Skocz do zawartości
IGNORED

Holo audio RED - streamer.

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie puenta jest taka, że w rozwiązaniach DiY nic nie masz podane na tacy i w każdej chwili może (nie musi) coś przestać działać. Nie dziwię się użytkownikom którzy nie akceptują takich sytuacji i kupują gotowy produkt.

12 minut temu, robo27 napisał:

że w rozwiązaniach DiY nic nie masz podane na tacy i w każdej chwili może (nie musi) coś przestać działać.

Co ma przestac dzialac np. w zwrotnicy DIY zrobionej wg. schematu?

Cos moze przestac dzialac jak ktoś cos spieprzy, obojetnie czy majsterkowicz czy fabryka.

Muszę przewietrzyć mój system…

16 minut temu, pmcomp napisał:

Co ma przestac dzialac np. w zwrotnicy DIY zrobionej wg. schematu?

Cos moze przestac dzialac jak ktoś cos spieprzy, obojetnie czy majsterkowicz czy fabryka.

Przepraszam Cię kolego, pisałem odnośnie dyskusji w tym wątku. Miałem na myśli rozwiązania DiY streamerów i ich oprogramowania.

1 godzinę temu, robo27 napisał:

Ogarnięci technicznie i linuksowo, należałoby dodać🙂. No i lubiący grzebać.

Wystarczy Intel NUC (choć lepiej jakiś fanless) do tego izolacja galwaniczna USB, zainstalowany Roon ROCK i mamy znakomity transport. Stabilny jak skała i bezobsługowy. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, robo27 napisał:

Przepraszam Cię kolego, pisałem odnośnie dyskusji w tym wątku. Miałem na myśli rozwiązania DiY streamerów i ich oprogramowania

Nie przejmuj sie tym wpisem. On sie wpier....  wszedzie, bez sensu, bez zastanowienia i bez przeczytania o czym jest temat.

Robi to tak dla zasady 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Dla mnie to bedzie raczej to. 

Ok, jak ktos lubi grzebac ok. Ja wole wydac i miec św. spokój.

Gdzies na forum ktos podawal orientacyjne koszty zlozenia transportu na standardowym pececie, chyba na linuxie? ktore wyszly na sporo wiecej niz auralic s1 i na pewno wiecej niz malina. Ponoc gra to topowo. Do mnie malina zupelnie nie przemawia. Gdybym mial wybierać wolalbym chyba zlozyc sprzet na linuxa niz bawic sie z malina. A trzeba przecież miec tam nakladki, zegary, ddc, zasilacze. Za duzo tego jak dla mnie. Za duzo moze sie nie zgrac czy szwankowac. 

Ale kazdy moze miec swoje zdanie.

Michał nasz kolega Grzegorz (Bagnet) składa takie topowe kompy pod audio, poszukaj tam wątku, albo Ci podeślę. Niestety kosztuje ponad 10tys. te Intel NUCi ogólnie dostępne to przy tym zabawki.

Oczywiście za chwilę nożyce się odezwą i powiedzą, że nie ma sensu. 😁

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

3 minuty temu, sir.jax napisał:

Oczywiście za chwilę nożyce się odezwą i powiedzą, że nie ma sensu. 😁

Tak. Z technicznego punktu widzenia nie ma kompletnie sensu. Oczywiście przy założeniu, że korzystamy z izolacji galwanicznej USB. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, Piopio napisał:

Oczywiście przy założeniu, że korzystamy z izolacji galwanicznej USB

o to to to to 🤣🤣🤣

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

1 minutę temu, ferszcik napisał:

Człowiek z misją, szanuję za konsekwencję. Mi by się nie chciało ciągle tego samego pisać 😄

Ja już z sie z nim nie kłócę, tylko ślę mu już uśmiechy itp....

5 minut temu, ferszcik napisał:

szanuję za konsekwencję

A moze zespol natrectw? Lepiej nie chwalic zaocznie 😆

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

5 minut temu, ferszcik napisał:

Człowiek z misją, szanuję za konsekwencję. Mi by się nie chciało ciągle tego samego pisać 😄

Kampania społeczna - dzięki izolacji odetniesz się od mitologizacji 😉 

Teraz, rafa napisał:

A moze zespol natrectw? Lepiej nie chwalic zaocznie

Ale on jest przy tym nieszkodliwy. Walnie swoją mantre i lecimy dalej.

Za to tuzy takie jak pmcomp? No teraz MISZCZ nie zauwazyl ze piszemy o transportach i wyskakuje ze zwrotnica 🫣

1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

Ale on jest przy tym nieszkodliwy.

Wiem, ja z usmiechem i zartobliwie pisze 🙂

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

41 minut temu, Piopio napisał:

Tak. Z technicznego punktu widzenia nie ma kompletnie sensu. Oczywiście przy założeniu, że korzystamy z izolacji galwanicznej USB. 

a myślałem ze dzisiejszy dzień na stracenie, a jednak jest izolacja ponownie. Dzień udany 😄 

W dniu 12.02.2025 o 14:49, Mikelas76 napisał:

Nie przejmuj sie tym wpisem. On sie wpier....  wszedzie, bez sensu, bez zastanowienia i bez przeczytania o czym jest temat.

Robi to tak dla zasady 😉

Po prostu to jest laik który ma parcie bycia mentorem,  trzeba go traktować jak powietrze ,już w niektórych wątkach polemizuje sam ze sobą .

Mowa oczywiście o pmcomp.

• Pokaż nowe odpowiedzi