Skocz do zawartości
IGNORED

Nagłośnienie holu

Rekomendowane odpowiedzi

😁 w takim razie poniższa oferta wydaje się najciekawsza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W ogóle ten sprzedawca wydaje się sfocusowany na instalacje 100V 😉 

Skontaktuj się z nim Asia i porozmawiaj o szczegółach bo mam wrażenie że mógłby Ci pomóc ogarnąć ten temat.

Ciekawe ma pozostałe oferty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

1 minutę temu, Tal napisał:

W takim razie poniższa oferta wydaje się najciekawsza.

Ukryta Zawartość

A to do standardowego wzmacniacza ? Bo to 100v?

Też po dwa na stereo czyli 3x2 

To do bezprzewodowego polaczenia?

Można prosić kompletny zestaw pod te głośniki ?

Przepraszam ale się gubię już.

Ukryta Zawartość

18 minut temu, asia96 napisał:

A to do standardowego wzmacniacza ? Bo to 100v?

Też po dwa na stereo czyli 3x2 

To do bezprzewodowego polaczenia?

Można prosić kompletny zestaw pod te głośniki ?

Przepraszam ale się gubię już.

Ukryta Zawartość

Lepiej byłoby chyba taki radiowęzłowy ale niech wypowiedzą się fachowcy jak @przemak czy klasyczny amplituner stereo również się by nadał.

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

w opcjach ilość głośników możesz wybrać 6szt.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

10 minut temu, Tal napisał:

Ukryta Zawartość

Lepiej byłoby chyba taki radiowęzłowy ale niech wypowiedzą się fachowcy jak @przemak czy klasyczny amplituner stereo również się by nadał.

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Drogo ale ok ale to będzie 6 głośników mono czy 3 sekcje stereo? 

I ta moc czy da radę to głośniki 10 w

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 minut temu, asia96 napisał:

Wydaje mi się że każdy głośnik będzie indywidualnie grał w stereo nie bez powodu to zostało zestawione z tym wzmacniaczem. Myślę też że stronie możesz zaufać, wzmacniacz spokojnie da radę tym 6 głośnikom poza tym ma też diodową skalę sygnalizującą przesterowanie ale nie będziesz przecież robić tym imprezy to ma po prostu odtworzyć radio lub coś z bluetootha w możliwie najlepszej jakości i ta propozycja wydaje mi się optymalna dla Ciebie.

Ze strony:

Wzmacniacz ST 2060BC  gwarantuje niezawodną pracę nawet przez 24h na dobę. Charakteryzuje się wysoką mocą wyjściową i wyjściem, które umożliwia podział na 6 niezależnych stref głośnikowych, dzięki czemu umożliwia propagację dźwięku na dużych powierzchniach. Dodatkowo wzbogacony o odtwarzacz MP3 umożliwiający odczyt danych z pamięci przenośnej USB lub karty SD. Cały zestaw umożliwia zdalne sterowanie za pomocą pilota.

Wejścia i regulacja

Urządzenie nadaje się do emisji muzyki jak i komunikatów głosowych. Posiada 3 wejścia mikrofonowe (z funkcją priorytetu), 3 wejścia AUX.

Dodatkowe atuty

Wzmacniacz ST 2060BC  posiada łącze Bluetooth umożliwiające obsługę urządzeń o profilu A2DP takich jak telefon komórkowy, a także wskaźnik poziomu sygnału wyjściowego MASTER VOLUME LED, Aby zagwarantować pełną kontrolę nagłaśnianych powierzchni, wzmacniacz odznacza się wieloma systemami regulacji, które pozwalają na modyfikację głośności czy też niskich i wysokich tonów.

ps. te głośniki JBL są dwudrożne także jeden gra stereo 😉 

pps. ta profesjonalna strona gwarantuje Ci oryginalność produktów, fakturę i gwarancję 🙂 

Edytowane przez Tal

8 minut temu, Tal napisał:

Wydaje mi się że każdy głośnik będzie indywidualnie grał w stereo nie bez powodu to zostało zestawione z tym wzmacniaczem. Myślę też że stronie możesz zaufać, wzmacniacz spokojnie da radę tym 6 głośnikom poza tym ma też diodową skalę sygnalizującą przesterowanie ale nie będziesz przecież robić tym imprezy to ma po prostu odtworzyć radio lub coś z bluetootha w możliwie najlepszej jakości i ta propozycja wydaje mi się optymalna dla Ciebie.

Ze strony:

Wzmacniacz ST 2060BC  gwarantuje niezawodną pracę nawet przez 24h na dobę. Charakteryzuje się wysoką mocą wyjściową i wyjściem, które umożliwia podział na 6 niezależnych stref głośnikowych, dzięki czemu umożliwia propagację dźwięku na dużych powierzchniach. Dodatkowo wzbogacony o odtwarzacz MP3 umożliwiający odczyt danych z pamięci przenośnej USB lub karty SD. Cały zestaw umożliwia zdalne sterowanie za pomocą pilota.

Wejścia i regulacja

Urządzenie nadaje się do emisji muzyki jak i komunikatów głosowych. Posiada 3 wejścia mikrofonowe (z funkcją priorytetu), 3 wejścia AUX.

Dodatkowe atuty

Wzmacniacz ST 2060BC  posiada łącze Bluetooth umożliwiające obsługę urządzeń o profilu A2DP takich jak telefon komórkowy, a także wskaźnik poziomu sygnału wyjściowego MASTER VOLUME LED, Aby zagwarantować pełną kontrolę nagłaśnianych powierzchni, wzmacniacz odznacza się wieloma systemami regulacji, które pozwalają na modyfikację głośności czy też niskich i wysokich tonów.

ps. te głośniki JBL są dwudrożne także jeden gra stereo 😉 

A dwudrożne to nie znaczy że jeden głośnik niskotonowy drugi wysokotonowy? Ja w salonie mam trzy drożne ;)?

24 minuty temu, Tal napisał:

Ukryta Zawartość

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Asia ja to tak rozumiem że każdy osobno głośnik gra w stereo w zestawieniu z tym wzmacniaczem. Nie ma podziału lewy i prawy. Owszem określenie dwudrożny odnosi się do kolumny, monitora tudzież głośnika zbudowanego w oparciu o głośnik basowy i wysokotonowy. Akurat te JBL'e są tak zbudowane że posiadają wysokotonówkę i głośnik basowy w jednym i w połączeniu z wzmacniaczem z oferty są w stanie jednostkowo grać w stereo.

Ukryta Zawartość

Tak trójdrożne czyli każde pasmo odtwarza konkretny głośnik tj. niskotonowy, średniotonowy i wysokotonowy 🙂 Ma to dużo zalet ale granie stereo nie jest od tego uzależnione.

ps. to będzie 6 stref (głośników) stereo 😉 

pps. no chyba że się mylę to już wtedy nie wiem co z czym 🫣

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Tal napisał:

Asia ja to tak rozumiem że każdy osobno głośnik gra w stereo w zestawieniu z tym wzmacniaczem. Nie ma podziału lewy i prawy. Owszem określenie dwudrożny odnosi się do kolumny, monitora tudzież głośnika zbudowanego w oparciu o głośnik basowy i wysokotonowy. Akurat te JBL'e są tak zbudowane że posiadają wysokotonówkę i głośnik basowy w jednym i w połączeniu z wzmacniaczem z oferty są w stanie jednostkowo grać w stereo.

Ukryta Zawartość

Tak trójdrożne czyli każde pasmo odtwarza konkretny głośnik tj. niskotonowy, średniotonowy i wysokotonowy 🙂 Ma to dużo zalet ale granie stereo nie jest od tego uzależnione.

ps. to będzie 6 stref (głośników) stereo 😉 

No ok jeśli mówisz że to stereo w jednym głośniku choć nie pojmuje jak 😉

Czytałam trochę o tym wzmacniaczu w sumie niemam jakiś wymagań ale opisywana jako straszna China 

Ukryta Zawartość

5 minut temu, asia96 napisał:

No ok jeśli mówisz że to stereo w jednym głośniku choć nie pojmuje jak 😉

Czytałam trochę o tym wzmacniaczu w sumie niemam jakiś wymagań ale opisywana jako straszna China 

W sumie to się chyba mylę bo w stereo to raczej niemożliwe by grało bardziej chyba mono wtedy grają 🤔😜

Jeśli nie ta oferta i nie ten wzmacniacz to nie wiem wtedy jak podłączyć i czy w ogóle można klasyczny ampli stereo do takich głośników sufitowych 100V 😞

Edytowane przez Tal

Teraz, Tal napisał:

W sumie to się chyba mylę bo w stereo to raczej niemożliwe by grało bardziej chyba mono wtedy grają 🤔😜

Hehe chyba to oleje naprawdę nieda się zrobić 3 czy 4 źródeł stereo na jednym wzmacniaczu...

1 minutę temu, asia96 napisał:

Hehe chyba to oleje naprawdę nieda się zrobić 3 czy 4 źródeł stereo na jednym wzmacniaczu...

Klasyczny wzmacniacz stereo miałby 2 strefy A i B każda stereo po 2 głośniki, razem 4.

To niech będzie 100v ale jakiś zestaw aby to było stereo nie mono 😉

1 godzinę temu, przemak napisał:

W takiej sytuacji instalacja 100V jest najlepszym rozwiązaniem. Drugim sensownym bluetooth, jeżeli głosniki mogą się wszystkie parować z jednym nadajnikiem, nie wszystkie to umieją. W takich sytuacjach tych głośników musi być więcej, bo inaczej pod głośnikeim będzie hałas a pomiędzy głośnikami nic nie będzie grało. Głośniki na 100V są dobrej jakości, wzmacniacz też może być i lepszy i gorszy, natomiast kablowanie szeregowo-równolegle jakiś głośniczków jest niepotrzebną komplikacją i narażaniem się na kłopoty i awarie.

To co Przemak by zaproponował ?

Edytowane przez asia96

Takie systemy są mono i to jest dobrze, stereo przy 10 głośnikach to raczej kakofonia. Niby można kombinować co drugi stereo L/R ale po co.

Takie systemy mogą być nawet bardzo wysokiej jakości, można je uzupełnić o subwoofery (oczywiście nie do tego korytarza, ale np. do restauracji). Chodzi o to, żeby wszędzie grało, więc głośników musi być sporo, to nie jest domowe stereo.

27 minut temu, Tal napisał:

czy w ogóle można klasyczny ampli stereo do takich głośników sufitowych 100V

Można, ale takie głośniki mają jakieś 500 omów, więc by musiał być to wzmacniacz rzędu 2kW na 4 omach 😉

Generalnie nie ma co wymyślać, jest to klasyczne zastosowanie dla instalacji napięciowej, wystarczyłoby 30V ale nie bardzo są takie głośniki, 100V jest standardem. 

Można próbować znaleźć jakieś szesnastoomowe głośniki, połączyć równolegle, wtedy osiem takich jendym wzmacniaczem stereo się opęka, ale czy to jest lepsze/tańsze/łatwiejsze od 100V? Myślę, że wątpię 😉

10 minut temu, asia96 napisał:

To niech będzie 100v ale jakiś zestaw aby to było stereo nie mono 😉

Nawet nagłośnienie odchodzi od stereofonii do immersji, stereo to tylko w domu z kanapy z środkowej poduszki, 30cm w jedną stronę i nie ma stereo. To samo z tym nagłośnieniem, jak ktoś idzie to nie powinno mu się zmieniać nic, wręcz przeciwnie, jak ktoś siedzi to powinien słyszeć wszystko a nie to, co akurat gra z tego głośnika, pod którym siedzi.

nagrywamy.com

23 minuty temu, przemak napisał:

Takie systemy są mono i to jest dobrze, stereo przy 10 głośnikach to raczej kakofonia. Niby można kombinować co drugi stereo L/R ale po co.

Takie systemy mogą być nawet bardzo wysokiej jakości, można je uzupełnić o subwoofery (oczywiście nie do tego korytarza, ale np. do restauracji). Chodzi o to, żeby wszędzie grało, więc głośników musi być sporo, to nie jest domowe stereo.

Można, ale takie głośniki mają jakieś 500 omów, więc by musiał być to wzmacniacz rzędu 2kW na 4 omach 😉

Generalnie nie ma co wymyślać, jest to klasyczne zastosowanie dla instalacji napięciowej, wystarczyłoby 30V ale nie bardzo są takie głośniki, 100V jest standardem. 

Można próbować znaleźć jakieś szesnastoomowe głośniki, połączyć równolegle, wtedy osiem takich jendym wzmacniaczem stereo się opęka, ale czy to jest lepsze/tańsze/łatwiejsze od 100V? Myślę, że wątpię 😉

Nawet nagłośnienie odchodzi od stereofonii do immersji, stereo to tylko w domu z kanapy z środkowej poduszki, 30cm w jedną stronę i nie ma stereo. To samo z tym nagłośnieniem, jak ktoś idzie to nie powinno mu się zmieniać nic, wręcz przeciwnie, jak ktoś siedzi to powinien słyszeć wszystko a nie to, co akurat gra z tego głośnika, pod którym siedzi.

Czyli takie coś będzie ok i tamte wyczerpany ?;)

Ukryta Zawartość

Czy coś fajniejszego można znaleźć w tym przedziale?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asia96
13 minut temu, asia96 napisał:

Czyli takie coś będzie ok i tamte wyczerpany ?;)

Ukryta Zawartość

Czy coś fajniejszego można znaleźć w tym przedziale?

Mniej wiecej. To jest zestaw właśnie do takich zastosowań. Jeżeli nie oczekujecie, że to będzie hifi, to będzie ok. 

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

Czyli można podłączyć wszystkie głośniki na jednej i stalacji i sterować nimi centralnie lub każdym oddzielnie ale wtedy trzeba 6 oddzielnych z głośnika do wzmacniacza prawda?

6 godzin temu, quatross napisał:

temat wyczerpany, podobno!?

Tak wyboru zestawu ale w kwestiach technicznych jeszcze chętnie o coś spytam . Jeśli to oczywiście nie problem a wnioskuje że przynajmniej dla niektórych nie 😉 za co serdecznie dziękuję i podziwiam wiedzę 

Kolega natomiast uaktywnił się nie specjalnie merytorycznie ale i jego pozdrawiam 😉

Jeszcze pytanie odnośnie grubości przewodów chyba nie muszą być tak grube jak do typowego domowego zestawy?

Wystarczy 1,5 - 2,5 mm2 czyli niezbyt grube.

A do domowego i mniejsze czasem wystarczą 😉 ja gram na 0,8.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

43 minuty temu, asia96 napisał:

odnośnie grubości przewodów

Do instalacji 100V praktycznie byle co, byle miało izolację - zaletą są właśnie małe prądy. przekrój 0,2 będzie aż nadto, a lampkowe 0,5 to hajend. Głośnik 10W ma impedancję około 1k, więc tylko napięcie/izolacja jest problemem.

7 godzin temu, asia96 napisał:

Czyli można podłączyć wszystkie głośniki na jednej i stalacji i sterować nimi centralnie lub każdym oddzielnie ale wtedy trzeba 6 oddzielnych z głośnika do wzmacniacza prawda?

W bardziej rozbudowanych instalacjach tak, ale tu chyba nie bardzo. Zresztą niewielki to ma sens w warunkach takiego korytarza, zmniejszy się zrozumiałość ale hałas pozostanie. To jak z dowcipem:
- Poproszę cukierków mieszanych za 20 groszy
- Masz dwa cukierki, zmieszaj sobie

😉 

Standardowo "kołchoźniki" miały transformator z przełącznikiem regulującym głośność i robiło się to ale w odbiorniku.

nagrywamy.com

W dniu 17.01.2024 o 19:49, asia96 napisał:

Tak wyboru zestawu ale w kwestiach technicznych jeszcze chętnie o coś spytam . Jeśli to oczywiście nie problem a wnioskuje że przynajmniej dla niektórych nie 😉 za co serdecznie dziękuję i podziwiam wiedzę 

Kolega natomiast uaktywnił się nie specjalnie merytorycznie ale i jego pozdrawiam 😉

Jeszcze pytanie odnośnie grubości przewodów chyba nie muszą być tak grube jak do typowego domowego zestawy?

proponuję wejść na jakiś czat ;'d

może być erotyczny co do grubości, "asia"

W dniu 18.01.2024 o 19:54, quatross napisał:

proponuję wejść na jakiś czat ;'d

może być erotyczny co do grubości, "asia"

Kobitę ogarnij a nie propozycje piszesz może nawet coś poradzi na twoją grubowatość 😉

Dziękuję za pomoc serdecznie ;*

9 minut temu, asia96 napisał:

Kobitę ogarnij a nie propozycje piszesz może nawet coś poradzi na twoją grubowatość 😉

Dziękuję za pomoc serdecznie ;*

po mi wiecej ?

komu dziękujesz? rozmawiasz z duchami?

Godzinę temu, quatross napisał:

po mi wiecej ?

komu dziękujesz? rozmawiasz z duchami?

No ogólnie każdemu kto pomógł a nawet każdemu kto milczał 😉

Tak sobie myślę fajna tu ekipa u was ludzie sympatyczni pomocni z dużą wiedzą tylko jeden taki matoł nie miał nic do powiedzenia na temat a się rzuca 😜 słabe to coś cię trapi w życiu?

Właściwie to nie będzie w temacie forum ale jeśli tak zagadaj co ci tam .Jestem pewna że i tobie by ktoś pomógł 

Bez odbioru qutasoss

Edytowane przez asia96
42 minuty temu, asia96 napisał:

Tak sobie myślę fajna tu ekipa u was ludzie sympatyczni pomocni z dużą wiedzą tylko jeden taki matoł nie miał nic do powiedzenia na temat a się rzuca 😜 słabe to coś cię trapi w życiu?

Właściwie to nie będzie w temacie forum ale jeśli tak zagadaj co ci tam .Jestem pewna że i tobie by ktoś pomógł 

Bez odbioru qutasoss

jesteś erotomanem gawędziarzem "asia". Nie interesują mnie twoje opinie o NAS tutejszych.

tu się liczą konkrety, w życiu też taka/i bystra/y jesteś przy starszych?

Edytowane przez quatross
uściślenie dot. płci tego kogoś
10 godzin temu, asia96 napisał:

Bez odbioru qutasoss

Happy Cracking Up GIF by Regal

Grunt to zdrowe poczucie humoru Asia 😉 

Myślę że ten sprzęt przysłuży się zdrowotności pacjentów zwłaszcza gdy będziesz dzięki niemu promować ambitniejsze treści muzyczne 🙂 

Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego dla Ciebie 🤝🙂

W dniu 20.01.2024 o 10:10, Tal napisał:

Ukryta Zawartość

Grunt to zdrowe poczucie humoru Asia 😉 

Myślę że ten sprzęt przysłuży się zdrowotności pacjentów zwłaszcza gdy będziesz dzięki niemu promować ambitniejsze treści muzyczne 🙂 

Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego dla Ciebie 🤝🙂

Dziękuję pozdrawiam ;*

W dniu 20.01.2024 o 00:22, quatross napisał:

jesteś erotomanem gawędziarzem "asia". Nie interesują mnie twoje opinie o NAS tutejszych.

tu się liczą konkrety, w życiu też taka/i bystra/y jesteś przy starszych?

Nie ma Was są oni 😍i ty 💩

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi