Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc w wyborze kolumn i DVD

dray

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na wstepie chcialem zaznaczyc ze jestem poczatkujacy w związku z czym chcialem prosic o pomoc w wyborze sprzetu. Chodzi mi o dobór kolumn stereo - cena do 2000zł i odtwarzacza DVD/CD - cena do 1000zł

Zależy mi przedewszystkim na czystości i naturalności choć czasem lubię posłuchać czegoś dynamicznego

SPrzet bedzie garl w pokoju 4x4,5 metra

Dysponuje amplitunerem SONY STR-DE697

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co sądzicie o tym sprzecie? Amplituner po prostu dostałem więc nie miałem zbytniego wyboru

Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Gdybys nie byl nowicjuszem to wiedzialbys ze kina domowego i stereo sie nie laczy. Amplituner do kina do pewnej wysokiej kwoty nie nadaje sie do stereo. Odtwarzacze dvd raczej kiepsko nadaja sie do muzyki...

Bravo MaciekP. To dopiero dowaliłeś Diskmaniakowi. Ale tak serio to miałeś rację, bo zamiast łapac posty, lepiej odpowiedziec człowiekowi jak prosi o pomoc, albo dać se siana- bez urazy oczywiście ale taka jest prawda.

A co do tematu- do pewnej kwoty bardzo łatwo jest na amplitunerze uzyskać jakość lepszą od CD. Wystarczy że kupisz dobry odtwarzacz np. audiofilskiego Samsunga (wychwalany od paru tygodni na forum) i do tego jakieś pasujące kolumny, ale to juz bedziesz musiał wybrać sam bo nie sądzę czy ktoś słuchał Twojego wzmaka z tym Samsungiem. Jak rozstawisz wszystko w domu to posluchaj jak brzmi dobra płyta SACD (chyba Ci nie będzie szkoda 50zł na Dark Side czy kochaną tu na forum Dianę). Daję głowę że zwykły CD w podobnej cenie wymieknie, natomiast Twoje kłopoty zaczną sie gdy zaczniesz słuchać na tym wielokanałowcu zwykłych płyt CD. Do mtego celu faktycznie wystarczy jakiś tani zestaw Nada czy Rotela, kóre na Allegro są dość tanie, a efekt bedzie niezły.

Pozdrawiam

Centralny, 8 omów (W) 120

Tylny, 8 omów (W) 2 x 120

Stereo, 8 omów (W) 2 x 120

Tryb dźwięku dookólnego, przedni, 8 omów (W) 2 x 120

=840W

Teraz uwaga:

Masa (kg) 8.5

Pobór mocy (W) 250 :-)

Dodajmy do tego DAC na pokładzie, wszystkie dekodery DTS, DCS, ProLogic i inne "świecidełka" znakomicie nadające sie do stereo (pffff) to mamy wielofunkcyjny HjiiiEnd.

A "tani" zestwa Nada czy Rotela "zezre" na każdym kroku takie wynalazki.

P.S. Albo robimy kino, albo stereo, reszta to nie wiadomo co ale ładnie wygląda :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ale jak to mówią, darowanemu koniu...

Dray, jak Ci się podoba, to kup do niego kolumny prawdziwie 8-ohmowe, czyli broń Boże B&W, będzie mu łatwiej.

Chociaż, jeśli zamierzasz mieć stereo, to lepiej sprzedać, póki ciepły, i kupić zwykłą integrę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.