Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Marantz PM 8006 to dobry pomysł?

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, Monk60 napisał:

A takie ogłoszenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rok produkcji 2017, wysyłka do Polski możliwa. Ktoś kupował na ebay? Jest bezpiecznie?

Z opisu i zdjęć wygląda OK. Sprzedawca ma dużo pozytywów. Może warto zaryzykować. Ebay to tak jak nasze Allegro. Jeżeli ktoś ma historię na portalu (gość jest od 1999r. !) to raczej nie oszukuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 9.12.2023 o 13:06, audioburak napisał:

Jasne, że nie, ale spotykałem się już z kolumnami za sporo wyższą cenę,

uzasadnioną dumnym dopiskiem - SE.    A różnica ?

Jeden kondensator MKP zamiast elektrolitu i to w mało istotnym miejscu.

Mam świadomość, że różne zakupy to dość często nie dźwięk ... 😉 

A to tak. Producenci kolumn to lubią. Jak nie mają pomysłu co zrobić do przodu to takie klocki.

W dniu 9.12.2023 o 13:52, dlmtb napisał:

Ciekawy temat z tą Yamah-ą. To chyba pierwszy przypadek w audio kiedy to urządzenie mimo, że lata już nie produkowane trzyma cenę praktycznie nowego egzemplarza. Zgodnie z prawidłami rynku skor ostatnia sklepowa cena wynosiła 17.000 zł to obecnie na rynku wtórnym ten model nie powinien kosztować więcej niż 8 no może 9 tyś. A może jednak coś jest na rzeczy skoro są chętni żeby przepłacać bo nie widziałem dawno ogłoszenia gdzie oferowano by AS3000 za mniej niż 14.000 zł.

Wiesz dlaczego tak jest?

1. Bo cena nowszego modelu 3200 bardzo poszła do góry.

Wówczas ceny używanych z poprzedniej serii też się pną. Podobny przykład naim supernait. Ja 2 miałem nowa w cenie obecnej używanej.

2. Powód to nie był wzmacniacz bardzo popularny. Bo zachaczal o inne wybory. Więc tego na rynku wtórnym nie ma jak NADow.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

modelu 3200

Fajna bestia, posluchalbym 🙂

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 godzinę temu, Tajitsu napisał:

Fajna bestia, posluchalbym 🙂

Da się to zrobić 

Topy mają. 

A potem dla porównania coś innego z podobnego budzetu

Luxmanem, pass w tym samym salonie

Karan, accuphase, moon, avm w innym 🙂

Jeden z forumowiczów niedawno jeździł autem do Niemiec po zaledwie A S-1200,

bo cena była lepsza, niż u nas w sklepach. Zależy, czy komuś zależy 😉 

A ogłoszenie jest akurat w cenie tego właśnie modelu ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 9.12.2023 o 21:00, Monk60 napisał:

Ktoś kupował na ebay? Jest bezpiecznie?

(UK) Nawet jak w aukcji "brak zwrotów", to masz 2 tygodnie (chyba) na reklamację. Co ciekawe ebay przez 2tygodnie kasę trzyma i przelewa sprzedawcy dopiero, jeśli nie ma reklamacji. Wszelkie reklamacje załatwiasz przez ebay, a ten stoi po stronie kupującego.

Ogólnie jest ok, ale jak trafisz na zawodowego krętacza to masz lipę. Jak tylko wystąpią jakiekolwiek problemy, to nie daj się robić w balona i od razu składaj reklamację, a powinno być ok.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 godzin temu, audioburak napisał:

Jeden z forumowiczów niedawno jeździł autem do Niemiec po zaledwie A S-1200,

bo cena była lepsza, niż u nas w sklepach. Zależy, czy komuś zależy 😉 

A ogłoszenie jest akurat w cenie tego właśnie modelu ...

Tak dlatego że ceny Yamahy w Niemczech są dużo niższe niż te u nas zarówno sprzętu nowego jak i używanego

To się dzieje odkąd pamiętam i odkąd jestem związany w jakimś stopniu z branżą audio. 20 lat temu też tak było.

• 2 miesiące później...

Witam po długiej przerwie. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i rady. Żeby skończyć ten wątek informuję uprzejmie szanowne grono iż właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem 2 letniej Yamahy A-S2200. Kupiona na Ebay za 1890 euro, transakcja bez problemów, sprzęt w pełni sprawny i jeszcze na gwarancji. Co do wrażeń słuchowych jest dużo lepiej, więc jestem zadowolony z zakupu. Pozdrawiam

29 minut temu, Monk60 napisał:

właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem 2 letniej Yamahy A-S2200.

Bardzo dobry zakup. Posłuży lata, pięknie gra, świetnie wygląda i nie traci na wartości. 🙂👍

Edytowane przez dlmtb

A no i to jest lepszy klocek od marantza.

No i zdaje się że dałeś prawie 10 000 mniej niż on kosztuje nowy w Polsce. 

Dobry deal.

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

A no i to jest lepszy klocek od marantza.

nooo, super sprzęt ta Yamaha, S/N jak a moim amplitunerze 🙂 

1 godzinę temu, essewissa napisał:

nooo, super sprzęt ta Yamaha, S/N jak a moim amplitunerze 🙂 

Rozumiem że to sarkazm?

Wybierasz wzmacniacze oo S/N?

I takie segregujesz?

Tak z ciekawości jaka jest wartość graniczna pomiędzy tymi dobrymi a tymi złymi?

• Pokaż nowe odpowiedzi