Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe izolatory USB

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Wyrzucanie pieniędzy. Kupowanie izolatora z rozbudowanym zasilaniem, które w większości przypadków jest zbędne.

W większości tak ale jak ktoś składa High Enda to już jest w bardzo małej mniejszości

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

3 minuty temu, ASURA napisał:

W większości tak ale jak ktoś składa High Enda to już jest w bardzo małej mniejszości

Zatem będzie zbędne w większości tej bardzo małej mniejszości.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Teraz, ProjectPi napisał:

Zatem będzie zbędne w większości tej bardzo małej mniejszości.

Nie nie będzie bo bardzo mała mniejszość ma wysoko budżetowo ustawioną poprzeczkę i taka np. średnia klasa się na to nie łapie no chyba że całe życie na ten High End zbiera... ale za coś też trzeba żyć. Za tym jak byś się nie ustawiał to wiatr w pysk

1 minutę temu, ASURA napisał:

Nie nie będzie bo bardzo mała mniejszość ma wysoko budżetowo ustawioną poprzeczkę i taka np. średnia klasa się na to nie łapie no chyba że całe życie na ten High End zbiera... ale za coś też trzeba żyć. Za tym jak byś się nie ustawiał to wiatr w pysk

Będzie. Po prostu jest to nieuzasadniony technicznie wydatek. To, że komuś to nie przeszkadza, faktów nie zmieni.

Ja też myślałem to wszystko nie ma sensu i się myliłem są różnice. Jak ktoś składa bezkompromisowy system to niezbędny element toru. Przy graniu cyfrowym oczywiście

Teraz, ProjectPi napisał:

Będzie. Po prostu jest to nieuzasadniony technicznie wydatek. To, że komuś to nie przeszkadza, faktów nie zmieni.

Nie wiem, gdzie daję rady tam wstawiam rozbudowane zasilanie i nawet nie muszę słuchać bo z praktyki wiem że jakaś poprawa zawsze jest

3 minuty temu, blackromek napisał:

Uzasadniony czy nie ale już na ideon jest słyszalna różnica między gołym USB

Jak się będzie porównywać gruszki z jabłkami to i różne efekty są.

6 minut temu, venom200 napisał:

Jak ktoś składa bezkompromisowy system to niezbędny element toru. Przy graniu cyfrowym oczywiście

Rozbudowane zasilanie w izolatorze? A świstak siedzial i się nie nudził.

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Jak się będzie porównywać gruszki z jabłkami to i różne efekty są.

I przy tym ostatnim powinieneś pozostać, może Cię na jakąś farmę przyjmą do segregacji jak się przyczepa z oboma wywróci

22 minuty temu, ASURA napisał:

Lhy uip to tylko dobre hi-fi, do hi-enda to np. taki Innuos Phoenix usb by się nadał😉.

12 minut temu, venom200 napisał:

Jak ktoś składa bezkompromisowy system to niezbędny element toru. Przy graniu cyfrowym oczywiście

Zgadzam się, jak ktoś nie chce, nie musi "poprawiać" cyfry, przecież cyfra to cyfra..

8 minut temu, ASURA napisał:

I przy tym ostatnim powinieneś pozostać, może Cię na jakąś farmę przyjmą do segregacji jak się przyczepa z oboma wywróci

Nawet tamte nietrafne argumenty już wyczerpały twoje możliwości, że tak nisko schodzisz? Smutne 

Przy całej zabawie w audio , nakład np na lhy uip jest niewielki a tylko próbami u siebie w systemie można sprawdzić jak to zagra , więc wymyśliłem że spróbuję wszystkie trzy drogi czyli dodam jeszcze zegar i sprawdzę też łańcuch z ddc po i2s i połączenie aes/ebu i zobaczymy , sprzęty nowe więc ewentualnie z odsprzedażą nie będzie problemu , przyjdą wnioski to można wtedy zainwestować więcej np innous

Bóg wie jaki zegar dla izolatora to też zbędny wydatek, swoją droga. Zegar ma być tak precyzyjny, jak wymaga tego transmisja USB. W bardzo dobrym isousb211 zegar jest wbudowany i tyle. Tu nie ma konwersji AD czy DA, żeby wyścig na zegary miał jakieś uzasadnienie.

Godzinę temu, blackromek napisał:

Przy całej zabawie w audio , nakład np na lhy uip jest niewielki a tylko próbami u siebie w systemie można sprawdzić jak to zagra , więc wymyśliłem że spróbuję wszystkie trzy drogi czyli dodam jeszcze zegar i sprawdzę też łańcuch z ddc po i2s i połączenie aes/ebu i zobaczymy , sprzęty nowe więc ewentualnie z odsprzedażą nie będzie problemu , przyjdą wnioski to można wtedy zainwestować więcej np innous

Jaki masz cały tor?

Sieć na mikrotikach po światłowodzie Lumin u 2 mini Gustard x 30

Piszę o stronie cyfrowej , aha pliki lokalne na nas , tidal , Qobuz , Roon , hqplayer

No i oczywiście transport cd ale to poza tą dyskusją

Po pierwszym wieczorze z Lhy Uip stwierdzam oczywiście moim zdaniem że to ustrojstwo naprawdę działa nastąpiła poprawa w praktycznie każdym aspekcie dźwięku zyskała szczególnie góra zginął ten cyfrowy nalot , sprzęt nowy  prosto z pudełka 

Góra 30 godz
Po wczorajszym doświadczeniu , chyba zrezygnuję z zakupu ddc u18 , pierwszy raczej zegar , jakie dobre kable do zegara 50h tubulus znam co brać jeszcze pod uwagę wiem że kabel do zegara jest ważny

Wylaczajac wszelka drwine, DAC i zrodlo uziemione, rzut okiem na net, co prawda szybki, nie wskazuje na wbudowana izolacje po usb, zatem sa wszelkie podstawy by przyjac istnienie petli masy przy polaczeniu usb. Izolator jako taki wskazany, zeby petle przerwac.

2 godziny temu, blackromek napisał:

stwierdzam oczywiście moim zdaniem że to ustrojstwo naprawdę działa

Pytanie czy słuchać różnicę pomiędzy Lhy Uip a tańszymi alternatywami ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

59 minut temu, Piopio napisał:

Pytanie czy słuchać różnicę pomiędzy Lhy Uip a tańszymi alternatywami ...

Współczując sprzedającemu na allegro … wziąłem jeszcze raz tą kostkę za 260 + zasilacz i porównałem vs swój Lhy uip … różnica jest lekka, nie jakaś oszałamiająca ,ale lekka jest. Z piosenki melody wycięło praktycznie szumy, są naprawdę mikro słyszalne trzeba ucho włożyć w głośnik.  Czy warto dopłacać 1500~2000 do Lhy? Pewnie nie, kwestia kto ma jak drogi system 🙂 jak ktoś gra z toppinga za 2k lepiej dołożyć do DAC, jak ktoś ma trochę droższy sprzęt to dołożyłbym do Lhy i zamknął temat izolacji “na amen”.

Ogólnie Lhy działa bardzo dobrze 🙂  ja polecam 😉 słychać więcej dobrego niż z kabla zasilającego za 5k 😇

Edytowane przez Ghotti
  • Pokaż nowe odpowiedzi