Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon saphire 23 vs taga harmony Platinum 100 V4 co lepsze ?

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, kangie napisał:

Obawiam się, że ma tutaj multikonto i pisze pod innymi nickami.

A to sprawdzać i banować. Na VPN też są sposoby.

Edytowane przez J4Z

.

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, kangie napisał:

@Amator dźwiękunie "fikaj" tyle, bo zlecę prześwietlenie Twojego dość świeżego konta pod kątem multikonta i będzie permanentny ban.

Mam już kilku "wyjadaczy" na oku, którzy nie stawiają kropek na końcu zdania oraz zwracają się personalnie z małej litery (przykład "tobie").

Nie zdziwiłbym się, gdybyś był multikontem "Nil".

Czy mam "zawołać naszych chłopaków? Zawołać naszych chłopaków?"

Screenshot_2024-07-07-11-54-22-066_com.google.android.youtube-edit.jpg

Kolejny samozwańczy guru, co to pozjadał wszystkie rozumy, a tak naprawdę bardzo niewiele wie, poza powielaniem internetowych, niesprawdzonych opinii.

Zapisałeś się do forumowego  towarzystwa wzajemnej adoracji samozwańczych guru, nieznoszącego sprzeciwu i odmiennych, ale prawdziwych opinii?

44 minuty temu, kangie napisał:

Przykład 1.

Denon DL 103 (103R, 103 SA) nie zagra na ramieniu 4g masy efektywnej, choćby to było ramię wybitnie skonstruowane aluminiowe, węglowe lub magnezowe SME, Kuzmy lub innego dobrego producenta. Te wkładki grają z innymi ramionami - o znacznie większej masie efektywnej.

Pewnie tego nie wiesz, ale producenci wkladek podają wymagania jakie ma spełniać ramię gramofonu. To nie jest niedopasowanie, ale brak komaptybilności.

• Redaktorzy
31 minut temu, Nil napisał:

Kolejny samozwańczy guru, co to pozjadał wszystkie rozumy, a tak naprawdę bardzo niewiele wie, poza powielaniem internetowych, niesprawdzonych opinii.

Zapisałeś się do forumowego  towarzystwa wzajemnej adoracji samozwańczych guru, nieznoszącego sprzeciwu i odmiennych, ale prawdziwych opinii?

"Bardzo niewiele wie."

Czy ja dobrze pamiętam, że jesteś podobno stolarzem? Dobry stolarz nie panoszy się po forach, tylko zapi3rdala w trocinach, ewentualnie jeśli z tych zdolniejszych to programuje obrabiarki CNC, bo kraj i generalnie cała Europa czeka na meble z płyty wiórowej. A Ty masz czas na pisaninę, która tak naprawdę niewiele wnosi. Już Ci kiedyś pisałem, ale chyba nie dotarło. "Twoje pisanie tutaj jest jak pierdzenie na czczo - masa huku, zero treści."

Zresztą nieważne kim jesteś. Dla mnie jesteś niewiarygodny. Na temat ramion gramofonowych masz pewnie niewielkie pojęcie. Tyle Twojego co wyczytałeś z forum lub zobaczyłeś w salonie audio. Czy to brak kompatybilności czy niedopasowanie - dla mnie znaczenia nie ma to żadnego. 

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, kangie napisał:

"Bardzo niewiele wie."

Czy ja dobrze pamiętam, że jesteś podobno stolarzem? Dobry stolarz nie panoszy się po forach, tylko zapi3rdala w trocinach, ewentualnie jeśli z tych zdolniejszych to programuje obrabiarki CNC, bo kraj i generalnie cała Europa czeka na meble z płyty wiórowej. A Ty masz czas na pisaninę, która tak naprawdę niewiele wnosi. Już Ci kiedyś pisałem, ale chyba nie dotarło. "Twoje pisanie tutaj jest jak pierdzenie na czczo - masa huku, zero treści."

Zresztą nieważne kim jesteś. Dla mnie jesteś niewiarygodny. Na temat ramion gramofonowych masz pewnie niewielkie pojęcie. Tyle Twojego co wyczytałeś z forum lub zobaczyłeś w salonie audio. Czy to brak kompatybilności czy niedopasowanie - dla mnie znaczenia nie ma to żadnego. 

Nie jestem stolarzem, ale znam się na obróbce drewna,

Nie musze znać się na konstruowaniu ramion gramofonowych, od tego są specjaliści, na pewno nie tacy domorośli jak Ty i ktokolwiek z tego forum. Wiem za to jak powinien funkcjonowac dobry gramofon i potrafię go odpowiednio skalibrować.

Moja wiedza na temat audio nie wynika z  czytania forum czy z "odsłuchów" w sklepach audio i wysłuchiwania przy tym marketingowego bełkotu sprzedawców, ale z własnych doświadczeń, z własnym sprzętem, którego mialem niemało i na który nie patrzę bezkrytycznie tylko dlatego, ze jakiś internetowy, czy forumowy guru coś ogłosił.

Nie wiem dlaczego moderacja to toleruje. Forum bardzo traci. 

Co rusz wchodzę na różne tematy i wszędzie jedynie zaczepki z zerowa treścią dodana. 

16 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wiem dlaczego moderacja to toleruje.

Powiem to głośno, trudno. Załoga mnie znielubi? Mam nadzieję, że nie. Dla mnie to, jak jest moderowane to forum, jest porażką. Jest lepiej niż u sąsiadów, ale nadal jest porażką. Nie do pomyślenia jest, co się wyrabia: multikonta, trollowanie, awantury i offtopic. Wybaczycie, przepraszam. Byłem moderatorem przez ładnych parę lat na dużym forum. Tłumaczenia tutejszej i sąsiedniej obsługi nie trafiają do mnie. Sąsiednie forum ogarnąłbym sam z palcem w d... . Tutaj więcej się dzieje, ale też jest więcej ludzi w adm. Jedyne co przychodzi mi na myśl to brak chęci lub awantury = klikalność. "Nikt nie zgłasza, to niech wisi". 

i-have-spoken-9b9fc69e4d.jpg

.

3 minuty temu, J4Z napisał:

Jest lepiej niż u sąsiadów, ale nadal jest porażką

Moim zdaniem tam jest lepiej. Tam nie ma takich kłótni jak tutaj.

Poziom dyskusji jest spokojniejszy. 

Jeśli mówisz o audio?

Samo to

"Jeżeli mnie oznaczyłeś lub zacytowałeś i nie odpowiadam, możliwe, że jesteś w ignorowanych. Przeglądanie forum stało się przyjemniejsze. Pozdrawiam."

Jeśli dodaje się kogoś do ignorowanych to ta osoba nie powinna moc cytować ani tagować cię w wypowiedziach. To się mija z celem. 

Tutaj przynajmniej reagują na zgłoszenia. 

Usuwają posty.

Tam przyjdzie RoRo, który nie ma zielonego pojęcia co się dzieje na forum i poprosi o spokój. xD

.

W dniu 7.07.2024 o 11:32, kangie napisał:

Integra lampowa Leben CS300F mimo, że dobra - nie napędzi trudnych impedancyjnie Dynaudio, B&W czy Infinity. Napędzi natomiast łatwiejsze do wysterowania kolumny. 

zgadzam się z Tobą ale nie do końca, bo takie w/w połączenie może być dla kogoś dobre i wystarczające jak na stawiane potrzeby. 

Często zdarza się, że dla mnie sprzęt podlegający mojej ocenie, może zagrać lepiej w innej konfiguracji, co nie znaczy, że użytkownikowi, który go posiada to nie odpowiada.

Wielokrotnie już to podkreślałem, że pojęcie "dobry sprzęt" to pojęcie względne i dla każdego znaczy coś innego. Można na ten temat rozmawiać wiele godzin, dni, miesięcy ale i tak nasze subiektywne odczucia będą inne. Nie piszę tu o grupie ludzi, która odsłuchuje sprzęt gdzieś na pokazie i potakuje "przewodnikowi", w głębi duszy myśląc jednak coś innego... 

6 godzin temu, J4Z napisał:

Tutaj przynajmniej reagują na zgłoszenia. 

Usuwają posty.

Tam przyjdzie RoRo, który nie ma zielonego pojęcia co się dzieje na forum i poprosi o spokój. xD

Czyli konkluzja. Tu usuwają więcej. Ale bez usuwania tam jest spokojniej 

🙂

Tam się tak samo obrażają jak i tutaj, tylko inaczej do tego podchodzi moderacja.

Tutaj wiele traktowane jest jako offtop, trollowanie czy jeszcze inne...

W sumie to nie ma co narzekać bo i tak nie jest źle. Problem w tym, że moderator to też człowiek i trudno jest mu zachować neutralność. Zawsze znajduje się on po którejś stronie...

21 godzin temu, GhostR1 napisał:

Tam się tak samo obrażają jak i tutaj, tylko inaczej do tego podchodzi moderacja.

W sumie to nie ma co narzekać bo i tak nie jest źle. Problem w tym, że moderator to też człowiek i trudno jest mu zachować neutralność. Zawsze znajduje się on po którejś stronie...

Nie no ale nie jest. Każde ma swoją nieco inna specyfikę. Tam da się prowadzić dyskusje nieco dłużej przy zachowaniu kultury 

I jednak jest mniej postów pustych.

Każde forum jest inne bo jest inna moderacja. Ludzie najczęściej są tacy sami, tzw. "śmietanka" forumowa no i grupa poklepujących się wzajemnie.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, GhostR1 napisał:

Każde forum jest inne bo jest inna moderacja. Ludzie najczęściej są tacy sami, tzw. "śmietanka" forumowa no i grupa poklepujących się wzajemnie.

No i grupa nietykalnych użytkowników specjalnej troski, nad którymi co niektórzy moderatorzy otworzyli parasol ochronny. 🙂

Edytowane przez Nil
literówka

Dokładnie. Na przykład zero konkretnych postów od momentu rejestracji. Trollowanie, zaczepki a wciąż żyje na forum. 

🙂

Edytowane przez Piotr Sonido

banned :]

W dniu 9.07.2024 o 09:43, GhostR1 napisał:

Moderator powinien być tylko i wyłącznie po stronie forum. 😉

.

19 godzin temu, J4Z napisał:

banned :]

Moderator powinien być tylko i wyłącznie po stronie forum. 😉

Banned? Ale chwilowo pewnie?

Zgadzam się.

• 4 tygodnie później...
W dniu 8.07.2024 o 08:18, Piotr Sonido napisał:

Nie wiem dlaczego moderacja to toleruje. Forum bardzo traci. 

Co rusz wchodzę na różne tematy i wszędzie jedynie zaczepki z zerowa treścią dodana. 

Przecież wystarczy nie odpowiadać.

W temacie Saphire to moim zdaniem lepsze są Opale. Mi tam na wet bardziej pasują od Diamond.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

22 godziny temu, Misio38 napisał:

temacie Saphire to moim zdaniem lepsze są Opale. Mi tam na wet bardziej pasują od Diamond.

Niż diamond dla mnie na pewno nie.

Zarówno szafiry jak i opale mają dziwne naleciałości. To już nie są uniwersalne kolumny. Tych akurat specjalnie nie lubię ale jeśli ktoś je wybierał pod odsłuchu to jestem w stanie zrozumieć.

19 godzin temu, Seb1 napisał:

Ciekawe. Możesz rozwinąć trochę temat?

Ale też chętnie się dowiem który czynnik z opal winduje je wyżej od diamond.

• Pokaż nowe odpowiedzi