Skocz do zawartości
IGNORED

Czy to już koniec? AI tworzy muzykę

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.03.2025 o 08:58, Piopio napisał:

A ja czekam model AI, który będzie potrafił ocenić sprzęt grający 😉 Dowiemy się wreszcie czy kable grają czy nie 😉 

Czegoś takiego jak "dobre audio" nie ma, bo brzmienie ma trafić w kaprys użytkownika, a każdy ma swój niepowtarzalny. Ale nie było dla mnie jakimś szczególnym wyzwaniem, by porównując wykresy wybrać kolumny, które bardziej w mój kaprys trafią. Przy czym moja "moc obliczeniowa" kończy się na pobieżnych zerknięciach na dwa wykresy pasma przenoszenia. Dla AI nie jest problemem szczegółowa analiza setek wodospadów, uwzględnienie wykresu akustyki... odpowiedzi AI udzieli bezbłędnej, tylko czy człowiek będzie potrafił zadać pytanie? Wątpliwe biorąc pod uwagę, ilu forumowiczów wypowiada się, choć nie wiedzą o czym.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Mdłe i bez charakteru jak większość jazzu,

Dodaj wyraźnie, że DLA CIEBIE.

...bo już miałem odruch by wszystek jazz na płytach spakować do recyclingu...ale przypomniałem sobie na czas, że przecież w internecie jest mnogość "znafcuf" i bzdur przez nich produkowanych.

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Czy najnowsza Metallica nie jest dziełem AI?

...bo Tobie się nie podoba? 🤭

44 minuty temu, szymon1977 napisał:

biorąc pod uwagę, ilu forumowiczów wypowiada się, choć nie wiedzą o czym.

O to to!

Dobre samokrytyczne podsumowanie. 👍

2 godziny temu, iro III napisał:

Dodaj wyraźnie, że DLA CIEBIE.

"Polska języka - trudna języka" Nic nie będę dodawać. Mój post w domyśle jest moją opinią. Autora przedstawiać muszę gdy przytaczam opinię czyjąś.

3 godziny temu, iro III napisał:

..bo już miałem odruch by wszystek jazz na płytach spakować do recyclingu...

Nie masz swojego gustu, że posiłkujesz się moim?

41 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie masz swojego gustu, że posiłkujesz się moim?

Oczywiście, mam.

Lecz wobec takiego "wyroku" na doceniany przeze mnie gatunek, wydanego przez guru "niemylenia się nigdy", mając w pamięci wszystkie przeszłe moje "błędy" wytknięte mi jak i innym wokół, jak już wspomniałem, cóż "odruch" był...lecz (jak być może łaskawie nie doczytałeś)

...

3 godziny temu, iro III napisał:

ale przypomniałem sobie na czas, że przecież w internecie jest mnogość "znafcuf" i bzdur przez nich produkowanych.

...ot co.

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Czy najnowsza Metallica nie jest dziełem AI?

jak usłyszałem,to tez tak pomyslałem.
hahaha

Ale niby grają to na koncertach

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

43 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

jak usłyszałem,to tez tak pomyslałem.
hahaha

Ale niby grają to na koncertach

Próbują odtworzyć.

Około roku 2000 w recenzji jednej moich ulubionych płyt wszechczasów przeczytałem: brzmią jakby Jim Morrison wstał z grobu i The Doors zaczęli grać hard rocka-a. Czy ktoś mógłby dać takie zadanie AI? Ciekawe co utworzy.

• 4 tygodnie później...

Taka śmiesznostka - jak podaje The Guardian w 2024 roku pewien człowiek z Karoliny Północnej (USA) rzekomo użył SI do stworzenia setek utworów, które potem przypisał fikcyjnym zespołom. Te 'sztuczne' utwory tych fikcyjnych kapel były potem słuchane na platformach strimingowych przez stworzone przez tego człowieka boty. Tym sposobem serwisy strimingowe wypłaciły mu $10 milionów z tytułu odtworzeń.

Edytowane przez yayacek

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

2 godziny temu, yayacek napisał:

Taka śmiesznostka - jak podaje The Guardian w 2024 roku pewien człowiek z Karoliny Północnej (USA) rzekomo użył SI do stworzenia setek utworów, które potem przypisał fikcyjnym zespołom. Te 'sztuczne' utwory tych fikcyjnych kapel były potem słuchane na platformach strimingowych przez stworzone przez tego człowieka boty. Tym sposobem serwisy strimingowe wypłaciły mu $10 milionów z tytułu odtworzeń.

Wszystko możliwe, z tym, że serwisy streamingowe 10 milionów to wypłaciły chyba wszystkim artystom od początku istnienia 😉

nagrywamy.com

1 minutę temu, przemak napisał:

Wszystko możliwe, z tym, że serwisy streamingowe 10 milionów to wypłaciły chyba wszystkim artystom od początku istnienia 😉

Hahaha,a to nie tylko możliwe,ale i wielce prawdopodobne!
🙂

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, przemak napisał:

10 milionów to wypłaciły chyba wszystkim artystom od początku istnienia 😉

Albo Guardian fantazjuje albo jednak nie płacą tak źle 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Na wypadek gdybyście nie mieli dostępu to wklejam obrazek.
Swoją drogą to polecam dział kultury Guardiana.

SI.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

4 minuty temu, yayacek napisał:

Albo Guardian fantazjuje albo jednak nie płacą tak źle 😉 

Ukryta Zawartość

Na wypadek gdybyście nie mieli dostępu to wklejam obrazek.
Swoją drogą to polecam dział kultury Guardiana.

SI.png

Ja wiem, ile płacą - 0,3 centa minus prowizja minus podatek za odtworzenie, chyba powyżej minuty, ale tego na pewno nie wiem, kiedy zalicza odtworzenie. Wypłacają powyżej 10 dolców, udało mi się wypłacić 20, na piwo dla każdego z kapeli starczyło ;) No to żeby te 10 baniek pykło, to na prąd i internet dla tych botów trzeba chyba drugie tyle ;) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

2 lata rozwoju AI:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi