Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz "Slim" do 10k pln

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Ghotti napisał:

Nope. Podobno jedna z wad node ze się robi klejący. Kupiłem go na olx, sprzedający zapomniał wspomnieć ze się cały klei …. 

No mój sprzedałem w "trochę" lepszym stanie;) Faktycznie Bluesound ma taką jakby gumowaną strukturę. Ja czyściłem mikrofibrą, używając niewielkiej ilości Pronto. Ale żeby tak zajechać to nie wiem, aceton albo jakaś agresywna chemia? Jeżeli nie było tego w opisie ogłoszenia i masz możliwość oddania, to nawet się nie zastanawiaj. No chyba, że kupiłeś poniżej 1000 zł...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek11

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

14 minut temu, tomek11 napisał:

Faktycznie Bluesound ma taką jakby gumowaną strukturę.

no nie jest to zbyt wdzięczny materiał do czyszczenia, ale bez przesady, ten wyżej zajechany to nie wiem czym był czyszczony, albo co się na niego rozlało 😜

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

2 godziny temu, tomek11 napisał:

No mój sprzedałem w "trochę" lepszym stanie;) Faktycznie Bluesound ma taką jakby gumowaną strukturę. Ja czyściłem mikrofibrą, używając niewielkiej ilości Pronto. Ale żeby tak zajechać to nie wiem, aceton albo jakaś agresywna chemia? Jeżeli nie było tego w opisie ogłoszenia i masz możliwość oddania, to nawet się nie zastanawiaj. No chyba, że kupiłeś poniżej 1000 zł...

Ukryta Zawartość

Chyba mniej wyszło. 1700 było, ale zapomniał powiedzieć ze się cały klei … także zaproponowałem 1500 (tzn 200 oddaje) i jest Ok. Zgodził się i temat zamknięty. Mam pełen komplet + zasilanie liniowe zainstalowane  i zasilacz pd creative czy jakoś 😂 najwyżej go sobie zostawię do swoich ruark mr1 mk2 głośników  w biurze bo widzę ze jest apka na windę.

Przy okazji odkryłem ze mam rozwalone ruark -.- (maja dwa tygodnie). Grałem na BT i raz mi jeden głośnik strzelał reset pomógł. Teraz na chinch do Jack podpięty node i cały czas strzela głośnik. Po optyku faluje głośność. Sprawdziłem dwa kable na obydwu to samo. Podpiąłem node do starych Edifier i nie ma problemu także coś z Ruark …

Ukryta Zawartość

Miałem to samo na starym laptopie.

Też był pokryty taka niby guma niby co to było. 

Prawdopodobnie stał przy oknie na słońcu. Najgorsze jest to że to się będzie podglebiac. 

Działa to gitara. Ale na wierzchu stać nie wypada 😛

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Miałem to samo na starym laptopie.

Też był pokryty taka niby guma niby co to było. 

Prawdopodobnie stał przy oknie na słońcu. Najgorsze jest to że to się będzie podglebiac. 

Działa to gitara. Ale na wierzchu stać nie wypada 😛

meglio zółty + gąbka ... zjechałem całą górę lekko jest teraz "podrapany" ale powiedzmy ze zmienił kolor na "stal czarna szlachetna" 😄 chociaż się już nie klei....

Drugi kabel znaleziony w starym mieszkaniu także nie potrzeba na razie kupować 🙂 ale z ciekawości wypożyczę 4-5 sztuk w grudniu żeby przetestować czy w ogóle usłyszę różnice 😉 

W dniu 23.10.2023 o 15:34, Ghotti napisał:

meglio zółty + gąbka ... zjechałem całą górę lekko jest teraz "podrapany" ale powiedzmy ze zmienił kolor na "stal czarna szlachetna" 😄 chociaż się już nie klei....

Ja próbowałem to z laptopem nie udało się. Był obrzydliwy.

Ale się zepsuł. Ufff

W dniu 24.10.2023 o 10:15, Ghotti napisał:

Drugi kabel znaleziony w starym mieszkaniu także nie potrzeba na razie kupować 🙂 ale z ciekawości wypożyczę 4-5 sztuk w grudniu żeby przetestować czy w ogóle usłyszę różnice 😉 

I podziel się informacjami. 

Żeby wzniecić kolejny płomień:)

Hmm, ja miałem takie klejące klamki w aucie, potraktowałem je ostatecznie płynem do szyb w dużej ilości oraz APC, a potem pastą do polerki i zrobiłem je z matowych na błysk 😉 Było trochę zabawy, ale mimo wszystko ostatecznie efekt ciekawszy, do tego ręce się od tego nie brudziły. Nie znam jednak dokładnie materiału, z którego jest Bluesound, więc nie wiem, czy pójdzie to rozsądnie.  

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

Miłego słuchania 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 9.10.2023 o 11:32, xajas napisał:

BTW. Nawet jesli nie all in one, ten powyzszy NAD jest nadal trudny do pobicia

Ten C399? Wyczytałem, że ma DAC ESS Sabre 32-bit/384 kHz z M10 i M33. Jak on gra na tle serii Masters?

Edytowane przez Tweeter2016

tak z ciekawości moze ktoś miał node 2i.... jak przełączyć dźwiek na optyk? Czy wystarczy, że node sam wykryje iż jest tam aktywny dźwięk? chinch -> chinch Caspian podpięty, apka działa Tidal gra, TV wpięty przez przejściowke optyk -> chinch w optyka in. Jeszcze nie sprawdzałem 🙂 pytam może ktoś podpowie zanim się sam będę nam tym męczył o ile trzeba się męczyć 😄

edit 😉 mam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi