Skocz do zawartości
IGNORED

Różnice w modelach nowszych Denafrips PONTUS II - / standard / 12th / 12th-1 /

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Po drodze dodatkowy klocek i zasilanie ale opinie o Singxer są bardzo dobre że nawet potrafi "poprawić"

Dlatego że przeważnie implementacja USB w samych DAC jest przeciętna. Sigxer ma to zrobione na dobrym poziomie.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• 3 miesiące później...
Gość

(Konto usunięte)

Vinshine Audio rozstaje sie z DENAFRIPS, ciekawe jak bedzie wygladalo nowe wsparcie serwisowe dla produktow DENAFRIPS.

'As one door closes, another one opens. We are excited about the future and the opportunities that lie ahead.' ciekawe co wsawia w to miejsce czyzby produkty LAIV ?

Edytowane przez Mr.Jones
Godzinę temu, Mr.Jones napisał:

ciekawe jak bedzie wygladalo nowe wsparcie serwisowe dla produktow DENAFRIPS.

Skrócili okres gwarancji do 1 roku, na Vinshine Audio była na 3 lata.

Wystarczająco powodów żeby omijać tę markę szerokim łukiem, po latach od premiery okazuje się że to wcale nie takie killery jak kiedyś pisano.

18 minut temu, audionormik napisał:

Wystarczająco powodów żeby omijać tę markę szerokim łukiem, po latach od premiery okazuje się że to wcale nie takie killery jak kiedyś pisano.

Mam Pontusa 2 i to jest swietny dac. To sie nie zmienilo. Po prostu ktos skrocil droge dystrybucji i gwarancje bo chcial wiecej hajsu wyciagnac. I tyle. 

Gdybym mial kupic dzis cos od Denafripsa, to bym sie zastanowil. Marka podupadnie, tak mi sie wydaje. Za duza konkurencja. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Gość

(Konto usunięte)

Sam mam Terminatora ;( ale jeszcze kupiony z Vinshine wiec z jego gwarancja.
Cos musi byc na rzeczy ze z Vinshine, odeszli ludzie do LAiV.

Mam to w nosie... Mój Pontus robi taką robotę, że wali mnie to jak się żółte kurduple żrą o kasę 🙃

"Tynk pożera dźwięk" 747

Co wg was może realnia jakościowo / cenowo zagrozić Denafrips ? Ja ciągle myślę o Pontus II Ale mam Lumin T2 i nie ukrywam że świetnie gra więc ciśnienia nie ma jak i do Pontusa trzeba transport i robią się koszty.

Kiedyś kolega pożyczył.mi Ares II i zrobiłem z T2 transport i po coax zagralem na Aresie. No nie powiem ładnie brzmiało .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

18 godzin temu, Mr.Jones napisał:

ciekawe co wsawia w to miejsce czyzby produkty LAIV

LAiV sprzedaje sam + Audiophonics w EU. 

16 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Co wg was może realnia jakościowo / cenowo zagrozić Denafrips ? Ja ciągle myślę o Pontus II Ale mam Lumin T2 i nie ukrywam że świetnie gra więc ciśnienia nie ma jak i do Pontusa trzeba transport i robią się koszty.

Kiedyś kolega pożyczył.mi Ares II i zrobiłem z T2 transport i po coax zagralem na Aresie. No nie powiem ładnie brzmiało .

Gustard i Holo Audio. Moim zdaniem oba solidniej wykonane.
Denafrips narobili sobie w papiery przez głupie odświeżania modeli - 12, 12.1, 15th, nikt nie wie ani po co, ani dlaczego ale ludzi którzy lubią bawić się sprzętem i często zmieniają w systemie to i owo skrupulatnie odstraszyli.

Edytowane przez audionormik
Gustard i Holo Audio. Moim zdaniem oba solidniej wykonane.
Denafrips narobili sobie w papiery przez głupie odświeżania modeli - 12, 12.1, 15th, nikt nie wie ani po co, ani dlaczego ale ludzi którzy lubią bawić się sprzętem i często zmieniają w systemie to i owo skrupulatnie odstraszyli.

Gustarda parę lat temu x26 pro miałem na odsłuchu ale jakoś nie zachwycił. Holo audio też R2R więc obadam
Jedyny pozytyw tych modeli że w sprzedaży używane się pojawiły ale czy słychać różnice

A jak oceniacie awaryjnosc ? Na forum ktoś napisał że mu się coś działo i to z dwoma sztukami

Gość

(Konto usunięte)

Oraz paru innych w tym Ja, pisalo ze im sie nic nie dzieje z ich Denafrips'ami.
Choc chetnie bym posluchal HoloAudio MAY DAC KTE – Kitsune Edition w porownaniu z Terminatorem.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, audionormik napisał:

Gustard

Jest już droższy x30, a za parę miesięcy nowe modele r30 i a30.

Firma cały czas się rozwija, cenowo również😉

17 godzin temu, Mr.Jones napisał:

Choc chetnie bym posluchal HoloAudio MAY DAC KTE – Kitsune Edition w porownaniu z Terminatorem.

Jeden dla fanow muzyki, gra gesto z nasyceniem i wciagajaco - muzykalnie bez zamulania. To Holo.

Drugi podkresla i akcentuje pewne zakresy na wysokich i srednicy. Efekciarski i chlodno techniczny. Dla mnie meczacy. To Terminator.

18 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Gustarda parę lat temu x26 pro miałem na odsłuchu ale jakoś nie zachwycił.

R26 pewnie podobalby ci sie bardziej.

17 godzin temu, Cezary_58669 napisał:

Jest już droższy x30

Przez chwile sie nad nim zastanawialem. Ale nie chce wracac do Delta Sigma. Ostatnio mialem okazje posluchac Goldmunga DAC ktory wbudowano w integre i przypomnial mi wszystkie cechy DS ktorych nie lubie 🙂

Dlatego zamowilem LAiV Harmony

Gość

(Konto usunięte)

rafa - podziel sie wrazeniami jak go dostaniesz.

Tutaj masz komentarz pod jednym z pompowanych prezenacji Youube tego DAC'a i skopiowalem go tutaj :

'The technology at Laiv is from former Denafrips employees. The technology at Laiv comes from former Denafrips employees. The production manager poached a few technicians., and the Mr. Weng mentioned in the blogger's video has been in contact with Vinshine. However, Vinshine is a Denafrips agent, which may be the reason for the termination of their cooperation.I am a member of Laiv. The promises made by the boss have yet to be fulfilled, which is enough to prove that he is inconsistent in words and actions. He treats the early employees who started the company with him this way. Our company currently has more than 20 people but lacks core talents in listening and tuning. Most of our orders come from YouTube marketing bloggers. The company gave away some products, and gradually the deficiencies of the products were discovered. Particularly, the decision-makers foolishly spent money on design and packaging and passed the costs onto consumers. A boss without competitive principles cannot produce good products, and a person without moral integrity is destined not to go far.'

Oraz troche przejechal sie po nim Hans Beekhuyzen w ostatnim video.

LAIV Harmony DAC: NOS/OS ladder converter

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, rafa napisał:

Przez chwile sie nad nim zastanawialem

Ponoć poprawili obszar średnich tonów i bliżej mu brzmieniowo do r26 aniżeli x26/a26, czas pokaże. Wszystko zależy od naszych preferencji i reszty systemu. Też ciekawy jestem jak wypadnie u Ciebie ten laiv vs aqua.

2 godziny temu, Cezary_58669 napisał:

Też ciekawy jestem jak wypadnie u Ciebie ten laiv vs aqua.

Jak porównuje Aqua z Holo May to ten drugi robi po prostu wszystko lepiej ze dwa poziomy wyżej. Żadnych wad.

Także będzie ciekawie z Laiv

Przez chwile sie nad nim zastanawialem. Ale nie chce wracac do Delta Sigma. Ostatnio mialem okazje posluchac Goldmunga DAC ktory wbudowano w integre i przypomnial mi wszystkie cechy DS ktorych nie lubie
Dlatego zamowilem LAiV Harmony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kiedy spodziewasz się dostawy ?
Jest jakiś Dystrybutor w PL?

To to czekamy na twoje wrażenia.

Gustard r26 - z pewnością

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
52 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

kiedy spodziewasz się dostawy ?
Jest jakiś Dystrybutor w PL?

Początek przyszłego tygodnia.

Nie mam pojęcia czy jest. Raczej nie.

Wiecie co moi drodzy?

Ewidentnie jest to tak jak w innych dziedzinach

Wypuszczają dobry produkt- jak się przyjmie to są "ulepszenia"

Kastrują co się da podnosząc cenę (zarabiają)

Mam pontus 2 i nic z nim się nie dzieje i nie mam na co go zamienić.

Oczywiście następny w kolejce to MSB

I nie mam oczekiwań co do skoku dźwięku tylko satysfakcji posiadania

LAiV Harmony jest też ciekawostką dopóki nie zaczną udoskonalać

Początek przyszłego tygodnia.
Nie mam pojęcia czy jest. Raczej nie.

A gdzie kupiles swojego ?

9 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

A gdzie kupiles swojego ?

8 godzin temu, Mr.Jones napisał:

Audiophonics ?

Dokładnie, audiophonics

Wiele razy tam kupowałem różne rzeczy i lubię ten sklep.

Edytowane przez rafa

Dokładnie, audiophonics
Wiele razy tam kupowałem różne rzeczy i lubię ten sklep.

A nie wiesz czy mając numer VAT EU można fakturę od nich ogarnąć ? Defacto Bez vat powinni chyba sprzedać

Czytam tak o tym LAiV Harmony I ciekawe jak ta modułowa budowa się będzie sprawdzala. Jeśli w przyszłości będzie można kupić sama płytkę nowego DAC i podmienić to byłby sztos. Urzędzie na lata widząc jaką dają jakość komponentów dają i jaka budowę np zasilacza zrobili.
Nie wiem tylko czemu na siłę takiego małego go zrobili a nie buda pełny wymiar. Nie byłoby takiego ścisku w środku i łatwiej z modułami.

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

A nie wiesz czy mając numer VAT EU można fakturę od nich ogarnąć ? Defacto Bez vat powinni chyba sprzedać

Na dole "My account" jest "Your VAT". A w Personal Information jest miejsce na nazwę firmy. 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

ciekawe jak ta modułowa budowa się będzie sprawdzala.

MSB używa takiej formy jak i Rockna. Obie firmy są już bardzo długo na rynku. 

Modułowych DAC używa również Sonnet. Myślę że można znaleźć więcej przykładów na rynku.

W tym wypadku na pewno zaoszczędzili miejsce jeśli chcieli zbudować w małej formie. Może kiedyś wypuszczą wariant full size z jeszcze bardziej rozbudowaną sekcją drabinek i zasilacza 🙂

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Swoją drogą te osobne zasilacze, np. jak w holo may to "niegłupie" rozwiązanie i wiele firm stosowało je już dawno w swoich produktach. Kiedyś było to "zwykłe hifi" a teraz hiend😉

A nie myślicie że w tym laiVe harmony w tych pieniądzach nie powinno być dwóch transformatorów?

MSB używa takiej formy jak i Rockna. Obie firmy są już bardzo długo na rynku. 
Modułowych DAC używa również Sonnet. Myślę że można znaleźć więcej przykładów na rynku.
W tym wypadku na pewno zaoszczędzili miejsce jeśli chcieli zbudować w małej formie. Może kiedyś wypuszczą wariant full size z jeszcze bardziej rozbudowaną sekcją drabinek i zasilacza 

Dzięki za info. Wyczekujemy razem z tobą na przesyłkę i relacje Która z definicji nie będzie sponsorowana więc szczera. Co więcej masz z czym porównać więc będzie to wartościowy spis.

• Pokaż nowe odpowiedzi