Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

To może być strzał w dziesiątkę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jednak 60fps nie jest płynne Mój RTX 3070 jest w stanie wygenerować 90-120fps na trzech monitorach 1080p ale monitory mogą wyświetlić 165fps więc trzeba będzie rozejrzec się za RTX 4080. Liczyłem na spadek cen po premierze serii 50x0 ale może być ciężko.

21 minut temu, przmor napisał:

Jednak 60fps nie jest płynne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mój RTX 3070 jest w stanie wygenerować 90-120fps na trzech monitorach 1080p ale monitory mogą wyświetlić 165fps więc trzeba będzie rozejrzec się za RTX 4080. Liczyłem na spadek cen po premierze serii 50x0 ale może być ciężko.

Nie jest płynne 60FPS bo masz zapewne Stuttering czyli co chwilę mikro przycięcia animacji, co często się zdarza na PC. Na konsoli np. PS5 zdarza się to rzadko. Często 60 FPS odbieram jako totalnie płynnie. Na kompie niby miałem 60FPS, ale co chwilę te ścinki grafiki. Ba. Nawet jak patrzę na mocniejsze karty gdzie jest nawet 90FPS, całą "płynność" psują te mikro ściny. PeCeta do gier sobie odpuściłem.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, przmor napisał:

Jednak 60fps nie jest płynne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mój RTX 3070 jest w stanie wygenerować 90-120fps na trzech monitorach 1080p ale monitory mogą wyświetlić 165fps więc trzeba będzie rozejrzec się za RTX 4080. Liczyłem na spadek cen po premierze serii 50x0 ale może być ciężko.

Szukaj okazji i kupuj 4080. Syn zadowolony. nie ma co czekać na sztuczne podbicie w 5080. Raster jest tragiczny.

Ukryta Zawartość

NVidia udostępniła DLSS 4 dla wszystkich kart RTX. Przestowalem na razie na MSFS 2020 bo tylko ta gra z posiadanych przeze mnie jest oficjalnie wspierana i muszę powiedzieć, że bardzo dobrze to wygląda na RTX 3070.

A propos tych klatek... Nie wiem, te nowe gry jakieś dziwne są. W Indiana jak nie miałem ponad 100, to coś mi się nie podobało, pamiętam. Jakiś starszy tytuł odpaliłem i w 60 mógłbym grać. 

Plus ten stuttering, co wyżej ktoś wspomniał. Też to widzę. W zależności od gry przeszkadza lub nie. Nakładka Nvidii tego nie widzi. Żeby tego nie było, było super płynnie, trzebaby grubo, grubo z detalami zjechać. Mimo że nakładka od dawna pokazuje sztywne 120 xd Jakieś głosy czytałem, że mogą być winne procki. Ile w tym prawdy, nie wiem. Co ciekawe włączyłem w jakiejś grze FG i przycinki zniknęły. lol

Dziwne czasy dla graczy, no dlss no game xDD

.

W dniu 31.01.2025 o 16:39, przmor napisał:

Również mam wrażenie, że od jakiegoś czasu coś jest nie tak. 60fps w wyścigach wydawało mi się kiedyś płynne a obecnie nawet 120 płynne nie jest. Muszę na starym kompie sprawdzić.

Na PS5 np. w Gran Turismo 7 jest "jedyne" 60FPS, a animacja jest totalnie, ale to totalnie płynna i gładka. I za to uwielbiam gorszą wydajnościowo od PC konsolę. Jak patrzę na te pecetowe animacje, to często mnie to kłuje w oczy mimo że ilość klatek jest nieziemska. Z drugiej strony po co komu 120FPS, gdy podczas 1 sekundy mamy 2 mikro przycięcia animacji.

21 minut temu, marcusSE napisał:

Do pogrania po pracy to tylko konsola. Sony w tej dziedzinie rozrywki jest potęga i dlugo , dlugo jeszcze bedzie. 

Rozumiem, ze piszesz o single player bo placenie za dostep do online to jest przegięcie.

Mam już trochę wiosen , 2 konsole, pc i patrząc z perspektywy czasu najrozsądniej wychodzi właśnie pc.

7 minut temu, kwasior21 napisał:

Mam już trochę wiosen

Ja juz troche tez 🙄, z marka Sony rozstalem sie juz dawno i nie mialem zamiaru do niej wracac , na moich pc od Apple nie da sie grac , kupilem kiedys xbox ,a 🤨 i  drugi raz nie popelnie tego bledu. Co tu duzo mowic Sony bylo najlepszym wyborem i dlatego kupilem ps5. Urządzenie pokoju do grania tylko na pc mnie nie interesuje za dużo roboty, konsola dużo wygodniejsza i naprawde fajnie sie gra na dużym ekranie a graficznie ps5 jest naprawdę dobra. 

Nintendo też ma bardzo mocne exy, tylko może inny target. Sony już zaczyna być powtarzalne. Jak restart serii God of War mega mi się podobał i go wymęczyłem, tak od drugiej części bardzo szybko odbiłem, bo wydawała się tym samym. 

.

Dla fanów "Kolina Dwójki":

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 godzin temu, marcusSE napisał:

Ja juz troche tez 🙄, z marka Sony rozstalem sie juz dawno i nie mialem zamiaru do niej wracac , na moich pc od Apple nie da sie grac , kupilem kiedys xbox ,a 🤨 i  drugi raz nie popelnie tego bledu. Co tu duzo mowic Sony bylo najlepszym wyborem i dlatego kupilem ps5. Urządzenie pokoju do grania tylko na pc mnie nie interesuje za dużo roboty, konsola dużo wygodniejsza i naprawde fajnie sie gra na dużym ekranie a graficznie ps5 jest naprawdę dobra. 

Na PC też gram na TV i na padzie. Problemem PC jest to, że zawsze trzeba coś kombinować. Przewagą konsol jest to, że odpalasz grę i grasz. Konsole muszę docenić za to, jaką jakość oferują w swojej cenie, bo za samą kartę graficzną dałem więcej, niż kosztują konsole... Ale i tak nie wróciłbym do konsol. Na PC mam lepszą jakość i sam decyduje o tym, w jakim klatkarzu gram, z jakimi detalami. 

Gry multiplayformowe przeważnie lepiej działają na XSX, niż na PS5. XSX ma lepsze chłodzenie od PS5. PS5 wygrywa w grach ekskluzywnych. 

W swoim poście pomijam kwestię PS5 Pro, bo tutaj z napędem już robi się ładna cena i moim zdaniem takie pół generacje są trochę pluciem w twarz graczom. 

.

Aha, cenę zestawu PC rekompensują mi ceny gier ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

4 godziny temu, J4Z napisał:

Na PC też gram na TV i na padzie. Problemem PC jest to, że zawsze trzeba coś kombinować. Przewagą konsol jest to, że odpalasz grę i grasz. Konsole muszę docenić za to, jaką jakość oferują w swojej cenie, bo za samą kartę graficzną dałem więcej, niż kosztują konsole..

To ze mozna używac TV na PC nie oznacza ze jest to jego naturalne środowisko , i dlatego na monitorze jest dużo lepiej . Z PC jest wieczna walka jeżeli chodzi o gry bo coś tam nie chodzi jak powinno i to  nie tylko karta graficzna 🙄 . 

Na PC mam lepszą jakość i sam decyduje o tym, w jakim klatkarzu gram, z jakimi detalami. 

Nie do konca , paradoksalnie PC o lepszych parametrach nie radzą sobie z grami tak dobrze jak konsola , bardzo częsta gry na konsoli wyglądają lepiej i są płynniejsze , dlatego tak często trzeba kombinować z PC. Gry na TV 85" czy 98" wyglądaja porostu swietnie. 

Pc napewno jest super dla ludzi którzy są maniakami gier ,grają dużą i lubią wieczna kombinacje , ja mam PC w innym pokoju i nie widzę opcji gry na nim w salonie , po za tym PC od Apple nie są stworzone do gier 🤔. Zreszta i tak do pogrania od czasu do czasu konsola jest po prostu lepsza.

W swoim poście pomijam kwestię PS5 Pro, bo tutaj z napędem już robi się ładna cena i moim zdaniem takie pół generacje są trochę pluciem w twarz graczom.

Co tu dziwnego Sony zawsze przegina z cenami i często ma ceny z kosmosu i nie chodzi tu tylko o konsole , ale i tak nie zmienia to faktu ze są najlepsi jeżeli chodzi o konsole. No może ten ich design Ps5 to trochę katastrofa 🙄.

Aha, cenę zestawu PC rekompensują mi ceny gier 😉

Ceny gier na PC są super , ale już w Tekken 8 to stanowczo wole grać na PS5  😃 .

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, marcusSE napisał:

Ceny gier na PC są super , ale już w Tekken 8 to stanowczo wole grać na PS5  😃 .

Nie wiem, czy jest różnica. Dla mnie byłaby na plus dla PC, gdyby klatki nie były zablokowane na 60. No, ale ok, co kto lubi. Ewentualnie graficznie też może być lepiej na PC. Nie wnikałem. 

Swoją drogą słaby ten Tekken 8. Pograłem z pół godziny. Zdecydowanie wolałbym pograć w trójkę. 

Edytowane przez J4Z

.

2 godziny temu, PiotrJ napisał:

A co Ci odpisać ? No wiadomo że pecetowcom. Nie zawsze, ale bardzo często widzę to zjawisko na PC.

No dobra, ale nie kilka razy w ciągu sec. Poza tym na konsolach też to było pamiętam. 

Starsze gry tego nie mają i jest wskazówka myślę. 

.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.