Skocz do zawartości
IGNORED

jak wydobyc dobre brzmienie?

Tajson

Rekomendowane odpowiedzi

czesc !

Kupiłem YAMAHE RXV 496,CD YAMAHA 396,kolumny "POLARIS 200",CD z AMPLITUNEREM jest połączone interconektem "SONIC LINK"(WHISPER).Mam pokój 30 m /2,wysokosc 3.80 metra.Jest ktos kto powie mi jak ustawic te kolumny?Sczeze powiem ze nie gra to jak rasowy sprzęt.Jak mam wydobyc ten dzwięk?Z góry dziekuję za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/1656-jak-wydobyc-dobre-brzmienie/

trzeba kolumny ustawic w strone sluchajacego, najlepiej jak bedą w tej samej odległosci od niego.

No i przede wszystkim, nalezy tak ustawic te kolumny, by kabel głosnikowy sięgał od wzmaga do nich. Jak go nie starczy to moze nie zagrac ;-)

A teraz na powaznie. Jakiego dzwieku sie spodziewasz po swoim zestawie? Jaki dzwięk sie wydobywa z uzywanego teraz przez ciebie systemu?

polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tudziez to forum, kilkakrotnie poruszano ten temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wcale nie!!jak chcesz wiedziec to mam koplet glosników z soboowerem i glosnikiem centralnym!tylko nie zrozumielismy sie.mi chodzi o dzwiek stereo !!jesli chodza wszystkie jest superrr ale nie słucham płyt na wszystkich głosniksch tylko na 2 przednich!! :)

jest taka mozliwosc!!

ale powiedz mi??słuchałes kiedys "STINGA " na 5 głośnikach z soboowerwm ???

ja tak!!

i nie byłem zbyt zachwycony!!ogladac film jak najbardziej jest to nawet wskazane kompletem głośników ale nie płyty audio :)

WITAM !!JUZ JESTEM PRZEPRASZAM ALE SŁUZBA NIE DRÓŻBA :)

ODPOWIADAM NA PYTANIA!!

SA TO KOLUMNY POLSKIE FIRMY DIORA ZE SWIDNICY( 40 - 20000,140 WAT ,8 OHM)

GŁOSNIKI SA WYKONANE Z JAKIEGOS TWORZYWA,NIE WIEM NIE CHCE WPROWADZAC W BŁAD ,WYGLADAJA NP.JAK W AVENSACH,SYSTEM 3 DROZNY,Z PRZODY PODWIJNY BASS REFLEKS!

CO JEST NIE TAK??

CHODZI MI O WYSOKIE TONY,BASS JEST WPOZADKU,SREDNIC BEZ ZARZYTÓW.KOLUMNY SĄ USTAWIONE OK 40 CM OD SCIAN!W RÓWNYCH ODLEGŁOŚCIACH,SKIEROWANE LEKKO DO ŚRODKA POMIESZCZENIA!POKÓJ MA OK 30 M/2 I 3.80 WYSOKOSCI!

Kolumny ustaw jak się da wgłąb pokoju, najlepiej min. metr od ścian bocznych i od tylnych też w miarę sporo, ale to już kwestia gustu. Polecany poradnik audiophysic (kilka postów wcześniej) jest bardzo dobry i powinien pomóc, jeśli znasz ang. lub niemiecki

uuuuuuu dziekuje KAZIK za pomoc ale nie znam niemieckiego ani angielskiego :(

o to adres gdzie mozna przeczytac i zobaczyc te kolumny .diora.swidnica.pl/home.htm

czy to sa az takie pażdziochy ???

powiedzcie mi ???

• Redaktorzy

Co tam jest w tych Polarisach, zdaje sie ze Tesla na dole, a na gorze albo Tonsil albo tez Tesla. Generalnie, bardzo (bardzo!) tanie przetworniki. No coz, najlepszego dzwieku na swiecie z tego nie bedzie. Ja na twoim miejscu myslalbym nad stopniowa wymiana na zestawy bardziej specjalistycznej firmy.

CHŁOPAKI CHE PODZIEKOWAC ZA CENNE RADY!!ZROBIŁEM TAK JAK MI PORADZILISCIE(WYMIENIŁEM OKABLOWANIE W KOLUMNACH NA MIEDZ BEZTLENOWA,ODSUNOŁEM JE OK 1 METRA OD SCIAN)KONDENSATORÓW JESZCZE NIE WYMIENIŁEM ALE JUZ W KRÓTCE!MOZECIE MI NIE WIERZYC ALE CAŁKIEM INACZEJ GRAJĄ TE KOLUMNY !! MOZE NIE JEST TO DZWIEK HI-END ALE UWIERZCIE MI ZE NIE MOZNA WIELE IM ZARZUCIC !!DZIEKUJE!!! :))))))))))))))))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.