Skocz do zawartości
IGNORED

RELigia - sub

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

I pewnie dlatego REL nie zawsze jest zwycięzcą porównań.

Nigdy nie jest, ale zawsze chwalą go w kategorii wyjątkowa jakość dźwięku.

9 minut temu, BlueDot napisał:

A myslisz ze ktos kliknie w link i cos tam kupi jak wypowiedz o produkcie bedzie negatywna?

Podają linki do wszystkich subwooferów, nie tylko tych testowanych. 

Jakbyś czytał a nie zaciekle pisał tylko to już dwa razy pisałem.🙂

SB3000

Każdy swoje chwali gdyż próbuje sprzedać a to ostatecznie i tak klient decyduje co nabędzie.

Godzinę temu, 77Mariusz77 napisał:

Ja piszę o czymś co mam kilka lat u siebie i nie widzę w nim nic złego a nabyłem go świadomie do systemu stereo. Wizualnie mi odpowiada i brzmieniowo tym bardziej. Jestem po prostu zadowolony z tego zakupu. 

No chyba mi wolno ??? 🙂

A ktoś pisał, że nie?

Jeżeli nie chcesz to nie kupujesz

A wątek nie o tym co i kto kupuje.

jest drogi ale jak komuś cena odpowiada to w czym widzisz problem ? 

Jaki jest sens porównywania urządzeń różnej klasy? Wydawać się może, że żaden, ale po dostrzeżeniu, że brzmienie mają tej samej klasy... hmmm...

Wszystko ma swojego klienta . 

Zauważ w końcu, że gdyby REL faktycznie był taki zaj.bisty, to nikt by nic innego nie kupił. A jednak inne też się sprzedają i to po porównaniu z REL.

po co trujesz tyle stron. 

Truje to tu kilka osób, którzy ze swojego subiektywnego widzimisię, usiłują prawdy objawione zrobić.

Godzinę temu, don111 napisał:

Hahaha... bez komentarza.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

13 minut temu, szymon1977 napisał:
1 godzinę temu, don111 napisał:

Hahaha... bez komentarza.

Gdziekolwiek jest jakiś test lub opinia nt Rel to zawsze podkreśla się jakość basu. Można mieć inne zarzuty, moc, zejście - do kina słabiej, można mieć obiekcje co do nienajniższej ceny. Więc co w tym śmiesznego ? Może zacznij pisać merytorycznie, bo jak masz sobie tak trollować heheszkami to szkoda czasu.  

33 minuty temu, don111 napisał:

Gdziekolwiek jest jakiś test lub opinia nt Rel to zawsze podkreśla się jakość basu. Można mieć inne zarzuty, moc, zejście - do kina słabiej, można mieć obiekcje co do nienajniższej ceny. Więc co w tym śmiesznego ?

To, że ze względu na "jakość" basu REL czasem przegrywa, ale zbyt jesteś w niego zapatrzony by to dostrzec. To trochę jak z VW Golfem, który przez lata uważany był za wzór kompaktu i każda odmienność uważana była zawadę w stosunku do Golfa, a każde podobieństwie nieudaną próbę skopiowania Golfa. A prawda jest taka, że inne suby są po prostu inne, i za podobną kasę inny zestaw zalet i wad posiadają. Więc co kto lubi, a nie lepsze albo gorsze.

Edytowane przez szymon1977

Czytac sie nie da , zero merytoryki tylko pyskowki . Szkoda strzepic ryj na ten trolling. Tak jak w innych tematach pewne osobniki podpierdalacze ,szukaja tylko osobnikow ktorym moga bez celu i w kółko prowadzic argument bez przerwy zeby nabic sobie punkty a as🙃

I zero argumentow swoich teorii. Podpowiem , jest to brak zrozumienia tego dlaczego jeden sub gra tak czy inaczej , a wystarczy zrozumiec ze sa dwa glowne bieguny SPL i SQL i stad te roznice ale oni tego zwyczajnie nie rozumieja …

3 godziny temu, don111 napisał:

Musza pochwalic bo kasa/towar musi wplynac.

Jeszcze kilku graczy z rynku amerykanskiego wejdzie na europe i REL polegnie. Te mity o tej jego muzykalnosci juz mu wtedy nie pomoga.

44 minuty temu, Audiolubny napisał:

Czytac sie nie da , zero merytoryki tylko pyskowki . Szkoda strzepic ryj na ten trolling. Tak jak w innych tematach pewne osobniki podpierdalacze ,szukaja tylko osobnikow ktorym moga bez celu i w kółko prowadzic argument bez przerwy zeby nabic sobie punkty a as🙃

I zero argumentow swoich teorii. Podpowiem , jest to brak zrozumienia tego dlaczego jeden sub gra tak czy inaczej , a wystarczy zrozumiec ze sa dwa glowne bieguny SPL i SQL i stad te roznice ale oni tego zwyczajnie nie rozumieja …

Ty miales  odpowiedziec kilka stron wczesniej na niewygodne dla Ciebie pytanie, postanowiles jednak przemilczec i po paru dniach wrocic zeby zwyzywac innych od troli.

Nieladnie.

1 godzinę temu, don111 napisał:

Gdziekolwiek jest jakiś test lub opinia nt Rel to zawsze podkreśla się jakość basu.

Tak. Jednak nikt nie neguje jakosci basu z subow konkurencji, wiec jezeli testy przegrywa to znaczy ze jest gorszy, szczegolnie biorac pod uwage to co oferuje w zadanym budzecie.

3 minuty temu, Audiolubny napisał:

Jakich wszystkich ? Co to za insynuacje ? Chcesz bana?

Sorry, nie wszystkich tylko tych ktorych wypowiedzi Ci sie nie podobaja.

5 minut temu, Audiolubny napisał:

Chcesz bana?

🤣

zadaj mi to pytanie bo nie wiem jakie ono bylo , byc moze bie zauwazylem , czekam

Nie bede rozmawial teraz z kims kto kilka stron wczesniej mnie zignorowal.

Pytania nikt nie wykasowal, bylo zadane z 2 razy, wiec jezeli Ci sie chce to poszukaj i odpowiedz.

58 minut temu, Audiolubny napisał:

wystarczy zrozumiec ze sa dwa glowne bieguny SPL i SQL

Kto je wyznaczyl? Ten brodaty oplacany ciul z YT?

3 godziny temu, 77Mariusz77 napisał:

SB3000

Spoko. To opisz roznice w brzmieniu pomiedzy nim a T9x, tylko nie na zasadzie Rel muzykalniejszy a SVS do kina.

Ja mialem i jeden i drugi i wole sb3000 a jeszcze bardziej sb4000 i pisze teraz o stereo.

Czyli udowodniles ze metytoryczne gadanie nie jest twoja mocna strona i wpisujesz sie do ludzi ktorzy nie maja nic konkretnego do powoedzenia. Dalej sie pograzaj . 

4 minuty temu, Audiolubny napisał:

Czyli udowodniles ze metytoryczne gadanie nie jest twoja mocna strona i wpisujesz sie do ludzi ktorzy nie maja nic konkretnego do powoedzenia. Dalej sie pograzaj . 

Lepiej zwroc uwage na swoje wpisy a pozniej oceniaj wypowiedzi innych.

A jak cos Ci nie pasuje to nie musisz, wylacz obserwacje tego tematu i po sprawie.

40 minut temu, BlueDot napisał:

Jednak nikt nie neguje jakosci basu z subow konkurencji

Poza fanbojami REL oczywiście. To tak jak swego czasu z Golfem: konkurent miał więcej miejsca z tyłu, ale Golf miał optymalnie, więc konkurent był bublowaty, bo przecież mogli tą przestrzeń wykorzystać jak w Golfie.

-----

23 minuty temu, Audiolubny napisał:

Czyli udowodniles ze metytoryczne gadanie nie jest twoja mocna strona

Czy prezentowanie własnego subiektywnego widzimisię, to jedyna znana Ci forma merytorycznego "gadania"?

Edytowane przez szymon1977

32 minuty temu, BlueDot napisał:

Tak. Jednak nikt nie neguje jakosci basu z subow konkurencji, wiec jezeli testy przegrywa to znaczy ze jest gorszy, szczegolnie biorac pod uwage to co oferuje w zadanym budzecie.

Sorry, nie wszystkich tylko tych ktorych wypowiedzi Ci sie nie podobaja.

🤣

Nie bede rozmawial teraz z kims kto kilka stron wczesniej mnie zignorowal.

Pytania nikt nie wykasowal, bylo zadane z 2 razy, wiec jezeli Ci sie chce to poszukaj i odpowiedz.

Kto je wyznaczyl? Ten brodaty oplacany ciul z YT?

Spoko. To opisz roznice w brzmieniu pomiedzy nim a T9x, tylko nie na zasadzie Rel muzykalniejszy a SVS do kina.

Ja mialem i jeden i drugi i wole sb3000 a jeszcze bardziej sb4000 i pisze teraz o stereo.

Dla mnie zwyczajnie Rel bardziej " znika " w stereo co sobie cenię.  Jak napisałem wyżej każdy z tych subów co mam jest dobry na swój sposób. Każdy jest inny w brzmieniu. 

Jeżeli Twoim zdaniem Rel jest gorszy od konkurencji zwłaszcza w tym budżecie ,  czy to oznacza , że nie może ktoś sobie go kupić ? 

Druga sprawa , czy ktoś nie może mieć innego zdania niż Twoje? 

Firanki do domu też kupujesz jedyne słuszne i nie przepłacone Twoim zdaniem 🙂

Może i nie jest to sub nad suby ale komuś ma prawo się podobać i Tobie tak naprawdę nic do tego.

3 minuty temu, 77Mariusz77 napisał:

Jeżeli Twoim zdaniem Rel jest gorszy od konkurencji

Nie jest gorszy, ale lepszy też nie jest - jest lo prostu konkurencyjnym. Zakładając podobną cenę, ma nieco inny zestaw zalet i wad. Wybór to kwestia subiektywnych preferencji a nie obiektywnej lepszości. Reszta to legendy sprzed lat.

6 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Firanki do domu też kupujesz jedyne słuszne i nie przepłacone Twoim zdaniem 🙂

To pytanie raczej posiadaczom REL wypadałoby zadać.

7 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Może i nie jest to sub nad suby ale komuś ma prawo się podobać

Czy ktoś tu neguje, że innemu coś się podoba?

13 godzin temu, BlueDot napisał:

Nic sie nie dzieje. Nie wypowiadam sie na temat urzadzen ktorych nie slyszalem.

Jaki to model tego SVS?

No ok rozumiem.

W takim razie teraz zmiana toru o okazuje się że nie odpowiada ci jednak Rel pod kątem brzmieniowym tak? A mi i jak widać paru osobom jednak tak. Dlatego zasadnicze pytanie dlaczego wiercisz w tym dziurę? W sensie dlaczego nam nie może się podobać? I nie możemy go uważać za dobry wybór w stereo?

Na razie nie ma tu mowy o fun bojach tel jak zostało to użyte ładne sformułowanie tylko o trolach Rel.

Po pierwsze jest ich mniej. 

Po drugie skończyły się wpisy mające teraz sens. Jeden przestał być merytoryczny drugi nigdy nie był. 

Dokladnie tak jak napisales. 
Trole beda trolami. A o JL audio nadal nie ma wzmianki 😉 , bo nie ma wlasnie merytoryki w ich wypowiedziach, tylko bicie piany.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A mi i jak widać paru osobom jednak tak. Dlatego zasadnicze pytanie dlaczego wiercisz w tym dziurę? W sensie dlaczego nam nie może się podobać? I nie możemy go uważać za dobry wybór w stereo?

Nie o tym jest ten temat. Widze ze badal nie mozesz tego pojac.

56 minut temu, Audiolubny napisał:

Dokladnie tak jak napisales. 
Trole beda trolami. A o JL audio nadal nie ma wzmianki 😉 , bo nie ma wlasnie merytoryki w ich wypowiedziach, tylko bicie piany

Bo Ty tez nie rozumiesz o czym mowa w tym temacie.

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

O JL nie ma wzmianki i Velodyne nie ma wzmianki o pylonie jak się okazuje też. 

Bo to jest temat o REL'u. 

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Napisałem że jeśli mi bardziej odpowiadają jego walory sonicznie to dla mnie jest lepszy. 

No walsnie. Tylko ze my tu nie rozmawiamy o tym co jest dla Ciebie lepsze, tylko co producent REL daje nam w zalozonym budzecie.

Co nam daje?

Bajke o polaczeniu Speakon, muzykalnosci, slaba obudowe, slaby wzmacniacz, blaszane kosze malych przetwornikow, brak DSP, pelno kretynskich filmikow na YT. No i ta cena za ten caly pakiet.

Ale za to duzo, bardzo duzo swojego logo z kazdej strony zeby kazdy wyraznie widzial legende z daleka.

Czy ta wypowiedz jest wystarczajaco merytoryczna dla Ciebie?

58 minut temu, BlueDot napisał:

Nie o tym jest ten temat. Widze ze badal nie mozesz tego pojac.

Ja natomiast mam wrażenie że Ty się pogubiłem w najeżdżania na RELa. 

Zobacz. 

Najpierw mówiłeś że są nie warte bo 

Ich parametry względem ceny są słabe.

Więc użytkownicy zaczęli pisać że jest także JL oraz Pylon które mają słabsze parametry względem ceny. 

To wtedy zmieniłeś to że chodzi o odsłuch.

A jak ludziom się odsłuch RELa podoba to znowu wracasz że to nie o tym temat. 

Skup się i napisz o co Ci chodzi jednak 🙂

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Czy ta wypowiedz jest wystarczajaco merytoryczna dla Ciebie?

Nie 

Bo albo rozmawiajmy o parametrach bez walorów sonicznych albo o sonicznych bez parametrów albo o obu. 

Ale ty miksujesz jak Ci się podoba. 

Aby tylko było oo twojemu. 

32 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Bo albo rozmawiajmy o parametrach bez walorów sonicznych albo o sonicznych bez parametrów albo o obu. 

Ale ty miksujesz jak Ci się podoba. 

Aby tylko było oo twojemu

Rozmawiamy o tym co dostajemy za wydane pieniadze. Niestety, ale u REL'a dostajemy bardzo malo.

33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Zobacz. 

Najpierw mówiłeś że są nie warte bo 

Ich parametry względem ceny są słabe.

Więc użytkownicy zaczęli pisać że jest także JL oraz Pylon które mają słabsze parametry względem ceny. 

To wtedy zmieniłeś to że chodzi o odsłuch.

Skup się i napisz o co Ci chodzi jednak 🙂

Ja niczego nie miksuje. Od poczatku pisze o REL'u a nazw innych marek uzylem do bezposredniego porownania towaru w tej samej cenie.

Nie przeinaczaj.

35 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Bo albo rozmawiajmy o parametrach bez walorów sonicznych albo o sonicznych bez parametrów albo o obu

Rozmawiamy o produktach ktorych cena jest mocno zawyzona a Ty nadal tego nie rozumiesz. 

W poscie #317 napisalem, ale Ty znowu to co dla Ciebie niewygodne pomijasz.

42 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ja na nikogo nie najezdzam. Ma slabe produkty w porownaniu do konkurencji, mam prawo o tym pisac.

47 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Moze sie podobac.

Burger King robi burgery ktore ludzie chwala, ale wole isc na domowego do dobrej knajpy bo mnie to wali jak on sie nazywa, wazniejsze jest dla mnie z czego jest zrobiony.

Jak mozna pisac o Rel-u bez odniesienia sie do konkurencji? Raz mowisz ze to temat o Rel-u a raz ze jest slabszy no od svs-a , gdzie tu logika? Ja nie neguje że Rel ma nad czym pracować i z pewnością nie jest to marketing (ale tylko wtedy jezeli chce byc top 1-5 pod wzgledem wszystkomajacy za rozsadna cene) . Mimo wszystko JL audio e110 kosztujacy 10k  ma parametry na papierze duzo gorsze niz rel ht1205 kosztujacy 4,5k (wszystko ceny katalogowe) a mimo to nikt nie neguje JL czy narzeka , ciekawe dlaczego? Jednym z kryteriów jest roznica w orientacji na klienta , jeden chce bas ktory nacisnie mu na klate i bedzie napierał az sie spoci a drugi pozwoli na umilenie czasu przy ogladaniu filmow czy sluchaniu muzyki ( bedzie bardziej dodatkiem lub urozmaiceniem).
ciekawostka Moj brat dostal w prezencie  upgrade systemu car audio w swoim aucie , jednym z elementow byl sub 8cali, niestety po pol roku go wyjebal z auta , bo mimo super osiagow , nie dalo sie wytrzymac w samochodzie bo bas niszczyl przyjemnosc z odsluchu , ja natomiast mialem kiedys dawno mtxa , ktory co ciekawe posiadal bas dobitny ale wielokrotniej mniej kontrolowany ale przyjemniej sie go sluchalo. I takie roznice mozna takze zauwazyc w firmach audio , parametry graja do pewnego stopnia …

Niestety ludzie w tych czasach patrza na logo i chca zeby wszyscy inni widzieli ze oni to logo nosza, uzywaja, konsumuja, sluchaja. Jak wiekszosc na forum twierdzi ze do stereo to REL a do kina SVS to ida za tym jak przyslowiowe barany w wiekszosci nawet nie dajac sobie czasu na sprawdzenie czegos innego.

Jak mozna pisac o Rel-u bez odniesienia sie do konkurencji? Raz mowisz ze to temat o Rel-u a raz ze jest slabszy no od svs-a , gdzie tu logika? Ja nie neguje że Rel ma nad czym pracować i z pewnością nie jest to marketing (ale tylko wtedy jezeli chce byc top 1-5 pod wzgledem wszystkomajacy za rozsadna cene) . Mimo wszystko JL audio e110 kosztujacy 10k  ma parametry na papierze duzo gorsze niz rel ht1205 kosztujacy 4,5k (wszystko ceny katalogowe) a mimo to nikt nie neguje JL czy narzeka , ciekawe dlaczego? Jednym z kryteriów jest roznica w orientacji na klienta , jeden chce bas ktory nacisnie mu na klate i bedzie napierał az sie spoci a drugi pozwoli na umilenie czasu przy ogladaniu filmow czy sluchaniu muzyki ( bedzie bardziej dodatkiem lub urozmaiceniem).
ciekawostka Moj brat dostal w prezencie  upgrade systemu car audio w swoim aucie , jednym z elementow byl sub 8cali, niestety po pol roku go wyjebal z auta , bo mimo super osiagow , nie dalo sie wytrzymac w samochodzie bo bas niszczyl przyjemnosc z odsluchu , ja natomiast mialem kiedys dawno mtxa , ktory co ciekawe posiadal bas dobitny ale wielokrotniej mniej kontrolowany ale przyjemniej sie go sluchalo. I takie roznice mozna takze zauwazyc w firmach audio , parametry graja do pewnego stopnia …

Problem w tym ze 90% sukcesu polega na odpowiednim ustawieniu suba w pomieszczeniu i wyregulowaniu. Nie mozesz takiego SVS sb3000 ustawic w tym samym miejscu co REL t9x bo REL nawet nie reprodukuje pasma ktore SVS osiaga bez problemu. T9x REL zaleca ustawic w rogu bo to przewaznie niczym nie grozi bo tam nic sie nie dzieje ponizej 35Hz a jak wepchniesz w ten rog SVS czy jakis inny ktory zagra 25Hz bez problemu to ten bas Cie zmiecie i wtedy stwierdzisz ze do muzyki to jednak tylko REL. A g.wno prawda, bo gdybys SVS czy jakis inny z tego rogu wyciagnal pomiedzy kolumny i dal go glosniej to bys sie zdziwil jak dobrze smiga w stereo. 

Myslisz ze po co REL zaleca pchac go do rogu? Bo zdaja sobie sprawe z tego ze ten sub zacznie sie ksztusic gdzie indziej i bedzie kupa a nie bas.

No ale co ten temat ma udowodnić w zasadzie ?  

W dniu 30.06.2024 o 21:01, don111 napisał:
W dniu 30.06.2024 o 18:11, BlueDot napisał:

W tej chwili w moim 2.1 gra stary Stampede, ktorego zdecydowalem sie wymienic na cos nowszego, lepszego, szybszego i mocniejszego i w zwiazku z tym mialem u siebie na testach kilka modeli z obecnej produkcji, ktorymi szczerze mowiac jestem mocno rozczarowany. 

Tak to jest jak wymieniasz starego BMW m3 na nowego Fiata Pandę w lakierze metallic.  Stampede kosztował ponad 4k w 2006r a to był najmniejszy sub z linii. Wyżej były jeszcze Strata 5 i Storm 5. I chcesz porówmywać do nowego Rela T5x za 3.7k w 2024r. Poza tym ta linia to same zamknięte suby, miały wyjątkowo ostry, punktowy bas, zwłaszcza porównując do T9x, który ma membrane bierną i gra bardziej krągłymi konturami. Stare linie Q zresztą też miały ostrzejszy bas od T. Tak czy inaczej T są też bardzo dobre, tylko masz zły punkt odniesienia, nie wiesz dobrze co sam masz. 

Jesteś rozczarowany że T9x nie zagrał lepiej od starego Stampede i nagle żale że Rel drogi, słaby ? Nie wystarczająco mocny ? No sorry. Przechodziłeś z bardzo drogiego jak na swoje czasy suba, być może kupiłeś używkę za grosze i masz zły punkt odniesienia ? Bo to nie jest tak, że jakiś tam tani przestarzały sub gra na poziomie T9x, więc ten T9x musi być słaby. Chciałeś nowszego, mocniejszego suba, a próbowałeś zamienić Rela z głośnikiem 20cm na innego, niewiele większego Rela z głośnikiem 25cm i oczekujesz nie wiadomo czego. Następnie porównujesz do SVS SB3000 z 800W wzmacniaczem i głośnikiem 13". Wiadomo że w pewnych kategoriach to porównanie nie ma sensu. SB3000 mimo że świetny subwoofer to nie ma najmniejszych szans przy porównaniu punktowości, konturowości basu ze Stampede czy Strata 5 (oba z tej samej linii), to mogę w ciemno od razu powiedzieć, nie muszę nawet porównywać łeb w łeb, taka jest różnica. T9x mimo trochę krąglejszego basu od Stampede nadal powinien mieć ciut lepsze te parametry od SVS, poza tym każdy z nich ma swój indywidualny charakter, szybkość wygaszania itd. Natomiast SVS deklasuje Rela mocą, zejściem, potęgą. Różnica jest bardzo duża. Wybór zależy od indywidualnych wymagań, zależnie od tego kto na co zwraca uwagę. SB3000 też mi się podoba ale nie poleciłbym go bardziej od T9x w systemie nazwijmy to bardziej audiofilskim, gdzie ktoś słucha tylko muzyki, lub nie wymaga wielkiej mocy przy filmach. Choć ogólnie uważam że cena obecnej linii Tx jest zdecydowanie za wysoka, 7600zł za T9x czy nawet ok 6 tys. po negocjacjach to i tak słabo opłacalne. Trochę lepiej jest z T7x i T5x ale i tak linia Ti były tańsza o 20-30% a oferowała w 99% to samo, przy równie świetnym wykonaniu.  SVS gra też super ale nie można powiedzieć że lepiej jakościowo od Rel czy B&W, choć też należy zaliczyć ich do ścisłej czołówki, natomiast przy uzględnieniu dużej wagi faktora maksymalnej mocy, potęgi, zejścia, SVS jest na pewno dużo lepszym wyborem, zresztą podobnie jak parę innych marek. Ale tylko w tym przypadku. Ja polecam Rela głównie jeśli chodzi o używki, które można kupić za rozsądne pieniądze, głównie poniżej 2 tys, a niektóre nawet bliżej 1 tys.  Niezależnie od modelu, każdy gra bardzo dobrze lub super. Stary Q100, Quake, Q150, Q200 / Q201, T3, T2, T1, T5, Stampede, Strata 5,3,2,1, Storm 3,2,1, T5, T7, T9 (oraz Ti). Nie ma drugiej takiej marki, która ma aż tyle dobrze grających subwooferów. To że teraz jest drożyzna ogólna to już inna kwestia.

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

To na prawdę tak boli, że ktoś, kto wybrał inny nie przyznał, że ten co Ty wybrałeś jest lepszy? Wyższość REL nad wszystkimi innymi subami to zwykły mit, dziś to już tylko legenda sprzed 30lat.

Pół biedy gdybyś wiedział o czym piszesz. Niestety opierasz się wyłącznie na opiniach z netu, nie mając styczności z tym sprzętem który tak krytykujesz. Słabe to. Wyższość Rel nad wszystkimi innymi subami ? A kto tak pisze ? Coś zmyślasz. Nad większością innych marek - to już by bardziej pasowało, bo Rel to ścisła czołówka najlepszych subów do muzyki, wg jakichś 95% opinii ludzi którzy coś słyszeli, więc "chyba" coś w tym musi być.

1 minutę temu, BlueDot napisał:

Rozmawiamy o tym co dostajemy za wydane pieniadze. Niestety, ale u REL'a dostajemy bardzo malo.

Bardzo mało ? To zdecydowanie przesadzone, nadal dostajesz świetną jakość dźwięku - nawet porównując z bardzo drogimi subwooferami Rel się broni, poza tym ładnie i solidnie wykonany sprzęt. Nie dostajesz  mega mocy, mega rozciągnięcia. Tutaj Rel jest 100 lat za murzynami. Nawet flagowiec Predator za 8-10k to nie jakiś potwór. Rel do samego efektownego kina domowego wypada blado. 

48 minut temu, don111 napisał:

nadal dostajesz świetną jakość dźwięku

No nie. Dostajesz bulowaty dzwiek i tyle. SVS sb3000, sb3000 micro, kc62, stary Stampede rozkladaja T9x na lopatki pod kazdym wzgledem a kosztuja tyle samo.

Bułowaty, dobre. Chyba tylko jeśli ustawisz crossover na minimum i obetniesz kick bas. Skoro tak oceniasz T9x to o podobnej mocy jak T9x masz 2-3x tańsze HT1003 i HT1003 mk2, albo 1205. Tam masz twardsze uderzenie, więcej kicka

próbowałeś zamienić Rela z głośnikiem 20cm na innego, niewiele większego Rela z głośnikiem 25cm i oczekujesz nie wiadomo czego

Postepu. Dzieli je cos kolo 20 lat. Dobrze ze o tym wspomniales bo to tez swiadczy o tym ze REL drepcze w miejscu a w produktach zamiast dokonywac sie postep to jest slabiej niz bylo.

Nie no jakis postep jest. Wprowadzili czerwony lakier 🤣🤣🤣

Ciekawe kiedy rozowy 🤣

Ten to dopiero bedzie muzykalny. Juz Hunt o to zadba 🤣

Bułowaty, dobre. Chyba tylko jeśli ustawisz crossover na minimum i obetniesz kick bas. Skoro tak oceniasz T9x to o podobnej mocy jak T9x masz 2-3x tańsze HT1003 i HT1003 mk2, albo 1205. Tam masz twardsze uderzenie, więcej kicka

Mnie narazie wyroby tej firmy odstraszaja cena a raczej tym co dostajemy za ta cene. Zdecydowanie wole sprzet bardziej zaawansowany.

Panowie mający inne zdanie niż 2 sub "ekspertów" w tym wątku ...dajcie sobie spokój bo jakiekolwiek Wasze argumenty nie docierają a wręcz giną już w trakcie ich czytania. Jak to kiedyś powiedział "prezes" ..."nas nie przekonają, że białe jest białe a czarne jest czarne", i powtórzę się ale im więcej podstron tego tematu to tym bardziej wzmacnia się kultowa scena i wypowiedziany tam tekst polityka z ambony ..."Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza! ...". Jest piątek Panowie i są milsze rzeczy do robienia ( ot np. 🥃 ) niż wdawanie się bezproduktywne rozmowy. Wasze zdrowie 🤘😁 ...idę poczytać jakieś mądre tematy na tym forum.

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

5 godzin temu, don111 napisał:

Pół biedy gdybyś wiedział o czym piszesz. Niestety opierasz się wyłącznie na opiniach z netu,

Mam za Twoim wzorem opinie innych ignorować bo masz swoją? To dopiero jest słabe!

• Pokaż nowe odpowiedzi