Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny z dobrze kontrolowanym dołem, gęstą średnicą i normalnymi wysokimi.

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

To albo akustyka.

Ale swoją drogą słuszna uwaga czy było to wspomniane jaki jest wzmacniacz?

Tak, było - teraz mam Teac AI-2000 - i raczej nie będę go zamieniał - takiej dynamiki nie miał żaden z moich poprzedników -  łączy ogień i wodę -- dynamika, kontrola basu super- do tego wysokie detaliczne ale minimalnie cichsze i cukierkowe.

Z Mission MX-4 grał Denon 720AE to trochę tłumaczy... te braki w rozdzelczości - ten wzmacniacz ma Vkę - gra dobrze tylko po cichu.

Akustykę mam na bank mendę.. mam w planach jakieś lamele na filcu...  kurde jestem pechowcem w ciul.. zamówiłem 2x już panele - jedne pinka 50x50x5, przyszły kolor inny i podziurkowane jakieś - ale dostałem zwrot od sprzedającego wcześniej niż doszły panele 🙂 - pozdrawiam. Zamówiłem 2gie panele i te przyszły jak banany powyginane - też dostałem zwrot.

W dniu 11.03.2024 o 14:09, Q21 napisał:

Cześć 🙂 Moim zdaniem do listy do sprawdzenia na pewno warto dopisać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cześć.  Słuchałem poprzednika R500 i niestety z Primaremn35.2 i grało to dość sucho i płasko.  Czy Meta gra lepiej? Czy to wina Primara?

Wcześniej miałem okazję posłuchać R300 z CXA60 i tutaj wszystkiego było więcej i lepiej.

Ukryta Zawartość

Jakby dobrze poszukać w używanych to może jeszcze Sonus Faber z serii Sonetto? Grają gładko, gęsto na środku, góra łagodna ale selektywna i przyjemna podstawa basowa. Nie jest to szczyt kontroli basu ale na pewno nie są wolne i nie są wolniejsze od Dynaudio.. 🙂 przede wszystkim słucha się ich miło, są barwne. 

13 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Tak, było - teraz mam Teac AI-2000 - i raczej nie będę go zamieniał - takiej dynamiki nie miał żaden z moich poprzedników -  łączy ogień i wodę -- dynamika, kontrola basu super- do tego wysokie detaliczne ale minimalnie cichsze i cukierkowe.

Z Mission MX-4 grał Denon 720AE to trochę tłumaczy... te braki w rozdzelczości - ten wzmacniacz ma Vkę - gra dobrze tylko po cichu.

Akustykę mam na bank mendę.. mam w planach jakieś lamele na filcu...  kurde jestem pechowcem w ciul.. zamówiłem 2x już panele - jedne pinka 50x50x5, przyszły kolor inny i podziurkowane jakieś - ale dostałem zwrot od sprzedającego wcześniej niż doszły panele 🙂 - pozdrawiam. Zamówiłem 2gie panele i te przyszły jak banany powyginane - też dostałem zwrot.

Mówisz o 720ae? No według mnie on absolutnie nie gra Vka.

Chyba że to nawiązanie do teac?

8 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Cześć.  Słuchałem poprzednika R500 i niestety z Primaremn35.2 i grało to dość sucho i płasko.  Czy Meta gra lepiej? Czy to wina Primara?

Wcześniej miałem okazję posłuchać R300 z CXA60 i tutaj wszystkiego było więcej i lepiej.

Primare to analitycznie brzmienie ja osobiście lubię jego połączenie z kefami. Ale same kefy nie grają sucho i płasko.

Cambridge ma inną barwę.

A opera? Póki jeszcze do dostania w dobrych cenach?

Później będzie tylko drogo.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Mówisz o 720ae? No według mnie on absolutnie nie gra Vka.

Denon PMA 720 AE - no moim zdaniem jest dość krzykliwy - po cichu jest równo - głośniej krew z uszu.

Chyba że to nawiązanie do teac?

Teac absolutnie nie gra V - wysokie ma minimalnie wygaszone i mocarny bas.

Primare to analitycznie brzmienie ja osobiście lubię jego połączenie z kefami. Ale same kefy nie grają sucho i płasko

Do sterego Rocka jest mało muzykalnie - ale fakt takie są po prostu nagrania.

12 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Primare jest nieco jaśniejsze i potrafi stworzyć takie wrażenie. R5 Meta to sporo lepsze granie moim zdaniem, ale jest też ściągnięte w stronę neutralności, więc wszystko zależy od tego, czym dla Ciebie była ta suchość i płaskość 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To ja zupełnie inaczej odbieram tego Denona.

Hmm kompletnie inaczej.

Co do tracą się zgadzam.

Primare gra inaczej. Teraz pytanie jakbyś go odebrał.

3 godziny temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Teac absolutnie nie gra V - wysokie ma minimalnie wygaszone i mocarny bas

tylko czy kontroluje ten bas?

zadałem pytanie o wzmacniacz bo to ma "jakieś" znaczenie. w klubie rotela ostatnie wpisy od użytkownika który wymienił wzmacniacz rotela na dzielonkę rotela z rb-1552mk2 i tak pisze:

"Jestem zadowolony. Super gra taka dzielonka. I jednak podłączyłem XLRami. Spendory dostały kopa. Mają dużo mocy i grają bardzo szybko. Kotły w orkiestrach wybrzmiewają super. O Scorpionsach nie wspominając perkusja, gitary, wokal."

Są takie używane odpowiedniki dzisiejszej serii R Audiovectora ale i kolor

nie każdemu pasuje ... a do tego za tanie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

1 godzinę temu, ro35 napisał:

tylko czy kontroluje ten bas?

zadałem pytanie o wzmacniacz bo to ma "jakieś" znaczenie. w klubie rotela ostatnie wpisy od użytkownika który wymienił wzmacniacz rotela na dzielonkę rotela z rb-1552mk2 i tak pisze:

"Jestem zadowolony. Super gra taka dzielonka. I jednak podłączyłem XLRami. Spendory dostały kopa. Mają dużo mocy i grają bardzo szybko. Kotły w orkiestrach wybrzmiewają super. O Scorpionsach nie wspominając perkusja, gitary, wokal."

Kontroluje idealnie, a z Dynaudio to nie jest łatwe zadanie.

22 minuty temu, audioburak napisał:

Są takie używane odpowiedniki dzisiejszej serii R Audiovectora ale i kolor

nie każdemu pasuje ... a do tego za tanie:

Ukryta Zawartość

Kolor do udzwignięcia.. brak maskownic już średnio. Ale do Chotomowa mam 40 km czyli w jakieś 2h dojadę 🙂

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi