Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt do konsoli

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne warunki? Nie proszę o wodotryski. Nie proszę o systemy 7.2 czy milion.tysiąc. Nie proszę nawet o jakieś Bluetoothy, USB czy nawet sterowanie pilotem. Proszę tylko o polecenie amplitunera z HDMI w założonym budżecie. A sam widzę, że na rynku są takich dziesiątki, tylko sam nie mam odpowiedniej wiedzy, by zdecydować o wyborze któegoś. A mimo to ciągle ktoś próbuje moją wizję zaburzać, zamiast po prostu coś polecić. Uwierz, w porównaniu do tego 30-letniego (czy nawet więcej) sprzętu, który mam obecnie, każdy nowy będzie ogromnym przeskokiem jakościowym, tym bardziej, że to co mam nigdy nie stało na wyższych półkach. Wy patrzycie na to chyba za bardzo od strony hiper-audiofilstwa. Ja po prostu chcę mieć sprzęt, do którego podłączę co będę chciał i będzie to grało jak trzeba, bez zniekształceń czy opóźnień w dźwięku. Tyle.

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, Arminq napisał:

Ja po prostu chcę mieć sprzęt, do którego podłączę co będę chciał i będzie to grało jak trzeba, bez zniekształceń czy opóźnień w dźwięku. Tyle

Już Ci napisałem. Jedź, kup wspomniany amplituner przez Ciebie i basta!!! Nic lepszego tz innych propozycji tutaj nie dostaniesz… 

Powiadasz że płyty ściągasz z zagranicy a nie stać Cię na dużo lepszy sprzęt by usłyszeć tą jakość wydanych pieniędzy! 

Nie rozumiem takiego toku myślenia?! 

59 minut temu, rafal735r napisał:

Bo? 

Masz streaming Tidal, Spotyfai, Cooboz czy jak to tam się pisze… 

Ja korzystam z Apple Music z Telefonu by posłuchać sobie płyt a jak mnie najdzie na porządne  słuchanie to włączam gramofon, siadam na fotelu i wtedy słucham wszystkich smaczków, niuansów itd… 

BCE06C9C-912A-4219-8584-A37AC365A518.jpeg

11 minut temu, Stary200 napisał:

Jedź, kup wspomniany amplituner przez Ciebie i basta!!!

Z łaski swojej nie mów mi co mam robić. Nigdzie nie mówiłem, że gdzieś go widziałem na żywo. Zapytałem o pierwsze co znalazłem na allegro, co wpisuje się w wymagania. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to się po prostu nie odzywaj. Nikt Cię nie zmusza.

11 minut temu, Stary200 napisał:

Powiadasz że płyty ściągasz z zagranicy a nie stać Cię na dużo lepszy sprzęt by usłyszeć tą jakość wydanych pieniędzy! 

Ty się z członkiem na mózgi pozamieniałeś? Myślisz, że ile kosztuje sprowadzenie płyty? Uświadomię Cię, bo może faktycznie nie wiesz - koszt jednej to jakieś 80-90zł, czasem 100zł jak ściągana jest z dalszego zakątka. W porównaniu do naszych polskich 50-60zł/płytę to chyba nie jest jakaś wielka różnica? Porównujesz wydanie kilku dych więcej do zakupu sprzętu za kilka tysięcy więcej? Puknij się w czoło... Nie każdy sra pieniędzmi. Jak mam wydać 300zł mniej lub 300zł więcej tylko za to, żeby mieć jakąś jedną dodatkową funkcję, której nigdy nie użyję lub 10W zapasu mocy więcej, to wolę jednak zaoszczędzić. Nie prosiłem o to, żebyś oceniał moje możliwości finansowe. Gdybym mógł wydać dużo więcej, to bym to zrobił, ale mnie nie stać. Moje pytanie i prośba były jasno sprecyzowane. To, że Wam się to nie podoba i zrobilibyście inaczej to szczerze mówiąc mało mnie interesuje. Po to mam swoje wymagania i nie będę podążał za tym, co chcieliby inni. Szczególnie na tym forum, bo po tylu latach dobrze wiem, że tutaj nie ma czegoś takiego jak jeden dobry sprzęt, tylko ciągłe wymiany i wieczne dorzucanie do "lepszego". Przyzwyczaiłem się, że żeby cokolwiek sensownego tutaj uzyskać, to się trzeba naprawdę sporo napocić i dużo nerwów zjeść, bo zazwyczaj zawsze ktoś widzi inne rozwiązanie, mimo że się go nie chce.

Edytowane przez Arminq
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Arminq napisał:

Z łaski swojej nie mów mi co mam robić. Nigdzie nie mówiłem, że gdzieś go widziałem na żywo. Zapytałem o pierwsze co znalazłem na allegro, co wpisuje się w wymagania. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to się po prostu nie odzywaj. Nikt Cię nie zmusza.

Jaki wyszczekany! Pewnie małolat😂

Ty jesteś chyba jakiś inny… podałeś co chcesz - spoko! Ludzie szukają, poświęcają swój czas na zbędne pisanie a Tobie dalej w dupie źle! Weź Ty się zastanów czego chcesz!!!

Nie piszesz nic o brzmieniu, co lubisz, na czym Ci zależy! Tylko wymieniasz co ma mieć i basta. 

Tak się nie podchodzi do tematu!!

Każdy już wie o co Ci chodzi, ale dalej nic nie wiadomo jak to ma grać! Piszesz że amplitunerów jest setek tysięcy w Twoim budżecie, to dobrze jest przynajmniej w czym wybierać. 

Weź dupę w kroki i pojedź do sklepu audio, posłuchaj i sam zdecyduj który najbardziej Ci odpowiada pod względem brzmienia, następnie patrz na funkcjonalność. Kup, przyjedź do domu i się delektuj muzyką.

Tyle albo aż tyle😎

A udzielać się będę tam gdzie mi się to podoba, po to jest to publiczne forum! KPW?

13 minut temu, Arminq napisał:

Uświadomię Cię, bo może faktycznie nie wiesz - koszt jednej to jakieś 80-90zł, czasem 100zł

A co to jest przy Vinylu? Nic…

Właśnie dojechała do mnie płyta, wydanie Limitowane i co ? A no 250 zł zapłaciłem… Mam trzy gramofony, sześć różnych wkładek, 5 wzmacniaczy( tanich ale każdy ma inny charakter brzmienia) 4 pary kolumn i żongluję tym sprzętem na lewo i prawo ale tylko po to by wycisnąć jak najlepsze brzmienie właśnie z Vinylu!  I wydając 250 zł nie płakałem😭 jak ty to robisz😎229A5A54-AE2E-45E7-84C6-D0DE4C70356F.thumb.jpeg.3444812613ed8ea183f11f15585a0e2a.jpeg

https://www.musiconvinyl.com/catalog/accept/eat-the-heat

14 minut temu, Stary200 napisał:

Pewnie małolat😂

Pewnie starszy od Ciebie, ale mam już dość głupkowatych pytań "czemu tak, a nie tak" itd. Ile można? Podałem co potrzebuję i tyle, to Wy drążycie, że to można załatwić Tidalem czy innym badziewiem. To sobie róbcie. Ja tak nie chcę i tyle.

15 minut temu, Stary200 napisał:

Ludzie szukają, poświęcają swój czas na zbędne pisanie a Tobie dalej w dupie źle!

Tylko póki co dostałem AŻ jeden przykład, który spełnia moje wymagania. Na dwóch stronach wątku ciągle jest tylko przepychanka "a to można tak, a to srak, a to śmak". Do rzeczy. Wy macie dość moich wymagań, a ja mam dość Waszego próbowania przestawienia ich. Nie po to coś sobie wymyśliłem, żeby mi to teraz ktoś burzył, bo mu nie pasuje do własnej koncepcji. To mi ma pasować!

17 minut temu, Stary200 napisał:

Nie piszesz nic o brzmieniu, co lubisz, na czym Ci zależy! Tylko wymieniasz co ma mieć i basta. 

Bo to dla mnie bez znaczenia. Skoro i tak sam mówisz, że w moich wymaganiach nie ma żadnego wyboru, to w czym mam szukać? Mam pisać, że słucham niszowego metalu, skoro to nic nie zmieni, bo i tak mówisz, że nie ma sprzętów odpowiadających moim kryteriom? Gdzie tu u Ciebie jest logika? Nagle chcesz wiedzieć jak sprzęt ma grać, skoro przed chwilą w ogóle nie było szans na znalezienie takiego? Brak tu konsekwencji.

19 minut temu, Stary200 napisał:

A udzielać się będę tam gdzie mi się to podoba, po to jest to publiczne forum! KPW?

To udzielaj się zgodnie z tematem, albo wcale. Na pieprzeniu bzdur mi nie zależy.

20 minut temu, Stary200 napisał:

I wydając 250 zł nie płakałem😭 jak ty to robisz😎

To cudownie. Brawo dla Ciebie. Skoro Cię stać, to się baw. Ja nie mam budżetu na żonglowanie sprzętem. Chcę jeden, który spełni moje oczekiwania i tyle. Nie jestem audiofilem, tylko lubię czasem czegoś posłuchać. Mi nie zależy na niuansach, tylko na tym, wszystko ze sobą działało.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Arminq napisał:

Mam pisać, że słucham niszowego metalu

Nie każdy sprzęt odtworzy dobrze metal, w jedym bedzie za ostro, w innym będzie brak basu itd… 

Ode mnie dostałeś propozycję Denona i piszesz że :

6 minut temu, Arminq napisał:

Chcę jeden, który spełni moje oczekiwania i tyle

No to Ci go podałem. 

Denon gra dociążonym brzmieniem, nie za ostro, nie za miękko tak w sam raz, nadaje się do Popu, Rocka, Jezzu ale z Metalem może być za jasno i tutaj mógłbyś się wkur… ć bo nie będzie to co byś chciał. Yamaha gra bardziej Ostro, Jasno… Marantz niby od tego samego dystrybutora ale jednak gra inaczej niż Denon bardziej cieplej , muzykalniej… Onkyo hmmm nie słyszałem.

To był mój ostatni wpis bo Ty sam nie wiesz czego chcesz. Nara

11 minut temu, Arminq napisał:

Mi nie zależy na niuansach, tylko na tym, wszystko ze sobą działało.

To ile razy można Ci to pisać? Podany Denon spełnia wszystko o co prosiłeś! I jeszcze twierdzisz że mało Ci??

Ten Denon to jest właśnie ta jedyna propozycja, o której pisałem, że odpowiada na zadane w głównym temacie pytanie. Poza nim nie padło tu nic, co by wpisywało się w wymagania. A jednak chciałbym mieć jakiś wybór, a nie tylko jeden sprzęt.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Stary200 napisał:

Już Ci napisałem. Jedź, kup wspomniany amplituner przez Ciebie i basta!!! Nic lepszego tz innych propozycji tutaj nie dostaniesz… 

Nie rozumiem takiego toku myślenia?! 

Masz streaming Tidal, Spotyfai, Cooboz czy jak to tam się pisze… 

Ja korzystam z Apple Music z Telefonu by posłuchać sobie płyt a jak mnie najdzie na porządne  słuchanie to włączam gramofon, siadam na fotelu i wtedy słucham wszystkich smaczków, niuansów itd… 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I te smaczki i niuanse na winylu tylko są? 😁

Do tego na tych unitrach? Może zamiast tylu sprzętów skupić się na jednym lepszym? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Teraz, Stary200 napisał:

Nie tylko, ale vinyl jest dużo lepszy, ma pełniejsze brzmienie a nie tak jak streaming…

Zaręczam że tak niestety nie jest. Chociażby z technicznego punktu widzenia winyli, które są bardzo ograniczone w stosunku do zwykłych CD. Teraz panuje moda na winyl i tylko tyle. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Wspomniany przez Ciebie Onkyo

https://www.euro.com.pl/amplitunery/onkyo-tx-sr494-dab-czarny.bhtml?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI7ei06eO0gwMVC73VCh3rRgomEAQYASABEgLGVfD_BwE&gclsrc=aw.ds

+ CD

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/hi-fi-audio/odtwarzacze-cd/odtwarzacz-cd-onkyo-c-7030-czarny?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIqIa88uO0gwMVOJ1oCR3U4AOaEAQYASABEgL7BvD_BwE

Ale nie posiada on gniazda Phono o czym już wspominałem

Z Yamahy byłby amplituner V4A lub V6A ale brak odtwarzacza CD pasującego wzorniczo😞

https://www.euro.com.pl/amplitunery/pioneer-vsx-935b-bk-amplituner.bhtml?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIk_27reW0gwMVx5RoCR3z5gfWEAQYASABEgLa9_D_BwE&gclsrc=aw.ds

+ CD 

https://www.euro.com.pl/odtwarzacze-cd/pioneer-pd-10ae-czarny.bhtml?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIhr-ayOW0gwMVHotoCR0LaQf-EAQYAiABEgJpDfD_BwE&gclsrc=aw.ds

i masz tutaj wszystko, włącznie z Phono

I to chyba wszystko z Tanich Amplitunerów, bliżej mi do Denona bo znam jego brzmienie mając kilka różnych modeli i nigdy mnie nie zawiódł. Miałem 2700 i 4700 spiętego pod kolumnami Heco i grało to bardzo dobrze lepiej niż miałem Dali. 

Pioneera też miło wspominam, miałem model 932 z Dali Zensor i też to przyjemnie grało. 

Kolega ma obecnie Marantz-a 5015 z Magnatami i też gra to przyjemnie

Wszystkie wspomniane powyżej amplitunery polecam łączyć z tekstylnymi kopułkami, nie z metalowymi bo może być za jasno w odbiorze

Gość

(Konto usunięte)
27 minut temu, rafal735r napisał:

Do tego na tych unitrach? Może zamiast tylu sprzętów skupić się na jednym lepszym? 

A kto powiedział że mam tylko te unitry??  Jeżeli nie widzisz innych kolumn to ślepy jesteś i polecam wizytę u okulisty… na foto brakuje tylko jednej pary kolumn Quadral-i 

A te unitry bardzo dobrze grają z Cambridge Audio A500, po drugie mają od nowa zrobione zwrotnice na kondensatorach Cross-Cap i innych Jentzen, cewki powietrze, kable OFC, pominięcie regulacji wysokich 

I jak nie słyszałeś to się nie wypowiadaj na temat ich brzmienia

26 minut temu, rafal735r napisał:

Zaręczam że tak niestety nie jest. Chociażby z technicznego punktu widzenia winyli, które są bardzo ograniczone w stosunku do zwykłych CD. Teraz panuje moda na winyl i tylko tyle. 

No to głuchy jesteś! Jeżeli skompresowane płyty Ci odpowiadają to gratulacje… 👏👏👏

Musisz jeszcze dużo się nauczyć i posłuchać. I na przyszłość trochę oglady. Takim językiem możesz rozmawiać z autorem wątku. Pasujecie do siebie. Tacy skompresowani obaj, znaczy zfrustrowani. 

?👈

8 minut temu, rafal735r napisał:

Takim językiem możesz rozmawiać z autorem wątku. Pasujecie do siebie. Tacy skompresowani obaj, znaczy zfrustrowani. 

Ty tak serio? Powiedz mi jak tu nie być sfrustrowanym, jak przychodząc z jakimkolwiek pytaniem i prośbą o polecenie czegoś, nigdy nie dostaje się oczekiwanej odpowiedzi? Zawsze są to Wasze racje, Wasze pomysły jak usprawnić komuś świat, mimo iż nikt o to nie prosił. To forum ma niestety przekoszmarną tendencję do zakrzywiania rzeczywistości i usilnych prób niepomagania autorom postów. Dramat. A potem zdziwienie, że człowiek jest wkurzony, bo nie dostaje porady jakiej oczekiwał od profesjonalnego forum.

Kupisz kaprawy amplituner z HDMI, a za rok stwierdzisz że ten stary telewizor nadaje się na skietnik. Kupisz nowy i zostaniesz dalej z kaprawym amplitunerem. Może tak pomyśleć przyszłościowo? I ten pomysł z tą zmieniarka. Napiszę po raz kolejny, jak słuchasz muzyki w tle, a tak jest skoro ładujesz kilka płyt na raz to zainteresuj się radiem net lub wspomniany serwisem strimingowym. Kupisz nowe CD czy tam zmieniarke, a po dwóch latach takiej eksploatacji laser się skończy i znów będziesz szukał czegoś innego, bo już będzie po gwarancji. Wystarczy trochę pomyślec. Podłączałes ten amplituner kolegi po RCA czy tylko po HDMI? Bo winę tu ponosi stary telewizor.

Tidal ci nie pasował, ale dlaczego? Nic nie napisałeś? Bo raczej wątpię że bibliotekę CD w domu masz większą. A uwierz mi że jakość jest bardzo porównywalna do CD albo i taka sama. Ja bynajmniej nic tam nie słyszałem, a nie mam starej Unitry  czy Cambridge audio. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
32 minuty temu, rafal735r napisał:

Ja bynajmniej nic tam nie słyszałem

Odezwał się ten co na polskich kolumnach słucha😂

Ale jedno jest dziwne, tutaj psioczysz na kolumny które są z lat 1978 a na najnowsze takie achy lecą z klawiatury wystukane w sąsiednim temacie o Unitrze

17 minut temu, rafal735r napisał:

Kupisz kaprawy amplituner z HDMI, a za rok stwierdzisz że ten stary telewizor nadaje się na skietnik. Kupisz nowy i zostaniesz dalej z kaprawym amplitunerem

Na droższy i tak nigdy by mnie nie było stać, więc się nie wysilaj. Nawet jak zmienię TV, to nadal będę mieć ampli, do którego podepnę wszystko. A TV mają HDMI, więc podepnę również pod nowy telewizor ten amplituner.

19 minut temu, rafal735r napisał:

Kupisz nowe CD czy tam zmieniarke, a po dwóch latach takiej eksploatacji laser się skończy i znów będziesz szukał czegoś innego, bo już będzie po gwarancji.

To nie wiem co Ty za sprzęt kupujesz, że w ciągu 2 lat pada Ci laser. Ja swojego kombajna mam już 6 lat, a jest... stary w ciul. Nie wiem ile ma przegrane lat wcześniej, ale działa. Mimo iż ma problemy, to działa. Poprzedniego kombajna Sony też miałem długo, bo prawie 4 lata, ale on z dnia na dzień po prostu już się nie włączył (a kosztował też grosze, więc szkoda mi było kasy na reanimację). W każdym razie TV ma kilka lat, sprzęty audio u mnie są też już dobrych kilka, a same w sobie mają po kilkadziesiąt lat i jakoś wszystko to działa. Nie mam tendencji do zajeżdżania sprzętów w kilka miesięcy od zakupu. Używam ich raczej okazjonalnie przy sprzątaniu czy wolnym wieczorze, a nie codziennie do wielogodzinnych sesji.

24 minuty temu, rafal735r napisał:

Napiszę po raz kolejny, jak słuchasz muzyki w tle, a tak jest skoro ładujesz kilka płyt na raz to zainteresuj się radiem net lub wspomniany serwisem strimingowym

Nie. Skończy mi się internet, z którym na moim zadupiu są zawsze problemy i skończy mi się muzyka.

25 minut temu, rafal735r napisał:

Tidal ci nie pasował, ale dlaczego? Nic nie napisałeś? Bo raczej wątpię że bibliotekę CD w domu masz większą. A uwierz mi że jakość jest bardzo porównywalna do CD albo i taka sama.

Nie pasował, bo nie jest dla mnie w ogóle intuicyjny. To raz. Dwa - część zespołów, których słucham, nie występuje na platformach streamingowych (choć pomału ten trend się już zmienia, więc pewnie z czasem będą wszystkie lub większość). Trzy - jakościowo tez odczuwałem dużą różnicę w dźwięku względem płyt CD. Może akurat te zespoły występowały na streamingach audio w niższej jakości. Nie wiem, nie wnikam. Cztery - nie chcę musieć płacić co miesiąc, nawet jak nie mam czasu na słuchanie. Nie wyobrażam sobie, żeby mieć bibliotekę muzyki, do której nie będę miał dostępu bez internetu, bez opłaty i nie zawsze wtedy, kiedy będę chciał. Pięć - płyt słucham też w aucie, a nie mam tam Androida i nie chcę mieć. Podobnie jak nie chcę puszczać muzyki przez telefon na radio, co musiałbym robić chcąc słuchać Tidala czy innego Spotisraja. A tak - wkładam płytę i gra. Sześć - słucham tego, czego sam chcę, a nie tego, co mi będzie proponować platforma jak się skończy mój ulubiony album. Po to też szukam kombajna. Wrzucam 5 albumów i lecą, póki mi się nie znudzą.

Nie próbuj na siłę uszczęśliwiać innych. To, że Ty sobie nie wyobrażasz, że komuś może nie pasować to czy tamto, to wcale nie znaczy, że każdy będzie miał takie samo zdanie na ten temat. Jak lubisz serwisy streamingowe, to sobie ich słuchaj, przecież nikt Ci nie broni. Ale nie każ innym robić tego samego jak ewidentnie tego nie chcą. Nawet nie powinienem Ci się tłumaczyć czemu mi nie odpowiada Tidal czy inne tego typu wymysły. Jeśli faktycznie chcesz pomóc, to powinieneś to przyjąć do wiadomości i dopasować sprzęt do moich wymagań, a nie upierać się, że to ja powinienem zmienić zdanie... No chyba nie do końca tak to powinno wyglądać.

37 minut temu, Stary200 napisał:

Odezwał się ten co na polskich kolumnach słucha😂

Ale jedno jest dziwne, tutaj psioczysz na kolumny które są z lat 1978 a na najnowsze takie achy lecą z klawiatury wystukane w sąsiednim temacie o Unitrze

Porównujesz te stare konstrukcje z PRL z nowymi? 

To kolejny dowód że jeszcze długa droga przed tobą. Narazie dowiodles ignorancji. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Jest kilka zmieniarek Yamahy - CDC na olx i na allegro.

Są i takie do wymiany paska; może za grosze, ale nie wiem.

Sam kupiłem taką karuzelę z TEXT'em i dokupiłem zamiennego pilota bez problemu.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość

(Konto usunięte)

Chcesz zmieniarkę? To proszę… znam ten model z za czasów dzieciństwa czyli jakieś ponad 15-20 lat temu… 

https://allegro.pl/oferta/zmieniarka-cd-sony-cdp-cx571-z-pilotem-14944636401

Jakbym chciał jakiś stary szrot, to bym nie pytał o nowy, tylko sam jakiś znalazł na aukcjach. Z kombajnów znalazłem Yamaha CD-C600, to chyba jedna z nowszych takich zmieniarek.

Nowsza, ale też może mieć równie dobrze 5 lat, jak 14 😉 ( 2009 - 2018 )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Arminq napisał:

Jakbym chciał jakiś stary szrot, to bym nie pytał o nowy, tylko sam jakiś znalazł na aukcjach. Z kombajnów znalazłem Yamaha CD-C600, to chyba jedna z nowszych takich zmieniarek.

600 zł to nie jest dużo a masz możliwość włożenia 51 płyt. To jak za darmo. 

Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, Arminq napisał:

To kupuj jak za darmo.

Nie posiadam w domu już ani jednej płyty😎 wszystkie( około 500 płyt ) sobie zgrałem do Nas-a przerabiając je na Flack, z telefonu mam je dostępne od ręki  więc żaden CD-ek mi nie jest potrzebny…

A odnosiłem się że tani bo w cenie 600 zł możesz włożyć 51 płyt. Kupiłbym do niego laser 160 zł, wyczyścił i słuchał. W cenie do 1000 zł nie znajdziesz takiego kombajnu. Dzięki czemu przeznaczysz więcej na lepszy Amplituner.

Chyba że wolisz dać 2000 zł na nowy 5 płytowy kombajn czy ile on tam kosztuje i się wkur… ć czy się za chwilę nie zepsuje bo dzisiejsze sprzęty są robione tak ny wytrzymały do gwarancji i basta… 

Ale to twój wybór, dostałeś parę propozycji więc teraz trzeba się wybrać do sklepu na odsłuch

Dzięki temu, że na początku XXI wieku posiadacze robili z winylami co Ty obecnie z CD (pozbywali się ich) uzupełniłem sobie kolekcję w cenach 10-30zl za płytę :)

Gość

(Konto usunięte)

Przed chwilą sprawdziłem 486 płyt wylądowało w śmietniku. Black Sabbat, Led Zeppelin, Dire Straits, Sade, Norah Jones, Kraftwer, Andreas Volenweider, Elwis, Moadonnai wiele wiele innych… 

Kolekcja zbierana od 2014 roku… 

9 godzin temu, przmor napisał:

Dzięki temu, że na początku XXI wieku posiadacze robili z winylami co Ty obecnie z CD (pozbywali się ich) uzupełniłem sobie kolekcję w cenach 10-30zl za płytę 🙂

Bo CD zawsze będzie wyżej jak Winyl. Można lubić te przymulone tzw analogowe brzmienie winyla, przede wszystkim słaba dynamikę.

Lubić tą całą ceremonię wrzucania placka na talerz. I nic w tym złego. Ale jak ktoś próbuje zakrzywiać rzeczywistość i ględzić o wyższości winyla od CD to człowiekowi tylko litość się włącza. 

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi