Skocz do zawartości
IGNORED

Teddy Pardo do Arcam rDac- ma ktoś używany na sprzedaż

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, muda44 napisał:

Zasilacze akumulatorowe wcale nie są lepsze a wymiana w rDACu kondensatorów też wiele zmienia.

Wiem że wymiana kondów wiele zmienia

Pierwszy raz czytam że akumulatorowe nie są lepsze 

2 godziny temu, ProjectPi napisał:

Chocby w jednym aspekcie sa lepsze - w pelnej separacji od sieci.

No i co to daje, w dobrych aplikacjach zupełnie nic.

1 godzinę temu, KaBel096 napisał:

Wiem że wymiana kondów wiele zmienia

Pierwszy raz czytam że akumulatorowe nie są lepsze 

Dla mnie te zasilanie akumulatorowe to tylko bajer, tak samo jak wzmacniacze hybrydy 😉 

36 minut temu, muda44 napisał:

No i co to daje, w dobrych aplikacjach zupełnie nic.

Sprowadza do zera ryzyko wystepowania zjawisk jak petle masowe, w kontekscie tegoz zasilania. Swoja droga, w "dobrych aplikacjach" cudowanie z zasilaniem zewnetrznym nic nie daje.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Gość

(Konto usunięte)

Panowie. Dżizas, k..., jprdl

Tak spojrzałem w kalendarz i przepiąłem daca. I akurat teraz, jest ten mój pierwszy rDAC.

Co za cholerstwo, nadal gra tak samo (a mam dwa inne do porównania i stwierdzenia, że chyba jednak, nie jestem aż tak całkowicie głuchy).

DAC'e brzmiące inaczej też mam, jakby ktoś chciał porównać.

• 6 miesięcy później...
46 minut temu, Dune napisał:

Arcam Rdac z TP witaj ponownie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jak?😉

Ja jak pisałem kiedyś. Na łatwizne poszedłem kupując Chorda mojo 2 i od tamtej pory jestem zadowolony. 1.5 miesiąca temu wymieniałem kef r300 na kef r700 bo udało mi się kef r700 kupić za 4000 zł a kef r300 sprzedałem za 3000. To tylko 1000 zł straty i jak najbardziej na plus. 

Ukryta Zawartość

Na temat tego Rdaca zostało już chyba napisane wszystko  to już praktycznie mała legenda ;-) ale tylko i wyłącznie z zasilaniem Teedy Pardo ! dźwięk jest taki jak zapamiętałem  namacalny również na średnicy charakter grania  trochę ocieplony z bardzo dobrą głębią i zaskakująco dynamiczny przy zachowaniu pewnej miękkości w brzmieniu i spokoju można słuchać głośno i brzmi to mega przyjemnie,  dodać do tego "srebrnego" IC u mnie Qed Qunex Silver Spilar Reference i jest bajkowo. Oczywiście kupno nowego TP to przesada dzisiaj za tą cene... ja kupiłem zestaw z drugiej ręki od uprzejmego człowieka za rozsądną kwotę i jak mnie nic nie przycisnie  to  raczej nie wypuszcze już Rdaca z domu ;-)

6 godzin temu, Dune napisał:

Na temat tego Rdaca zostało już chyba napisane wszystko  to już praktycznie mała legenda 😉

Jak dla kogo... Ja miałem irDAC-a i opchnąłem go chyba po miesiącu. Te zaokrąglenia dźwięku są za duże, DAC gra zwyczajnie mało dokładnie i przejrzyście z wypchniętą średnicą i rozlazłym basem. Tak go zapamiętałem. Jedyny jego plus, że nie trzeba używać EQ, bo bas ma dość mocny.

Za podobną kasę można już mieć coś na Sabre, a to jest niebo, a ziemia w porównaniu do DAC-ów Arcama.

Edytowane przez qbakos

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

1 minutę temu, qbakos napisał:

Jak dla kogo... Ja miałem irDAC-a i opchnąłem go chyba po miesiącu. Te zaokrąglenia dźwięku są za duże, DAC gra zwyczajnie mało dokładnie i przejrzyście z wypchniętą średnicą i rozlazłym basem. Tak go zapamiętałem.

Za podobną kasę można już mieć coś na Sabre, a to jest niebo, a ziemia w porównaniu do DAC-ów Arcama.

Liczy się zgranie z resztą grają konfiguracje ja miałem u siebie na chwile Toppinga i męczył granie ja nie przepadam za tymi chińskim Dac efekciarski dźwięk to żaden postęp  na tle Hegla HD20 ten Rdac wcale nie muli i ja mam też TP nie wiem co Ty miałeś z irDAc  do tego Beryll na górze w głośnikach więc szczegółu to mam dość...

Tak przeczytałem o Twoich kolumnach Polk Reserve R700? z testu ocena dźwięk   obfite, plastyczne,  soczysty bas, bliska średnica no to tutaj te Dac arcamy w ogóle nie pasują za duzo się nakłada cech na siebie

Jak dla kogo... Ja miałem irDAC-a i opchnąłem go chyba po miesiącu. Te zaokrąglenia dźwięku są za duże, DAC gra zwyczajnie mało dokładnie i przejrzyście z wypchniętą średnicą i rozlazłym basem. Tak go zapamiętałem. Jedyny jego plus, że nie trzeba używać EQ, bo bas ma dość mocny.

Który irDAC, bo były dwa.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

4 godziny temu, Dune napisał:

Tak przeczytałem o Twoich kolumnach Polk Reserve R700?

Te Polki mam od niedawna, wtedy miałem Paradigm Monitor 9v7, a to były dość żywiołowe kolumny z wyraźną górą, poza tym dużo słuchałem na słuchawkach, więc nie tędy droga... mnie po prostu jego granie nie podchodziło i tyle.

3 godziny temu, partick napisał:

Który irDAC, bo były dwa.

Nic mi o tym nie wiadomo. Kupiłem wtedy używkę, właściciel też chyba nie bardzo wiedział.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Nic mi o tym nie wiadomo. Kupiłem wtedy używkę, właściciel też chyba nie bardzo wiedział.
Miał z przodu dziurkę na słuchawki?

Nie miał.

No to był na Burr Brown, a nie na Wolfsonie jak oryginalny rDAC.

A z dziurką był irDAC-II na Sabre.

O tak, miał kość Burr Brown, bo to nawet sprawdzałem. To który wg Ciebie grał najlepiej?

Ja mam tylko oryginalnego rDAC.

Ukryta Zawartość

Tu masz testy.

Ukryta Zawartość

irDAC to nie Rdac dwa różne urządzenia bez Teddy Pardo i inna kość na Sabre mogłem posłuchać Bursona Dac i raczej bym go nie kupił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi