Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  806 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Nowy wzmacniacz do Dynaudio Evoke

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Klubowicze

Potrzebuję pomocy w wyborze nowego wzmacniacza do moich Dynaudio Evoke 20, napedzanych do tej pory przez Rotela RA-1520, ale chciałbym trochę lepiej.

Pomieszczenie 25 m2 zblizone do kwadratu, słabo zaadoptowane akustycznie. Był problem z dudniącym basem, ale w końcu udało mi sie znaleźć takie ustawienie, gdzie jest w miarę OK.

Odsłuchałem do tej pory Rotela RA-1592 mk2, Yamahę A-S1200, jakiegoś NAD-a w klasie D, oraz Regi Elicit mk5 i Elex mk4.

Najbardziej odpowiadało mi brzmienie Elicit mk5 (najmniej NAD-a i Elex-a mk4), ale wielkiego zachwytu nie było, a ponieważ odsłuchy były w dwóch różnych miejscach i przesunięte w czasie, trudno uznać je za w pełni obiektywne. Fajnie zagrała też Yamaha, ale jej gabaryty (głębokość) i dostępność jedynie z ekspozycji, w zasadzie ją wykluczają.

Chciałbym jeszcze raz porównać Elicit mk5 z kilkoma innymi propozycjami przed ostateczną decyzją.

Moje typy to:

Moon 250i v2 lub Moon 240i - ten drugi jest teraz w niezłej cenie i ma DAC, choć ta funkcjonalność nie jest mi potrzebna,

Musical Fidelity M6si,

Unison Research Unico Due,

Roksan Caspian M2,

Primare I25 (goły, bez dodatków), choć to może być już sporo poza budżetem do 10.000 zł.

Proszę o podpowiedzi i Wasze doświadczenia z tymi lub innymi wzmacniaczami w takim połaczeniu.

Edytowane przez jantor
https://www.audiostereo.pl/topic/167371-nowy-wzmacniacz-do-dynaudio-evoke/
  • 4 tygodnie później...

Moderatora proszę o zamknięcie tematu z powodu braku zainteresowania odpowiedzią na zadane pytanie.

Szkoda zaśmiecać klub, a poza tym wzmacniacz już kupiony, więc teraz tylko miałbym więcej wątpliwości...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.