Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze głośniki aktywne

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas rozmyślam nad nowym sprzęcie audio w nowym mieszkaniu .

Rozważałem Divialet Phantom , ale chyba mnie nie porwał . Dlatego szukam dalej .

Muzyka elektroniczna , chillout czasami klasyka 

10/15k . Mam dwa suby SVS SB 2000 .

Co warto posłuchać ? 

https://www.audiostereo.pl/topic/165119-najlepsze-g%C5%82o%C5%9Bniki-aktywne/

Teufel 40 Active. Kolega kupił, przy takiej muzyce jak Twoja głowę urywa. Trochę gorzej w klasyce ale... Cena niewielka.

Aha i gra po HDMI. Bt cienki mają.

Edytowane przez basic44
12 godzin temu, max720 napisał:

Rozważałem Divialet Phantom , ale chyba mnie nie porwał . Dlatego szukam dalej .

Co warto posłuchać ? 

Z kolumn aktywnych może warto zainteresować się Buchardt A700?

Co warto posłuchać ? 

Sa takie za 1000€ i takie za 100.000€

O ktore chodzi?
14 godzin temu, max720 napisał:

Co warto posłuchać ? 

Odsłuchaj jeszcze z naszej oferty B&W Formation Duo. To już daje zdecydowanie bardziej audiofilski i wyrównany dźwięk niż Phantomy. Na muzyce np klasycznej jest zdecydowanie lepiej. Formation Duo nie ma żadnych fizycznych podłączeń, jednak można jakby co dokupić dedykowany hub z takimi możliwościami.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć, znajdzie się trochę ciekawych opcji. Przy dwóch SB2000 spokojnie możesz iść w podstawki. Na pewno spojrzałbym w stronę Buchardt A500, ale niestety SVSy nie obsługują podpięcia przez WiSA. W takim razie może propozycja nietypowa, bo na pewno niewielka, ale zdecydowanie grająca dokładnie, ze świetną sceną, czyli KEF LS50 Wireless II. Na pewno warto się nimi zainteresować. Ciekawym rozwiązaniem mogą się okazać Q Acoustics Q Active 400, ale tu są problemy z dostępnością. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 18.10.2023 o 09:36, AndrewK-1978 napisał:

Z kolumn aktywnych może warto zainteresować się Buchardt A700?

Wiesz ,że cena 15 tyś. to cena za 1 sztukę 😉

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

Spoko🙂

Skoro kolumny sprzedawane są w parach, to podana cena powinna być za 2 sztuki. Niektóre sklepy mają ceny za komplet a inne za sztukę. Mnie to bardzo wkurza 😡😉

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

Godzinę temu, rd79 napisał:

Spoko🙂

Skoro kolumny sprzedawane są w parach, to podana cena powinna być za 2 sztuki. Niektóre sklepy mają ceny za komplet a inne za sztukę. Mnie to bardzo wkurza 😡😉

Szkoda, ze za sztukę. Słyszałem bardzo dużo pochlebnych opini na ich temat

W dniu 17.10.2023 o 20:51, max720 napisał:

Co warto posłuchać ? 

Event Opal

• 8 miesięcy później...

Powoli temat wraca na talerz 🙂

Kontaktowałem się Ybe Audio 

Czy jak zrobią 3 monitory pasywne  ( pod amplituner Denon 8500 ) skręcone na 80hz , to będę mógł je wykorzystać po przeprowadzce w stereo z dwoma subami  ? Czy wzmacniacz stereo potrzebuje więcej Hz ? 

Nie potrzebuje i jeśli będą naprawdę "obcięte" poniżej 80 Hz to właśnie na zbliżoną

częstotliwość ustawiasz zakres pracy subwooferów. To dotyczy wzmacniacza,

a w amplitunerze masz do tego menu i nim możesz sobie dopasowywać.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tu potrzebny budżet, bo przy takim zestawie wzmacniacz jest odciążony od najbardziej

prądożernych niskich częstotliwości, więc wystarczy np. Emotiva BasX TA1.

Ma wyjście na subwoofer i dodatkowy "obcinacz częstotliwości" do monitorów.

Ale to zapewne mało "koszerna" 😉 i zbyt tania propozycja ...

Kluczem jest tu sub out, bo takie dwa mają też nie wszystkie amplitunery KD.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

15 godzin temu, max720 napisał:

Na jaki wzmacniacz zwrócić uwagę pod 2 x SVS SB 2000 lub 3000 plus YB audio ?

Wzmacniacz nie ma znaczenia pod suby. One mają swój. 

Ogółem jest ich dużo jeśli liczymy pre-out, ale ciężko będzie mi powiedzieć, jakie mogą zgrać się z YB Audio 😕 Najlepiej by było, gdybyś wpadł do nas lub innego salonu audio z nimi i trochę posłuchał 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tylko czasem pre-out jest spięty na stałe z main on. jeżeli usuniemy zworki to trzeba by stosować adapter 

Ja bym nie powiedział wcale że takich wzmacniaczy jest dużo 

Jeśli to jest kryterium wyboru to na pewno ogranicza wybór a powinno się bardziej wybierać pod kątem własnych preferencji dźwiękowych i doboru pod kolumny

• 5 miesięcy później...
W dniu 10.07.2024 o 07:27, max720 napisał:

Czy jak zrobią 3 monitory pasywne  ( pod amplituner Denon 8500 ) skręcone na 80hz ,

Jak "skręcone"? Z jak stromym spadkiem SPL/oktawę? Może lepiej niech ich nie "skręcają", tylko zadbają o to, by monitory do minimum 80Hz grały bez jakiegokolwiek spadku SPL (podział zostanie i tak zrobiony na ampli). Jak monitory zostaną "skręcone" na 80 Hz (@-3dB? -6dB?) to może się okazać, że będzie trzeba ciąć przy ~100Hz x-P.

W tym roku okaże się , czy temat będzie kontynuowany . Na razie jestem ,,zawieszony,, z swoją lokalizacją na przyszłość .

2 x SVS SB 2000 ma już nowy dom:)

Teraz na przetrwanie rozważam monitory Dali Menuet i 2 x BK Electonics XXL S 400

Pus 2 mono bloki Matrix mini i amp, Oppo 105 , 205 , Bluesound Node 2024