Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz "Slim" do 10k pln

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko, że ceny nowych kabli zasilających są chore. Za kabel klasy Neel Gold trzeba dać ok 2-3K. 

Jakikolwiek bys wzial, nawet tani, to cena bedzie „chora“, gdyz sama „koniecznosc“ wymiany juz jest chora
26 minut temu, xajas napisał:

Jakikolwiek bys wzial, nawet tani, to cena bedzie „chora“, gdyz sama „koniecznosc“ wymiany juz jest chora

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Opinia zależy od stopnia doświadczenia z odpowiednim sprzętem. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Opinia zależy od stopnia doświadczenia z odpowiednim sprzętem. 

Zgadza sie.

Ja jestem wielkim zwolennikiem filozofii: „most bang for the buck“, czyli wydawania kasy na te elementy audio, ktore maja najwiekszy wplyw na poprawe jakosci reprodukcji w relacji do kosztow. W mojej opini, sieciowki sa na ostatnim miejscu w tym rankingu. To juz bym wolal wyrzucic pieniadze na cos takiego jak kolce, bo te przynajmnie optycznie na cos wygladaja (jesli sie taka optyke lubi).
Ale na sieciowki? Jak juz naprade nie wiesz, na co wywalac kase, to juz lepiec darowac ja na pomoc dla Ukrainy
19 minut temu, xajas napisał:

Ja jestem wielkim zwolennikiem filozofii: „most bang to the buck“, czyli wydawania kasy na te elementy audio, ktore maja najwiekszy wplyw na poprawe jaksci reprodukcji w relacji do kosztow.

Akurat u mnie zakup sieciówki za 250-600 zł (od chińskiej po używany Gigawatt) poprawił brzmienie. Słychać to najlepiej na wokalach. Zdecydowanie było warto. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, Ghotti napisał:

potrzebuje nowy z racji prowadzenia działalności mogę to wrzucić w koszta 😉 więc nowy mi wychodzi -50%

Albo przesadziłeś z tymi 50% albo Cię księgowy trochę oszukuje. 😉

9 minut temu, MagneticFields napisał:

Albo przesadziłeś z tymi 50% albo Cię księgowy trochę oszukuje. 😉

ok  ~~ 36% 🙂

17 minut temu, Piopio napisał:

Akurat u mnie zakup sieciówki za 250-600 zł (od chińskiej po używany Gigawatt) poprawił brzmienie. Słychać to najlepiej na wokalach. Zdecydowanie było warto. 

tutaj już wchodzimy w voodoo 😄 ilu przeciwników tylu zwolenników. Osobiście bym kupił po prostu coś porządnego za 400 ~~ pln i tyle 🙂 moze być i niebieski wireworld

34 minuty temu, Ghotti napisał:

tutaj już wchodzimy w voodoo 😄 ilu przeciwników tylu zwolenników. Osobiście bym kupił po prostu coś porządnego za 400 ~~ pln i tyle 🙂

I właśnie tak zrobiłem 😉 W drogie kable nie wierzę. Poprawiają może ułamek % a kosztują absurdalnie drogo. 

W dniu 11.10.2023 o 14:47, Adam 38 napisał:

A teraz zobaczmy laboratorium magazynu "Audio". Jak wypada Caspian M2 a jak MF 5si czy MF 6si czy NAD m10v2. Dwie konstrukcje wcale nie stare jak świat czy może bardziej jak Caspian M2... i nowoczesny chińczyk M10V2 zrobiony minimalnym nakładem kosztów.

Szumi, oj szumi w tym Caspianie a pozostali zawodnicy wypadli "fantastycznie" w laboratorium... 

A nie lepiej przyznać się do błędu niż brnąć w ślepy zaułek? 

Jezeli moc 90W i szumy na poziomie 86dB to dobry wynik to nie mamy o czym gadac.

9 minut temu, BlueDot napisał:

Jezeli moc 90W i szumy na poziomie 86dB to dobry wynik to nie mamy o czym gadac.

Hehe chyba najczyściej i najbardziej klarownie grający (i to od najniższych poziomów) wzmacniacz jaki słyszałem ma 75dB ze względu na wysoki poziom czułości. Hypex ze swoimi rekordowymi pomiarami grał jak gówno, a na jałowym szumiał, podczas gdy teoretycznie gorszy Arcam A29 jest kilka klas lepszy pod każdym względem, a na jałowym jest praktycznie martwa cisza. 

Pomiary w audio to bzdura zazwyczaj

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

jest wg mnie taka zależność: im sprzęt ma lepsze pomiary, tym gorzej brzmi w naszych uszach....

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

24 minuty temu, Ghotti napisał:

iMac mini + używany Brooklyn dac ?

+ izolacja galwaniczna USB

38 minut temu, slaaawek napisał:

jest wg mnie taka zależność: im sprzęt ma lepsze pomiary, tym gorzej brzmi w naszych uszach....

OMG

To ja juz lece.

Nara!

36 minut temu, Ghotti napisał:

Lepszy taki cxn V2 czy np używany iMac mini + używany Brooklyn dac ?

Osobiście wybrałbym CXN V2, ale ze względu na wygodę obsługi. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

21 minut temu, BlueDot napisał:

OMG

To ja juz lece.

Nara!

Na ASR 👍 tam same wybitne sprzęty 😂

12 minut temu, Q21 napisał:

Osobiście wybrałbym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale ze względu na wygodę obsługi. 

tutaj właśnie jest ta przewaga CXN V2. Bo puszczając z imac mini musze go włączyć + jakieś sterowanie (nie wiem czy telefonem sie da) odpalic apkę, wcześniej TV ... trochę niewygodne po prostu

Ukryta Zawartość

Osobiscie jestem duzym zwolennikie Macow, i uzywam je w wielu systemach, ale mimo to zwrocil bym uwage na to, jak chcesz taki system obslugiwac?

Mozesz takiego Maca Mini wrzucic do szuflady, podlaczyc do telewizora jako monitor i sterowac go klawiatura i mysza BT. ale wtedy musisz za kazdym razem wlanczac telewizor. Mozesz tez wystartowac iPad i sterowac go zdalnie z iPada. Ale wtedy musisz startowac Remote na iPadzie, laczyc sie itd. Mozesz tez wystartowac na nim Apple Music i sterowac to remote Apple Music appka z iPada. Mozesz tez…

Ale wszystko, co tu czytam w tym watku, to tylko takie miotanie sie w kolko wokol parametrow technicznych, bez uwzglednienia funkcjonalnych wymagan i mozliwosci zarowno ustrojstw jak i uzytkownika, dopasowanych do specyficznego „use case“

Moim zdaniem z twoim nastawieniem do takiego rozwiazania sie nie nadajesz.

Popatrz lepiej na takie typowe konsumenckie streamery

57 minut temu, Ghotti napisał:

Lepszy taki cxn V2 czy np używany iMac mini + używany Brooklyn dac ?

A dlaczego nie Eversolo DMP-A6 ?

6 minut temu, xajas napisał:

Osobiscie jestem duzym zwolennikie Macow, i uzywam je w wielu systemach, ale mimo to zwrocil bym uwage na to, jak chcesz taki system obslugiwac?

Mozesz takiego Maca Mini wrzucic do szuflady, podlaczyc do telewizora jako monitor i sterowac go klawiatura i mysza BT. ale wtedy musisz za kazdym razem wlanczac telewizor. Mozesz tez wystartowac iPad i sterowac go zdalnie z iPada. Ale wtedy musisz startowac Remote na iPadzie, laczyc sie itd. Mozesz tez wystartowac na nim Apple Music i sterowac to remote Apple Music appka z iPada. Mozesz tez…

Ale wszystko, co tu czytam w tym watku, to tylko takie miotanie sie w kolko wokol parametrow technicznych, bez uwzglednienia funkcjonalnych wymagan i mozliwosci zarowno ustrojstw jak i uzytkownika, dopasowanych do specyficznego „use case“

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem z twoim nastawieniem do takiego rozwiazania sie nie nadajesz.

Popatrz lepiej na takie typowe konsumenckie streamery

też mi się tak wydaje, stawiałbym na wygodę po prostu.

6 minut temu, Piopio napisał:

A dlaczego nie Eversolo DMP-A6 ?

podobno cxn v2 gra lepiej, ale tutaj pewnie bym wziął już obydwa na testy, pewnie przejdę na TIDAL będzie większy wybór bo z natywnym apple music to jest chyba tylko eversolo własnie

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Ghotti napisał:

też mi się tak wydaje, stawiałbym na wygodę po prostu.

podobno cxn v2 gra lepiej, ale tutaj pewnie bym wziął już obydwa na testy, pewnie przejdę na TIDAL będzie większy wybór bo z natywnym apple music to jest chyba tylko eversolo własnie

Dołóż trochę grosza i kup coś naprawdę dobrego - Gustard R26. Masz wtedy sprzęt na lata. 

Edytowane przez Piopio

3 minuty temu, Piopio napisał:

Dołóż trochę grosza i kup coś naprawdę dobrego - Gustard R26. Masz wtedy sprzęt na lata. 

To trochę to 2x tyle 😂😂😂 zaraz dojdziemy do lumina t2 🙂 

2 minuty temu, Ghotti napisał:

To trochę to 2x tyle 😂😂😂 zaraz dojdziemy do lumina t2 🙂 

ok 7K. R26 lepszy jest od Lumina. Moim zdaniem. I nie ma absolutnie żadnych kompromisów brzmieniowych. Słucha się z wielką przyjemnością. Zdecydowanie wart tych pieniędzy. Wydajesz raz a zadowolenie jest absolutne. 

Edytowane przez Piopio

13 minut temu, Piopio napisał:

ok 7K. R26 lepszy jest od Lumina. Moim zdaniem. I nie ma absolutnie żadnych kompromisów brzmieniowych. Słucha się z wielką przyjemnością. Zdecydowanie wart tych pieniędzy. Wydajesz raz a zadowolenie jest absolutne. 

Tylko wtedy muszę dokupić jeszcze apke roona? Czy tez bardziej licencje miesięczna 

4 minuty temu, Ghotti napisał:

Tylko wtedy muszę dokupić jeszcze apke roona? Czy tez bardziej licencje miesięczna 

R26 ma UPNP z tego co kojarzę, więc wystarczy świetny mconnect za 30pln licencja dożywotnia 🙂 

3 minuty temu, Ghotti napisał:

Nie musisz. Można wgrać firmware z Tidal Connect albo grać po prostu z Mconnect. 

4 minuty temu, Ghotti napisał:

Wiedziałem ze tak będzie 😂 dołóż 3k będzie 10% lepszy dźwięk 😂

To nie jest 10%. To jest wielki przeskok. Naprawdę warto. 

• Pokaż nowe odpowiedzi