Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe izolatory USB

Rekomendowane odpowiedzi

zapytam na forum bo może ktoś inny tez się orientuje , kolego Venom200 jakich kabli bnc używasz do zegara 
Byle jakich z pozłacanymi końcówkami i nie mam zamiaru tutaj czegokolwiek zmieniać na lepsze. Nie widzę sensu
  • 3 tygodnie później...

Wczoraj dojechał zegar Lhy Ock 2s  , podłączyłem wszystko  zostawiłem na 12 godz pod prądem , rano posłuchałem trochę przed pracą i jest dobrze , małe pytanie aby się upewnić w połączeniu zegar , lhy uip , lhy sw6 , Gustard x30 opcja zegara w x30 ma być ustawiona na zewnętrzny ( external) ?

Ja w Harmony mam zewnętrzny zegar ustawiony. Jak.sie osłuchasz to zobacz na jakim poziomie będzie teraz separacja i rozdzielczość dźwięku. Ja do tejmpory nie spotkałem się z tak wysokim poziomem jak teraz jest z LHY

A porównywaliście może DDC (I2S) kontra podłączenie po USB do DAC z zastosowaniem izolacji galwanicznej USB ?

Teoretycznie jeśli DDC ma lepszy zegar niż DAC to powinno być lepiej ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A porównywaliście może DDC (I2S) kontra podłączenie po USB do DAC z zastosowaniem izolacji galwanicznej USB ?
Teoretycznie jeśli DDC ma lepszy zegar niż DAC to powinno być lepiej ...
Więcej wnosi DDC

Kupiłem ten izolator z allegro. Podłączony razem z DDC m2tech evo2 porządkuje trochę scenę ale trochę też obniża rozdzielczość, odbiera bezpośredniości przekazowi, trochę jakby sygnał przechodził przez jakiś filtr - chyba już za dużo klocków wpiętych w tor. Nie mogę sprawdzić samego izolatora bo nie mam wejścia USB w DAC.

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Może ta przetwornica sieje w tym izolatorze. Zrobiłbym zwrot do Allegro i kupił sprawdzonego Altora na TI (83$).

Altor działa świetnie przed moim ddc u18 na 2-óch Neotechach usb (1020+3020).

Warto dodatkowo zasilić stronę wtórną, dobrą liniówką 5V. Izolacja Altora jest porównywalna z Lhy uip na zachodnich forach. Jeżeli piszesz, że pogarsza się rozdzielczość, bezpośredniość itd. (jest odwrotnie) to znaczy, że ten produkt jest do d..y, tyle w temacie😉.

Argument z forów zachodnich. Ad verecundiam zdaje się 

Acz przy chorobliwym uzależnieniu od LPSow każdy izolator z opcją niefiltrowanego zasilania zewnętrznego musi być świetny i w ogóle.

Edytowane przez ProjectPi

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Szanuję różne źródła informacji, a jak je przetwarzam, to już zależy tylko i wyłącznie od mojego "przetwornika między uszami".

Przykład argumentu z krajowego forum..:

"Acz przy chorobliwym uzależnieniu od LPSow każdy izolator z opcją niefiltrowanego zasilania zewnętrznego musi być świetny i w ogóle."

2 godziny temu, Genezyp napisał:

Może ta przetwornica sieje w tym izolatorze. Zrobiłbym zwrot do Allegro i kupił sprawdzonego Altora na TI (83$).

Altor działa świetnie przed moim ddc u18 na 2-óch Neotechach usb (1020+3020).

Warto dodatkowo zasilić stronę wtórną, dobrą liniówką 5V. Izolacja Altora jest porównywalna z Lhy uip na zachodnich forach. Jeżeli piszesz, że pogarsza się rozdzielczość, bezpośredniość itd. (jest odwrotnie) to znaczy, że ten produkt jest do d..y, tyle w temacie😉.

Chyba masz rację, coś jest z nim nie tak. Podłączyłem go pod monitorki z DAC-iem na których oglądam filmy z PC i efekt podobny.

Długo trwa wysyłka tego Altora?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

1 minutę temu, Yodzisław napisał:

Długo trwa wysyłka tego Altora?

Długo, ale warto!

Wszystko załatwiasz przez mail, czekałem na przesyłkę ok. 2 tygodni (PP) z Tel Avivu😉

Zakładając, że producent nie kłamie, o żadnym "sianiu przetwornica" w urządzeniu z Allegro nie ma mowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Yodzisław napisał:

trochę też obniża rozdzielczość, odbiera bezpośredniości przekazowi, trochę jakby sygnał przechodził przez jakiś filtr

Gdybyś wiedział jak działa izolator galwaniczny USB to byś nie pisał takich bzdur. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 godzin temu, Yodzisław napisał:

trochę też obniża rozdzielczość, odbiera bezpośredniości przekazowi, trochę jakby sygnał przechodził przez jakiś filtr

W sumie zmniejszenie zakłóceń i siania na wysokich można odebrać jako przytłumienie.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Gdybyś wiedział jak działa izolator galwaniczny USB to byś nie pisał takich bzdur. 

Bzdury to ty piszesz. Wiem co słyszę. Jitterbug działa o niebo lepiej od tego izolatora. Jak pierwszy raz go podłączyłem pojawiły się same plusy i tak jest cały czas.

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

W sumie zmniejszenie zakłóceń i siania na wysokich można odebrać jako przytłumienie.

Być może. Pisze tylko o subiektywnych wrażeniach. Jitterbug jak pisałem wyżej wprowadza bezdyskusyjną poprawę a DDC to już opad szczeki jaki progres...

25 minut temu, Yodzisław napisał:

Bzdury to ty piszesz. Wiem co słyszę. Jitterbug działa o niebo lepiej od tego izolatora. Jak pierwszy raz go podłączyłem pojawiły się same plusy i tak jest cały czas.

Dalsza dyskusja nie ma już kompletnie sensu. Jitterbug to czyste audiovoodoo. Jest to dokładnie opisane. 

26 minut temu, Piopio napisał:

Dalsza dyskusja nie ma już kompletnie sensu.

Dokładnie tak, bo ja niczego nie dyskutuję tylko ty. Ja piszę tylko o swoich wrażeniach.  

Jitterbuga polecam, chyba sobie jeszcze drugie te "voodoo" kupię bo taniocha.

Edytowane przez Yodzisław

16 minut temu, Yodzisław napisał:

Ja piszę tylko o swoich wrażeniach.  

Bajki opowiadasz. 

3 godziny temu, Piopio napisał:

Bajki opowiadasz. 

"Mój ty Mały Jesienny Boże..."

11 godzin temu, Yodzisław napisał:

Jitterbug jak pisałem wyżej wprowadza bezdyskusyjną poprawę

To w końcu o wrażeniach czy o bezdyskusyjnej poprawie? Rozumiesz w ogóle co oznacza zwrot " bezdyskusyjny"?

1 minutę temu, Yodzisław napisał:

Dobra, wystarczy, lecisz do ignorowanych.

Kolejny ma problem, gdy mu wskazać, gdzie się myli. Trudno.

Bitwa w piaskownicy trwa.

A ja nie mam żadnej izolacji galwanicznej i słucham az miło.

Bye!!!

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Mam takie coś na zbyciu, jak ktoś chętny to proszę na priv.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi