Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do focal Aria

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Audiolubny napisał:

Jak bronilby sie jakoscia dzwieku to nawet moglbybyc różowy . 

To tak nie działa 😄

Słuchałem go z Focal Aria 926 i grał potężnie, z rozmachem. Nie ten poziom co Cyrus 6DAC AE, ale to też nie te pieniądze.

W dniu 1.09.2024 o 05:43, Gargan napisał:

Focal Aria nie gra ostro. Różne Aria słuchałem i były przyjemne. Jasno brzmiące, ale nie ostre. Audiovector serii QR to jest dopiero zabójstwo uszu. 

Niestety niska impedancja faktycznie jest wyzwaniem. Arcam FMJ A29 zagotował mi się na Aria 905. Wyższe modele słuchałem już na innych wzmacniaczach.

Dla mnie absolutnym hitem w połączeniu z Focal Aria 926 był AMC XIA150. Zero problemów i poważny bas. Ciepła barwa. Zero natarczywości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiesz, że nie wypada "polecać" tego, co się ma aktualnie na sprzedaż i jest na to odpowiedni paragraf w regulaminie? 

Polecać w cudzysłowie, bo dla mnie to zwykły spam. xD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

Teraz, J4Z napisał:

Wiesz, że nie wypada "polecać" tego, co się ma aktualnie na sprzedaż i jest na to odpowiedni paragraf w regulaminie? 

To nie moje. Zdjęcie pożyczone z sieci. 

9 minut temu, J4Z napisał:

I specjalnie je pobrałeś, żeby wrzucić, zamiast wkleić link? No ok, nie wnikam. 

Link do czego?

Chciałem pokazać jak wygląda ten model. Kto zainteresowany to sobie poszuka.

40 minut temu, Audiolubny napisał:

Ja tylko sluchalem Cyrusa one hd , byl napompowany ale slaby , przekaz nijaki i malo detali w calym pasmie.

Ale z focalami właśnie?

31 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale z focalami właśnie?

Ja słuchałem - Cyrus One grał z Aria 926 jako tako.

Exposure 2010D grał lepiej.

AMC XIA150 grał z werwą

Zdecydowanie najlepszy był Cyrus 6DAC - i tego wtedy kupiłem 🙂

54 minuty temu, Gargan napisał:

Link do czego?

No do zdjęcia. Dajesz link .png/.jpg i forum automatycznie osadza. Nie trzeba pobierać.

.

51 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale z focalami właśnie?

Nie nie , byl fyne f501 , tannoy 7.2 i cos jeszcze ale nie pamietam juz.

Ale sluchalem Chora 826 , takiego dramatu nie slyszalem nigdy . 
co ciekawe kupilem kiedys za 200 zl kolumny audio solution czy jakos tak z UK , z malym glosniczkiem 13 cm chyba i dosc niskie max moze 75 cm (strzelam z ta wielkosica) ale to sa mikro podlogowki i pogonilo to te focale… 

4 godziny temu, Gargan napisał:

Ja słuchałem - Cyrus One grał z Aria 926 jako tako.

Exposure 2010D grał lepiej.

AMC XIA150 grał z werwą

Zdecydowanie najlepszy był Cyrus 6DAC - i tego wtedy kupiłem 🙂

Rozumiem. 

W takim razie mam inne doświadczenia. Szanuję twoje 🙂

4 godziny temu, Audiolubny napisał:

Nie nie , byl fyne f501 , tannoy 7.2 i cos jeszcze ale nie pamietam juz.

co ciekawe kupilem kiedys za 200 zl kolumny audio solution czy jakos tak z UK , z malym glosniczkiem 13 cm chyba i dosc niskie max moze 75 cm (strzelam z ta wielkosica) ale to sa mikro podlogowki i pogonilo to te focale… 

Dokładnie!! No to się zgadzamy. 

14 godzin temu, Gargan napisał:

@Piotr Sonido Znaczy nie lubisz Cyrusa? 😀

Lubię, nie przepadam za focalem. Widział bym je w pewnym repertuarze u siebie ale nie jako uniwersalne paczki na dłużej. 

Aria 926 oraz wyższe modele dość często traktowane są przez klientów jako uniwersalne konstrukcje co nie zmienia faktu, że góra posiada spore nasycenie. W przypadkach kiedy tej góry jest trochę za dużo warto sięgnąć po cieplejsze wzmacniacze np: Moon 250i V2, Atoll IN200/300, Leema Tucana II, Vincent SV-228.

W dniu 3.09.2024 o 09:23, Audiolubny napisał:

Chora/Theva posiadają zdecydowanie mniej dołu od Arii, kultura w górze pasma również jest zdecydowanie inna, aczkolwiek obie konstrkcje są mocno nasycone.

W dniu 31.08.2024 o 16:46, nexal napisał:

Jakies porady? Przyznam ze niekoniecznie chcialbym wydawac tak kosmiczne pieniadze na wzmacniacz, ale jak widac ostatnio oszczedzanie nie sprawdzilo sie, wiec rozwaze rozne propozycje. NA PEWNO musi moc wytrzymac 8h puszcania wymagajacej muzyki elektronicznej na duzym natezeniu na tych kolumnach i sie umiec wychlodzic bez pomocy dodatkowego wentylatora 😜.

Atoll IN200 Signature sprawdzałeś? Warto wypożyczyć! Drugą ciekawą opcją będzie Vincent SV-228. Oba charakteryzują się cieplejszym graniem aczkowiel Atoll ma na pewno lepszy wykop.

• Pokaż nowe odpowiedzi