Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, treinerek napisał:

Jak miał bym wydać te 1300 czy 1500zł na te listwy , które tu pokazujecie to bym wolał dołożyć do 2200zł i kupić coś na prawdę porządnego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bo ma wyświetlacz...to juz wydaje Ci się że jest porządne...

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, tomek7776 napisał:

bo ma wyświetlacz...to juz wydaje Ci się że jest porządne...

Widać że mało na ten temat wiesz i piszesz co ci ślina na język przyniesie.

To są wypróbowane, sprawdzone sprzęty. Porównywałem u kolegi z moją Tagą PC 7000 i ona jest niestety gorsza.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

46 minut temu, treinerek napisał:

To są wypróbowane, sprawdzone sprzęty. Porównywałem u kolegi z moją Tagą PC 7000 i ona jest niestety gorsza.

Czemu więcej osób kupuje jednak listwy niż kondyncjonery ? 

Edytowane przez Ghotti
31 minut temu, treinerek napisał:

z całym szacunkiem dla kolegi, ale taga może co najwyżej równać sie z pudełkiem black lion 

Z pozostałą treścią, a szczególnie z pierwszym zdaniem zgadzam się w 100% 

41 minut temu, treinerek napisał:

Nie znam.i nie znam nikogo kto by to znał.A w temacie jestem  ze 40 lat.

Znam np. to

Ukryta Zawartość

ale to nie dla amatorów ''chińszczyzny''.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 minut temu, tomek7776 napisał:

Nie znam.i nie znam nikogo kto by to znał.A w temacie jestem  ze 40 lat.

Znam np. to

Ukryta Zawartość

ale to nie dla amatorów ''chińszczyzny''.

Ukryta Zawartość

potrafisz rozbawić do łez 🤣

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, 77Mariusz77 napisał:

Tomek , Twoje linki nie działają ani jeden nie odsyła do listew . Coś poszło nie tak. Sprawdź. 

Nic nie straciłeś

Zaproponował kondycjoner z krainy pięciu smaków 

Co "jest gorsza "? Wytłumacz,Taga?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

2 minuty temu, venom200 napisał:

Co "jest gorsza "? Wytłumacz,Taga?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Tak, gorzej wypadła Taga. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Z tymi certyfikatami może chodzić o to że w przypadku zwarcia , jakiegoś pożaru itp jeśli to będzie spowodowane przez to ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania. 

Też się o tym dowiedziałem później. 

Kabel z chin posiadam. 

8 godzin temu, 77Mariusz77 napisał:

Tomek , Twoje linki nie działają ani jeden nie odsyła do listew . Coś poszło nie tak. Sprawdź. 

Power Roots 6

wygoogluj...

jest tez temat na tym forum.

8 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

Nic nie straciłeś

Zaproponował kondycjoner z krainy pięciu smaków 

Bajeczki wypisujesz.

Ukryta Zawartość

17ae94734c1aa8028e3ba8c16056.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak z ciekawości jak zamawiacie z ataudio to przychodzi w zwykłych workach?

tutaj ktoś sprzedaje na olx i ma pudło do mnie przyszło wzwyklym „worku”

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, qbakos napisał:

Tyle bym nie dał za taką pierdołę jak listwa, tym bardziej że efekty ich działania są minimalne. To już lepiej więcej do kabelków dołożyć...

A jakie do tej pory listwy miales ze tak sie wypowiadasz?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, rafa napisał:

A jakie do tej pory listwy miales ze tak sie wypowiadasz?

Żadnych. Po prostu są rzeczy za które nie wydam więcej niż kilka stów i to bardziej dla lepszego samopoczucia. Ale jeśli ktoś ma potrzebę mieć listwę za kilka tysięcy to mnie nic do tego... po prostu progres brzmienia nie jest wart tej kasy.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

5 minut temu, qbakos napisał:

Żadnych. Po prostu są rzeczy za które nie wydam więcej niż kilka stów i to bardziej dla lepszego samopoczucia. Ale jeśli ktoś ma potrzebę mieć listwę za kilka tysięcy to mnie nic do tego... po prostu progres brzmienia nie jest wart tej kasy.

Spożywanie posiłków też nie ma sensu.

6 minut temu, tomek7776 napisał:

Spożywanie posiłków też nie ma sensu.

I pisanie durnych komentarzy również...

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

12 minut temu, qbakos napisał:

Skoro pierwszy napisałeś bzdure...chciałem Ci to uświadomić.🤣

25 minut temu, qbakos napisał:

Najpierw piszesz ze "zadnych" ale nie przeszkadza ci to wydumac se ze "progres nie jest wart kasy"..

12 minut temu, qbakos napisał:

To po co piszesz w temacie na ktory jeszcze nic nie wiesz?

W dniu 12.12.2024 o 08:09, tomek7776 napisał:

Przeciez to nie ma zadnych certyfikatow.producent nieznany.

A polecasz Power Roots 6 który jest też zdaje się DIY? 

tu sobie poczytaj

cytat

'' Natomiast w jednym zdaniu-rewelacja. Gdyby Power Roots kosztował 5kzł,nie czułbym się oszukany. Wpływ na prezentację jest niebagatelny i tylko urządzenia z takiego właśnie przedziału finansowego to potrafiły(Gigawatt''

9 minut temu, rafa napisał:

Najpierw piszesz ze "zadnych" ale nie przeszkadza ci to wydumac se ze "progres nie jest wart kasy"..

Bo w tym hobby każdy ma swoją granicę zdrowego rozsądku. U mnie wydawanie kasy na drogie listwy, kable cyfrowe, czy inne bzdury typu podkładki to jest właśnie ta granica... trudno pojąć? Nie kupię drogiej listwy, tylko po to żeby coś komuś udowodnić. Kupiłem na Ali tanią i moim zdaniem przyzwoitą i różnice w dźwięku były ledwo słyszalne, więc w takiej za kilka tysi doświadczę nirwany?

cytat

''Obiecałem, że coś skrobnę. Od jakiegoś czasu rozglądałem się za urządzeniem, które w skuteczny sposób będzie mogło kondycjonować prąd. Celowo skreśliłem z tej listy zabawki, które w swych trzewiach posiadają transformator separujący. Miałem już i uważam, że nie tędy droga. Ponieważ nie potrafię budować takich urządzeń w sposób jaki robi to np. tomek4446,zacząłem przeglądać sieć i trafiłem na informację o Power Roots.To jak zbudowano to urządzenie i co w związku z tym powinno ono robić zaintrygowało mnie na tyle, że je po prostu zamówiłem. Kontakt z dystrybutorem/sprzedawcą jest na tyle profesjonalny i elastyczny, że gdyby okazało się, że jest to przysłowiowa lipa, mogłem bez żadnych problemów odesłać je w ciągu dwóch tygodni. Tak się nie stało,bo urządzenie to wywarło na mnie takie wrażenie,że trafiło na moją,prywatną i bardzo krótką listę urządzeń,które zmieniły mój punkt widzenia, w tym wypadku w odniesieniu do znaczenia prądu.

Power Roots zadaje kłam opiniom,że nie ważne jak sprzęt wygląda,ważne jak gra, a ponieważ wygląda doskonale a z roli, aką powierzyli mu jego twórcy wywiązuje się w sposób ponadprzeciętny,dostał już na samym początku bonus w postaci cierpliwego odsłuchu  Przód zdobi płat grubego,szlifowanego aluminium,po prawej stronie znajduje się programowalny,podświetlany wyświetlacz ciekłokrystaliczny,którego zadaniem jest monitorowanie 4 podstawowych funkcji. Mamy tu więc podgląd na napięcie,natężenie,konsumpcję watów oraz zużycia energii,od momentu zainstalowania Power Rootsa w systemie.Niektóre z tych funkcji można zaprogramować. Urządzenie postawione jest na 4 gumowych nóżkach a cały kondycjoner otaczają doskonale ze sobą spasowane płaty szlifowanego aluminium,anodyzowanego na czarny kolor,jest jeszcze wersja srebrna.Boki są precyzyjnie wyfrezowane i są czymś na kształt radiatorów,choć nimi nie są,są za to bardzo ładne i dodają urządzeniu szlachetnego sznytu.Z tyłu,w zależności od wersji znajduje się konkretna ilość gniazdek Shuko,oraz gniazdko sieciowe,zintegrowane z bezpiecznikiem. Powierzchowność Power Rootsa nie pozostawia złudzeń,że jest urządzeniem wykonanym przy użyciu precyzyjnych narzędzi

PR4 bo taki symbol nosi moja skrzyneczka(od ilości gniazd przyłączeniowych)w zamyśle jego twórców,został podzielony na 4 niezależne sekcje. Producent wręcz dogmatycznie traktuje diagram przyłączeń i wyraźnie wskazuje użytkownikowi,jakie urządzenia mają być podpięte do odpowiednich gniazd. Wszystko to pod rygorem utraty gwarancji,co wynika chociażby z faktu,że gniazda przeznaczone dla wzmacniaczy,są inaczej filtrowane,niż te dla odtwarzaczy płyt kompaktowych,oraz przetworników cyfrowo-analogowych,czy przedwzmacniaczy. Wszystkie te sposoby filtracji są od siebie odseparowane i nie powinny,według producenta,dopuszczać do wzajemnego oddziaływania wpiętych do Power Rootsa urządzeń. Najciekawiej wydaje się być zaprojektowane gniazdo oznaczone jako 3 a przeznaczone tylko dla DAC i CD,bo dokonuje trzykrotnej,kaskadowej filtracji dostarczanego do urządzenia prądu,co niebagatelnie wpływa na jakość odtwarzanej muzyki. Specyfikacja techniczna urządzenia przewiduje sumaryczne natężenie prądu ze wszystkich gniazd rzędu 10A a moc ciągła urządzenia to 1500VA/1050W.Do prymarnych zadań tego kondycjonera należą:ochrona przed krótkotrwałymi wzrostami napięcia,zniekształceniami harmonicznymi,liniowymi wzrostami napięcia,liniowymi spadkami napięcia,ochroną przed zakłóceniami EMI,oraz RFI i wieloma innymi zagrożeniami,które pojawiają się w sieci.Czy jest to więc urządzenie dla każdego systemu?nie wiem,bo musiałbym znać specyfikację techniczną każdego sprzętu na świecie a to przecież niemożliwe.

Z mankamentów zauważyłem zbyt mały opór gniazd przyłączeniowych,trzeba uważać,żeby nie wysunęła się sieciówka,brak wskaźnika prawidłowej polaryzacji,oraz brak osobnego wyłącznika sieciowego.Poza tym cały tylny panel jest ruchomy,podobnie jak w Naimie i z tych samych powodów. Reszta-bez zarzutu.To wszystko udało mi się ustalić na podstawie oględzin mojego Power Rootsa,jak i informacji od sprzedawcy a jak to urządzenie wpływa na dźwięk?

Pierwsze co powoduje,że zaczynamy znaną najczęściej płytę odbierać kompletnie inaczej,lepiej,jest tworzone przez austriacki kondycjoner czarne tło i niewiarygodna wręcz separacja instrumentów. Podczas odsłuchu płyty Ah Um Charlesa Mingusa,którego postrzegam jako jazzmana z ADHD,w pozytywnym tego słowa znaczeniu,poprawie uległa rozedrgana i jakby trochę chaotyczna scena,tak bardzo charakterystyczna dla tego Artysty.Wszystkie instrumenty znalazły swoje miejsce w renderowanej z reżyserki stereofonicznej przestrzeni i uczucie zmęczenia muzycznym galimatiasem całkowicie zniknęło. Ten sam trick,to niepozorne urządzenie pokazało w przypadku odsłuchu Victoria Suite w wykonaniu Wyntona Marsalisa,gdzie zaangażowanie orkiestry symfonicznej i gęsty aranż,powodują czasem zmęcznie i uczucie bałaganu,oraz lekkiego zapiaszczenia dźwięku,przy pomocy Power Rootsa,cały ten zgiełk potrafi przybrać charakter pięknej i dynamicznej prezentacji. To z resztą kolejna bardzo pożądana cecha tego urządzenia-dynamika. Odnoszę wrażenie,że z powodu wyczyszczenia tła i uczynienia go czarnego jak noc listopadowa,poziom dynamiki,już przy cichym odsłuchu zdecydowanie rośnie. Potwierdził to odsłuch płyt Joe Hendersona z amerykańskiego boksu jego nagrań dla Milestone. Drive kontrabasu i jego podstawa harmoniczna powodują bardzo komfortowy stan zadowolenia i świadomość obcowania ze sztuką najwyższych lotów. Jak w związku z tym wygląda kwestia średnicy,oraz najwyższych składowych? Odsłuch zremasterowanych płyt Andreasa Vollenveidera,potwierdził klasę urządzenia,krystaliczny dźwięk elektrycznej harfy,oraz kolejna cecha,która obecna jest przy odsłuchu dowolnego właściwie materiału muzycznego,czyli scena 3D. Bryły instrumentów są bardzo stabilnie renderowane w przestrzeni między głośnikami a ich ogniskowanie jest bardzo precyzyjne. Na szacunek zasługuje fakt,że instrumenty są  idealnie wycinane z przestrzeni,bez utraty spójności i poczucia sztuczności prezentacji.To rzadka cecha i nie wszystkie urządzenia potrafią jej sprostać. Spójność dźwięku dlatego jest tak ważna,bo jej obecność powoduje,że słuchamy muzyki a nie poszczególnych,wypreparowanych dźwięków. Ta obserwacja z kolei została potwierdzona odsłuchem płyty Novi Singers z seri Polish Jazz,fantastyczne uczucie realizmu,oraz spójności.I tak właściwie dzieje się w przypadku każdej płyty,która lądowała w szufladzie mojego Naima,czy to Anouar Brahem,Tomasz Stańko,John Coltrane,czy Mark Knopfler,Richard Bona lub Charles Mingus.

Czy Power Roots ma jakieś wady? z pewnością tak,jak wszystko co zostało wyprodukowane przez człowieka,ale stwierdzić to będzie można dopiero w konfrontacji z urządzeniami trzy,lub pięciokrotnie droższymi,bo do tego przedziału cenowego,ten niepozorny maluch aspiruje.Ostatnio taki rodzaj realizmu usłyszałem z baaaardzo drogiego Gigawatta.

To oprócz  Lebena i Harbethów najlepszy mój zakup od lat i piszę to z pełną odpowiedzialnością. Poprawa prezentacji w moim systemie jest nieprawdopodobna. W planach mam przetestowanie kabli głośnikowych i sieciowych tego producenta, jeśli się tak stanie, dam znać co i jak. Dla tych którzy mnie nie znają śpieszę donieść, że nie jestem w żadnym razie i niczym związany z dystrybutorem/sprzedawcą, sprzęt kupiłem za własne pieniądze i nikt nie zapłacił mi za ten wpis.Polecam jednak kontakt ze sprzedawcą ,bo jest on bardzo pozytywny a to w Polsce takie oczywiste nie jest.

Edytowane przez tomek7776
26 minut temu, rafa napisał:

To po co piszesz w temacie na ktory jeszcze nic nie wiesz?

No nie bardzo... przeczytaj jaki jest temat wątku. Jak najbardziej piszę na temat. To Ty wyjeżdżasz z jakimiś listwami za grubą kasę.

4 godziny temu, Ghotti napisał:

Tak z ciekawości jak zamawiacie z ataudio to przychodzi w zwykłych workach?

tutaj ktoś sprzedaje na olx i ma pudło do mnie przyszło wzwyklym „worku”

Do mnie też przyszło w zwykłych woreczkach.

Edytowane przez qbakos

16 minut temu, tomek7776 napisał:

tu sobie poczytaj

cytat

'' Natomiast w jednym zdaniu-rewelacja. Gdyby Power Roots kosztował 5kzł,nie czułbym się oszukany. Wpływ na prezentację jest niebagatelny i tylko urządzenia z takiego właśnie przedziału finansowego to potrafiły(Gigawatt''

Czytałem i ok 🙂 Ale to też nie ma żadnego certyfikatu tak jak i chińczyk 

16 minut temu, qbakos napisał:

więc w takiej za kilka tysi doświadczę nirwany

Nie mam pojecia, jak i ty nie masz tez..

14 minut temu, qbakos napisał:

To Ty wyjeżdżasz z jakimiś listwami za grubą kasę.

Nic o cenie nie pisalem, to twoja nadinterpretacja i uciekanie od sedna sprawy - wydawanie opinii bez sprawdzenia tematu..

4 godziny temu, tomek7776 napisał:

Power Roots 6

wygoogluj...

jest tez temat na tym forum.

Bajeczki wypisujesz.

Ukryta Zawartość

17ae94734c1aa8028e3ba8c16056.jpg

Masz namiar na tą firmę ? Czy upadła? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi