Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, papageno napisał:

Moje zdanie w tej kwestii jest zdaniem zdecydowanej większości. Słuszność tej sprawy potwierdza wieloletnie doświadczenie. Od 1991 roku Orkiestra uratowała życie ogromnej liczbie ludzi i zebrała 1,75 mld PLN. Ile żyć uratował pis? 

Myślę, że wymiar społeczno- wychowawczy jest jeszcze większy. 

3 minuty temu, sul76 napisał:

Ok, każdy z nas ma swoje zdanie.

Nie zgodzę się jednak, że mogę znaleźć konkurenta np. dla urzędu miasta lub gminy gdzie płacę podatki, a taki wspiera działania.

To zagłosuj na wiosnę na takiego, co się od orkiestry odżegnuje wszystkimi ręcami i nogiema.

W czym problem? Mało takich?

Albo przenieś siedzibę firmy  do najbliższej gminy, gdzie samorząd orkiestry nie popiera. Takich przecież mnóstwo, i masz co chcesz.

Edytowane przez trebliG
1 minutę temu, trebliG napisał:

Wychodzi na to, żeśmy wszyscy Folksdojcze 😉

Ódz już dawno tak stwierdził. 12 mln folksdojczów znalazł w Polsce.

Moje zdanie w tej kwestii jest zdaniem zdecydowanej większości. Słuszność tej sprawy potwierdza wieloletnie doświadczenie. Od 1991 roku Orkiestra uratowała życie ogromnej liczbie ludzi i zebrała 1,75 mld PLN. Ile żyć uratował pis? 

Ty walczysz chyba ciągle z PiS, a co to ma do tego o czym ja piszę?

Co mnie obchodzą w tym względzie partie rządzące? One wszystkie doprowadziły do takiej sytuacji w służbie zdrowia, że ciągle wszystkiego brakuje, a z naszych podatków powinno być.

Nie mieszajmy tego.

To, że większość tak uważa to też nic nie znaczy.

Inne zdanie to nie brak zrozumienia.

1 minutę temu, jar1 napisał:

Myślę, że wymiar społeczno- wychowawczy jest jeszcze większy. 

Ten jest nie do przecenienia zawłaszcza w zestawieniu z destrukcją części  społeczeństwa, jakiej dopuścił się pis.

4 minuty temu, jar1 napisał:

A babcia strzelała zza kanapy. 🙂

Babcia pracowała w Abwehrze z Klossem.🙂

1 minutę temu, trebliG napisał:

To zagłosuj na wiosnę na takiego, co się od orkiestry odżegnuje wszystkimi ręcami i nogiema.

W czym problem? Mało takich?

Ale po co? Ja nie walczę, ani nie jestem przeciwko. Służy to ludziom.

Stwierdzam tylko, że jednak tak czy inaczej każdy lub niemal każdy się dokłada.

3 minuty temu, sul76 napisał:

Ale po co? Ja nie walczę, ani nie jestem przeciwko. Służy to ludziom.

Stwierdzam tylko, że jednak tak czy inaczej każdy lub niemal każdy się dokłada.

Gmina się dokłada w gotówce? Nie sądzę.

Godzinę temu, marek-1969 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszytko w temacie 

Możesz dać na Rydzyka, tv republika, Caritas czy na fundację wspierającą zakonnice. Wolność wyboru.

Wszystko w temacie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2 minuty temu, sul76 napisał:

To, że większość tak uważa to też nic nie znaczy.

No, to akurat widać obecnie w działaniach pisu. Wiesz co? Szydło zawsze wyjdzie z worka.

4 minuty temu, sul76 napisał:

Inne zdanie to nie brak zrozumienia.

Rozumiesz działania WOŚP mimo, że masz inne zdanie na ten temat. Czyli tak, WOŚP jednoczy społeczeństwo w wielkiej akcji charytatywnej, ratuje życie i zdrowie ludzi, wyposaża szpitale, cieszy się olbrzymim szacunkiem Polaków. A Ty masz inne zdanie, bo rozumiesz. Rozumiem.

Żeby dawać, to trzeba mieć empatię. Nienawiść ją zabija.

7 minut temu, endriuw napisał:

Babcia pracowała w Abwehrze z Klossem.🙂

No moja akurat "pracowała" w Stutthof'ie 😉 

5 minut temu, papageno napisał:

No, to akurat widać obecnie w działaniach pisu. Wiesz co? Szydło zawsze wyjdzie z worka.

Rozumiesz działania WOŚP mimo, że masz inne zdanie na ten temat. Czyli tak, WOŚP jednoczy społeczeństwo w wielkiej akcji charytatywnej, ratuje życie i zdrowie ludzi, wyposaża szpitale, cieszy się olbrzymim szacunkiem Polaków. A Ty masz inne zdanie, bo rozumiesz. Rozumiem.

Co Ty z tym PIS, zachowujesz się jak obłąkany, wszędzie tylko o nich.

Orkiestra działała już wcześniej.

Nie wyposaża , ratuje, pomaga, tylko obywatele płacą na to działanie.

Orkiestra bez obywateli nic by nie zrobiła.

A to że cel jest szczytny to jest bezdyskusyjne.

Skoro państwo nie daje rady.

To są pieniądze obywateli, tak jak rząd żyje dzięki obywatelom.

Rozumiesz o co mi chodzi?

Edytowane przez sul76
1 minutę temu, jar1 napisał:

Żeby dawać, to trzeba mieć empatię. Nienawiść ją zabija.

,,Empatię" kaczkowe miały dla Rydzyka...

I owa ,,empatia" objawiała się hojnymi datkami i dotacjami dla rzeczonego...

W zamian rzeczony darzył ,,empatią" kaczkowych, co zaowocowało wysokim wynikiem poparcia PiSu wśród ,,empatycznych" wyznawców kk.

1 minutę temu, sul76 napisał:

To są pieniądze obywateli, tak jak rząd żyje dzięki obywatelom.

Wydaje mi się, że nie rozróżniasz podatków od datków.  Jakoś mnie to nie dziwi 😉

O Tusku, Hołowni, Niemcach,Brukseli - kaczkowe kwaczą ciągle...

Jak obłąkane...

Także ten...

Teraz, jar1 napisał:

Wydaje mi się, że nie rozróżniasz podatków od datków.  Jakoś mnie to nie dziwi 😉

Właśnie, wydaje Ci się.

To nie dziwi, wielu się wydaje.

Właśnie, wydaje Ci się.

To nie dziwi, wielu się wydaje.

Nie wiem czy wiesz, ale właśnie to potwierdziłeś 🙂

To są pieniądze obywateli,

I w tym przypadku to obywatele i tylko oni decydują na co te pieniądze będą przeznaczone. Na WOŚP dają z ogromną szczodrością.

A jak tam zbiórka na pensje propagandzistów byłego reżimu? Dobrze? Skoro państwo nie daje, musicie się zrzucić. Winterhilfe zróbcie.

Podatek to oblig - płacisz bo musisz. Jeśli nie zapłacisz - skarbówka zajmie Ci wszystko co masz i zdechniesz z głodu pod mostem. Nie masz bezpośredniego wpływu na to gdzie te pieniądze trafią.

Orkiestra to tylko kwestia Twojej woli - chcesz to dajesz, nie chcesz, to nie. A jeśli dajesz datek  na orkiestrę, wiesz z całą pewnością na co pieniądze zostaną przeznaczone i możesz sprawdzić na co poszły.

Różnica ogromna.

I w tym przypadku to obywatele i tylko oni decydują na co te pieniądze będą przeznaczone. Na WOŚP dają z ogromną szczodrością.

A jak tam zbiórka na pensje propagandzistów byłego reżimu? Dobrze? Skoro państwo nie daje, musicie się zrzucić. Winterhilfe zróbcie.

Nie wiem o czym piszesz, zbiórka? Reżim?

To jakiś amok jest.

8 minut temu, endriuw napisał:

hojnymi datkami i dotacjami

Z moich podatków, mimo że absolutnie tego nie życzyłem.

10 minut temu, sul76 napisał:

I wydałeś się pisowcze po raz kolejny. Mierzi mnie pis, brzydzę się jego obłudą, kłamstwem i pazernością - jestem obłąkany. O.K.  Ale w tym przypadku jest to obłęd twórczy, pozytywny. Tacy obłąkani jak ja, pogonili to draństwo pisowskie.

2 minuty temu, trebliG napisał:

Podatek to oblig - płacisz bo musisz. Jeśli nie zapłacisz - skarbówka zajmie Ci wszystko co masz i zdechniesz z głodu pod mostem. Nie masz bezpośredniego wpływu na to gdzie te pieniądze trafią.

Orkiestra to tylko kwestia Twojej woli - chcesz to dajesz, nie chcesz, to nie. A jeśli dajesz datek  na orkiestrę, wiesz z całą pewnością na co pieniądze zostaną przeznaczone i możesz sprawdzić na co poszły.

Różnica ogromna.

Podatki gminne to nie datki.

Opłaty poniesione przez darczyńców w podmiotach sieci sklepów, operatorów, to to też datki dobrowolne?

Płaci to właściciel danej firmy, czy idzie w koszty działalności przynoszącej zyski od kupujących czyli obywateli.

Jak daję datek to daję datek,a  jak kupuję np. wodę, którą reklamuje np. pan X, to płacę też za reklamę panu X.

Bo nie płaci mu właściciel firmy produkującej wodę.

Czy to jest takie trudne?

Sprawa jest prosta, Owsiak zebrał pieniądze, które należały się rydzykowym. 

Gdyby kupił np, samochód, jak pan Stanisław i podarował Rydzykowi, to Owsiak były tym w porzo.

A tak to jest diabłem  i kradnie, co nie jego. 😉

Nie wiem o czym piszesz

O wielkości WOŚP. Wiem, że tego nie pojmiesz. I to by było z tobą na tyle.

3 minuty temu, papageno napisał:

Z moich podatków, mimo że absolutnie tego nie życzyłem.

I wydałeś się pisowcze po raz kolejny. Mierzi mnie pis, brzydzę się jego obłudą, kłamstwem i pazernością - jestem obłąkany. O.K.  Ale w tym przypadku jest to obłęd twórczy, pozytywny. Tacy obłąkani jak ja, pogonili to draństwo pisowskie.

Rany, czas do doktora, chyba że to Twój zawód o za to Ci płacą.

PiS Cię prześladuje, a tu o orkiestrze jest temat.

Edytowane przez sul76

Opłaty poniesione przez darczyńców w podmiotach sieci sklepów, operatorów, to to też datki dobrowolne?

Nie ogladam piłki nożnej, a muszę płacić na dziadowską reprezentację.

Podać szczodrych sponsorów?

8 minut temu, sul76 napisał:

Podatki gminne to nie datki.

Płaci to właściciel danej firmy, czy idzie w koszty działalności przynoszącej zyski od kupujących czyli obywateli.

Jak daję datek to daję datek,a  jak kupuję np. wodę, którą reklamuje np. pan X, to płacę też za reklamę panu X.

Bo nie płaci mu właściciel firmy produkującej wodę.

Czy to jest takie trudne?

Pytam jeszcze raz - czy gmina o której mówisz daje gotówkę z budżetu na orkiestrę?

Edytowane przez trebliG
2 minuty temu, jezz napisał:

Nie ogladam piłki nożnej, a muszę płacić na dziadowską reprezentację.

Podać szczodrych sponsorów?

I o to właśnie chodzi.

Teraz, trebliG napisał:

Pytam jeszcze raz - czy gmina o której mówisz daje gotówkę na orkiestrę?

A praca i czas to nie gotówka?

Pracujesz za darmo?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.