Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC po Gustard R26 R2R

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, rafa napisał:

I juz jestes 200€ od Cyan 2 🙂

W sumie fakt i tak to można w nieskończoność 🙂 

Myślę, że albo Enyo 15th albo właśnie Cyan za jakiś czas.

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

4 godziny temu, Tal napisał:

a jak to jest chłopaki z zakupami z AlliExpres, bo Ares 15th jest tam już za 4260 + 200 za przesyłkę.

Jeśli to ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

to przed zakupem kliknij sobie kupon, będziesz miał zniżkę 330zł.

Na Ali masz podaną cenę z VAT. Pod ceną masz informację "Cena zawiera podatek VAT".

I teraz tak - masz dwie możliwości:

1. Jeśli sprzedawca rozlicza VAT to płacisz cenę jak w ofercie minus te 330zł i nic Cię dalej nie obchodzi.

2. Jeśli nie rozlicza to przy zapłacie będziesz miał w koszyku kwotę obniżoną o podatek VAT. Ten podatek pobierze spedytor (Poczta, DHL, UPC czy kto tam dostarczy) przy odbiorze paczki. Dochodzą w tym przypadku jeszcze jakieś opłaty manipulacyjne spedycji za obsługę celną.

Edit.

Kupony są nieklikalne, trzeba wpisać w koszyku kod CNPL80.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez spokojnie
Też odnoszę takie wrażenie, a jak to jest chłopaki z zakupami z AlliExpres, bo Ares 15th jest tam już za 4260 + 200 za przesyłkę.

Mogą ci doliczyć a raczej na pewno VAT ale i też cło. Nie ma sensu. Jeśli chcesz koniecznie nowy to promka i masz 24mce gwarancji i nówkę i spokój a nie szarpanie się z żółtymi.
Obadaj ceny używek ale przy tej promce to chyba się zbliżają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli to ten:

Ukryta Zawartość

Na Ali masz podaną cenę z VAT. Pod ceną masz informację "Cena zawiera podatek VAT".
1. Jeśli sprzedawca rozlicza VAT to płacisz cenę jak w ofercie minus te 330zł i nic Cię dalej nie obchodzi.
2. Jeśli nie rozlicza to przy zapłacie będziesz miał w koszyku kwotę obniżoną o podatek VAT. Ten podatek pobierze spedytor (Poczta, DHL, UPC czy kto tam dostarczy) przy odbiorze paczki. Dochodzą w tym przypadku jeszcze jakieś opłaty manipulacyjne spedycji za obsługę celną.
Edit.

A cła NIE ma ?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Mogą ci doliczyć a raczej na pewno VAT ale i też cło. Nie ma sensu. Jeśli chcesz koniecznie nowy to promka i masz 24mce gwarancji i nówkę i spokój a nie szarpanie się z żółtymi.

A cła NIE ma ?

Cła nie ma. 

Godzinę temu, spokojnie napisał:

Jeśli to ten:

Ukryta Zawartość

Edit.

Kod już nie działa 🙂

Co do reszty to niby tak, ale da się obejść 🙂

Ukryta Zawartość

29 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Jeśli chcesz koniecznie nowy to promka i masz 24mce gwarancji i nówkę i spokój a nie szarpanie się z żółtymi.

Jeśli można kupić w kraju w zbliżonej cenie, to jasne że nie warto dla paru złotych brać z Chin.

34 minuty temu, spokojnie napisał:

Jeśli można kupić w kraju w zbliżonej cenie, to jasne że nie warto dla paru złotych brać z Chin.

To oczywista oczywistość. Ale często wychodzi z 30% taniej … kwestia co 🙂 

ok, Enyo 15th zamówiony, jutro wysyłają go do mnie.

Kupiłem u oficjalnego dystrybutora na Europę - 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Lipą jest też brak standardu jeśli chodzi o piny w i2s

Ale w moim teraźniejszym zestawie Matrix sabre pro - matrix spdif 2 jest to najlepsze połączenie

Duzo DAC ma teraz i2s nawet tych takich, a streamerow jak na lekarstwo szczególnie tych trochę droższych …
Dlatego mając np takiego R26 warto rozważyć rozwiązanie, które pozwoli wyjść do niego przez I2S:
a/ gotowy DDC
b/ coś złożonego własnoręcznie
Przeszedłem a, zamieniłem na b i jestem bardzo zadowolony.

Sent from hell using Tapatalk

1 godzinę temu, blackromek napisał:

Lipą jest też brak standardu jeśli chodzi o piny w i2s

Ale w moim teraźniejszym zestawie Matrix sabre pro - matrix spdif 2 jest to najlepsze połączenie

Ogromna czesc urzadzen ma je obecnie programowalne/przelaczalne.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Dlatego mając np takiego R26 warto rozważyć rozwiązanie, które pozwoli wyjść do niego przez I2S:
a/ gotowy DDC
b/ coś złożonego własnoręcznie
Przeszedłem a, zamieniłem na b i jestem bardzo zadowolony.

Sent from hell using Tapatalk

A to "b" na malince ?

W dniu 29.01.2025 o 19:42, Ghotti napisał:

Cła nie ma. 

no nie wiem. dwa razy kupowałem zegarki ze sklepów firmowych. później okazało się że wysyłka z chin. i więcej niż 150ojro. za każdym razem cło i nie jestem pewien czy podatek też. i kupa papierów do wypełnienia. może to zależy też od spedytora.

3 minuty temu, ro35 napisał:

no nie wiem. dwa razy kupowałem zegarki ze sklepów firmowych. później okazało się że wysyłka z chin. i więcej niż 150ojro. za każdym razem cło i nie jestem pewien czy podatek też. i kupa papierów do wypełnienia. może to zależy też od spedytora.

Raz wypełniałem papiery jak mi shanlinga a3.2 wysyłali … jest lista co jest zwolnione z cła. Nigdy za audio nie płaciłem cła 

A trochę tych gratów tam zamawiałem … wzmak, streamer, switch, kable … 

33 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

A to "b" na malince ?

Malinka jest "tylko" endpointem dla Roon'a - co prawda na zoptymalizowanym OS z RT kernel i priorytetyzacją wątków dla RoonBridge i zewn USB Amanero768, ale ona "karmi" reckolcker oparty o płytki Ian Canada. Stąd już I2S do R26.

3 godziny temu, ro35 napisał:

dzięki za info

A ja płaciłem cło za PRE lampowe. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 godzin temu, Piopio napisał:

Bo oni wiedzieli że to kupił @Piopio i jemu trzeba naliczyć cło.😉

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

No ale nie napisałeś że przyszedł karton 25 sztuk

A poważnie to loteria. Wg mojej wiedzy, co do zasady jest jedno i drugie a jak się uda nie to happy you

2 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

No ale nie napisałeś że przyszedł karton 25 sztuk

Ukryta Zawartość

A poważnie to loteria. Wg mojej wiedzy, co do zasady jest jedno i drugie a jak się uda nie to happy you

Masz zła wiedzę 😉 

Ukryta Zawartość

Masz zła wiedzę  

Może być to jak jest ? Skoro jedni płacą VAT i cło a inni nie? Zależy to od ?? Wartości ? Od kodu i zaszeregowania produktu ? Bo znam takich co kupili to samo i jeden zaplacil cło a drugi nie

Czyli kod produktu

Ukryta Zawartość

Plus dowolność interpretacji UC i późniejsze szarpanie się chyba że nadal moja wiedza zła ?

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

A cYbktosnjuz ma TOPPING CENTAURUS Balanced R2R DAC?

iiWi w swoim filmie porównywał Centaurusa z Holo Cyjan 2,a samego Centaurusa uważa za gorszego pod względem brzmienia od Toppinga D90 III Discret. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Żaden z powyższych DAC nie dorówna Gustard R26. 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Gargan napisał:

Myślę, że po zamulaczu R/2R najlepszy będzie porządny DAC na układzie AKM Velvet Sound. Przy tym nie zaśniesz 🤪

Jeżeli R2R to zamulacze, to chyba tego nie słyszałeś. Najbardziej zmulone co miałem, plaskie i bez życia to topping d90 na topowym wówczas Akm.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Może to nie ten Topping tylko reszta zestawu? W każdym razie Gustard'a na AKM musiałem trochę wykastrować, bo był zbyt entuzjastyczny.

Sporo zależy od implementacji. Tak jak nie cierpię Wolfson w Cambridge to u Arcam ta sama marka chipu gra bardzo dobrze. 

Chociaż ESS Sabre zawsze brzmi tak samo. Nie wiem jak uzyskali taką powtarzalność?

1 minutę temu, Gargan napisał:

Chociaż ESS Sabre zawsze brzmi tak samo. Nie wiem jak uzyskali taką powtarzalność?

Cayin i6dac mk2 nie gra jak typowe Sabre. Dociążone i kolorowe granie. Volumio Primo podobnie choć już nie w takim stopniu.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi