Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Leben CS-300F | Wzmacniacze ze świetnym DETALEM | Q21 - YouTube

Rekomendowane odpowiedzi

Były wzmacniacze i kolumny z mocnym dołem, a po ostatnim filmie o detalicznych kolumnach nadszedł czas na wzmacniacze, które świetnie pokazują szczegóły. W dzisiejszym materiale przedstawimy Wam pięć wybranych modeli, które są warte uwagi, gdy szukacie takiego brzmienia. Wsród naszym zdaniem najciekawszych wzmacniaczy jest Leben CS-300F.

Zapraszamy na film.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 16.05.2024 o 09:20, Q21 napisał:

Były wzmacniacze i kolumny z mocnym dołem, a po ostatnim filmie o detalicznych kolumnach nadszedł czas na wzmacniacze, które świetnie pokazują szczegóły. W dzisiejszym materiale przedstawimy Wam pięć wybranych modeli, które są warte uwagi, gdy szukacie takiego brzmienia. Wsród naszym zdaniem najciekawszych wzmacniaczy jest Leben CS-300F.

Zapraszamy na film.

Dość poglądowy przegląd możliwości tej japońskiej manufaktury. Skupienie na walorach brzmieniowych w moim przekonaniu nazbyt ogólnikowe. Wg opinii ten wzmacniacz ma nielada potencjał mimo swoich skromnych gabarytów. Chyba skuszę się na odsłuch, oczywiście na swoich akustycznych włościach. Jestem bowiem ciekawy czy zmieni to mój punkt słyszenia w odniesieniu do posiadanego od czterech lat włoskiego wzmacniacza Unision Research S6 NEW. Uważam, że może być nawet ciekawie ponieważ dałbym do tego testowego zestawu Tannoy Prestige Stirling GR. To są powiedzmy klimatyczne kolumny, by nie napisać wybredne. Zobaczymy Panowie z Q21, czy cel uświęca środki. Pozdrawiam serdecznie    

Teraz, piotrella41 napisał:

Wsród naszym zdaniem najciekawszych wzmacniaczy jest Leben CS-300F.

Tak jak napisałem zobaczymy, zobaczymy 

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

• 1 miesiąc później...

Podchodziłem do tego wzmacniacza kilka razy i moim zdaniem ,to najsłabszy wzmacniacz Lebena jaki powstał w tej manufakturze. Ogólnie brzmi szczupło i mało angażujaco , wypróbowałem go z moimi Spendorami 2/3  i 1/2 z którymi jest często łączony , ale niestety nie dawał z nimi rady , brak basu dynamiki , ot zwykłe plumkanie. Wzmacniacz którego jakość dźwięku to jakość obudowy i kosztowny marketing , nie mówiąc już o słabej jakości wykonania , trzeszczący przełącznik wejść w prawie nowym pożyczonym egzemplarzu i nierówno biorący potencjometr to katastrofa za 13900 zł

Edytowane przez fredy
W dniu 6.07.2024 o 20:54, fredy napisał:

brak basu dynamiki , ot zwykłe plumkanie.

No właśnie, odwieczny problem lamp, nie można wskrzesić potencjału dolnego rejestru. U mnie w Unision Research S6 NEW jest dość dobrze, ale jednak nie wystarczająco bym satysfakcją mógł definitywnie zamknąć temat wyboru wzmacniacza do moich Tannoy Stirling GR. Cóż nadal poszukuję i chyba znam rozwiązanie tego dylematu. To hybryda, nic innego. Pozdrawiam.  

Edytowane przez piotrella41

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.