Skocz do zawartości
IGNORED

VOLUMIO PRIMO PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000zł !!

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączyłem pod innego DACa, tj małego Toppinga po coaxial i Topping wciąż mruga na wejściu coaxial czyli oczekuje na sygnał Spdif i nie może się go doczekać. Jakiś problem. Zmieniałem kable, sprawdzałem miernikiem by wykluczyć głupi błąd ale wszystko jest ok. Dwa DACi nie chcą grać po coaxialu. Różne kable by wykluczyć awarię i niestety. Po analogu gra, ale to już pisałem wcześniej. Hmm

Update. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych, konfiguracja od zera i... pupa. Nie gra po coaxialu i cześć. Przełączam się na analog out, zapisz i gra od strzała. Chyba po prostu awaria.

Godzinę temu, Wito76 napisał:

Podłączyłem pod innego DACa, tj małego Toppinga po coaxial i Topping wciąż mruga na wejściu coaxial czyli oczekuje na sygnał Spdif i nie może się go doczekać. Jakiś problem. Zmieniałem kable, sprawdzałem miernikiem by wykluczyć głupi błąd ale wszystko jest ok. Dwa DACi nie chcą grać po coaxialu. Różne kable by wykluczyć awarię i niestety. Po analogu gra, ale to już pisałem wcześniej. Hmm

Update. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych, konfiguracja od zera i... pupa. Nie gra po coaxialu i cześć. Przełączam się na analog out, zapisz i gra od strzała. Chyba po prostu awaria.

a po USB jest ok ? 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Dac widzi połączenie USB, wyświetla mi np 44,1 PCM i gra. Da się z rozwijanej listy wybrać DACa, zapisać no i gra.

Sprawdzałem miernikiem wyjście coaxial i nie mierzy się nic. W sumie to nie wiem co tam miernikiem można by pomierzyć. No ale np z wyjścia coaxial DigiOne Signature maliny mierzy się rezystancja i w trybie AC RMS mierzą się jakieś śmieci, a z Volumio nic się nie mierzy,trup jakby.

4 godziny temu, Wito76 napisał:

Dac widzi połączenie USB, wyświetla mi np 44,1 PCM i gra. Da się z rozwijanej listy wybrać DACa, zapisać no i gra.

Sprawdzałem miernikiem wyjście coaxial i nie mierzy się nic. W sumie to nie wiem co tam miernikiem można by pomierzyć. No ale np z wyjścia coaxial DigiOne Signature maliny mierzy się rezystancja i w trybie AC RMS mierzą się jakieś śmieci, a z Volumio nic się nie mierzy,trup jakby.

Będę chyba musiał prosić o odesłanie sprawdzę co i jak i podmienię na sprawny egzemplarz. 

Oki. No szkoda, bo u mnie coaxial to podstawowy sposób na połączenie transport-DAC. Obniżyłem jeszcze  w ustawieniach wartości próbkowania do standardowych PCM czyli 44,1/16, by wykluczyć że mój lampowy DAC DIY sobie z czymś nie radzi, ale nic to nie dało. Tak asekuracyjnie tylko, bo przecież normalnie spokojnie gra najwyższe jakości z Tidala. Odbiornik mam CS 8414 więc spokojnie łyka i gęściejsze formaty. Natomiast mały Topping E30 II to już w ogóle nie powinien mieć żadnych problemów a jednak nie widzą się urządzenia.

4 godziny temu, Audiomagic.pl napisał:

Będę chyba musiał prosić o odesłanie sprawdzę co i jak i podmienię na sprawny egzemplarz.

To poproszę info na priv jak i gdzie wysłać, namiary. Mam nadzieję, że nie będzie jak w tych żartach informatyków "u mnie działa (po czym wypinam ekspres do kawy z UPSa i podłączam switcha)" 🙂. Byłoby głupio gdyby szyderca miał rację, że trochę techniki i ....

17 godzin temu, Wito76 napisał:

U mnie podobna historia. Uruchomiłem właśnie Volumio. Z wyjść analogowych gra a z coaxiala nie chce niestety.
No niby filozofii nie ma, wybieram spdif, zapisz, urządzenie twierdzi że zapisało a nie gra.
River, uruchomiłeś w końcu coaxiala?

Poddałem się kilka razy spróbowałem i nie było dżwięku po coaxial i wtedy sprzęt wylądował do pudełka. 

No dziwny temat, sam jestem ciekaw jak się rozwinie i co się okaże. Obstawiam, że odbiornik spdif jest uszkodzony.

Posłuchałem wczoraj trochę z wyjść RCA, trochę po USB. Niegłupie urządzenie, aczkolwiek interfejs Volumio spodziewam się, że nie każdemu trafi do gustu. Ja korzystam od 3 lat więc przyzwyczajony do niego jestem, ale nowicjuszom może sprawić trochę kłopotów. Zwłaszcza pierwsze uruchomienie i skorzystanie z hotspota Volumio. 

P.S.

Były jakieś papiery w pudełku? Instrukcja czy coś podobnego? Ja nic nie mam, jest samo urządzenie, zasilacz i kabel USB

Edytowane przez Wito76

Primo wraca do mnie, sprawdze itd. ale z opisu widze ze pewnei pojdzie nowa sztuka na tour wiec poproszę adres kolejnej osoby na priv. będzie małe opóźnienie ale myśle ze weryfikacja to 1 dzień maks nie więcej co się zadziało 🙂

22 godziny temu, Tweeter2016 napisał:

Ja jestem dwunasty, to gdzieś w lutym dostanę to cudo?? (nie spieszy mi się, tylko pytam).

Trzeba by policzyć 😛 a na poważnie zobaczę jak z weryfikacja tego urządzenia pewnie parę dni obsuwy będzie. Lecz po opisach widze ze raczej nowa sztuka bez kombinowania pójdzie. 

Proszę o adres kolejną osobę będzie wysłana nowa sztuka 🙂 

Nowa sztuka rusza w poniedziałęk, do tego czasu sprawdze wszystkie wyjścia. Ogólnie Volumio mnie ostatnimi czasy prześladuje i non stop pojawia sie w moim domu. Znak że musi zostać na stałe 🙂

Aktualizacja zrobiona, i moim zdaniem plusik za łatwość konfiguracji urządzenia. 5min i gotowe 🙂 oczywiście bez wtyczek i zabawy głębszymi ustawieniami. Tak żeby odpalić tidala i móc już słuchać. 🙂 bawił się ktoś z was dsp? Jakieś wrażenia?

Screenshot_2024-01-11-17-15-56-75_5f3ccb62d05d1dc1d470f392f06c97c5.jpg

34 minuty temu, Audiomagic.pl napisał:

bawił się ktoś z was dsp? Jakieś wrażenia?

Ja tak, ale na usbridge signature pędzonym volumio. Wtyczka fusion jest fajna, ale obciążała dosc mocno usbridge. Primo też nie ma jakiegoś mocarnego rdzenia ‐ playlisty dosc długo ładuje 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Coaxial działa 🙂 więc będzie słuchane do poniedziałku 😉

Screenshot_2024-01-12-07-36-26-78_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

2 minuty temu, Wito76 napisał:

Co się wydarzyło, czemu nie działał? Awaria czy coś jeszcze innego?

Nie wiem, będzie nowa sztuka, Wczoraj zerwałem plomby z pudełka. Tamta sztuka na spokojnie zostanie zweryfikowana przez inżyniera Volumio 🙂  Tutaj muszę ich pochwalić za kontakt i wsparcie jakiego udzielają. 

Primo poszło w świat 🙂

Teraz, hudykot napisał:

Będzie problem o 21-szej do pracy 😌

Pracuj zdalnie 😉 

W dniu 16.01.2024 o 19:14, hudykot napisał:

Popracuję zdalnie nad recenzją 😜

I jak nasze Primo się czuję>?  Jakieś spostrzeżenia? 

• Pokaż nowe odpowiedzi