Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do ADVANCE PARIS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Mam problem posiadam przedwzmacniacz Advance X700 oraz końcówkę Advance Evo160 oraz kolumny Dali Opticony 6 połączone to kabelkami XRL Oyaide oraz Audioqest CV4 Teraz problem brakuje podstawy takiej chmury basowej ,średnica i wysokie są dla mnie fajne aksamitne scena fajna ale brakuje tego czegoś w basie myślę ze trzeba będzie zmienić kolumny i teraz pytanie co myślicie jakie kolumny były by pasowały do Advanca?

https://www.audiostereo.pl/topic/166295-kolumny-do-advance-paris/
2 godziny temu, leszek glazura napisał:

Witam wszystkich.Mam problem posiadam przedwzmacniacz Advance X700 oraz końcówkę Advance Evo160 oraz kolumny Dali Opticony 6 połączone to kabelkami XRL Oyaide oraz Audioqest CV4 Teraz problem brakuje podstawy takiej chmury basowej ,średnica i wysokie są dla mnie fajne aksamitne scena fajna ale brakuje tego czegoś w basie myślę ze trzeba będzie zmienić kolumny i teraz pytanie co myślicie jakie kolumny były by pasowały do Advanca?

Budżet?
Metraż?

Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy

Wydaje mi się że dali są za miękkie do advance. W kwestii basu. 

Jeśli góra ci odpowiada to sprawdź monitor audio Silver 500, heco revolution 9, audiovector qr7, Polk legend l600, pmc twenty 26, fyne f502sp

Cześć, co rozumiesz przez "chmurę basową"? Przyznam, że pierwszy raz słyszę takie określenie 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Może już coś z serii Reserve - R600 lub ew. R700 będą wystarczające.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Przyłączam się do propozycji Polk z serii Reserve. Grają dość ciepło, muzykalnie a podstawa basowa jest solidna, sporo "mięsa". Alternatywnie posłuchaj jeszcze Kef R7 lub Sonus Faber Sonetto V. 

22 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć, co rozumiesz przez "chmurę basową"? Przyznam, że pierwszy raz słyszę takie określenie 😉 

dla mnie chmura basowa to bas który nie dominuje nie dudni i jest ładnie sklejony z reszta .Wiem ze macie u siebie Advance i znacie sygnaturę dźwięku .Myślałem ze Dali opticon 6 da radę bo dawały radę z Demonem PMA1510 i Onkyo TX RZ820, i było fajnie jeżeli chodzi o bas ale reszta to w porównaniu do Advance to był koc .Dla nowego zestawu wspomagam się subwooferem Rel .Dla tego szukam kolumn ,myślałem o Monitor audio Gold 300 lub coś mogło by zagrać pełnym dźwiękiem . Królik trzeba go gonić 

2 minuty temu, radark napisał:

Jak dla mnie Gold 300 i Advance to będzie niezły pluszak na basie. To nie jest dobry kierunek

dzięki ,ale co byś radził ?

4 godziny temu, leszek glazura napisał:

dla mnie chmura basowa to bas który nie dominuje nie dudni i jest ładnie sklejony z reszta .Wiem ze macie u siebie Advance i znacie sygnaturę dźwięku .Myślałem ze Dali opticon 6 da radę bo dawały radę z Demonem PMA1510 i Onkyo TX RZ820, i było fajnie jeżeli chodzi o bas ale reszta to w porównaniu do Advance to był koc .Dla nowego zestawu wspomagam się subwooferem Rel .Dla tego szukam kolumn ,myślałem o Monitor audio Gold 300 lub coś mogło by zagrać pełnym dźwiękiem . Królik trzeba go gonić 

Hmm, w takim razie sprawdziłbym KEF R7 Meta, Amphion Argon 7LS i pozostałe opcje z poniższego filmu 🙂 W razie czego zapraszamy na odsłuchy do naszego salonu 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.