Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, NRK napisał:

A jak go stać i ma takie możliwości, to może sobie wykupić łącze

W sensie?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

11 minut temu, Pseudodrummer napisał:

W sensie?

Ty masz wszystko ładnie wytłumaczone:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, NRK napisał:

Ty masz wszystko ładnie wytłumaczone:

Ukryta Zawartość

ja na swoje łącze nie narzekam.
Stare ewro z 2006 roku.
100mb w obie strony mi wystarcza.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Mam podobna sytuacje, gram generalnie przez ruter plusa po wifi tylko do ifi zen stream . Nic innego procz telefonu który steruje zenkiem nie jest tam połączone.  Są momenty gdy ruter traci sygnał Zenek gra z bufora, a telefon przelacza mi się na drugi ruter sieciowy ,który obsługuje resztę domu . Musze przełączyć telefon ponownie na wifi plusa i jest ok. Nie jest to częsta przypadłość, ale się zdarza.

Nigdy nie uważałem się za audiofila 🙂

nie posiadam już żadnej dyskietki więc tego nie zweryfikuje. 

natomiast jeśli audiofile grają z dyskietek to spoko. Co utwór to wymiana czy pół?

1 godzinę temu, Kisielart napisał:

ciśnienie atmosferyczne

Ciśnienie nie wiem ale wilgotność powietrza ma. Jak pada to słyszę pociągi kilka kilometrów ode mnie. A jak jest sucho to nie słychać.

17 godzin temu, lemo napisał:

Musze przełączyć telefon ponownie na wifi plusa i jest ok.

Ja czasem muszę wyłączyć LTE w telefonie, żeby apka załapała połączenie ze streamerem. Streamer czasem też zrywa ale reset routera (UPC) pomaga na kilka tygodni. Jeśli dzieje się to często to faktycznie temat do reklamacji u operatora.

19 godzin temu, NRK napisał:

Ta firma to powinna beknąć za to co sprzedaje.

Hmm,to chyba nie jedyna firma naduzywająca zaufania.
A co sądzisz o tym?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Pseudodrummer napisał:

A co sądzisz o tym?:

Ukryta Zawartość

Jestem jego wielkim fanem, nie stać mnie na te eksluzywne produkty, ale co roku jestem na prezentacji. 😂

IMG_20221030_124724_Original.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Kisielart napisał:

Mnie bardziej zastanawia jaki wplyw na jakosc muzyki mają wybuchy na słońcu i ciśnienie atmosferyczne 😁😁😁

Zbadamy.

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

A co sądzisz o tym?:

Ukryta Zawartość

To jest 30 zł czy 30 000 zł?

Ukryta Zawartość

są też tacy, którzy twierdzą, że dysk HDD a SSD gra inaczej 
Ba, są również tacy dla których grają wkładki SFP, oczywiście różnie. I nie wstydzą się publicznie tego głosić.

Sent from hell using Tapatalk

Słucham muzyki na odtwarzaczach przenośnych i czy z routera czy z przenośnego hot spotu z telefonu różnicy nie słychać. Ale temat hardcorowy nie ma co 🙂

W dniu 7.03.2024 o 17:46, Piotr Sonido napisał:

To jest 30 zł czy 30 000 zł?

30 000 zł

Trzydzieści tysięcy złotych

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

30 000 zł

Trzydzieści tysięcy złotych

Chodź bym miał to bym nie dał. 

Ale rozumiem że ktoś dał. 

Z drugiej strony jestem bardzo ale to bardzo ciekawy jak taka rozmowa sprzedażowa wyglądała.

Kurczę no można się naprawdę sporo nauczyć

12 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Chodź bym miał to bym nie dał. 

Ale rozumiem że ktoś dał. 

Z drugiej strony jestem bardzo ale to bardzo ciekawy jak taka rozmowa sprzedażowa wyglądała.

Kurczę no można się naprawdę sporo nauczyć

Myślę,że odbiegała wiele od przemyslen niektórych osób na forum,o wpływie na dzwięk kabli  i innych akcesoriów.
ktoś to kupuje,więc ktos musi sprzedawać.
No,chyba,że to pralnia.

W dniu 10.03.2024 o 18:50, paww napisał:

Słucham muzyki na odtwarzaczach przenośnych i czy z routera czy z przenośnego hot spotu z telefonu różnicy nie słychać. Ale temat hardcorowy nie ma co 🙂

Jak każdy inny.
Skoro na dzwięk ma wpływ kabel sieciowy,jego wtyk,to dlaczego nie w wifi?
Różne urządzenia,zasilacze do nich,itp...

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Skoro na dzwięk ma wpływ kabel sieciowy,jego wtyk,to dlaczego nie w wifi?

Bo jest jeszcze coś takiego jak technika. Technicznie WiFi nie może mieć wpływu na dźwięk. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Andrzej100 napisał:

Technicznie, ani kable sieciowe, ani wtyki, ani WiFi nie ma wpływu na dźwięk. Jak nazwiesz tych co słysza ten "wpływ"? 🙂

Oni chcą słyszeć ten wpływ bo są wierni swoim przekonaniom. Choć technika mówi jednoznacznie, że pewne rzeczy są niemożliwe. Ci co ignorują technikę to zwolennicy audiovoodoo. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

Oni chcą słyszeć ten wpływ bo są wierni swoim przekonaniom. Choć technika mówi jednoznacznie, że pewne rzeczy są niemożliwe. Ci co ignorują technikę to zwolennicy audiovoodoo. 

Dziękuję za odpowiedź

Kolega jak kupował streamer (a bronił się latami, twierdząc że tylko płyty CD to jest to), to na wstępie w sklepie mu powiedzieli, że aby uzyskać dobrą jakość ma wyrzucić router który ma i kupić taki jak oni w sklepie audio polecają. Wcale bym się nie zdziwił jakby tak zrobił, bo długo nie rozmawiałem z nim na temat audio. 

3 minuty temu, NRK napisał:

To kiedy ranking acces pointów pod audio?😅

jest już wątek Audiofilski Switch

4 minuty temu, paww napisał:

Kolega jak kupował streamer (a bronił się latami, twierdząc że tylko płyty CD to jest to), to na wstępie w sklepie mu powiedzieli, że aby uzyskać dobrą jakość ma wyrzucić router który ma i kupić taki jak oni w sklepie audio polecają. Wcale bym się nie zdziwił jakby tak zrobił, bo długo nie rozmawiałem z nim na temat audio. 

To zapytaj z ciekawości.
I czy sa zmiany

41 minut temu, Piopio napisał:

Bo jest jeszcze coś takiego jak technika. Technicznie WiFi nie może mieć wpływu na dźwięk. 

Czyli niezależnie od tego,jakie wifi (2,4GHz czy 5GHz),niezaleznie od urządzanie i jego zasilania nie ma to wpływu na dzwięk?

6 minut temu, Pseudodrummer napisał:

jest już wątek Audiofilski Switch

On jest ponad moje siły.

Szczególnie po ostatniej wymianie wkładki sfp😅

1 minutę temu, NRK napisał:

On jest ponad moje siły.

Szczególnie po ostatniej wymianie wkładki sfp😅

A co to jest wkładka sfp?
Musze koniecznie zajrzeć.

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

A co to jest wkładka sfp?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

To zapytaj z ciekawości.
I czy sa zmiany

Nie lubię rozmawiać o polityce i bliżej niesprecyzowanych ideach 🙂

Pamiętam, że jak zaczynał przygodę z audio za nic nie dał się przekonać, że amplituner do kina domowego nie sprawdzi się do stereo i muzyki. Od tej pory nie doradzam, tylko słucham co mu w sklepie powiedzieli.

2 minuty temu, paww napisał:

Nie lubię rozmawiać o polityce i bliżej niesprecyzowanych ideach 🙂

Pamiętam, że jak zaczynał przygodę z audio za nic nie dał się przekonać, że amplituner do kina domowego nie sprawdzi się do stereo i muzyki. Od tej pory nie doradzam, tylko słucham co mu w sklepie powiedzieli.

No tak.
Wiedza czerpana ze sklepu to dla niektórych jedyna prawdziwa.

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Czyli niezależnie od tego,jakie wifi (2,4GHz czy 5GHz),niezaleznie od urządzanie i jego zasilania nie ma to wpływu na dzwięk?

Wpływu na dźwięk nie ma. Ma wpływ na szybkość przesyłu i stabilność pracy. 

• Pokaż nowe odpowiedzi