Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup kina domowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

zamierzam zakupić kino domowe Denon 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

plus głośniki Wilson 

Mógłby ktoś mi wyjaśnisz na czym polegają różnice w głośnikach Wilson 

viper/vocal/movi/raptor 

z góry dziękuje

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/165454-zakup-kina-domowego/

Ukryta Zawartość

Można się dowiedzieć, że najlepiej wykonanymi to seria Raptor, a najmniej

zaawansowana to Movix. Viper jest w środku stawki. Stąd też gradacja ceny,

choć z drugiej strony akurat Movix ma BR na froncie i łatwiej go ustawić.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Gość

(Konto usunięte)

Powiem tak V4A kupisz za granicą za 400 € nówkę co daje 1800-1900 zł, z puli 5 tys zł zostaje 3 tys na kolumny… mało 😬

Dołóż… by mieć sensowne kino, na fronty nie polecam dużych kolumn bo bas przejmie subwoofer. 

Nie piszesz nic o wielkości pomieszczenia w związku z czym nie wiadomo co polecić. Aż się ciśnie na usta by coś podać ale nic nie wiadomo… 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ja nie patrzę na polskie strony od tego jest @audioburak on jest bogiem wśród polecających.

Tą promke teraz to możecie sobie w buty wsadzić! Cena regularna to 3199 zł a w Niemczech coś ponad 400€ , więc o czym my tu dyskutujemy…

1 minutę temu, Stary200 napisał:

Ja nie patrzę na polskie strony od tego jest @audioburak on jest bogiem wśród polecających.

Tą promke teraz to możecie sobie w buty wsadzić! Cena regularna to 3199 zł a w Niemczech coś ponad 400€ , więc o czym my tu dyskutujemy…

więc może czasem warto spojrzeć, bo akurat w tym wypadku wychodzi podobnie. Co za różnica jak to się nazywa promocja, rabat, black coś tam. Dla odbiorcy ważne jest w jakiej cenie może dany produkt kupić i tyle

www.tophifi.pl

Dla odbiorcy ważne jest w jakiej cenie może dany produkt kupić i tyle

Nie tylko cena kupowanego sprzętu audio się liczy. Bardzo ważne jest bezpieczeństwo samej transakcji i obsługa posprzedażowa.

Kupując w Polsce od polskiego fachowego i miłego sprzedawcy HiFi mam bezpieczeństwo otrzymania dokładnie tego za co płacę, produktu oryginalnego i nowego z polską gwarancją i pełnym wsparciem pogwarancyjnym.

Polski sprzedawca udzieli mi fachowej porady i konsultacji, pomoże dobrać pozostałe elementy systemu i akcesoria typu kable.

Mieszkam w Polsce, tutaj pracuję i tutaj płacę podatki, korzystam z praw i obowiązków polskiego obywatela i tutaj kupuję u polskich fachowych sprzedawców HiFi w ich salonach.

Nie kupuję u Niemców - nie szukam okazji na tanie nadgryzione kości, nie jestem kundel żebym szarpał się o każdą złotówkę.

Nie kupuję u Chińczyków na Ali... nie będę ich bogacił, nie będę odbierał chleba polskim sprzedawcom HiFi i oszukiwał siebie na złudzeniach a państwa na podatkach.

Przyjemnie było znów na AudioVideoShow spotkać kilku znanych importerów - sprzedawców - pasjonatów z polskiego światka HiFi.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

35 minut temu, bluesboss napisał:

Nie tylko cena kupowanego sprzętu audio się liczy. Bardzo ważne jest bezpieczeństwo samej transakcji i obsługa posprzedażowa.

Kupując w Polsce od polskiego fachowego i miłego sprzedawcy HiFi mam bezpieczeństwo otrzymania dokładnie tego za co płacę, produktu oryginalnego i nowego z polską gwarancją i pełnym wsparciem pogwarancyjnym.

Polski sprzedawca udzieli mi fachowej porady i konsultacji, pomoże dobrać pozostałe elementy systemu i akcesoria typu kable.

Mieszkam w Polsce, tutaj pracuję i tutaj płacę podatki, korzystam z praw i obowiązków polskiego obywatela i tutaj kupuję u polskich fachowych sprzedawców HiFi w ich salonach.

Nie kupuję u Niemców - nie szukam okazji na tanie nadgryzione kości, nie jestem kundel żebym szarpał się o każdą złotówkę.

Nie kupuję u Chińczyków na Ali... nie będę ich bogacił, nie będę odbierał chleba polskim sprzedawcom HiFi i oszukiwał siebie na złudzeniach a państwa na podatkach.

Przyjemnie było znów na AudioVideoShow spotkać kilku znanych importerów - sprzedawców - pasjonatów z polskiego światka HiFi.

jak miło mi czytać takie treści, bo częściej słyszę właśnie, że gdzieś tam za granicą jest taniej 😉

www.tophifi.pl

1 hour ago, bluesboss said:

Dokładnie. Co innego, gdy mieszka się za granicą i tam korzysta z zakupionego sprzętu. Co w przypadku jesli zakupiony sprzęt okaze się wadliwy albo popsuje się na gwarancji? Odsylanie amplitunera albo kolumn za granicę to taki sobie pomysł, a przeciez wszystko moze się czasem uszkodzić. Do tego sama podroż delikatnego sprzętu tyle kilometrow niesie jakies ryzyko.

Gdybym mieszkał w Niemczech to pewnie wolałbym kupić lokalnie od Niemca i nie ze względu na cenę, tylko własnie na bezpieczeństwo zakupu.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

jak miło mi czytać takie treści, bo częściej słyszę właśnie, że gdzieś tam za granicą jest taniej 😉

Jako kupująca osoba nie wnikam w konstrukcję ceny na sprzęt audio w Polsce bo nie mam informacji jak ta cena jest przez polskiego dystrybutora marki tworzona. Widzę jedynie efekt ostateczny czyli ceny na sprzęt audio w Polsce.

Trafia mnie przy tym często jasny szlag kiedy polskie ceny porównam z cenami np. w Niemczech czy Francji. Rozumiem i umiem przeliczyć różnice wynikające z innej stawki VAT, np. niemieckie 19% vs. polskie 23% ale wielokrotnie różnica w cenie to nie jest te kilka procent.

To nie są lata 90-te XX wieku kiedy polscy dystrybutorzy zaczynali i rozwijali swoje firmy a uzasadnień wyższej ceny na sprzęt w Polsce niż w Europie Zachodniej była cała masa, mniej lub bardziej wiarygodnych.

Dzisiaj takich uzasadnień nie znam a uważam wręcz, że ceny na sprzęt audio w Polsce powinny być niższe niż na bogatszym tzw. zachodzie.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

36 minutes ago, bluesboss said:

Dzisiaj takich uzasadnień nie znam a uważam wręcz, że ceny na sprzęt audio w Polsce powinny być niższe niż na bogatszym tzw. zachodzie.

Tez tak uwazam. Przeciez dystrybutorzy na zachodzie rowniez ponoszą koszty utrzymania salonow sprzedazy, muszą opłacac pracownikow itp, a to, ze statystyczny Niemiec nie zarabia tyle co statystyczny Polak nie jest tajemnicą. Skąd zatem az tak duze roznice w cenach na polskim rynku względem rynkow zachodnich?

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Gość

(Konto usunięte)

Sami robicie sobie problemy i wysysacie nieznane z Palca!!  Gdybym miał możliwość kupna Proja JVC taniej o powiedzmy 4 tys zł to bym się nie zastanawiał ani chwili… Gwaracja? A jaki to problem spakować w oryginalny karton i wysłać??? Masakra🤦‍♂️ Jeb…ią was w du..ę i tyle a wy se na to pozwalacie. Pisałem o tym nie raz… suba Klipsch R-115SW sprowadzałem dla konkretnej osoby bo jak za 500€ można było go kupić gdzie u nas kosztował prawie 4 kafle zł to sorry… gra do dziś bez żadnego ale

Szkoda gadać z takimi… kupuje całe życie używane lub nowe sprzęty, szkoda że nie znam kolesia z nicku tutaj co kupił ode mnie Yamahę A-S1100 gdzie ja byłem drugim właścicielem.Stwierdził że wzmacniacz jest Jak Nowy!!! Bez uszkodzeń itp… i za cenę hmm graniczącą z cudem by kupić wPolsce.

I jeszcze jedno po kiego grzyba mam płacić darmozjadom za nasz rzekomy sprzęt? Co mi po tym tak zwanym krajowym? Jeżeli on przyjechał z Bangladeszu czy ..uj wie skąd??? 

Wy se jaja robicie?! Seriioooooo…