Skocz do zawartości
IGNORED

Kef R3 i Yamaha RN-602N, a może inne kolumny do 4kPLN(używki ew. nowe)?

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, S4Home napisał:

Buda to nawet może i być ogromna co nie oznacza że basu będzie dużo. 

A czemu tak uparłeś się na to Yamahę, pytam z ciekawości?

Bo mam rn-602 więc brzmieniowo blisko.

15 minut temu, $A$F napisał:

Bo mam rn-602 więc brzmieniowo blisko.

No a jak inne wzmacniacze, testowałeś coś innego? Cambridge. Magnat, Atoll?

1 godzinę temu, S4Home napisał:

No a jak inne wzmacniacze, testowałeś coś innego? Cambridge. Magnat, Atoll?

Nie, jak będę zmieniał wzmacniacz to wtedy zacznę szukać. W tych aspektach dżwięku które mnie interesowały z yamahą jest w miarę ok. Teraz wyciągnę Gainclone'a i z tym przetestuję. Jako pre i tak będzie robić Yamaha. Co ja będę szukał ampli jak na Lyngdorfa(lub coś innego co mi w oko wpadnie) to z rok, albo i trzy będę zbierał.

W dniu 8.07.2024 o 22:39, $A$F napisał:

No i będą Silvery słuchałem ich jak i R3 z Yamahą rn-800a.

I rozumiem że lepiej ci spasowały? 

A powiesz co ci przekonało czy wolisz to zostawić dla siebie?:)

15 godzin temu, $A$F napisał:

Nie, jak będę zmieniał wzmacniacz to wtedy zacznę szukać. W tych aspektach dżwięku które mnie interesowały z yamahą jest w miarę ok. Teraz wyciągnę Gainclone'a i z tym przetestuję. Jako pre i tak będzie robić Yamaha. Co ja będę szukał ampli jak na Lyngdorfa(lub coś innego co mi w oko wpadnie) to z rok, albo i trzy będę zbierał.

Potencjał w kolumnach masz na jeszcze lepsze granie więc spokojnie na siłę nie szukaj wymiany podchodź do tego zdroworozsądkowo. 

Będziesz czuł potrzebę wymiany chęci lepszego grania to wtedy sobie posłuchasz z kolei innych elektronik 🙂

14 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

I rozumiem że lepiej ci spasowały? 

A powiesz co ci przekonało czy wolisz to zostawić dla siebie?:)

Potencjał w kolumnach masz na jeszcze lepsze granie więc spokojnie na siłę nie szukaj wymiany podchodź do tego zdroworozsądkowo. 

Będziesz czuł potrzebę wymiany chęci lepszego grania to wtedy sobie posłuchasz z kolei innych elektronik 🙂

Czy lepiej mi spasowały? Money for Nothing Dire Straits wypadł lepiej na kefach, kefy są gęstsze, mają większego kopa w wyższym basie(za to MA chyba niżej schodzi), cieplejsze. Silvery bardziej otwarte, super stereofonia, nic się tam nie zlewało. Bas jak dla mnie super. Czemu MA, a nie KEFy? Cena, w tym budżecie KEFy tylko używki, a i o nie ciężko(w okolicach 4kPLN). Tutaj nówki. Ogólnie MA mi przypasiły. Jutro zobaczymy jak dadzą sobie radę w 12m².

8 godzin temu, $A$F napisał:

Czy lepiej mi spasowały? Money for Nothing Dire Straits wypadł lepiej na kefach, kefy są gęstsze, mają większego kopa w wyższym basie(za to MA chyba niżej schodzi), cieplejsze. Silvery bardziej otwarte, super stereofonia, nic się tam nie zlewało. Bas jak dla mnie super. Czemu MA, a nie KEFy? Cena, w tym budżecie KEFy tylko używki, a i o nie ciężko(w okolicach 4kPLN). Tutaj nówki. Ogólnie MA mi przypasiły. Jutro zobaczymy jak dadzą sobie radę w 12m².

Rozumiem. No to życzę dużo radosnych chwil i aby sprzęt służył lata. 

Pozdrawiam 

Pierwsze wrażenia z odsłuchu u siebie. MA są cichsze od CDM1SE, przy cichszym graniu więcej basu, lepsza średnica. Głośniej średnica wychodzi trochę przed szereg, ale nie jest jakoś nachalna. Jest jeden mały minus z którym się liczyłem.  MA bardziej zwracają na błędy w realizacji utworów. Ale do przeżycia. A i to jest ważne. Są zaślepki do bassrefleksu jakby co.

• Pokaż nowe odpowiedzi