepszy, (a jako posiadacz Pioneera N70AE, który jest taki sobie i to nie jest moje podstawowe źródło bo słuźy głównie jako radio internetowe  i do przeglądu intresujacych płyt w celu ew. zakupu CD,  jednak z lepszym DAC niż Twój CD) zamiast zmieniać wtyczki, kable itp. Może kiedyś sam do tego dojrzejesz.

6 minut temu, audiofan01 napisał:

Żeby poprawić słyszalnie brzmienie wystarczy  iPada/iPhona podłączyć bezpośrednio do tej wszystkomajacej Yamahy kablem USB albo po prostu zmienić sprzęt na lepszy, (a jako posiadacz Pioneera N70AE, który jest taki sobie ale jednak z lepszym DAC niż Twój CD) zamiast zmieniać wtyczki, kable itp. Może kiedyś sam do tego dojrzejesz.

Przeciez Ty nie masz pojęcia jak mój zestaw brzmi w moim pomieszczeniu i kompletnie nie rozumiesz co ja napisałem  :))))) (co to oznacza lepszy DAC rozbawiasz mnie ) inny DAC nie oznacza ze jest lepszy czy gorszy zrozum to . Rozśmieszaja mnie ludzie, którzy nie słyszeli a wyrazaja opinie na temat co jak gra :)))) to dziecinada. POWTÓRZĘ : GRA CAŁY SYSTEM W INDYWIDUALNYM POMIESZCZENIU.

Edytowane przez Kris2024
9 minut temu, Kris2024 napisał:

POWTÓRZĘ : GRA CAŁY SYSTEM W INDYWIDUALNYM POMIESZCZENIU.

Tak. Ale w tym samym pomieszczeniu, lepszy system zagra lepiej. 

Wygłaszasz swoje prawdy,  pouczasz innych, a później się oburzasz , że ktoś się z tym nie zgadza. Niektóre Twoje teorie i sposoby ich potwierdzenia są najdelikatniej mówiąc uogólnieniami . Jak nie rozumiesz co oznacza lepszy DAC i to Cię bawi to można podejrzewać, że nigdy takiego nie słyszałeś. 

Najważniejsze,  że jesteś zadowolony z tego jak brzmi Twój zestaw. Tylko to pewne , że lepszy DAC, lepszy CD, lepsze kolumny i wzmak dobrze dobrane u Ciebie też zagrają lepiej. 

26 minut temu, audiofan01 napisał:

Żeby poprawić słyszalnie brzmienie wystarczy  iPada/iPhona podłączyć bezpośrednio do tej wszystkomajacej Yamahy kablem USB albo po prostu zmienić sprzęt na lepszy, (a jako posiadacz Pioneera N70AE, który jest taki sobie i to nie jest moje podstawowe źródło bo słuźy głównie jako radio internetowe  i do przeglądu intresujacych płyt w celu ew. zakupu CD,  jednak z lepszym DAC niż Twój CD) zamiast zmieniać wtyczki, kable itp. Może kiedyś sam do tego dojrzejesz.

JA nic nie musze juz zmieniac bo gra to u mnie optymalnie.

7 minut temu, carlos med napisał:

Wygłaszasz swoje prawdy,  pouczasz innych, a później się oburzasz , że ktoś się z tym nie zgadza. Niektóre Twoje teorie i sposoby ich potwierdzenia są najdelikatniej mówiąc uogólnieniami . Jak nie rozumiesz co oznacza lepszy DAC i to Cię bawi to można podejrzewać, że nigdy takiego nie słyszałeś. 

Najważniejsze,  że jesteś zadowolony z tego jak brzmi Twój zestaw. Tylko to pewne , że lepszy DAC, lepszy CD, lepsze kolumny i wzmak dobrze dobrane u Ciebie też zagrają lepiej. 

Nie napisałem ze mój zestaw gra najlepiej na świecie 🙂 Napisałem, że to jak gra to umnie jest dla MNIE wystarczajaco dobre 🙂 Kluczowy jest poziom mojego zadowoleni. Oczywiscie że Ty jakbys tego brzmienia posłuchał miłabys inną opinię tak jak i ja na temat brzmienia Twojego zestawu. To sa kwestie subiektywne

Edytowane przez Kris2024
26 minut temu, Kris2024 napisał:

Przeciez Ty nie masz pojęcia jak mój zestaw brzmi w moim pomieszczeniu i kompletnie nie rozumiesz co ja napisałem  :))))) (co to oznacza lepszy DAC rozbawiasz mnie ) inny DAC nie oznacza ze jest lepszy czy gorszy zrozum to . Rozśmieszaja mnie ludzie, którzy nie słyszeli a wyrazaja opinie na temat co jak gra :)))) to dziecinada. POWTÓRZĘ : GRA CAŁY SYSTEM W INDYWIDUALNYM POMIESZCZENIU.

Gdybyś nie napisał, że słyszysz różnicę w długości 0,5 m kabla RCA i między wtyczkami sieciowymi złoconymi, a rodowanymi i to wszystko po Air Play to nie przyciągnąłbyś żadnej uwagi, więc jeśli na tym Ci zależało to wygrałeś👍

17 minut temu, audiofan01 napisał:

Gdybyś nie napisał, że słyszysz różnicę w długości 0,5 m kabla RCA i między wtyczkami sieciowymi złoconymi, a rodowanymi i to wszystko po Air Play to nie przyciągnąłbyś żadnej uwagi, więc jeśli na tym Ci zależało to wygrałeś👍

Sprawdź : Wypozycz dwa rózne kable zasilajace. np Furutech z dwóch rónych serii Poświeć czas i napisz mi o swoim odczuciu ok ? jezeli to zrobisz to sie zdziwisz tak jak ja sie zdziwiłem. Jestem inż. elektrykiem i kiedyś sie z tego nabijałem bo było to dla mnie absurdalne tak było kiedyś do czasu gdy tego nie sprawdziłem. Dodam kablel zasilajacy musi mieć minium 1,5m długości dzieki temu eleminuje Ci czesć harmonicznych działa jak filtr:) RCA minimum 1m z tego samego powodu. (To o czym napisałem jest mierzalne nie tylko słyszalne ). Dlaczego wzmacniacz lampowy ma ciepłe brzemnie ? 🙂 BO jest zniekształcone !!!! i chodzi o harmoniczne parzyste. Tak to Ciepłe brzmienie to zniekształcenia ! zwane hucznie charakterem brzmienia.....

Edytowane przez Kris2024
10 minut temu, Kris2024 napisał:

Sprawdź : Wypozycz dwa rózne kable zasilajace. np Furutech z dwóch rónych serii Poświeć czas i napisz mi o swoim odczuciu ok ? jezeli to zrobisz to sie zdziwisz tak jak ja sie zdziwiłem. Jestem inż. elektrykiem i kiedyś sie z tego nabijałem bo było to dla mnie absurdalne tak było kiedyś do czasu gdy tego nie sprawdziłem.

Mam na strychu dwa pudła róźnych kabli. Wszystko to juź za mną. Nie chce mi sie ich wystawiać na olx ale kiedyś się za to wezmę to może się uzbiera na dopłatę do lepszych kolumn choć do tych co mam nie mam uwag ale wiadomo, że ciężko się zatrzymać. Radzę Ci też tak zrób, zostaw sobie solidną wystarczajaco dobrą biżuterię, a z tego co sprzedasz będziesz miał np. na Opera Quinta skoro lubisz Secondy.

9 minut temu, audiofan01 napisał:

Mam na strychu dwa pudła róźnych kabli. Wszystko to juź za mną. Nie chce mi sie ich wystawiać na olx ale kiedyś się za to wezmę to może się uzbiera na dopłatę do lepszych kolumn choć do tych co mam nie mam uwag ale wiadomo, że ciężko się zatrzymać. Radzę Ci też tak zrób, zostaw sobie solidną wystarczajaco dobrą biżuterię, a z tego co sprzedasz będziesz miał np. na Opera Quinta skoro lubisz Secondy.

Swiadomie wybrałem Secondę a nie chciałem Quinty 🙂 Zaskoczony? (Quinta gra za jasno jak dla mnie nie wspominajac o spójnosci brzmienia) i znowu wszystko sprowadza sie do gustu. Ja juz nic nie zmieniam o czym juz napisałem:) Ja obecnie słucham :)))

Edytowane przez Kris2024
2 minuty temu, Kris2024 napisał:

Swiadomie wybrałem Secondę a niechciałem Quinty 🙂 Zasoczony? (Quinta gra za jasno jak dla mnie ) i znowu wszystko sprowadza sie do gustu

Nie słuchałem żadnych kolumn Opery. Moja propozycja wynikała z założenia, że przewaźnie u jednego producenta wyższa seria gra lepiej no i Quinty są trójdroźne. Widać nie zawsze tak jest. Czasem też przekonujemy  samych siebie, że coś jest lepsze bo po prostu nie chcieliśmy wiecej wydać.

18 minut temu, audiofan01 napisał:

Nie słuchałem żadnych kolumn Opery. Moja propozycja wynikała z założenia, że przewaźnie u jednego producenta wyższa seria gra lepiej no i Quinty są trójdroźne. Widać nie zawsze tak jest. Czasem też przekonujemy  samych siebie, że coś jest lepsze bo po prostu nie chcieliśmy wiecej wydać.

Wszystko sprowadza się do indywidulnych upodobań. W Quincie prócz tego ze jest trójdrożna ma ona inny przetworinik wysokotonowy i inaczej ustawione podziały inne zwrotnice. W Secondzie wysokotonowy to kultowy przetwornik peerless przejety przez Scan Speak. Ja zawsze powtarzam Seconda i Quinta brzmią inaczej !!! nie lepiej nie gorzej INACZEJ. Mi bardziej odpowiada brzmienie Secondy komus innemu nie koniecznie to będzie odpowiadało. Seconda brzmieniowo gra podobnie jak ProACK. Quinta to całkowicie  inne brzmienie nawet nie jest podobne. Zaznaczam ze wszystkie kolumny Opera brzmią Bardzo Ciekawie nieszablonowo ale każda inaczej. Seconda i Quinta Inaczej prezentują wokale i górne pasmo. Dół jest mocniejszy w Quncie i nizej schodzi ale brzmieniowo doły graja podobnie. Co do Secondy podaja skuteczność 89db co dla mnie jest kłamstem bo zmierzyłem to i jest 86db co stanowi róznicę i ktos ze słabym wzmakiem moze sie wkopać !

Edytowane przez Kris2024

Trzymajcie sie z dala od wszystkiego co kultowe i zacne ...to mowie ja co widzial i slyszal co nie co .

1 minutę temu, marynarz80 napisał:

Trzymajcie sie z dala od wszystkiego co kultowe i zacne ...to mowie ja co widzial i slyszal co nie co .

na morzach i oceanach😉

11 minut temu, marynarz80 napisał:

Ten przetwornik naprawdę kapitalnie prezentuje górę. i nawet Pylon chyba w Jasperach zastosował co oczywiscie jeszce o niczym nie swiadczy. Trzeba posłuchać i tyle

Edytowane przez Kris2024
3 godziny temu, carlos med napisał:

Właśnie to jest kluczowe : Dobrze dobrane - to jest kluczowe i najistotniejsze. I zeby była jasność lepsze nie oznacza droższe lub nowsze (może ale nie musi ) . Lepsze - to określenie subiektywne i indywidualne to mam na myśli

3 godziny temu, audiofan01 napisał:

Czy sprawdziłeś to o czym napisałeś ? twierdzę ze nie :))))) bo ja to sprawdziłem. Efekt jest taki  iż ja uwazam ze lepiej brzmi Airplay niż przewodowe połaczenie Ihona ( zaznacza próbę robiłem  tanim kablem  za 35 zł)  odtwarzane było tylko Apple Music i na tym robiłem porównanie :)))) Sprawdź a potem dopiero napisz opinię :)))))

Edytowane przez Kris2024
25 minut temu, Kris2024 napisał:

Właśnie to jest kluczowe : Dobrze dobrane - to jest kluczowe i najistotniejsze. I zeby była jasność lepsze nie oznacza droższe lub nowsze (może ale nie musi ) . Lepsze - to określenie subiektywne i indywidualne to mam na myśli

Czy sprawdziłeś to o czym napisałeś ? twierdzę ze nie :))))) bo ja to sprawdziłem. Efekt jest taki  iż ja uwazam ze lepiej brzmi Airplay niż przewodowe połaczenie Ihona ( zaznacza próbę robiłem  tanim kablem  za 35 zł)  odtwarzane było tylko Apple Music i na tym robiłem porównanie :)))) Sprawdź a potem dopiero napisz opinię :)))))

I jeszcze ciekawostka: Apple music puszczany z wykorzystaniem aplilacji TV poprzez złacze HDMI brzmi paskudnie nie da sie tego słuchać :)))) (dlaczego tak jest nie mam pojęcia byc moze nie ma tam jakosci Lossless nie moge sie tego tam doszukac )

Edytowane przez Kris2024
25 minut temu, Kris2024 napisał:

Oczywiście, że sprawdziłem. Tylko, że ja podłączałem iPad do DAC-a w CD, nie w streamerze, który jest gorszy, choć po USB z iPada też gra lepiej niź po Air Play. Jednak na co dzień nie chce mi się tego robić choć teź korzystam z Apple music ale głównie w samochodzie, a w domu tylko wyłącznie rozpoznawczo bo słucham głównie z CD. 

15 minut temu, audiofan01 napisał:

Oczywiście, że sprawdziłem. Tylko, że ja podłączałem iPad do DAC-a w CD, nie w streamerze, który jest gorszy. Jednak na co dzień nie chce mi się tego robić choć teź korzystam z Apple music ale głównie w samochodzie, a w domu tylko wyłącznie rozpoznawczo bo słucham głównie z CD. 

Zróc uwagę jak wydłużyes drogę sygnału. W moim wypadku DAC w CD i RN2000A jest ten sam dlatego skracam drogę. I kolejna ciekawostka : CD jako transport przewodem Coxiodalnym brzmi lepiej niż jak wykorzystuję RCA. Nie mam pojęcia z technicznego punktu widzenia dlaczego tak jest. DACi sa identyczne w jednym urzadzeniu i drugim. Byc moze chodzi o zasilacz toroidalny w RN2000A ale to juz jest gdybanie

15 minut temu, audiofan01 napisał:

Oczywiście, że sprawdziłem. Tylko, że ja podłączałem iPad do DAC-a w CD, nie w streamerze, który jest gorszy. Jednak na co dzień nie chce mi się tego robić choć teź korzystam z Apple music ale głównie w samochodzie, a w domu tylko wyłącznie rozpoznawczo bo słucham głównie z CD. 

Jakiim DAC dysponujesz mogłbys mi podac symbol tej kości  ? i czy Aple Music słuchałes w lossless ?

Edytowane przez Kris2024
5 minut temu, audiofan01 napisał:

ESS 9028 PRO, oczywiście Hi-res lossless

Nie słyszałem jak tak kostka gra. U mnie jest ESS SABRE ES9026PRO 

Edytowane przez Kris2024
30 minut temu, Kris2024 napisał:

Nie mam pojęcia z technicznego punktu widzenia dlaczego tak jest.

Przyczyna jest poza techniczna.  Domyśl się jaka 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi