Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

Dirt Rally 2 to przegięty, irytujący, słabo symulujący jazdę po asfalcie symulator. Seria Dirt (bez Rally) kiedyś była bardziej zręcznościowa ale ostatni numerek w jaki grałem to 2 albo 3 i nie wiem jak jest z tymi nowszymi.

Zdecydowanie FH5

2 minuty temu, przmor napisał:

Dirt Rally 2 to przegięty, irytujący, słabo symulujący jazdę po asfalcie symulator. Seria Dirt (bez Rally) kiedyś była bardziej zręcznościowa ale ostatni numerek w jaki grałem to 2 albo 3 i nie wiem jak jest z tymi nowszymi.

Ostatni Dirt jest kiepski.

.

5 minut temu, Ajothe napisał:

Że to kompletnie różne gry. Kompletnie inne czucie aut. 

A rozwiniesz? Inna tematyka (np rajdy kontra wyścigi), inne sterowanie (np. arkade kontra symulacja), inna rozgrywka (np. wyścigi kontra tuning), itd, itp

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Forza Motorosport to jest torówka, bliżej symulacji, ale bez spiny, jazda przyjemna. 

Horizon bardziej arcade, ale bez przesady bo model jazdy jest bardzo dobry, duże różnice między setkami aut i otwarty świat z różnymi typami zawodów. Dodatek Rally jest genialny i przypomniał mi trochę legendarnego Collina wrazeniowo. 

30 minut temu, przmor napisał:

Dirt 2.0 mam na PC: klasycznym Mini Cooperem po niezbyt krętych drogach jeździ się fajnie, ale potem robi się syf.

3 minuty temu, Ajothe napisał:

Forza Motorosport to jest torówka, bliżej symulacji, ale bez spiny, jazda przyjemna. 

Horizon bardziej arcade, ale bez przesady bo model jazdy jest bardzo dobry, duże różnice między setkami aut i otwarty świat z różnymi typami zawodów. Dodatek Rally jest genialny i przypomniał mi trochę legendarnego Collina wrazeniowo. 

A w którymś są powolne auta, typu Citroen C1 z Motorsport 4? Przejazd przez japońskie góry w ruchu drogowym to było niezapomniane wrażenie!

Z rajdówek mogę polecić Soebastian Loeb Evo, przyjemniej się jeździ dla mnie jak w Dirtach i WRC. 

9 minut temu, szymon1977 napisał:

Dirt 2.0 mam na PC: klasycznym Mini Cooperem po niezbyt krętych drogach jeździ się fajnie, ale potem robi się syf.

A w którymś są powolne auta, typu Citroen C1 z Motorsport 4? Przejazd przez japońskie góry w ruchu drogowym to było niezapomniane wrażenie!

W Horizon jest masa powolnych aut, klasyków, no setki....warto tak naprawdę ograć wszystkie Horziony, bo każdy ma zupełnie nową mapę. 

Pomijam takie dodatki jak hot wheeles czy lego...no może ktoś lubi 😄

47 minut temu, szymon1977 napisał:

Albo przez Alpy w Porsche 356 na NFS Porsche.

Wyszperałem ze strychu Xbox360. Gdzie kierownica nie wiem, g920 nie działa, więc męczę na padzie:

Forza Motorsport 4, Citroen C1, czyli 68KM vs japońskie serpentyny - to jest to! Nie jest idealnie, bo brakuje aut cywilnych, a fizyka gry zachęca do odbijania się od krawędzi drogi przy wyprzedzaniu na zakręcie. Poleci ktoś coś w zamian?

Jest jakaś alternatywa dla Microsoft Store?

Do starej Assetto Corsy jest dużo modów z górskimi trasami. Nie trzeba się ścigać. Można wsiąść we Fiata 500 i wlec się 60kph pod górę. So też mody typu open world z ruchem AI w obie strony. Na YT są dostępne filmy.

45 minut temu, przmor napisał:

Do starej Assetto Corsy jest dużo modów z górskimi trasami. Nie trzeba się ścigać.

Asetto Corsa chyba jest dość trudna? 

45 minut temu, przmor napisał:

Można wsiąść we Fiata 500 i wlec się 60kph pod górę.

Klimat jak z rodzicami jeździliśmy Maluchem w góry na wakacje. Ma to swój urok: jak spier.lisz zakręt, to nie odrobisz mocą.

47 minut temu, przmor napisał:

So też mody typu open world z ruchem AI w obie strony. Na YT są dostępne filmy.

Wszystko pięknie, tylko ja nie mam czasu na zabawy w instalowanie i testowanie modów. Szukam rozwiązania plug&play. PC, Xbox360, Xbox Series S

-----

A jak się jeździ na BeamNG, grał ktoś?

🙂 

Zobaczymy. Ze trzy dni temu zainstalowałem jakiś aktualny Forza Na Xbox S, ale na razie nie mam czasu przetestować.

Zainstaluj ETS 2 🙂

Cytat

Podróżuj po Europie jako król drogi, kierowca ciężarówki, który dostarcza ważne ładunki na imponujące odległości! Z dziesiątkami miast do odkrycia, twoja wytrzymałość, umiejętności i prędkość zostaną wystawione na próbę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gra z 2013, nieźle się trzyma. W sumie w natywnym 4k/120 jest petarda. Gra się bardzo dobrze, ponieważ prawie nic nie pamiętam. 

veRRbH8.jpeg

Przy okazji sylwestra przypomniałem sobie o niej. ;)

.

A ja wyszperałem ze strychu kierownicę do Xbox360:

Ukryta Zawartość

Ciekawa sprawa z Kinectem: gdy auto leci bokiem, to obraz z na wprost maski kierowany jest tam, gdzie patrzymy i jedziemy - miodzio!

Ukryta Zawartość

No dobra panowie i panie. Po długich miesiącach głowienia się w która stronę iść nastała chwila zakupu. Przyleciał komputerek stacjonarny na rtx 4080 i intelu i5. 

Dlaczego nie seria 50x? Dlatego ze za stary jestem na robienie ze mnie wała w postaci softwarowego podkręcenia karty i sztuczne wymuszanie klatkarzu, zwal jak zwal.

Dlaczego nie amd? Ponieważ mimo ze amd przejal rynek to odpłynął z cenami i to mi się nie podoba.

A teraz do sedna .

Przy max detalach i 4k forza ma 160 fps oraz obciążenie 65% gpu

Po załączeniu dlzsa ma tyle samo klatek i 25% gpu.

Czy trzeba cos więcej? 

Forza to jest stara gra. Odpal Alan Wake 2 albo Indiana Jones, :D piękne gry. W IS szczególnie Watykan i jego marmury zrobiły na mnie wrażenie. 

Regenerator klatek u mnie wprowadzał laga w Indiana... Ale teraz wiem więcej i inaczej bym kombinował z ustawieniami.

Sorry, która Forza? Ogólnie to trochę żałuję, że zamiast 4070s nie wziąłem 4080. 

Edytowane przez J4Z

.

Albo jeden konkretny curved
Jeśli zapewni 180st. widoczność to może jeden ale takich chyba nie ma. Mam trzy 32" curved i uzyskuję około 160st. Widziałem na zdjęciu setup z trzema curved 45" o krzywiżnie 850mm i to było eleganckie, półokrągłe (a nie kanciate jak u mnie z 1500mm) pełne 180st.
a5e5cd5898fb050a7758cdaaa7091149.jpg
27 minut temu, J4Z napisał:

Forza to jest stara gra. Odpal Alan Wake 2 albo Indiana Jones, 😄 piękne gry. W IS szczególnie Watykan i jego marmury zrobiły na mnie wrażenie. 

Regenerator klatek u mnie wprowadzał laga w Indiana... Ale teraz wiem więcej i inaczej bym kombinował z ustawieniami.

Sorry, która Forza? Ogólnie to trochę żałuję, że zamiast 4070s nie wziąłem 4080. 

Forza Horizon 5. Może i nie jest nowa ale  pokazuje możliwości. Alan i Indiana młodego nie interesuje natomiast asseto corsa na ultra pokazuje pazur. 

1 minutę temu, przmor napisał:

16 stycznia ukaże się Assetto Corsa Evo. Niestety jako Early Access 😞 W pierwszej fazie chyba ma być dostępnych 5 torów i 20 samochodów.

Młody czeka z niecierpliwością. 

11 minut temu, kwasior21 napisał:

Forza Horizon 5. Może i nie jest nowa ale  pokazuje możliwości

Nie pokazuje. Pokaż wyniki steel nomad, jak Ci się chce. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.