Skocz do zawartości
IGNORED

Bluesound node na liniowymi co dalej

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam zakup nowego streamera

Obecnie używam tytułowego bluesounda jako transportu do chord quest

Mile widziena poprawa jakości dźwięku

Wyświetlacz zbędny

Zakres cenowy [emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]-[emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]]] k

Rozważam munich m[emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]t

Malina z ian canada

???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

https://www.audiostereo.pl/topic/167840-bluesound-node-na-liniowymi-co-dalej/

Cześć,

Coś bardzo nie poszło w Twojej wiadomości, wszystko się rozjechało.

Udało mi się wyczytać Ian Canada z maliną i Silent Angel Munich, zgaduję że M1T.

Co do maliny od Iana niestety się nie wypowiem, nie miałem w rękach. Jeżeli lubisz grzebanie i masz umiejętności to jest to opcja. Musisz być jednak gotowy, że coś może nie chcieć ruszyć od kopa. Bawiłem się różnymi malinkami i tak to wygląda.

Co do Silent Angel, to mamy tutaj fajnie grający transport z bardzo dobrze działającą apką. Te dwie cechy to dla mnie podstawa w streamerze. Używasz może Roona?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 minuty temu, bopich napisał:

Faktycznie coś nie tak
Rona nie używam
Miałem malinkę ale chyba wolę gotowca

No to zdecydowanie polecam przetestować Silent Angela, myślę, że doskonale się dogada z Qutestem. Kiedyś miałem Qutesta i transport robił z nim dużą różnicę.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Malina to bardzo dobry pomysł.

Mimo że hurt ma galwanicznie izolowane złącze USB to tu w tym przypadku popatrzyłbym w kierunku usbridge.

Bardzo fajną opcją jest także ifi zen stream. 

Ma dobre wyjście koaksjalne i dobre wyjście USB. 

Jest cały wątek obok na temat tego urządzenia jeżeli będzie ci grał to uważam że fajne urządzenie. Miewa olbrzymie problemy z softem ale ludzie żyją 

Wiim ultra z wyjściem USB! Tego połączenia z qutest jeszcze nie znam ale sam jestem ciekaw tego rezultatu. 

34 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Jest cały wątek obok na temat tego urządzenia

Gdzie spora część wpisów to kur....e na to cudo. Świetny streamer tylko oprogramowanie do d...... 

Jak wpisuje cyframi wychodzą krzaki

Wiim ultra po USB ??
Dla mnie chord gra lepiej po coax
Boję się że to będzie skok w bok choć wiim ma korekcję

[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]" timestamp="[emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]" name="piotrek[emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]]" userid="[emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]]"] M[emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]t to dobry kierunek 

A jak neversolo do silent m[emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]t

18 godzin temu, bopich napisał:

Malina z ian canada

Albo z Digione signature. U mnie z PI3b+ naprawde dobrze to gra. Do tego przyzwoity kabelek BNC z Thomanna. Na Quteście Muzg z zielonym pstrykiem, na czystej stronie Digione mały Muzg Premium za 250 PLN. Do tego Volumio Premium. Dla mnie jakość zaskakująco przyzwoita jak na cenę maliny z digi. Warto uważać bo kilka razy widziałem jak ktoś sprzedawał tylko jedną część digione signature (składa się z dwóch płytek). Na moje ucho  Qutest gra lepiej bo coax.

3 godziny temu, bopich napisał:

Wiim ultra po USB ??

Raczej będzie dramat 🙂 miałem usbridge signature, sotm 200 neo i sotm ultra z liniowymi zasilaczami. Dla mnie Qutest zagrał lepiej i tak po coax nawet z Volumio Primo czy zwykłym digione. Z Digione Sig jest już naprawde dobrze.

Korekcje jak się uprzesz to masz też w Volumio... choć jak nie korzystam. Wtedy warto maline 4 wziąć, 3b+ może braknać mocy...

18 godzin temu, Q21 napisał:

Kiedyś miałem Qutesta i transport robił z nim dużą różnicę.

Zgadza się

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

8 godzin temu, J4Z napisał:

Co to k... jest?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Post się mocno rozjechał. 

8 godzin temu, piotrek7 napisał:

Gdzie spora część wpisów to kur....e na to cudo. Świetny streamer tylko oprogramowanie do d...... 

Niestety tak. Oprogramowanie to tragedia.

Dlatego mówię jak będzie działał to jest ok. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Niestety tak. Oprogramowanie to tragedia.

Streamer jest wart tyle, ile jego oprogramowanie

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Dlatego mówię jak będzie działał to jest ok. 

Wątpię. Jeśli tyle lat po wprowadzeniu na rynek nie doczekał się stabilnego oprogramowania, liczenie na to jest nieuzasadnionym optymizmem. Po prostu producent wprowadzi do oferty nowy model . Oczywiście rewolucyjny i rewelacyjny. Jak zawsze 

11 godzin temu, piotrek7 napisał:

Streamer jest wart tyle, ile jego oprogramowanie

W tym przypadku nie do końca.

Jeśli ktoś będzie korzystał z Spotify i tidal connect to nawet nie zauważy.

11 godzin temu, piotrek7 napisał:

Wątpię. Jeśli tyle lat po wprowadzeniu na rynek nie doczekał się stabilnego oprogramowania, liczenie na to jest nieuzasadnionym optymizmem. Po prostu producent wprowadzi do oferty nowy model . Oczywiście rewolucyjny i rewelacyjny. Jak zawsze 

No nie poprawi oprogramowania to już wiemy.

I nowy wyższy model ma to samo dziadostwo. A kosztuje znacznie więcej

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

No nie poprawi oprogramowania to już wiemy.

I nowy wyższy model ma to samo dziadostwo. A kosztuje znacznie więcej

Dla mnie takie marki powinno się bojkotować. Typowe dymanie konsumenta 

Ok. Dzięki.

U mnie BSN 3 z zasilaniem liniowym jako transport. Od dłuższego czasu przymierzam się do zmiany ale soft jest genialny i to mnie powstrzymuje.

Edytowane przez gzrech
1 godzinę temu, bopich napisał:

Zen stream świetny sprzęt jak działa

A jak nie działa to jest bezużyteczny. Czyli do d... Tu niestety ocena następuje w systemie zero-jedynkowy. Streamer nie może być częściowo sprawny. Albo działa albo jest niesprawny. To niestety nie jest komputer, na którym zainstalujesz sobie dowolne oprogramowanie. Chcesz Roon? Proszę bardzo. Znudził się? Jest Audirvana. Nie podoba się to JRiver. A jak chcesz za darmo to masz od cholerny programów w których możesz do woli przebierać 

1 godzinę temu, gzrech napisał:

Ok. Dzięki.

U mnie BSN 3 z zasilaniem liniowym jako transport. Od dłuższego czasu przymierzam się do zmiany ale soft jest genialny i to mnie powstrzymuje.

dokładnie,w tej cenie bardzo dobry i wspierany,nie jak u innych zlewany moczem...

41 minut temu, piotrek7 napisał:

A jak nie działa to jest bezużyteczny. Czyli do d... Tu niestety ocena następuje w systemie zero-jedynkowy.

Dlatego bardzo mnie dziwi, że ktokolwiek chce z takich sprzętów jak Zen Stream korzystać. Żadnej powtarzalności, nigdy nie wiesz czy przy uruchomieniu coś się nie wykrzaczy i pół godziny będziesz restartował, kombinował i pisał na forum że znowu ci nie działa. Przecież to masochizm

Nie wiem. W zasadzie przestałem się zastanawiać nad tym fenomenem. Kupić g..... i  potem narzekać, że nie działa.  Nie śpię na pieniądzach i nie sr.... m milionami ale właśnie z tego powodu staram się racjonalnie wydawać swoją kasę.  Wolę odłożyć zakup o rok, dwa niż kupić byle szajs i na starcie kopać się z niską jakością urządzenia. Zwłaszcza, że wielokrotnie przekonałem się o prawdziwości powiedzenia, kto kupuje tanio, kupuje dwa razy 

Podobno cierpienie uszlachetnia

47 minutes ago, bopich said:

Wróćmy do tematu
Mailina ian canada(nie mam złącza is w qutest )
HoloRed
Munich
Neversolo 🙂

Czego szukasz w kwestii jakości dźwięku ? 🙂 Pytam z ciekawości, bo patrząc na to ze Qutest ma izolację galwaniczną USB po podlączeniu Bluesound'a via USB 2.0 różnić pomiędzy inny transportem nie powinno być - dane i tak są bit-perfect. Ew to co można zminimalizować to szumy.

7 godzin temu, piotrek7 napisał:

Dla mnie takie marki powinno się bojkotować. Typowe dymanie konsumenta 

Całe marki czy konkretne produkty?

6 godzin temu, gzrech napisał:

O którym streamerze pisze. Trudno się zorientować.

Zen stream

2 godziny temu, bopich napisał:

Wróćmy do tematu
Mailina ian canada(nie mam złącza is w qutest )
HoloRed
Munich
Neversolo 🙂

W eversolo sam czekam na czysty transport.

10 minut temu, robo27 napisał:

Piotr, masz jakiś przeciek, że takowy będzie ?

Nie mam. Do tej pory słuchali potrzeb rynku. O ich transporcie czystym mówi się praktycznie od początku.

Jeśli nadal zapotrzebowanie klienta jest dla nich istotne to myślę że to kwestia czasu 

Chodź zapewne analizują też rynek i konkurencję.

• Pokaż nowe odpowiedzi