Skocz do zawartości
IGNORED

Podlogowki vs podstawkowce + sub vs podlogowe + sub

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

gdyby wszystkie nagrania były tak samo zrealizowane-to może tak.

O trzech razy sztuka: gałki w subie nie mają nic wspólnego z nagraniem tylko charakterystyką kolumn.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

19 minut temu, AutoPirat napisał:

Lubię wygodę, wolę automat.

Jak każdy konsument.
Wygodnie,nie przemeczyć się,nie myśleć,konsumować.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Teraz, Pseudodrummer napisał:

Jak każdy konsument.

Synchronizację suba z kolumnami należy zrobić raz a dobrze, a nie zrobić 10 złych i nimi żonglować.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Synchronizację suba z kolumnami należy zrobić raz a dobrze, a nie zrobić 10 złych i nimi żonglować.

Mylisz "synchronizację" z profilami dsp,a te ze zwykłą głośnością.
Częstotliwość podziału między kolumnami a subem to nie volume.

W sumie wcale mnie to nie dziwi.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

5 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Mylisz "synchronizację" z profilami dsp,a te ze zwykłą głośnością.
Częstotliwość podziału między kolumnami a subem to nie volume.

Niczego nie mylę, tylko dostrzegam zależności. Trzy razy Ci pisałem - czwarty nie będę, ale posłużę się porównaniem: wciskasz gaz do dechy a prędkość regulujesz hamulcem.

32 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Jak każdy konsument.

Szufladkujesz, nieładnie. Są konsumenci o różnych zainteresowaniach. A czas życia jest ograniczony średnio do 72lat. 

Edytowane przez AutoPirat

OBRAZ: 160 cali-->Epson EH-TW9400   |   DŹWIĘK: 5.0.2  głośniki-->Dynaudio Evoke: 50, C25, 10; Studio C4-80   |   WZMACNIACZ: AVR --> Marantz Cinema 70s |   MUZYKA --> Spotify i Gramofon: Technics SL-1500C 

13 minut temu, AutoPirat napisał:

Szufladkujesz, nieładnie. Są konsumenci o różnych zainteresowaniach. A czas życia jest ograniczony średnio do 72lat. 

Sam sie zaszufladkowujesz swoimi wpisami.
To nic złego byc konsunmentem-ale skoro odbierasz to pejoratywnie-to widocznie coś w tym jest?
To raczej kwestia dla psychologa-ja nie potrafię pomóc w tym temacie.

21 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Sam sie zaszufladkowujesz swoimi wpisami.
To nic złego byc konsunmentem-ale skoro odbierasz to pejoratywnie-to widocznie coś w tym jest?
To raczej kwestia dla psychologa-ja nie potrafię pomóc w tym temacie.

Spójrz, piszesz:  konsument = nie myśleć. 

Zwracam uwagę, a Ty wysyłasz do psychologa.

...ach tak, wiem, to od początku, cierpisz na... zresztą mniejsza z tym.

OBRAZ: 160 cali-->Epson EH-TW9400   |   DŹWIĘK: 5.0.2  głośniki-->Dynaudio Evoke: 50, C25, 10; Studio C4-80   |   WZMACNIACZ: AVR --> Marantz Cinema 70s |   MUZYKA --> Spotify i Gramofon: Technics SL-1500C 

Jeśli miałem osobno ustawiony sub pod kino a osobno pod muzykę albo osobno pod dwa style muzyki to znaczy ze źle robiłem?

Szymon. Nie mogę tak?

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Nie mogę tak?

Możesz co chcesz, Twoja sprawa. Skoro miałeś osobne ustawienia, to po prostu sub nie dawał rady spełnić jednocześnie dwóch nieco odmiennych wymagań. A co mają filmy do majstrowania synchronizacją suba zamiast użycia EQ nie wiem i nie pytam.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Możesz co chcesz, Twoja sprawa. Skoro miałeś osobne ustawienia, to po prostu sub nie dawał rady spełnić jednocześnie dwóch nieco odmiennych wymagań. A co mają filmy do majstrowania synchronizacją suba zamiast użycia EQ nie wiem i nie pytam.

No to o czym jest ta dyskusja teraz?

45 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Myślę,że o niczym.
Wszystko zostało juz powiedziane na ten temat.
teraz następuje dyskusja jakby od zera,przy czym,mam wrażenie,ci co piszą zapomnieli co pisali na początku-więc pisza inaczej.

Oczywiscie ze pod film suba ustawia sie inaczej. Tam ma byc konkretne pier.....ecie, szyby w oknach maja brzeczec, sasiad ma sie zaczac kryc przed ostrzalem (najlepiej w piwnicy).

Polecam nowego Predatora 1510 do takiej zabawy, wizyta policji gwarantowana.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Nie o tym, o czym Ty napisałeś.

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Myślę,że o niczym.
teraz następuje dyskusja jakby od zera,przy czym,mam wrażenie,ci co piszą zapomnieli co pisali na początku-więc pisza inaczej.

Klasyka.

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Oczywiscie ze pod film suba ustawia sie inaczej. Tam ma byc konkretne pier.....ecie, szyby w oknach maja brzeczec, sasiad ma sie zaczac kryc przed ostrzalem (najlepiej w piwnicy).

Ja za to polecam jakiś stary film z dobrą ścieżką muzyczną. Prawdopodobnie obejdzie się bez SUBa. Ukojenie dla duszy i umysłu gwarantowane. Relax w całej okazałości.

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Oczywiscie ze pod film suba ustawia sie inaczej.

Ja mam ustawionego tak samo, dudnienia, grzmoty i dzwonienie szyb jakoś mnie nie kręcą, a bez tego dźwięk jest wystarczająco potężny.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ja mam ustawionego tak samo, dudnienia, grzmoty i dzwonienie szyb jakoś mnie nie kręcą, a bez tego dźwięk jest wystarczająco potężny.

Sa tacy dla ktorych wystarczajaco to niewystarczajaco. Jak ogladam Valkirie, ta scene w ktorej zbiegaja do schronu i zaczyna sie bombardowanie to chce to czuc tak jak ci ktorzy schowali sie w schronie.

BK Monolith Plus jak jebnie, to nie tylko dzwonia szyby w oknach, ale normalnie drzy podloga. 

Godzinę temu, AutoPirat napisał:

Ja za to polecam jakiś stary film z dobrą ścieżką muzyczną. Prawdopodobnie obejdzie się bez SUBa. Ukojenie dla duszy i umysłu gwarantowane. Relax w całej okazałości.

Tak,do starych dobrych filmów z dobra muzyka nie trzeba suba.
Wystarczy mózg.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Ja to tylko telenowele brazylijskie 🙂

Ale ta Izaura taka chuda była przecież..
Stawiam raczej na Fiorella albo Esmeralda....🙂

W dniu 28.04.2024 o 21:58, szymon1977 napisał:
W dniu 28.04.2024 o 21:41, AutoPirat napisał:

Co ciekawe nic nie trzeba stroić, tylko wybrać na subie model głośników z którymi się go zestawia.

Fabryka zna akustykę każdego użytkownika i to we wszystkich możliwych umiejscowieniach kolumn i suba? Nie.

Jak może nie znać, przecież te nowe odkurzacze roboty skanują teraz pomieszczenia z dokładnością do paru milimetrów. To powinni wymieniać się takimi informacjami? ...żarcik, albo może gdzieś, kiedyś w przyszłości 🙂 

A tak bardziej serio, to ciekawy cytat ze strony producenta:

"Sub 6 (...) jest wyposażony w wiele przydatnych funkcji, które pomagają w większych i bardziej zaawansowanych konfiguracjach. Obejmuje to możliwość ustawienia opóźnienia czasowego, aby upewnić się, że subwoofer i głośniki działają idealnie ze sobą w synchronizacji. Wszystko, co użytkownik musi zrobić, to wprowadzić odległość od subwoofera do głośników, a subwoofer dostosuje się automatycznie, używając zarówno opóźnień czasowych, jak i fazowych. Istnieje również w pełni parametryczny korektor, w tym trzy filtry, które przeciwdziałają skutkom dowolnych trybów pokojowych, aby zapewnić najlepszą możliwą wydajność."

No i dlatego kusi mnie ten SUB6. SUB3 tego nie ma, ale za to w tej cenie byłyby 2 sztuki.

W dniu 30.04.2024 o 16:39, Pseudodrummer napisał:

Myślę,że o niczym.

Czyli że poforumowemu się zrobiło. Rozumiem.

W dniu 30.04.2024 o 16:56, BlueDot napisał:

Chyba że masz dom.

Angielska szeregowke.

W dniu 30.04.2024 o 17:58, szymon1977 napisał:

Nie o tym, o czym Ty napisałeś.

Klasyka.

Widać że nie piszesz w temacie. Szymon nawet w długi weekend nie wrzuciłeś na luz. 

W dniu 30.04.2024 o 18:18, szymon1977 napisał:

No ale sorycty na amplitunerze kina słuchasz także muzyki. Mając wzmacniacz. No masz inną wizję świata i już.

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No ale sorycty na amplitunerze kina słuchasz także muzyki. Mając wzmacniacz. No masz inną wizję świata i już.

A miało to nie być możliwe - to Świat okazał się być inny od czyjejś wizji.

18 minut temu, szymon1977 napisał:

A miało to nie być możliwe - to Świat okazał się być inny od czyjejś wizji.

No nie bo jednak piszesz w innym temacie że nie jesteś zadowolony. 

Szymon serio ile osób pisze pod tym kontem? Bo rozdwojenie jaźni to mało. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

No nie bo jednak piszesz w innym temacie że nie jesteś zadowolony. 

Wprost przeciwnie, a to dopiero etap przejściowy... ale na innym temat może poczytaj w innym temacie, zamiast pisać w tym.

W dniu 1.05.2024 o 10:12, AutoPirat napisał:

odkurzacze roboty skanują teraz pomieszczenia z dokładnością do paru milimetrów. To powinni wymieniać się takimi informacjami?

I wymieniaja się,tyle,że nie ci,o których mówimy.
Warto doczytać wszystkie klauzule.

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie, a to dopiero etap przejściowy... ale na innym temat może poczytaj w innym temacie, zamiast pisać w tym.

Kiedy tematy są połączone lub zahaczają o podobną tematykę jak najbardziej można o nich wspominać Nie sądzisz? 

Czyli teraz wbrew temu co mówiłeś do tej pory jesteś zadowolony ze stereo w swoim amplitunerze kina domowego tak mam to rozumieć?

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Kiedy tematy są połączone lub zahaczają o podobną tematykę jak najbardziej można o nich wspominać Nie sądzisz? 

Czyli teraz wbrew temu co mówiłeś do tej pory jesteś zadowolony ze stereo w swoim amplitunerze kina domowego tak mam to rozumieć?

Moze ten ampli gra w stereo lepiej niz jego wzmacniacz stereo. Jest tez taka opcja.

1 minutę temu, BlueDot napisał:

Moze ten ampli gra w stereo lepiej niz jego wzmacniacz stereo. Jest tez taka opcja.

Z tym że w wątku mówił że nie jest zadowolony. Ale to już kto go zrozumie raz pisze tak raz tak. 

Ale tak możliwe że oba grają kiepsko tylko inaczej kiepsko. Przyzwyczajenie i rura dalej.

17 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Umknęło Ci co mówiłem: już osiągnąłem akceptowalny kompromis... ale nie w tym wątku proszę.

raz pisze tak raz tak. 

Dodaj do moich wpisów upływ czasu i poczynione kroki.

17 godzin temu, BlueDot napisał:

Moze ten ampli gra w stereo lepiej niz jego wzmacniacz stereo.

Nie.

Ale tak możliwe że oba grają kiepsko tylko inaczej kiepsko. Przyzwyczajenie i rura dalej.

Coś w tym jest, na audiofila z chińskim hiend za 2000 kreować się nie zamierzam.

-----

Panowie, wróćmy do tematu, moje lo-fi nim nie jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi