Skocz do zawartości
IGNORED

Wariacje sprzętu bazującego na Accu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie. Nie chodziło mi o projektowanie. Myślałem, że te wzmacniacze są już tak długo „tłuczone” na forum, że może masz coś gotowego. 

Edytowane przez michalluczak
Nie, nie. Nie chodziło mi o projektowanie. Myślałem, że te wzmacniacze są już tak długo „tłuczone” na forum, że może masz coś gotowego. 

Było kilka projektów, ale można przyjąć ich status jako EOL. Dostępność częściej, gabaryty, całość w tht.
Coś nowego i lepszego fajnie byłoby zrobić.
Grzegorz 
Czy można zamówić tylko pcb wejciowe do P-7100

Pewnie :)
Napisz tylko komentarz.

Nowych wejściówek mam kilka na półce, także dostępna od ręki praktycznie.

Komplet PCB p7100:

1. michalluczak - x1

2. marep - x1

3. protagoras - x1

4. grzegorz1rr x 1 tylko pcb wejściowe

Komplet PCB e450

1. protagoras - x2

2. grzegorz1rr - x 1

Grzegorz czy PCB zabezpieczeń/Zobel/ byłaby szansa też dołożyć do zamówienia? Ewentualnie nabyć taki gotowy układ u ciebie?  Myślę że tutaj też kilku chętnych by było. 

Grzegorz czy PCB zabezpieczeń/Zobel/ byłaby szansa też dołożyć do zamówienia? Ewentualnie nabyć taki gotowy układ u ciebie?  Myślę że tutaj też kilku chętnych by było. 

Nie mam projektu póki co takiego systemu, dopiero musi powstać nowy. W kolejce ustawiony projektów ma zaklepane miejsce :)

Komplet PCB p7100:

1. michalluczak - x1

2. marep - x1

3. protagoras - x1

4. grzegorz1rr x 1 tylko pcb wejściowe

Komplet PCB e450

1. protagoras - x2

2. grzegorz1rr - x 1

3. Ropniak - x 1 

Edytowane przez ropniak

Witam, ze ze względu na brak czasu mam do odsprzedania nieużywany, kompletny kit P-7100 projektu Grzegorza z poprzedniej edycji, cena do uzgodnienia.

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na pw.

• 2 tygodnie później...

Ostatnio zaangażował mnie inny projekt i parę razy robiłem zakupy w Mouser. Jestem pozytywnie zszokowany szybkością dostaw-najświeższa dotarła w niecałe 3 doby od momentu zapłaty za zamówienie, do momenty otwierania pudełka! Mniej jak 72 godziny, Texas-Kielce!!! O jakości samego opakowania i elementów nie wspomnę. Jak diamenty z Antwerpii 😃

Ale do rzeczy. Ponieważ jestem obecnie bardziej w domu, niż poza nim, mogę zorganizować ewentualny zakup kitów do p7100 E450 ale tylko pod warunkiem, że ceny będą dobre(a raczej będą) i najważniejsze:zestawy będą identyczne! Bez udziwniania i indywidualnych wymagań!!! Zamawiamy identyczne w 100% kity! 

Żadnych odstępstw co do ilości czy rodzaju, nawet jak ktoś czegoś nie chce albo chce więcej. 

O ile do 7100 nie powinienem mieć problemu z doborem elementów, bo mam pcb i znam model,to z tą wersją 450 nie miałem styczności i potrzebowałbym pomocy. Ale to później. Na tą chwilę napiszcie co o tym myślicie i ewentualnie zróbcie listę. Ja w międzyczasie zrobię koszyk do 7100.

Edytowane przez freedi
6 godzin temu, Krzysztof_60215 napisał:

Komplet pcb E-450

Komplet PCB p7100:

1. michalluczak - x1

2. marep - x1

3. protagoras - x1

4. grzegorz1rr x 1 tylko pcb wejściowe (zrealizowane)

Komplet PCB e450

1. protagoras - x2

2. grzegorz1rr - x 1

3. Ropniak - x 1

4.  Krzysztof_60215 - x1

Zrobimy listę,tak jak zawsze.Tylko musimy znać konkrety,czyli zrobić "koszyki" w Mouser i ustalić wspólnie pewne rzeczy.

Wszystko na spokojnie a to troszkę zajmie.I prośba do Was,wyślijcie mi,raczej na PW ,serwisówkę do e450(gdzieś pewnie mam ...) i skan,zdjęcie 1:1 ,stronę z opisem,z wymiarami-płytki do e450 ,oczywiście z tego wątku.Tak będzie mi łatwiej .

Troszkę zawalony jestem robotą,także prośba o cierpliwość do zainteresowanych.

ps. 2 szt 7100,a były 3 , w przeglądzie/naprawie(po ponad 10 latach),pre c3810 w naprawie po "piorunie" i jeden pacjent "K" w produkcji,także sami rozumiecie 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 16.02.2025 o 08:01, protagoras napisał:

Komplet PCB p7100:

1. michalluczak - x1

2. marep - x1

3. protagoras - x1

4. grzegorz1rr x 1 tylko pcb wejściowe (zrealizowane)

Komplet PCB e450

1. protagoras - x2

2. grzegorz1rr - x 1

3. Ropniak - x 1

4.  Krzysztof_60215 - x1

@protagoras, udało mi się w międzyczasie kupić komplet oryginalnych płytek (z płytkami zabezpieczeń i pod mostki, wyjściową) do 7100 z Chin, więc rezygnuję. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to mogę udostępnić link.

Połączyłem obie listy (pcb + części do 450) , usunąłem nieaktualne wpisy, dodałem swoje zamówienie - osoby z listy proszę o weryfikację czy jest OK.

Komplet PCB p7100:

1. marep - x1
2. protagoras - x1
3. BC_Leszcz - x1

Komplet PCB e450

1. protagoras - x2
2. grzegorz1rr - x1
3. Ropniak - x 
4. Krzysztof_60215 - x1
5. BC_Leszcz - x1

Zestaw do E-450

1. micha7n -x1
2. kw - x1
3. ropniak - x1
4. ksiezyc - x1
5. Krzysztof_60215 -x1
6. BC_Leszcz -x1

Jakby ktoś potrzebował, to zamieszczam rysunek z rozstawem otworów. Arkusz A2. Drukując 1:1 można nakleić na radiator i zapunktować. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez protagoras
58 minut temu, kolmen napisał:

Oryginały Accuphase ?

Nie no jasne, że nie. Oryginalne w sensie wersji układów. Bo te od @protagoras to mix P7100 i wejściówki A300. 

Gwintowanie na CNC otwórów pod p7100 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_20250226_202250.thumb.jpg.6b1963084d02a6c9d440d835d389a288.jpgA mój wzmak już gra. 

Na razie nie szukam dziury w całym. Gra OK.  Nie mam dyskomfortu po przesiadce z lampy. 

Całkiem fajnie współpracuje ze starymi Spendor'ami SP3/1p.

Jeszcze raz Grzegorz dzięki za organizację przedsięwzięcia i pomoc. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tomek 1685

Słuchałem do godziny 1 i mam wrażenie, że było coraz lepiej, aż szkoda było wyłączać i iść spać. 

Spendorki są niby łatwym obciążeniem dla wzmaka (8ohm/88dB), ale są wredne. Na innych moich wzmacniaczach przeważnie było dobrze, ale nie do każdego rodzaju muzyki te kolumny pasowały. Czy grały z  SE 300B, czy PP el34, czy tranzystorami class A (Pass),  czy AB (lme/alfet). A ten Accuclone robi z nimi co chce. Gra wszystko. Takiego wzmacniacza mi brakowało.

Na razie zasilam końcówkę bezpośrednio sygnałem symetrycznym z DAC (MuzgAudio - wersja lampowa), ale i symetryczne pre się szykuje. Dzisiaj wieczorkiem podepnę trójdrożne Gradient Evidence i może w DAC'u zamienię analogówkę na krzemową. 

• Pokaż nowe odpowiedzi