Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.12.2024 o 03:35, aster_ napisał:

No wiadomo, że w końcu trzeba będzie zmienić tą kartę, chociaż raczej montować filmów nie zamierzam 🙂

Widzę, że na Game Awards 2024 został pokazany trailer The Witcher 4. Co prawda książek nie czytałem, ale oczywiście wszystkie gry przeszedłem łącznie z dodatkami. Do dziś mam ciarki jak sobie przypomnę głos Jana Frycza w roli Regisa z ostatniej odsłony cyklu - Krew i Wino. 

Osobiście nie jestem aż tak optymistycznie nastawiony co do słów Panów z CD ...

"Pracujemy teraz nad nowym silnikiem razem z inżynierami z Epic i jest między nami świetna synergia. To rewelacyjna współpraca. Obecnie pracujemy nad Unreal Engine 5 i naszą niestandardową wersją. Oczywiście chcemy wspierać wszystkie platformy – mam na myśli PC, Xbox i Sony, prawda? – ale nie mogę, w tej chwili, powiedzieć ci więcej szczegółów na ten temat.

Warto pamiętać, że stworzyliśmy filmowy, prerenderowany, bez postprodukcji materiał. Chcemy pokazać, że dążymy do osiągnięcia takiej jakości jak w cinematikach. Na ile to możliwe. Moje zdanie jest takie: to dobry punkt odniesienia.''

Wszystko idzie w zła Stone. Gra powinna być gra a nie filmem ...

Tja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

Pograłem chwilę w Indianę. Zapowiada się świetnie. Bałem się o modele walki, poruszania się, ale jest bardzo przyjemnie. Grafika na ultra miód, na wysokich mniej miodnie, RT nawet nie włączam. :D

Kojarzy mi się z Peter Jackson’s King Kong. Też bardzo fajna gra na tamte czasy. Aż dziw, że pozycja robiona pod film nie była crapem. 

rNWp9SS.jpeg

.

1 godzinę temu, kwasior21 napisał:

A ja zakupiłem w promocji Hogwart Legacy i mam spokój od ględzenia zony na kilka dni. Tak ja ta gra wciągnęła, ze po pracy zasiada do grania 😉 

U mnie też latają na miotle na zmianę obie czarodziejki... można w spokoju muzyczki posłuchać 😁

W dniu 18.12.2024 o 19:50, kwasior21 napisał:

Osobiście nie jestem aż tak optymistycznie nastawiony co do słów Panów z CD ...

Zobaczcie lepiej co 11 bity odstawili... kurs z 600 na 150....

4 godziny temu, przmor napisał:

Automobilista 2 na Steam -70% za 43zl. Może wreszcie kupię.

To może i ja sobie prezenta zapodam

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, jarekb napisał:

uczy się czarować ? , będziesz miał w domu czarownicę ?:)

Czarownica czasem z niej wychodzi. Na szczęście bo tylko czasem. 😉

50 minut temu, Ajothe napisał:

Miotła była w zestawie? 😋

Nie było ale zara zara , jedna z piwnicy zniknęła🤔😂😂

Kupiłem Automobilista 2. Miałem jakąś wcześniejszą wersję "testową" bodajże 1.5. Niedawno był duży update do wersji 1.6 gdzie mocno poprawiono pracę opon i obecnie moim zdaniem jest to najlepszy symulator jeśli chodzi o auta open wheel. Pojechałem 1h wyścig w moim ulubionym zestawieniu czyli Formula Trainer Advanced na torze Donington Park. Bardzo dobre "czucie" auta. Dobrze wydane 43zl. Może dokupię jeszcze paczkę z sześcioma torami -50% za 70zl albo jakieś pojedyncze tory typu Monza czy Silverstone.

W dniu 20.12.2024 o 17:38, kwasior21 napisał:

A ja zakupiłem w promocji Hogwart Legacy i mam spokój od ględzenia zony na kilka dni.

A u mnie odwrotnie już od dawna marudzilem zonie ze pograłby niekiedy na konsoli , a nie mam na czym , to dostałem pod choinkę PS5 razem z Hogwart Legacy i  Gran Turismo 7 żebym się uciszył 😂 , bedzie to ciekawe doświadczenie po wielu latach wrócić do konsoli Sony 😃. Mam nadzieje ze da się tez oglądać filmy na tym ich wynalazku , jestem w trakcie budowy innego systemu i pozbyłem się prawie całkowicie swojego sprzętu, łącznie z moim odtwarzaczem wieloformatowy bluray który był moja wyjątkowa perełką na rynku 😔

Też pograłem chwilę, fajne, trudne i nudne. Jednak zdecydowanie jestem bardziej fanem arcade i nie na torach.
Jest to symulator (nudnych) wyścigów na torze więc musi być nudno Ale ja uwielbiam to nudne krecenie się w kółko, wypatrywanie punktów hamowania, trafianie w wierzchołki zakrętów, spoglądanie w lusterka czy ktos nie czai się za mną, precyzyjne ruchy kierownicą, płynna praca nóg (hamowanie lewą nogą), wyczuwanie momentu utraty przyczepności i szybka ale precyzyjna reakcją i tak okrążenie za okrążeniem.

GHOST OF TSUSHIMA DIRECTORS CUT, na oko mam 70%.. uważam że tytuł przeceniony ale polecam. Trochę zbyt prosty, za łatwo możemy wymaksować  postać a wszystko jest do znudzenia powtarzalne.

A jak oceniasz w porównaniu do Asseto Corsy?
Nie mam porównania bo głównie gram w Le Mans Ultimate (auta GTE, GT3 i Hypercar-y) i w Automobilista 2 (wszelkiej maści open wheel z F1 wlacznie). W Assetto Corsa głównie jeździłem różnymi drogowymi autami od Fiata 500 po supercar-y. Niedługo ukaże się Assetto Corsa Evo ze sporym kawałkiem otwartego swiata więc może być ciekawie. Oby tylko nie było jak z MSFS2024. Super zapowiedzi ale masa błędów, odbierająca przyjemność z gry.

O ile jest na liście kompatybilnych, tak. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

19 minut temu, szymon1977 napisał:

Problemem jest brak napędu

A no tak, XSS nie ma napędu. Czyli Twoje pytanie było podchwytliwe? Nie rozumiem, jak Ty sobie wyobrażałeś to zrobić. Zostaje kupić tę grę na MS store, o ile jest dostępna. 

Edytowane przez J4Z

.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Zewnętrzny napęd

Wydaje mi się że nie istnieje. 

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

instalacja z obrazu płyty

To tylko za czasów piracenia.

.

Xbox series S: Forza Motorsport czy Horizon 5? A może WRC, Dirt5, Dirt Rally 2? Bo NFS chyba nie.

Nie interesuje mnie symulacja, gdzie milimetrowymi ruchami kierownicy trzeba walczyć o każdy piksel na drodze, ale też nie arcade, gdzie drift zamiast sprytnym posługiwaniem się kierownicą i pedałami, uzyskuje się wciskając przycisk. Ma się jeździć przyjemnie, ale podobnie do rzeczywistości. Sentymentem darzę przejazd przez japońskie góry Citroenem C1 na Forza Motorsport 4, i Colina McRae Rally 2

Szukam jednej gry, na której raz na dwa tygodnie siądę z przyjemnością na godzinkę.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Forza Horizon i Forza 8 to zupełnie różne gry, zależy co lubisz. Obie są bardzo dobre, natomiast w nowym Horizonach może irytować dużo dziecięcych kolorych gadżetów. Jednak Dodatek Rally do Horizon 5 jest świetny. Co jakiś czas odpalam sobie właśnie jedno lub drugie, bo w przeciwieństwie do przegiętych symulatorów jazda jest relaksującą. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.